icon

Výpoveď alebo preradenie zo zdravotných dôvodov v Kauflande?

katkasofi
Včera o 06:31

Baby riešili ste niekto? Som od januára na PN s krížami, mám však odporučenie od neurochirurga nevykonávať rotácie trupu, dvíhanie bremien a celkové zaťaženie chrbtice. Preraďuie Kaufland na inú prácu v rámci pobočky? Trebárs na info? Alebo dostanem/dám výpoveď zo zdravotných dôvodov? Budem rada ak sa niekto s podobnými skúsenosťami ozve. Ďakujem

melanta
Včera o 06:36

No takto - ak chceš dať výpoveď, tak nemusíš uvádzať dôvod. Ak totiž nemáš lekársky posudok, tak je úplne jedno, z akého dôvodu končíš. Relevantné je iba to, ak by si mala lekársky posudok, nie potvrdenie či odporúčanie od lekára. Čiže požiadaj písomne o preloženie na nie manuálnu prácu, ak ti v ústrety nevyjdú (nemajú povinnosť ak nemajú voľnú pozíciu), tak buď sa vrátiš do práce, alebo dáš výpoveď (plynie ty výpovedná doba) alebo požiadaš o ukončenie pomeru dohodou, aby si mohla skončiť hneď a nemusela riešiť výpovednú dobu.

katkasofi
autor
Včera o 06:39
@melanta

No takto - ak chceš dať výpoveď, tak nemusíš uvádzať dôvod. Ak totiž nemáš lekársky posudok, tak je úplne jedno, z akého dôvodu končíš. Relevantné je iba to, ak by si mala lekársky posudok, nie potvrdenie či odporúčanie od lekára. Čiže požiadaj písomne o preloženie na nie manuálnu prácu, ak ti v ústrety nevyjdú (nemajú povinnosť ak nemajú voľnú pozíciu), tak buď sa vrátiš do práce, alebo dáš výpoveď (plynie ty výpovedná doba) alebo požiadaš o ukončenie pomeru dohodou, aby si mohla skončiť hneď a nemusela riešiť výpovednú dobu.

@melanta ja mám aj posudok. Mne ide reálne o to, ako zamestnavatelia približne v takejto veci konajú. Či riešia radšej ukončenie PP alebo nie. A keď už by som išla preč, ak by nemali miesto, dala by som vypoveď kvôli prekážke na strane zamestnávateľa.... Najvyhodnejšie pre mňa

melanta
Včera o 06:56
@katkasofi

@melanta ja mám aj posudok. Mne ide reálne o to, ako zamestnavatelia približne v takejto veci konajú. Či riešia radšej ukončenie PP alebo nie. A keď už by som išla preč, ak by nemali miesto, dala by som vypoveď kvôli prekážke na strane zamestnávateľa.... Najvyhodnejšie pre mňa

@katkasofi reálne to závisí od 2 faktorov. Tým prvým sú možnosti daného zamestnávateľa, čiže či vôbec má voľnú pozíciu, na ktorú ťa môže preradiť. Ak nemá alebo má voľnú pozíciu, na ktorú nemáš kvalifikáciu, tak proste nemá čo urobiť. Druhým faktorom je to, že niekto sa radšej takéhoto zamestnanca zbaví, pretože má obavy z častých PN. A tu nejde ani tak o konkrétneho zamestnávateľa ako o manažéra konkrétneho marketu. Kaufland ako taký má v HR svete relatívne dobré meno. Ale ak v danom markete nemajú miesto, tak proste s tým manažér neurobí nič. Väčšie možnosti sú v BA, kde je centrála a tam dosť kancelárskych pozícií, na ktoré je však potrebná kvalifikácia a iné zručnosti ako na predajni.

Ja odporúčam napísať žiadosť, k nej priložiť fotokópiu posudku, kde ich budeš informovať, že v zmysle lekárskeho posudku nie si spôsobilá vykonávať doterajšiu pozíciu a preeto žiadaš o preloženie na pozíciu, kde nebudeš fyzicky pracovať. Počkaj si na odpoveď - ak nebudú mať pre teba miesto, nech ti dajú výpoveď alebo navrhnú dohodu o ukončené s adekvátnym odstupným.

janinah
Včera o 08:54

Len upozornim,že lekarska správa nie je lekarsky posudok.zisti si info relevantne,lebo prides o peniaze

anonym_b5c6c0
Včera o 09:53

@katkasofi u nás preradili babu z pultov na pokladnu zo zdravotných dôvodov. A tiež z pekárne na pokladňu. A z drogérie na info.

anonym_2af24f
Včera o 12:50

@katkasofi ja som musela skončiť, ale bola to brigáda

katkasofi
autor
Včera o 14:09
@janinah

Len upozornim,že lekarska správa nie je lekarsky posudok.zisti si info relevantne,lebo prides o peniaze

@janinah ďakujem. Vyslovene mám nedoporučené predklony, rotácie trupu, bremená, chlad...

katkasofi
autor
Včera o 14:11
@anonym_b5c6c0

@katkasofi u nás preradili babu z pultov na pokladnu zo zdravotných dôvodov. A tiež z pekárne na pokladňu. A z drogérie na info.

@anonym_b5c6c0 a mala problémy s chrbticou? Práca na pokladni nie je záťaž na chrbticu? Lebo tak predsa dvihaš dajme tomu bal minerálok a posúvaš ho, či?

anonym_da234c
Včera o 14:36

@katkasofi ak ti nenájdu pracovnú pozíciu s rizikami, kde tvoje obmedzenia nefigurujú
Tak ťa pošle Kaufland na mimoriadnu LP a tam pravdepodobne vyjdeš znova ako nespôsobila. A tam už nemajú , čo ďalej prehodnocovať.

monika123654
Včera o 14:54

Ja riesim toto iste v tescu, tiez problémy s krizami, 3 platničky vysunuté. Momentálne som na pn ale vôbec neviem ako sa zariadiť po nástupe do práce. Dokladam len chladené oddelenia čiže neustály chlad a dvíhanie ťažkých vecí, absolútne neviem ako mam ďalej pokračovať.

anonym_da234c
Včera o 15:39
@monika123654

Ja riesim toto iste v tescu, tiez problémy s krizami, 3 platničky vysunuté. Momentálne som na pn ale vôbec neviem ako sa zariadiť po nástupe do práce. Dokladam len chladené oddelenia čiže neustály chlad a dvíhanie ťažkých vecí, absolútne neviem ako mam ďalej pokračovať.

@monika123654 no ty ani moc nijak, po ukončení PN pôjdeš na mimoriadnu LP a tam sa ukáže , na čo si a nie si spôsobila. Možno preradenie do suchého skladu, ale pochybujem , to aj fyzická záťaž je aj tam..

anonym_b5c6c0
Včera o 16:55
@katkasofi

@anonym_b5c6c0 a mala problémy s chrbticou? Práca na pokladni nie je záťaž na chrbticu? Lebo tak predsa dvihaš dajme tomu bal minerálok a posúvaš ho, či?

@katkasofi áno. Jedna s chrbticou na info, druhá na pokladne. Ale tá z pokladní sa vrátila späť na pulty.
Pri tom dennodennom vláčení ťažkých vecí je v Kaufe veľa ľudí s problémami s chrbticou ☹

mogaa
Včera o 17:46
@katkasofi

@janinah ďakujem. Vyslovene mám nedoporučené predklony, rotácie trupu, bremená, chlad...

@katkasofi no len si uvedom že s takýmto posudkom následne nemôžeš robiť nikde.....ak bude budúci zamestnávateľ chcieť od teba vstupnú lekársku prehliadku, tvoj lekár ti to nepotvrdí

katkasofi
autor
Včera o 18:14
@monika123654

@monika123654 🥺 sme dve. Ale ja svoju prácu mám fakt rada, robím aj externé účtovníctvo, ale potrebovala som medzi ľudí, s radosťou som chodila do práce a zrazu bum🫣

katkasofi
autor
Včera o 18:17
@mogaa

@katkasofi no len si uvedom že s takýmto posudkom následne nemôžeš robiť nikde.....ak bude budúci zamestnávateľ chcieť od teba vstupnú lekársku prehliadku, tvoj lekár ti to nepotvrdí

@mogaa no to mi je jasné. Ja ju reálne ani nebudem môcť robiť. To je mi ľúto, lebo ma to naozaj bavilo. Celý život som sedela v kancelárii, Kaufland bol moje prvé zamestnanie kde som bola v dennom styku a ľuďmi, ale žiaľ, no... Kríze praskli a som v bolestiach od januára 🤷