Problémy s kandidátmi na pracovné ponuky: Ako to riešiť?
Ahojte, možno tým niekoho pobúrim, ale idem sa vysťažovať. Chápem, ak dostanem hejty.
Vyinzerovala som na pracovnú ponuku. Hľadáme skúseného odborníka. Musí vedieť aj anglický jazyk na pokročilej úrovni, ale rovnako slovenský jazyk, keďže bez neho sa nepohne – a to slovom a písmom. Za jednu hodinu som dostala 15 reakcií, z toho 14 je Ukrajincov. Väčšina z nich nemá slovenčinu a rovnako absolútne nesplňuje požiadavky na pozíciu. Vôbec.Toto mi už príde na drzovku. Stretla som už ukrajinca, ktorého som zamietla, kvôli nedostatku skúseností a on sa išiel naťahovať so mnou, že je to diskiminácia. Je tam jeden slovenský profil, ktorý aspoň išiel okolo toho, čo hľadáme. Tak koniec mojej frustrácie.
Takto vyzerá aktuálny trh práce?
Áno, už druhý mesiac hľadáme kolegu. Ani bohovi nájsť. 1500+ v čistom a nikto.
@anonym_d3d8a4 Na akú pozíciu hladáte?
@anonym_d3d8a4 Na akú pozíciu hladáte?
@anonym_ea0d3e ... Audítor kvality
@arvin_sark na slovenské zákony.
@anonym_autor Heh, tak to je ešte srandovnejšie. Musíš to brať tak, že ak si v problémoch, tak skúšaš všetko. Keby som mal posledných 5 eur vo vrecku, tak prisámbohu pošlem životopis úplne všade bez rozmyslu.
@anonym_autor ja mam opacny pripad. Ked niekam posielam, ma poslu...lebo maju vela uchadzacov , tak je ozaj vela ludi na trhu, Vobec neklesla nezamesntnanost, prave naopak, kopec firiem rusi miesta, znizuju sa stavy a tak ludi len pribuda...
mňa by zaujímalo kde to inzerujete ponuky alebo v akom ste kraji, lebo ja reagujem na pracovné pozície na ktoré splňam požiadavky a je to, že vybrali vhodnejšieho uchádzača alebo na profesií si ani nepozreli môj životopis 😅
Ukrajinci, Rusi. Kto potom bojuje na fronte.
Okej ale sama hovoris ze "za hodinu" si dostala tie ponuky. No ved tak pockaj daj tomu cas a pride viac a mozno aj normalnejsich. Ako sa da stazovat na pracovny trh ak si dala inzerat len pred chvilkou 😁
Druha strana mince - hladat pracu a nemat ju, tak ano aj ja zivotopis posielam aj na pozicie kde si poviem ze podmienky sice nesplnam, ale mozno motyka vystreli a najma, ze za to poslanie vobec nic nedam, maximalne sa neozvu. Tak zo strany zaujemcu - preco nie, preco neskusit? 🤷
@anonym_d3d8a4 auditor kvality? v com, v akej oblasti?
@anonym_d3d8a4 Audítor kvality za 1500? Tak veľa šťastia. Pracujem na veľmi podobnej pozícii, ale plat 1500 je čistý výsmech.
Hladali sme farmaceuta. Ozval sa pan, ktory do zivotopisu prilozil fotku dcery, manzelky s pletovou maskou na tvari. Ked opis zivota, tak autenticky. Svoje priezvisko napisal trikrat v roznych verziach. Ako bonus dodal, ze vie merat "sublerom". Po tejto informacii nebolo o com, bol pre nas ten pravy!
Záleží aj aký kraj.
Je iné hľadať za nízku mzdu v BA a iné v Rožňave.
A za hodinu nemôžeš čakať zázraky.
Záleží aj aký kraj.
Je iné hľadať za nízku mzdu v BA a iné v Rožňave.
A za hodinu nemôžeš čakať zázraky.
@bosorkabb nečakala som žiadnu reakciu. Ale kopec nerelevatných ukrajincov. Inzerát je v slovenskom jazyku a sú tam jasne zadefinované požiadavky.
@anonym_autor
Už dosť blbé je písať vôbec SJ ako podmienku pre prijatie na SK 🫣.
@svetlonos bohužiaľ. To som musela doformulovať do textu. Lebo potom, čo začali chodiť ukrajinské reakcie bez znalosti SJ, tak som to tam dopísala.
@anonym_autor
Už dosť blbé je písať vôbec SJ ako podmienku pre prijatie na SK 🫣.
@svetlonos nemaju to aj policajti ako podmienku,slovencinu na urovni,predsa len kazdy den pisu zaznami o sluzbe.A niekde sa aj testy robia.
@svetlonos bohužiaľ. To som musela doformulovať do textu. Lebo potom, čo začali chodiť ukrajinské reakcie bez znalosti SJ, tak som to tam dopísala.
@anonym_autor aj k nám sa hlásia samí indovia a slováci, kde ich materinský jazyk maďarský a slovenčina je naozaj len okrajovo. Dali sme to aj do podmienok a stále je to rovnako. Bohužiaľ ľudia pozrú len plat a nič iné ich nezaujíma.
@anonym_d3d8a4 Audítor kvality za 1500? Tak veľa šťastia. Pracujem na veľmi podobnej pozícii, ale plat 1500 je čistý výsmech.
@anonym_6b5e68
To by nebol kôň aby si tu nejaká sliepka nepohonkala ego a nevystatovala sa.
@anonym_6b5e68 ty vies o akeho "auditora kvality" ide? v akej oblasti? je rozdiel stavebnictvo a rozdiel diagnosticky labak, alebo kopec inych roznych oblasti....
@anonym_6b5e68 ty vies o akeho "auditora kvality" ide? v akej oblasti? je rozdiel stavebnictvo a rozdiel diagnosticky labak, alebo kopec inych roznych oblasti....
@anonym_c66736 aby mohol niekto robiť audítora, potrebuje podrobne poznať príslušné normy, zákony a štandardy, mať náležité vzdelanie a dlhoročné skúsenosti. A to nikto príčetný za takú mzdu robiť nebude, nech je to už akákoľvek oblasť.
@anonym_c66736 aby mohol niekto robiť audítora, potrebuje podrobne poznať príslušné normy, zákony a štandardy, mať náležité vzdelanie a dlhoročné skúsenosti. A to nikto príčetný za takú mzdu robiť nebude, nech je to už akákoľvek oblasť.
@anonym_6b5e68 to ja dobre viem. ale zial niektore firmy a neznali problematiky nazyvaju "auditor kvality" akehokolvek pracovnika na oddeleni kontroly kvality, napriklad laboranta, ktory vykonava skusku kvality vysledneho produktu a podobne... stretla som sa s tym, preto som na dotycneho prispievajuceho reagovala. zaujima ma ci ide o skutocneho auditora, ktoreho samozrejme za 1500 budu zhanat este dlho, alebo ide o radoveho zamestnanca jakozto "kontrolora kvality". co sa mi z prispevku zda pravdepodobnejsie...
@anonym_6b5e68 a chápať písaný text nie je podmienka v tvojej práci? Lebo ten plat tu napísal úplne niekto iný a nie autorka 😉
@anonym_c66736 To je jedno o akého audítora kvality ide, pokiaľ má certifikát na ktorúkoľvek ISO normu, tak 1500 je žalostne málo.
@anonym_d3d8a4 Tak za 1500 asi ťažko zoženieš hotového audítora kvality. ja mám certifikát na ISO 27001:2022, ISO 9001 a aj ISO 19011 a okrem toho som aj interný audítor a v hrubom mám takmer 3000 s odmenami a benefitmi priemer 3600. Za 1500 čistého by som ani životopis neposlal. Ak ponúkaš, čo ponúkaš, tak nečuduj, že sa ti hlásia samí outsideri. Ľudia skúšajú, či náhodou....
@anonym_autor ja by som im odpovedala, že nespĺňajú požiadavky. 🤷♀️ cez email, koniec. Alebo by som všetkých záujemcov pozvala na pohovor, “ozvem sa neskôr, po pohovore”. 🤷♀️ a opäť emailom odpovedala, že nie je prijatý…. Kde je napísané, že im musíš ihneď povedat rozhodnutie? Mňa tiez jedny zavolali na pohovor, druhý mi hneď napísal, že nevyhovujem (pritom ide o tu istú pozíciu, len v inej obci/meste). Každopádne Ukrajinci nevedia náš jazyk tak dobre.
@anonym_d3d8a4 mzda 1500 eur je dnes na hranici prezitia..snad si nemyslis, ze za toto by robil nejaky odbornik? za to by tam mohli robit casnici..

@anonym_autor áno... Aktuálne tiež hľadáme človeka a podmienka je ANJ a SJ.... Ukrajinci/Rusi bez znalosti SJ a pre zmenu zas slovaci čo nevedia ANJ čistá zufalost pozerať tie CV