Prečo sa mi nedarí nájsť prácu už rok?
Ludia uz rok si hladam pracu
ozaj na rozne pozicie
15 rokov administrativa
2 roky sluzby som pracovala
viem plynule AJ a mam VS.
kde je problem?
:(
CV mam napisane dobre, oni ma ani na pohovor nevolaju.
ozaj nerozumiem
mam tak 1 rok PN , to ta dieta robi zle v CV? ci mam klamat?
akoze vazne som bezradna, uz hladam aj brigady
@anonym_087860 Ono sa ocakava, ze kazdy tu AJ ma ale fakt co som bola prekvapena vela absolventov ju doslova len “lamalo”
@chestnut presne,vždy ma na pohovoroch kandidáti vedeli prekvapiť keď si uviedli level B2a išlo to znovu ako z chlpatej deky
detto je fajn poslat dobry motivacny list an kazdu ponuku o ktoru mas naozaj zaujem..
@simca06022011 to je priam nutnosť
@anonym_autor daj nejaký priklad na aké pozície reagujes ak chces pošli mi CV a nejaký motivačný list čo si poslala aj s menom firmy ono častokrát ak si kandidát nedá prácu s motivačným listom tak ide bokom ,obzvlášť ak sa motivačný list vyžaduje
@simca06022011 to je priam nutnosť
@barborab1411 vazne aj na pozicie dokladac tovaru? akoze ozaj vadi ze mam vysoku skolu? niekedy mam pocit ze to je problem lebo ja sa uchadzam o ''podradne prace''
@minttu co je cudne. v 44 rokoch urcite nie sme mlade. kde zijes
@anonym_autor joj,toto nieje moc šťastná reakcia....každý človek sa citi tak mlado ako len chce....ja sa v 49yich tiež cítim mlado...prečo by som sa nemala ?☺️
@barborab1411 vazne aj na pozicie dokladac tovaru? akoze ozaj vadi ze mam vysoku skolu? niekedy mam pocit ze to je problem lebo ja sa uchadzam o ''podradne prace''
@anonym_autor ja vravím tam kde sa to vyžaduje,predpokladám že dokladov tovaru asi motivačný list nepíše....sama som z okolia Bratislavy nemala som nikdy problém nájsť si prácu v administratíve a to som si výšku dorabala len pred tromi rokmi čiže problém je pravdepodobne niekde v Tom životopise alebo v Tom na aké pozície reagujes....už sa ťa to tu pýtali x-krát ja čo reagujes akú máš prax čo si robila a neodpovedáš to sa potom radi ťažko
@anonym_autor a áno,na pozíciu dokladov tovaru si overqualified...čiže ak k tomu nenapíšeš sprievodný list ktorý vysvetlí prečo žiada o takúto prácu s vysokou školou a neviem čím tak si to ten personalista nemá ako domyslieť .
@anonym_autor neuchadzaj sa o nižšie pozície je mi jasné, že za chvíľu odídeš a si zúfalá.PN neuvádzaj a skús si aj sama zverejniť životopis na profesii na FB napíš v skupinách o zamestnaní čo hľadáš.A ten rok si mohla známemu pomáhať v zamestnaní, alebo si bola rok v zahraničí kvôli rodine, mužovej práci všetci klamú zaklam aj ty
Autorka, tu dosť zohráva aj tvoje vnútorné nastavenie. V 44 rokoch sa cítiš staro. Pre mňa je to najlepší vek, kedy deti sú vo veľa prípadoch odrastené a môžeš sa naplno venovať práci ( a tak by som to predala aj zamestnávatelovi). Ja som pred rokom mala silné vyhorenie v práci. Avšak nastavila som sa tak, že z práce odísť nemôžem. Zobrala som si týždeň dovolenky a našla psychológa. Rok som si odbiehala z práce na psychoterapie a nakoniec to pomohlo. Myslím, že aj šéf bol rád, že som to riešila takto a nedala sa hneď na PN. Práceneschopnosť by som úplne zo životopisu vyhodila a snažila sa jej v budúcnosti vyhnúť. Na pohovoroch sa vieš tak predať, že si medzeru medzi zamestnaním ani nevšimnú. Držím palce!
Píšeš, že máš VŠ, tak snáď by si mala mať aspoň nejakú výhodu na trhu práce. Ak to teda nebola taká o ničom VŠ...
Tiez hladam rok a pol. Neuspesne. Robila som v administratíve. Anglinu neviem. Ja si ani nemam kam životopis poslať
Mam 45, nesoferujem, anglictinu mam dovolenkovu, poslala som CV a motivacny, na druhy den ma volali, o tyzden druhe kolo a hned na nom ma prijali. Nevadil im vek, praveze evidentne hladali skusenu a vyzretu osobu.
Tiez hladam rok a pol. Neuspesne. Robila som v administratíve. Anglinu neviem. Ja si ani nemam kam životopis poslať
@anonym_18465a Hladas rok a pol. Co si za ten cas urobila, aby si mala zamestnavatelovi co ponuknut? Je to kopa casu na naucenie sa jazyka napriklad. Samozrejme, ze nie na urovni native speakera, ale dobry zaklad polozit vies. Ja mam napriklad medzery v Exceli, pozicie, ktore ma zaujimaju, ho vyzaduju, tak som si zaplatila Skillmeu a dva tyzdne sedela nad kurzmi.
Zobrala by som akúkoľvek prácu, aj keby mám VS, lepšie mať príjem, ako rok čakať na to, čo možno nepríde.
Tiež nerobím prácu podľa svojho vzdelania, ale potrebujem robit ráno, lebo som samoživiteľka a áno, upratovala som aj vchody, aj umývala riady v kuchyni, keď nebolo na výber a nehanbím sa za to, .
Natiahni dobu zamestnaní kedy si bola PN, aby si nemala rok medzeru. Manžel často strieda zamestnania a aby ich nemal v životopise veľa, natahuje trvanie …
@anonym_autor áno, vadí, lebo je predpoklad že po čase spokojná nebudeš, že to chceš iba dočasne a okrem toho je veľa ľudí, ktorí takúto prácu zvládnu a vezmú
Mam 45, nesoferujem, anglictinu mam dovolenkovu, poslala som CV a motivacny, na druhy den ma volali, o tyzden druhe kolo a hned na nom ma prijali. Nevadil im vek, praveze evidentne hladali skusenu a vyzretu osobu.
@mandzula na akú pozíciu? Čo si robila pred tým? Čo si myslíš o autorke, prečo sa jej nedarí?
@anonym_autor akú VS mas si vôbec nenapísala, ani či to robíš.. inak ti je možno zbytočná. A čo si robila tých 15 rokov v administratíve je tiež dôležité vysvetliť. Inak ti je ťažko poradiť, prečo 1,5 roka nevieš nájsť prácu. No možno to tušíš a nechceš to priznať? 🤔
Čiže máš PN v životopise, chceš a posielaš životopis na pozície kde tvoje skúsenosti a štúdium sú moc. Tak sa nedivím že sa už neozvú.
Problém je v životopise. Ono ani dokladaca nikto nechce ak vidí ročnú PN + deti.
A tiež mám pocit že nepíšeš úplne pravdu. Žijem v okolí BA a nikto v okolí nehľadá prácu viac ako rok,fakt.
Autorka odpovedas na to co chces - prosim ta ak chces realne pomoct alebo poradit, tak skus radsej napisat, co si robila pred tym, o ake pozicie sa zaujimas, na kolkych pohovoroch si bola? Pytas sa preco sa ti nedari ale na otazky neodpovedas.
Lebo niekde je podla mna problem. Bud v zivotopise, ak ta na pohovory ani nevolaju. Alebo v tom ako vystupujes ak ta zavolali na vela a nic z toho. Alebo si treba zvysit kvalifikaciu, aby si bola pre trh zaujimavejsia alebo sa mozno podhodnocujes a reagujes na pozicie, kde si prekvalifikovana. Moznosti je x ale kedze reagujes iba selektivne a skor na komentare, kde sa utvdrzujes v tom, aka je to katastrofa, tak tazko radit.
Čiže máš PN v životopise, chceš a posielaš životopis na pozície kde tvoje skúsenosti a štúdium sú moc. Tak sa nedivím že sa už neozvú.
Problém je v životopise. Ono ani dokladaca nikto nechce ak vidí ročnú PN + deti.
A tiež mám pocit že nepíšeš úplne pravdu. Žijem v okolí BA a nikto v okolí nehľadá prácu viac ako rok,fakt.
@bosorkabb ja ti neviem, nechcem autorke krivdit ale na orazky, na ktore ak by sme dostali odpovede a vedeli by sme jej mozno poradit autorka neodpoveda, tiez z okolia nemam skusenost, ze v BA, s VS, s praxou, by si clovek v produktivnom veku nevedel najst pracu tak dlho ale mozno som len prehnane optimisticka
@anonym_18465a Hladas rok a pol. Co si za ten cas urobila, aby si mala zamestnavatelovi co ponuknut? Je to kopa casu na naucenie sa jazyka napriklad. Samozrejme, ze nie na urovni native speakera, ale dobry zaklad polozit vies. Ja mam napriklad medzery v Exceli, pozicie, ktore ma zaujimaju, ho vyzaduju, tak som si zaplatila Skillmeu a dva tyzdne sedela nad kurzmi.
@mandzula a kedy sa mam ucit ten jazyk? O 5 vstavam do roboty. O 16 pridem. Doma varit,s detmi ucit,trichu ist von s nimi,vecer nachystat desiatu,oblecenie na druhy den. O pol 10 padam na hubu. Kedy by som sa ten jazyk akoze mala ucit? Nemam kedy si ani zacvicit alebo knihu precitat.
@mandzula a kedy sa mam ucit ten jazyk? O 5 vstavam do roboty. O 16 pridem. Doma varit,s detmi ucit,trichu ist von s nimi,vecer nachystat desiatu,oblecenie na druhy den. O pol 10 padam na hubu. Kedy by som sa ten jazyk akoze mala ucit? Nemam kedy si ani zacvicit alebo knihu precitat.
@anonym_18465a Pises, ze pracu hladas, z coho nevyplynulo, ze pracu mas.
@anonym_18465a cau bodka/podbel 😁 uz si dala vypoved na urade prace?
@anonym_autor joj,toto nieje moc šťastná reakcia....každý človek sa citi tak mlado ako len chce....ja sa v 49yich tiež cítim mlado...prečo by som sa nemala ?☺️
@barborab1411 prečo? Lebo už nie si. Bolo by treba sa už zobudiť. Babka.
@bosorkabb ja ti neviem, nechcem autorke krivdit ale na orazky, na ktore ak by sme dostali odpovede a vedeli by sme jej mozno poradit autorka neodpoveda, tiez z okolia nemam skusenost, ze v BA, s VS, s praxou, by si clovek v produktivnom veku nevedel najst pracu tak dlho ale mozno som len prehnane optimisticka
@petamich podľa mňa zámerne nepíše čo sa jej pýtajú.
@anonym_autor
44 ročný človek je obvykle na vrchole svojich síl a kariéry, preto je veľmi žiadaný na odborné pozície, tzv kľúčová osoba.
Podla komentárov usudzujem, ze vlastne problem nie je na trhu prace, ale s ľuďmi :D zaujimave je, ze tie iste nicky, co nadávajú na terajšiu vládu a ako sa tu otrasne žije, teraz vo veľkom kvakaju o tom, ako si žena moze sama zato, ze si nemoze najst pracu. Pravda je ale taka, ze problem s pracou maju viacerí a je to realita. Milujem, ked sa vyjadrujú zeny, ktore maju pracu po známosti, pracujú v manželovej alebo rodinnej firme, žijú v prostredí, kde je praca ľahko dostupna a budu tu pomaly šikanovať zúfalú zenu, ktora sa tu prišla zdôveriť a mozno postazovat. A vy tu z nej reálne spravíte neschopnu p**u, ktora si tu pracu nemoze najst, lebo je neschopná. Pritom tu napísala, ze ma pracovne skúsenosti. Trepať tu kraviny, ako musi mat x kurzov, minimálne 3 vysoké skoly, vodičák, angličtinu, aby ju niekto zamestnal. Preboha, to kde žijete? Vsetko je o znamostiach. Na miestach, kde by mal sedieť vzdelaný clovek, sedí nejaka Hanka, svagrova sestra. Na recepcii sedí Jozko, majitelovho suseda syn. Vsetky sa tu tvárite, ako kebybsa obsadzovali pozicie len podla šikovnosti. Ano, mozno v nejakých veľkých firmách ano, ale nie kazda žena chce ist niekde do korporatu a robit tam neviem aku kariéru. Uz som unavená z tejto konikarskej natury. Kde ste tu vsetky vzdelane, bohate, fir, krásne, s dokonalými mužmi, detmi a chodite si tu svoje vlastne démony vypúšťať a kooat do zúfalých žien. Dávate jej tu otazky, ako usmrkanemu decku. Preco by sa vam tu mala spovedať o tom, kolko pohovor ma za sebou, kolko životopisov poslala. Este vam bude posielať ten životopis, aby ste ju tu mohli prepierat a smiat sa jej, ze s takým zivotopopisom si vobec chce hladat pracu. Nie, na skvelých miestach nerobia len tie s 10mi kurzami, s ovládaním minimálne 3 jazykov, a vysperkovanym životopisom. A ani na tom pohovore moze byt excelentná, ale ak raz je na to miesto dosadeny clovek, moze sa aj pototo a aj tak to miesto nedostane. To je realita, tak sa tu nesnažte dodrbavat este viac človeka, ktory je schopny a hlada si pracu
@anonym_af4aba Bratislava, a platovo nemam vysoke naroky. hlavne chcem uz robit.
@anonym_autor ozvi sa mi v súkromnej správe. Ak by ti nevadilo pracovať v obchode, niečo by som možno mala.

@anonym_autor https://www.profesia.sk/praca/tatra-banka/O5230...
https://www.profesia.sk/praca/wwf-slovensko-obc...