icon

Klávesnica na Samsungu ponúka anglické slová. Ako to riešiť?

Včera o 17:52

Mám Samsung a posledné dni mi klávesnica pri písaní ponúka skoro samé anglické slová. Slovenčinu mám pritom normálne nastavenú a nič som tam nemenila.

Neviete, čo sa mohlo prepnúť? Dosť ma to už pri písaní otravuje.

jimmyy128
Dnes o 05:31

Skus sa najprv pozriet na medzernik. Samsung klavesnica ponuka slova vzdy v tom jazyku, ktory ma prave aktivny, a ten je napisany priamo na medzerniku. Ak ti tam svieti EN, mas v klavesnici zapnute dva jazyky a prepla si sa medzi nimi asi nechtiac - predvolene sa to prepina potiahnutim prsta po medzerniku, takze staci jedno nechcene svihnutie pri pisani a ostane to tak.

Kde sa to da skontrolovat: Nastavenia, Vseobecne spravovanie, Klavesnica Samsung, Jazyky a typy, Spravovat vstupne jazyky. Ak tam mas zapnutu aj anglictinu a nepotrebujes ju, vypni ju tam uplne a problem sa uz nevrati. Ak ju obcas potrebujes, nechaj ju, ale v tej istej sekcii sa da zmenit sposob prepinania jazyka z medzernika na samostatnu klavesu, cize sa ti to prestane diat omylom.

Ak mas v zozname len slovencinu a napriek tomu ti to hadze anglicke slova, potom to nie je jazyk, ale predikcia. Tam pomaha v nastaveniach klavesnice vypnut a znova zapnut Prediktivny text a potom v casti Obnovit predvolene nastavenia dat Vymazat personalizovane predpovede. Zmazes tym len naucene slova, nic ine, a klavesnica sa zacne ucit odznova.

Este jedna vec, na ktoru sa lahko zabudne: deje sa ti to vsade, alebo len v jednej aplikacii? Niektore appky si vypytaju anglicku klavesnicu samy a vtedy to vyzera, ako keby sa pokazil cely telefon, pritom v sprave alebo v poznamkach ti to pisalo spravne. Ak by to bolo vsade a nic z toho nezabralo, skus na skusku nainstalovat Gboard a napisat par viet v nom - ak tam bude slovencina v poriadku, vies, ze chyba je v samsungackej klavesnici a nie v nastaveni telefonu.