Zmeškaný termín na úrade práce
Ahojte. Dnes som si všimla, že som prešvihla termín na ÚP o mesiac. Normálne som sa rozplakala. Bola som tam naposledy na začiatku mája a keď som odchádzala, začula som že mám prísť 1. júla. Pozrela som sa do podpisovej knižky a z nejakého dôvodu som si neuvedomila, že tam píše 6., nie 7. Hľadám si prácu, chodím po pohovoroch a bola som si tak istá, že mám ísť v júli. Nemám PN, ani nič. Nikdy predtým som termín nezmeškala. Zajtra tam zájdem, ak keď viem, že ma pravdepodobne vyradia. Som v riadnej kaši.
@anonym_autor Nechodí ti upozornenie na email, deň pred termínom stretnutia?
Mesiac si sa im neozvala, vyradia ťa z evidencie. V týchto dňoch už môžeš čakať rozhodnutie
Z hladiska ich procesov si porusila pravidla a je dovod na vyradenie. Ak uz je to v stadiu, ked uradnicka podala a riaditel potvrdil vyradenie, tak neurobis nic.
Ak nie, mozno ju uprosis, aby sa nic nedialo, ale mesiac je dlho, cakal by som kazdym dnom rozhodnutie o vyradeni. Tu pozor na dalsi fakt, musis od datumu vyradenia platit zdravotne odvody sama za seba, inak este budes aj dlznikom v ZP.
no uz nic nespravis, pockaj na rozhodnutie o vyradeni a zaplatis si zdravotne
podporu si uz nepoberala?
Zozen navstevu lekara,alebo sa prefarbi do opalena🙄 .lebo ta system zomelie.
V mobile máš kalendar. Nastavím si 2-4 dni vopred upozornenie aby si mi niečo takéto nestalo
Je to jednoduché a efektívne opatrenie
Zozen navstevu lekara,alebo sa prefarbi do opalena🙄 .lebo ta system zomelie.
@anonym_19f2e7 návšteva lekára po mesiaci? Veď to má priniesť alebo poslať do pár dni
tomu nerozumiem. mešká mesiac. ako to že jej ešte neprišlo vyradenie? je tu niekto kto pracuje na urade?
@anonym_autor Nechodí ti upozornenie na email, deň pred termínom stretnutia?
Mesiac si sa im neozvala, vyradia ťa z evidencie. V týchto dňoch už môžeš čakať rozhodnutie
@anonym_a7ca56 tak ale osobne tam ist moze ci nie? ci uz je to zbytocne? ja si pamatam ze som tam osobne isla a nejako to odpustili ale nebol to az mesiac, len par dni
tomu nerozumiem. mešká mesiac. ako to že jej ešte neprišlo vyradenie? je tu niekto kto pracuje na urade?
@kaktusik75 Môže, ale nič nedosiahne. Ak sa nemýlim, lehota na doručenie PN, lekárskeho potvrdenia alebo ospravedlnenia z iného vážneho dôvodu je 3 dni po termíne.
@anonym_05f7b2 Nie som z úradu: Predpokladám, že lehota na doručenie rozhodnutia je do 30 dní od vyradenia
najskor ta vyradia, a nahlasit znova sa mozes az po 6m sa mi zda...
@kaktusik75 Môže, ale nič nedosiahne. Ak sa nemýlim, lehota na doručenie PN, lekárskeho potvrdenia alebo ospravedlnenia z iného vážneho dôvodu je 3 dni po termíne.
@anonym_05f7b2 Nie som z úradu: Predpokladám, že lehota na doručenie rozhodnutia je do 30 dní od vyradenia
@anonym_a7ca56 Čiže tam ani nemám zajtra chodiť alebo volať? Len čakať, kým mi príde papier a ísť do zdravotky?
@anonym_a7ca56 Čiže tam ani nemám zajtra chodiť alebo volať? Len čakať, kým mi príde papier a ísť do zdravotky?
@anonym_autor Zavolaj, aspoň budeš vedieť na čom si. Do ZP až keď budeš mať rozhodnutie.
@anonym_autor Zavolaj, aspoň budeš vedieť na čom si. Do ZP až keď budeš mať rozhodnutie.
@anonym_a7ca56 podla mna je tam aj volat zbytocne. ze ako na tom je? ako by na tom bola? je miziva sanca ze ju este nevyradili a miziva sanca ze to ospravedlnia len preto ze povie ze si splietla datum
@anonym_a7ca56 podla mna je tam aj volat zbytocne. ze ako na tom je? ako by na tom bola? je miziva sanca ze ju este nevyradili a miziva sanca ze to ospravedlnia len preto ze povie ze si splietla datum
@kaktusik75 Ako sa hovorí: Nádej zomiera posledná. Alebo niekedy aj motyka vystrelí.
Ak tam pôjde, nemá čo stratiť.
najskor ta vyradia, a nahlasit znova sa mozes az po 6m sa mi zda...
@anonym_2bfab7 Spravne sa ti zda. Dovodom je "nespolupraca s uradom".
@anonym_autor Chod tam, nadej zomiera posledna.
Nemas ziadnu sancu, ze ti to po mesiaci ospravedlnia, uradnicka sa kvoli tebe neda vyhodit a terminy su v systeme
ale na UP zajdi aspon zistis od akeho datumu si vyradena a mozes si zaplatit zdravotne poistenie
@kaktusik75 Ako sa hovorí: Nádej zomiera posledná. Alebo niekedy aj motyka vystrelí.
Ak tam pôjde, nemá čo stratiť.
@chrobak7 ked tak nech tam radsej zavola. kto vie kde byva. moze byvat mimo mesta a v takych horucavach sa tam trepat ked aj tak je to s najvacsou pravdepodobnostou stratene
@chrobak7 ked tak nech tam radsej zavola. kto vie kde byva. moze byvat mimo mesta a v takych horucavach sa tam trepat ked aj tak je to s najvacsou pravdepodobnostou stratene
@kaktusik75 Hlavne pozor, urad ma v takom teple skratene uradne hodiny. Suhlas, najprv volat. Uradnicky mavaju aj mail, je na tej evidencnej karticke.
Nemá žiadny zmysel tam ísť, pár dní od termínu sa dá niečo riešiť nie mesiac. Jedine ak chceš na 100% vedieť, že vyradenie poslali. Kontakt na teba síce majú ale tvoja povinnosť je chodiť na termíny. Do pár dní ti príde pošta a od uvedeného dátumu (asi dátum kedy si sa mala dostaviť) budeš vyradená. Môžeš sa na to odvolať ale nemáš žiadny dôvod, je to len tvoja chyba, bohužiaľ.
Ja by som tam išla. Mohlo sa stať, že ju dala naozaj na 1.7., ale do tej ich kartičky to úradníčka zle zapísala.
Ja by som tam išla. Mohlo sa stať, že ju dala naozaj na 1.7., ale do tej ich kartičky to úradníčka zle zapísala.
@anonym_3f5137 Teraz som sa pozrela do kartičky. Som od septembera na UP a stále ma dávali o 2 mesiace. No ten posledný tu píše na druhy mesiac. Bola som 4.5. a píšetu že som mala ísť 1.6, no začula som 1. júla.
Choď tam osobne. Ešte je šanca, že zle napísala dátum.
@abbey1 Nemôžem jej zavolať? Nie som z toho mesta, a ak sa vážne pomýlila, tak mám ísť v stredu. Aby som nemusela ísť 2 dni za sebou.

Ďakujeme za oznam a držíme palce 🍀