icon

Zmeškaný termín na úrade práce

Dnes o 18:40

Ahojte. Dnes som si všimla, že som prešvihla termín na ÚP o mesiac. Normálne som sa rozplakala. Bola som tam naposledy na začiatku mája a keď som odchádzala, začula som že mám prísť 1. júla. Pozrela som sa do podpisovej knižky a z nejakého dôvodu som si neuvedomila, že tam píše 6., nie 7. Hľadám si prácu, chodím po pohovoroch a bola som si tak istá, že mám ísť v júli. Nemám PN, ani nič. Nikdy predtým som termín nezmeškala. Zajtra tam zájdem, ak keď viem, že ma pravdepodobne vyradia. Som v riadnej kaši.

anonym_8a02f0
Dnes o 18:43

Ďakujeme za oznam a držíme palce 🍀

anonym_a7ca56
Dnes o 18:44

@anonym_autor Nechodí ti upozornenie na email, deň pred termínom stretnutia?
Mesiac si sa im neozvala, vyradia ťa z evidencie. V týchto dňoch už môžeš čakať rozhodnutie

patrike
Dnes o 18:45

Z hladiska ich procesov si porusila pravidla a je dovod na vyradenie. Ak uz je to v stadiu, ked uradnicka podala a riaditel potvrdil vyradenie, tak neurobis nic.
Ak nie, mozno ju uprosis, aby sa nic nedialo, ale mesiac je dlho, cakal by som kazdym dnom rozhodnutie o vyradeni. Tu pozor na dalsi fakt, musis od datumu vyradenia platit zdravotne odvody sama za seba, inak este budes aj dlznikom v ZP.

anonym_7e2c50
Dnes o 18:46

no uz nic nespravis, pockaj na rozhodnutie o vyradeni a zaplatis si zdravotne
podporu si uz nepoberala?

anonym_19f2e7
Dnes o 18:48

Zozen navstevu lekara,alebo sa prefarbi do opalena🙄 .lebo ta system zomelie.

anonym_34f03b
Dnes o 18:57

V mobile máš kalendar. Nastavím si 2-4 dni vopred upozornenie aby si mi niečo takéto nestalo
Je to jednoduché a efektívne opatrenie

anonym_34f03b
Dnes o 18:57
@anonym_19f2e7

Zozen navstevu lekara,alebo sa prefarbi do opalena🙄 .lebo ta system zomelie.

@anonym_19f2e7 návšteva lekára po mesiaci? Veď to má priniesť alebo poslať do pár dni

anonym_05f7b2
Dnes o 19:17

tomu nerozumiem. mešká mesiac. ako to že jej ešte neprišlo vyradenie? je tu niekto kto pracuje na urade?

kaktusik75
Dnes o 19:40
@anonym_a7ca56

@anonym_autor Nechodí ti upozornenie na email, deň pred termínom stretnutia?
Mesiac si sa im neozvala, vyradia ťa z evidencie. V týchto dňoch už môžeš čakať rozhodnutie

@anonym_a7ca56 tak ale osobne tam ist moze ci nie? ci uz je to zbytocne? ja si pamatam ze som tam osobne isla a nejako to odpustili ale nebol to az mesiac, len par dni

anonym_a7ca56
Dnes o 19:51
@anonym_05f7b2

tomu nerozumiem. mešká mesiac. ako to že jej ešte neprišlo vyradenie? je tu niekto kto pracuje na urade?

@kaktusik75 Môže, ale nič nedosiahne. Ak sa nemýlim, lehota na doručenie PN, lekárskeho potvrdenia alebo ospravedlnenia z iného vážneho dôvodu je 3 dni po termíne.
@anonym_05f7b2 Nie som z úradu: Predpokladám, že lehota na doručenie rozhodnutia je do 30 dní od vyradenia

anonym_2bfab7
Dnes o 19:57

najskor ta vyradia, a nahlasit znova sa mozes az po 6m sa mi zda...

autor
Dnes o 20:11
@anonym_a7ca56

@kaktusik75 Môže, ale nič nedosiahne. Ak sa nemýlim, lehota na doručenie PN, lekárskeho potvrdenia alebo ospravedlnenia z iného vážneho dôvodu je 3 dni po termíne.
@anonym_05f7b2 Nie som z úradu: Predpokladám, že lehota na doručenie rozhodnutia je do 30 dní od vyradenia

@anonym_a7ca56 Čiže tam ani nemám zajtra chodiť alebo volať? Len čakať, kým mi príde papier a ísť do zdravotky?

anonym_a7ca56
Dnes o 20:15
@anonym_autor

@anonym_a7ca56 Čiže tam ani nemám zajtra chodiť alebo volať? Len čakať, kým mi príde papier a ísť do zdravotky?

@anonym_autor Zavolaj, aspoň budeš vedieť na čom si. Do ZP až keď budeš mať rozhodnutie.

kaktusik75
Dnes o 20:32
@anonym_a7ca56

@anonym_autor Zavolaj, aspoň budeš vedieť na čom si. Do ZP až keď budeš mať rozhodnutie.

@anonym_a7ca56 podla mna je tam aj volat zbytocne. ze ako na tom je? ako by na tom bola? je miziva sanca ze ju este nevyradili a miziva sanca ze to ospravedlnia len preto ze povie ze si splietla datum

chrobak7
Dnes o 20:57
@kaktusik75

@anonym_a7ca56 podla mna je tam aj volat zbytocne. ze ako na tom je? ako by na tom bola? je miziva sanca ze ju este nevyradili a miziva sanca ze to ospravedlnia len preto ze povie ze si splietla datum

@kaktusik75 Ako sa hovorí: Nádej zomiera posledná. Alebo niekedy aj motyka vystrelí.

Ak tam pôjde, nemá čo stratiť.

patrike
Dnes o 20:57
@anonym_2bfab7

najskor ta vyradia, a nahlasit znova sa mozes az po 6m sa mi zda...

@anonym_2bfab7 Spravne sa ti zda. Dovodom je "nespolupraca s uradom".

patrike
Dnes o 20:58
@anonym_autor

@anonym_autor Chod tam, nadej zomiera posledna.

anonym_7e2c50
Dnes o 21:01

Nemas ziadnu sancu, ze ti to po mesiaci ospravedlnia, uradnicka sa kvoli tebe neda vyhodit a terminy su v systeme
ale na UP zajdi aspon zistis od akeho datumu si vyradena a mozes si zaplatit zdravotne poistenie

kaktusik75
Dnes o 21:01
@chrobak7

@kaktusik75 Ako sa hovorí: Nádej zomiera posledná. Alebo niekedy aj motyka vystrelí.

Ak tam pôjde, nemá čo stratiť.

@chrobak7 ked tak nech tam radsej zavola. kto vie kde byva. moze byvat mimo mesta a v takych horucavach sa tam trepat ked aj tak je to s najvacsou pravdepodobnostou stratene

patrike
Dnes o 21:20
@kaktusik75

@chrobak7 ked tak nech tam radsej zavola. kto vie kde byva. moze byvat mimo mesta a v takych horucavach sa tam trepat ked aj tak je to s najvacsou pravdepodobnostou stratene

@kaktusik75 Hlavne pozor, urad ma v takom teple skratene uradne hodiny. Suhlas, najprv volat. Uradnicky mavaju aj mail, je na tej evidencnej karticke.

januska12323
Dnes o 21:20

Nemá žiadny zmysel tam ísť, pár dní od termínu sa dá niečo riešiť nie mesiac. Jedine ak chceš na 100% vedieť, že vyradenie poslali. Kontakt na teba síce majú ale tvoja povinnosť je chodiť na termíny. Do pár dní ti príde pošta a od uvedeného dátumu (asi dátum kedy si sa mala dostaviť) budeš vyradená. Môžeš sa na to odvolať ale nemáš žiadny dôvod, je to len tvoja chyba, bohužiaľ.

anonym_3f5137
Dnes o 21:34

Ja by som tam išla. Mohlo sa stať, že ju dala naozaj na 1.7., ale do tej ich kartičky to úradníčka zle zapísala.

autor
Dnes o 21:41
@anonym_3f5137

Ja by som tam išla. Mohlo sa stať, že ju dala naozaj na 1.7., ale do tej ich kartičky to úradníčka zle zapísala.

@anonym_3f5137 Teraz som sa pozrela do kartičky. Som od septembera na UP a stále ma dávali o 2 mesiace. No ten posledný tu píše na druhy mesiac. Bola som 4.5. a píšetu že som mala ísť 1.6, no začula som 1. júla.

abbey1
Dnes o 22:46

Choď tam osobne. Ešte je šanca, že zle napísala dátum.

autor
Dnes o 22:59
@abbey1

Choď tam osobne. Ešte je šanca, že zle napísala dátum.

@abbey1 Nemôžem jej zavolať? Nie som z toho mesta, a ak sa vážne pomýlila, tak mám ísť v stredu. Aby som nemusela ísť 2 dni za sebou.