icon

Pýtali sa vás na pohovore, či máte deti?

19. apr 2026

Vim, ze sa to nemá, ale na každom jednom pohovore sa to pytali. Otehotnela som hned po strednej škole, retazova materská. Moje skúsenosti su z brigady ako predavačka v malom butiku. Hlásim sa na pozicie, ktore nie su ničím výnimočné a moze to robiť ktokoľvek. Mam vobec šancu si niečo najist ? Hľadám prácu do 15 stej, aby som stihla vybrať deti zo skolky. Kde pracujete? Som ze Stupavy. Všade riešia deti a pracovný čas.

Strana
z2
anonym_dcc2ba
19. apr 2026
@anonym_de018f

Do 15.00 hod? Skolky sú bežme otvorené do 17.00 hod
Touto požiadavkou sa hneď odpises

@anonym_de018f u nas je skolka a druzina iba do 16:00. Uz ked tam pridem 15:45 byva sama v triede 🤷🤷 Takze zalezi od skolky/skoly, nie kazda je do 17:00 ako pises

anonym_696714
19. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b3db13 nemáme tu nikoho. Ja bez rodiny, manzel z východu. Mam kamaratku, v BA len zdialenejsia rodina, nekontaktujeme sa. Sama vidím, ze je to ťažké. Krutá realita. Mama s dvomi deťmi, zivotopis ako keby bol prazdny.

@anonym_autor ale ty mas prazdny zivotopis plus deti plus mimo muza to su velmi velke minusy
skus skolu skolku pomocna sila do kuchyne, upratovacku drz sa

anonym_de018f
19. apr 2026
@anonym_dcc2ba

@anonym_de018f u nas je skolka a druzina iba do 16:00. Uz ked tam pridem 15:45 byva sama v triede 🤷🤷 Takze zalezi od skolky/skoly, nie kazda je do 17:00 ako pises

@anonym_dcc2ba v Stupave sú do 17.00 hod

eeffka
19. apr 2026

No uprimne ked pride niekto na pobovor kde je jasne komunikovane ze sa robi od 8-16.30 bez vynimky a za 10min sa opyta ci sa neda zmenit prac doba (neda zqkaznicke centrum) netreba sa ani nic pytat. = Male deti =skolka=ocrky s chorobami,=pozaduju dovolenky na vsetky prazdniny , 7+7paragrafov, ak by sa dalo este zo 4 qj na psa a este plus ocr na zavretu skolku. Bohuzial sme si zazili a este qj zazivame a to deti maju niektore cez 10r

anonym_acc936
19. apr 2026

@anonym_autor U nas to tak nejak prislo do reci prirodzene. Ale vzali ma, som tam uz 11.rok a so mnou x dalsich mamiciek, ktore prisli o mne... HR i moja nadriadena tiez maju deti, aj nas riaditel. Slo skor o formalnu otazku, ci si to viem vyriesit, ked budu chore. Nastastie sa u nas z toho veda nerobi, mame aj dost mladych ci bezdetnych, ti zas byvavaju aj chori... Zvlast v skusobnej dobe hadam niet cloveka, co by neochorel. Ale u nas sa neda robit do 15tej.
Drzim paste.

vroni
19. apr 2026
@eeffka

No uprimne ked pride niekto na pobovor kde je jasne komunikovane ze sa robi od 8-16.30 bez vynimky a za 10min sa opyta ci sa neda zmenit prac doba (neda zqkaznicke centrum) netreba sa ani nic pytat. = Male deti =skolka=ocrky s chorobami,=pozaduju dovolenky na vsetky prazdniny , 7+7paragrafov, ak by sa dalo este zo 4 qj na psa a este plus ocr na zavretu skolku. Bohuzial sme si zazili a este qj zazivame a to deti maju niektore cez 10r

@eeffka, mala som na pohovore pána, ktorý chcel úpravu pracovného času, lebo jeho pes neznesie byť sám po 15.30. Čakala som, že je to vtip, ale nebol. Takže bezdetnost nie je záruka bezproblemovosti. Akurát ocr na psa by mohla byť problematická.

lasona
19. apr 2026

Ano pýtali sa ze kedy planujem ist na materskú. Ano viem, nemali by sa pytat, ale tu prácu som chcela, tak som sa snažila odpovedať nejak a nevyskocit do nich, ze na to nemáte právo sa pytat. Ale prácu som dostala a na materskú som isla az po 7 rokoch

anonym_18c81c
19. apr 2026

Ja som tiež hľadala prácu od 7 do 15 hodín a hneď prvé čo som našla som si zobrala. Áno pýtali ma na pohovore či mám deti, mám ich 2, teraz sú už obidvaja na prvom stupni ZŠ.
Čo sa týka choroby, moje deti nebývali často choré. Na očr som bola prvýkrát keď mali obaja kiahne. Teraz mám vyše 30 dní dovolenky a paragrafy nevybrala som ani jeden za tie roky čo tu pracujem. Lekárov riešime poobede alebo si odbehnem cez obednú prestávku. Aj takto sa dá.
No vidím v okolí že niektoré ženy sú lenivé pracovať a vyberajú čo by robili a čo nie. Každá chce málo narobiť sa a veľa zarobiť, lenže to sa nedá, tak radšej sťažujú sa aké to je ťažké nájsť si prácu. Pritom práce je dosť.

marca12
19. apr 2026

Ano,pytali. Dokonca sa pytali,kedy planujem deti. Bolo to dost neprijemne a akurat v case,ked sme sa trapili s tym,ze nemame deti.

anonym_cd748d
19. apr 2026

@anonym_autor mám to rovnaká akurát jedno dieťa a časovo viac obmedzená lebo si musím nájsť robotu mimo dedinu..a hľadám už pomalí dva rok a stále nič

eeffka
19. apr 2026
@vroni

@eeffka, mala som na pohovore pána, ktorý chcel úpravu pracovného času, lebo jeho pes neznesie byť sám po 15.30. Čakala som, že je to vtip, ale nebol. Takže bezdetnost nie je záruka bezproblemovosti. Akurát ocr na psa by mohla byť problematická.

@vroni co ti poviem, u mna skusali 🤣🤣🤣 a aj tie paragrafy, xi na kazde dieta 7, jasne a na male plemeno 2 dni a na velke 4... doslo im az po chvilke

vroni
19. apr 2026
@eeffka

@vroni co ti poviem, u mna skusali 🤣🤣🤣 a aj tie paragrafy, xi na kazde dieta 7, jasne a na male plemeno 2 dni a na velke 4... doslo im az po chvilke

@eeffka, ja by som bola bývala ponúkla miest tomu psovi. Keď tak dobre poznal hodiny, mal určite aj ďalšie superschopnosti...

eeffka
19. apr 2026
@vroni

@eeffka, ja by som bola bývala ponúkla miest tomu psovi. Keď tak dobre poznal hodiny, mal určite aj ďalšie superschopnosti...

@vroni no to hej, praca s ludmi je niekedy az do zo smiexhu do placu. Som tam 20+ rokov ale stale sa najde niekto kto ma zaskoci 🤣

anonym_fb0b53
19. apr 2026
@anonym_0388e1

No, v máloktorej práci končíš o 15,00h. Mamičky nie sú schopné potiahnuť dlhšie, zaskočiť za kolegu, spravidla si vyčerpajú 7 Pčok na seba aj na dieťa a na OČR sú x krát ročne. Každé ráno pozriem na mobil a čítam smsky od mamičiek. Na deti sa na IW nepýtam. Ale vravím na pohovore, že práca je časovo náročná, že nekončíme o 15,00 ani o 15,30, že potrebujem od zamestnanca časovú flexibilitu a časté absencie nie sú riešením ani pre jednu, ani pre druhú stranu, lebo nebudeme spokojné ani ja, ani ona. Zaviedla som u mňa dvojzložkovú mzdu. Máme základnú mzdu niečo do 1,000 eur a potom variabilku, ktorá je naviazaná na absencie a následne plnenie KPIs. Čiže ak je žena na OČR, na častých Pčkách s rodinným príslušníkom, tak má variabilku tým pádom 0, lebo nesplní ani KPIs. Čiže je niečo nad minimálnou mzdou. A potom je tu človek, čo si odpracuje riadne celý mesiac, plní si úlohy a ten zarobí 1800 - 1900 eur.

@anonym_0388e1 Vidíš, a presne pre toto som radšej zostala bezdetná, aby som mohla chodiť riadne do práce a aby som zarobila aj niečo viac ako minimálnu mzdu. Lebo mať dieťa / deti je skrátka problém.

gabrielabydzo
Včera o 05:50

@anonym_autor Ak máš skúsenosti v kancelárii tak sú kancelárie kde sa robí od 6-tej do 14,30 hod. Dokonca tu jedna čo má dieťa chodí na pol ôsmu ale končí neskôr. Do 16-tej pracuje.

denithestrange1993
Včera o 06:32
@nikoleta999

Áno všetci to porušujú, ale tak niet sa čo čudovať ... S manželom tiež máme firmu a síce zamestnávame iba chlapov, taktiež niekedy musia ostať doma a už nastáva problém nájsť náhradu, nervózni zamestnanci, že musia ostávať nadčas za kolegu, nemôžu si vtedy brať dovolenky a už je dusno... Takže je výhodnejšie zobrať bezdetnú, ktorá nerieši škôlkarske choroby a častokrát je to začarovaný kruh, ako dookola riešiť OČR zamestnanca ...

@nikoleta999 tu by som nehladala dovod deti vs. bezdetnost. Ja mam z mojho okolia priklady kedy vymeskavali hlavne ludia bez deti alebo s uz dospelymi detmi. Dovody hlavne chronicke choroby ale aj flakanie sa. Jasne zobrat cloveka s malymi detmi je risk,ale ked to s nimi clovek nezda vedia byt velmi loajalni a podrzat firmu v tazkych casoch. Ja nemam nejaku uplne najlukrativnejsiu pracu,ale da sa s nimi krasne dohodnut na home office,prisposobit si smeny aj dovolenky v ramci moznosti a nakolko mi napln prace vyhovuje striedat ju neplanujem.

anonym_9eb727
Včera o 17:15

@anonym_autor nie nepytali, otehotnela som pocas pracovneho pomeru so znluvou na dobu neurcitu, po rodicaku som nastupila ale s upravenou pracovnou dobou, rano prichadzam do prace cca na 7:30 odchadzam o 15:00 ( niekedy aj o par minut skor) avsak pracujem v zdravotnictve ako sestra na ambulancii takze na to by si musela mat vzdelanie ine asi nez mas realne ty
Cerpam OCRky samozrejme , zamestnavatel s tym po nastupe znova do prace pocital co mi aj bolo povedane, hold nikto zatial nepinda ( nahlas 🤣 ) co si myslia uz neviem ale to ma ani nezaujima

zuzubb007
Včera o 17:24

Áno pýtali, a vo všetkých prácach mi povedali, že ma berú, a že sú radi, že mám deti😃, že je šanca, že sa nezdekujem na materskú čiže mala som pocit, že je to viac výhoda ako nevýhoda, samozrejme som povedala, že v prípade choroby mám kde deti nechať postrážiť, v tom momente som vedela, že povedia, že ma berú, reálne nájsť prácu do 15tej bude skôr náhoda ako realita, ale štátna správa, súkromník prípadne od 6tej do 14 tej je veľa prac

guiseppinka
Včera o 17:30
@mogaa

tak ake toto si urobili mamičky sami, lebo časté OČR + v lete keď chcú všetci dovolenky detto cez sviatky si berú OČR z dôvodu zatvorenia škôlky....a robiť niekto musí....

@mogaa toto nie je len otazka ocr, lebo tieto otazky su bezne aj v at, kde je ocr pre det do 10 rokov az 5+5 dni rocne!!! Tato otazka patri tiez medzi bezne aj napriek roznym uvazkom.

Strana
z2