icon

Prečo sa mi nedarí nájsť prácu už rok?

7. mar 2026

Ludia uz rok si hladam pracu
ozaj na rozne pozicie
15 rokov administrativa
2 roky sluzby som pracovala
viem plynule AJ a mam VS.
kde je problem?
:(
CV mam napisane dobre, oni ma ani na pohovor nevolaju.
ozaj nerozumiem
mam tak 1 rok PN , to ta dieta robi zle v CV? ci mam klamat?
akoze vazne som bezradna, uz hladam aj brigady

Strana
z6
anonym_9ff845
8. mar 2026

Inak je zaujímavé, že keď sa u nás do korporatu hľadajú ľudia do administratívy, nie je z čoho vyberať.
Fakt, tie cv čo prídu sú strach a hrôza.. keď sa horko ťažko niekto vyberie na pohovor, je to tiež katastrofa a to nemáme extra požiadavky.. posledná kolegyňa, čo pribudla do tímu bola tiež len taká "z nudze cnost" a už sa to začína ukazovať...

beronsche
8. mar 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

44 ročný človek je obvykle na vrchole svojich síl a kariéry, preto je veľmi žiadaný na odborné pozície, tzv kľúčová osoba.

@zmrzlinka2021 lenže musí mať čo ponúknuť a/alebo sa vedieť predať..

anonym_18465a
8. mar 2026
@beronsche

@anonym_18465a za rok o pol si už mohla niečo z tej ang. Aj vedieť... Najmä ak vidíš, ze bez toho to nejde.

@beronsche ale ja si nemam kam ani poslat zivotopis. Nie su ponuky ani s anglictinou

beronsche
8. mar 2026
@anonym_18465a

@beronsche ale ja si nemam kam ani poslat zivotopis. Nie su ponuky ani s anglictinou

@anonym_18465a mala som dojem, že si nemáš kam poslať ponuku, práve kvôli ang..
Nuž, verím, že v niektorých regiónoch je to ťažké...

anonym_34ada5
8. mar 2026
@anonym_18465a

@anonym_18465a ty len pekne zostan na tom urade,nevymyslaj,lebo zostanes doma bez prace a budes este viac nariekat ako teraz,ze deti nemozes rano zaviest do skolky,teda to 1,druhe uz chodi do skoly.

anonym_34ada5
8. mar 2026
@anonym_73991a

@anonym_18465a to by teda bol adrenalín. 😅 No i počas šoférovania môžeš pokojne počúvať nejakú e-knihu, cd s textom, slovíčkami, pesničkami, podcasty, rádio v Aj

@anonym_73991a ale ona je rada,ze ten kusok od domu prejde autom,hore kopec,dolu kopec.Uz si spominate???

anonym_73991a
8. mar 2026
@anonym_34ada5

@anonym_73991a ale ona je rada,ze ten kusok od domu prejde autom,hore kopec,dolu kopec.Uz si spominate???

@anonym_34ada5 tak potom to nie je bodka, ta to mala 10 km do okresného a 30 min do krajského, kam už viedla diaľnica, ale ona by po nej nešla, aby sa nenechala pozabíjať, takze chodila busom

anonym_18465a
8. mar 2026
@anonym_34ada5

@anonym_18465a ty len pekne zostan na tom urade,nevymyslaj,lebo zostanes doma bez prace a budes este viac nariekat ako teraz,ze deti nemozes rano zaviest do skolky,teda to 1,druhe uz chodi do skoly.

@anonym_34ada5 ??? Ty o com tocis prosím ťa?

anonym_18465a
8. mar 2026
@beronsche

@anonym_18465a mala som dojem, že si nemáš kam poslať ponuku, práve kvôli ang..
Nuž, verím, že v niektorých regiónoch je to ťažké...

@beronsche nebyvam v ziadnom zapadakove

anonym_34ada5
8. mar 2026
@anonym_73991a

@anonym_34ada5 tak potom to nie je bodka, ta to mala 10 km do okresného a 30 min do krajského, kam už viedla diaľnica, ale ona by po nej nešla, aby sa nenechala pozabíjať, takze chodila busom

@anonym_73991a aj tak si myslim,ze je to ona.Ved pise rovnako ako bodka,podbel.A uz dlho,ze chce skoncit na urade,ale neuspesne si rok a pol hlada pracu aj na svojom profile to mala.

anonym_34ada5
8. mar 2026
@anonym_73991a

@anonym_73991a a tie iste vyhovorky,ako sa neda,ako neni kde a pod.

anonym_34ada5
8. mar 2026
@anonym_18465a

@beronsche nebyvam v ziadnom zapadakove

@anonym_18465a tak asi byvas,ked nemas kde poslat ziadosti,cize byvas v zapadakove,kde neni praca.

anonym_73991a
8. mar 2026
@anonym_34ada5

@anonym_73991a a tie iste vyhovorky,ako sa neda,ako neni kde a pod.

@anonym_34ada5 však takých je vela žien 😅

anonym_34ada5
Autor odpoveď zmazal
anonym_34ada5
8. mar 2026
@anonym_73991a

@anonym_34ada5 však takých je vela žien 😅

@anonym_73991a teda sorry,to vie iba bodka,podbel.

bosorkabb
8. mar 2026
@anonym_34ada5

@anonym_34ada5 bože na to sa zabudnúť nedá.

anonym_bde450
8. mar 2026

@anonym_autor My bývame v hladovej doline..ak chceme normálne žiť, museli sme ísť do závodu s manželom obidvaja. Manžel inžinier, ja pedagogická škola.Obaja najprv dlho vo výrobe ako operátori, muž neskôr nastavovač.Dochadzame 35km od miesta bydliska.

barborab1411
9. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_19608d za 17 rokov mam 2 zamestnania, praveze ja nestriedam

@anonym_autor a dozvieme sa konečne už v čom máš prax?takisto som ti povedala že máš možnosť poslať mi aj cv aj nejaku tvoju reakciu ktorú si poslala ,inak..Job hopping (caste striedanie práce )sa už nepovažuje za niečo negatívne z toho sme už v "kapitalizme "vyrástli

barborab1411
Autor odpoveď zmazal
barborab1411
9. mar 2026
@anonym_9ff845

Inak je zaujímavé, že keď sa u nás do korporatu hľadajú ľudia do administratívy, nie je z čoho vyberať.
Fakt, tie cv čo prídu sú strach a hrôza.. keď sa horko ťažko niekto vyberie na pohovor, je to tiež katastrofa a to nemáme extra požiadavky.. posledná kolegyňa, čo pribudla do tímu bola tiež len taká "z nudze cnost" a už sa to začína ukazovať...

@anonym_9ff845 môžem potvrdiť...asi je to preto že ľudia si myslia že administratíva je nič,...nafuknu angličtinu,Office znalosti tiež prikrášlia , multitasking nulový...a sme doma 😉

kathhii
Včera o 16:25
@anonym_73991a

@anonym_bbfa13 autorka je zo situácie určite nešťastná, hľadá riešenie a radu. Ja žiaľ neviem adekvátne poradiť, ak na niektoré otázky neodpovie. Mám 20 ročnú prax v HR, väčšina pozícii 90% nie je po známostiach. Žiaľ 15 prax je určite plus, no nie je všetko bez bližších detailov. Prečo sa jej nedarí nájsť prácu? Čo by mohla urobiť inak? Každý radi, ako najlepšie vie. Stále sa dá niečo robiť, niečo zmeniť. Nie označiť za vinníka systém alebo ľudí naokolo. To autorke nájsť prácu nepomôže.

@anonym_73991a vie personalista zistiť, ako dlho trval pracovný pomer? Môžem si natiahnuť pracovný pomer na dlhšie aby mi nevznikali diery v životopise?

anonym_73991a
Včera o 17:36
@kathhii

@anonym_73991a vie personalista zistiť, ako dlho trval pracovný pomer? Môžem si natiahnuť pracovný pomer na dlhšie aby mi nevznikali diery v životopise?

@kathhii @kathhii aj áno, ale ma obmedzene možnosti. Môže zavolať predchádzajúcemu zamestnávateľovi, pýtať referencie a overiť si trvanie PP, prip. pri nástupe vyžadovať Zápočtový list. Na jednej strane, ak nemá oprávnený dôvod ho pýtať (napr. verejná správa -plat), môžeš odmietnuť (ibaže to je podozrivé), prip. “zabudnúť”. Určite to nemôže zisťovať cez SP, ani sa k údajom nedostane.

Strana
z6