Darovanie auta pre 18-ročnú dcéru. Pomôže niekto?
Dobrý deň, mamičky.
Skúsim šťastie a možno sa nájde niekto s dobrým srdcom. Manželova dcéra bude mať čoskoro 18 rokov a veľmi by som jej chcela dopriať auto ako darček do dospelosti. Žiaľ, momentálne si kúpu auta nemôžeme dovoliť.
Preto sa chcem opýtať, či by niekto nemal staršie, ale pojazdné auto, ktoré už nepoužíva a len mu zavadzia, a bol by ochotný ho darovať. Viem, že je to veľká prosba, ale za opýtanie nič nedám.
Ak by sa našiel niekto ochotný pomôcť, budeme vám veľmi vďační. Ďakujem každému, kto si môj príspevok prečítal alebo ho posunie ďalej.
Existuje nieco, co si este nechcela, aby ti niekto daroval? Vecne nieco zhanas zadarmo. Zehlicku, chladnicku, pracku, kadejaky stavebny material. Ja uz ked vidim v skupine tvoj nick, je mi jasne, ze to bude prispevok s prosbou na darovanie. Budem opovazliva, ale neda mi neopytat sa- vy ste socialne pripady, ci len ludia bez chochmesu?
A na margo auta, mam najazdenych tisice km. Denne soferujem a do nejakeho vraku by som si nesadla ani keby mi niekto zaplatil a uz vobec by som do takeho auta neposadila niekoho, na kom mi zalezi.
@matkahelka este teraz vymazala nejake diskusie ako hlada v Kosiciach kamaratku pre 7rocne dieta. Toto bude nejaky troll.
Existuje nieco, co si este nechcela, aby ti niekto daroval? Vecne nieco zhanas zadarmo. Zehlicku, chladnicku, pracku, kadejaky stavebny material. Ja uz ked vidim v skupine tvoj nick, je mi jasne, ze to bude prispevok s prosbou na darovanie. Budem opovazliva, ale neda mi neopytat sa- vy ste socialne pripady, ci len ludia bez chochmesu?
A na margo auta, mam najazdenych tisice km. Denne soferujem a do nejakeho vraku by som si nesadla ani keby mi niekto zaplatil a uz vobec by som do takeho auta neposadila niekoho, na kom mi zalezi.
@matkahelka To je nejaka "znama firma"? 😄 no co, tak sa rozbehla v mensom, a teraz chce nieco vacsie-auto. Mozno nabuduce bude zhanat zadarmo byt v KE🤣😂 vsak len tak stary, neobyvany😄😆
@matkahelka este teraz vymazala nejake diskusie ako hlada v Kosiciach kamaratku pre 7rocne dieta. Toto bude nejaky troll.
@anonym_ca7d3c nie je troll, je v skupine dlho.
@biba_18 vidno, ze sa do aut nevyznas. Bezne ludia jazdia auta ktore STK prechadzaju cez znamosti lebo inak by ani nepresli a nehovorim len o jednom aute a jednej STK vynimke na dane auto. Znama maju autoservis s manzelom uz 30rokov, pred par rokmi sa snazili predat auto za 3k a sama sa nie raz vyjadrila, ze sa neciti uplne bezpnecne ked v nom jazdi pretoze nebolo vo velmi vyhovujucom stave a ked ti to povie spolumajitelka autoservisu asi na tom nieco bude. Nehovorim, ze aj tvoje bude v takom stave ale povedzme si uprimne ziadne auto v dnesnej dobe nema primeranu cenu 200€ alebo ako dar cudzej zene. Este keby vramci rodiny alebo po znamostiach ale kupit auto od niekoho cudzieho za 200€ a neskor si donho sadnut je za mna hazard s vlastnym zivotom.
@anonym_ca7d3c veď ja netvrdím že to čo píšeš nie je pravda. proste vždy to bude staré auto. ale aký je rozdiel keď na tom aute bude jazdiť moj synovec alebo dcéra jej muža?
@anonym_08312e Nečakala som, že mi ho niekto musí darovať. Len som sa slušne opýtala. Sú ľudia, ktorí občas darujú veci, ktoré už nepotrebujú, namiesto toho, aby ich nechali stáť alebo dali zošrotovať. Ak sa nikto nenájde, je to úplne v poriadku.
@larovnik Ty si tu kedysi hľadala aj bývanie zadarmo, však? Ideálne u niekoho v dome. A kopec inych vecí, od kupónov na rôzne, cez odvoz zadarmo... To čo ste za famíliu?
@anonym_ca7d3c veď ja netvrdím že to čo píšeš nie je pravda. proste vždy to bude staré auto. ale aký je rozdiel keď na tom aute bude jazdiť moj synovec alebo dcéra jej muža?
@biba_18 nepochopila si podstatu o com pisem ale nevadi. Ide o to, ze od cudzieho cloveka tak dostat auto v dnesnej dobe je viac ako podozrive. Este ok, keby ho naozaj potrebovala ako su zbierky kvoli roznym diagnozam kedy auto v rodine alebo pre toho cloveka nie je len auto ale nevyhnotna vec ale takto by som tomu predavajucemu neverila. A posunut auto rodine je snad nieco ine ako cudzej osobe.
Autorka temy si ma uz zablokovala takze asi sa jej nepaci, ze som napisala pravdu ake diskusie mala zalozene ktore si pred malou chvilou vymazala. Ale ako na 26rocnu, ktora sa stara o takmer 18r a 7r dieta podava velmi dobry vykon, to sa len tak nevidi. A este sa snazi pravidelne nieco zadarmo ziskat ako sa tu ukazalo.

Fiha. No predpokladám, že keď niekto bude chcieť darovať auto, daruje rodine alebo jednorodičovi a nie 18 ročnej slečne.
My sme dali dieťaťu auto na 18, je to pekný darček, ale treba na to zarobiť. Potom budeš hľadať niekoho, kto zaplatí zákonnú poistku aj opravy?
@anonym_08312e ľudská hlúposť a drzosť nemá medze. Tiež pozerám že na 18tku auto. To nedostane ani moje dieťa keď skončí medicínu.
@anonym_fac621 no ved nech je to kludne pojazdny srot, hlavne, ze bude zadarmo. Potom dievcatu odidu brzdove dosticky, bude mat zhrdzaveny podvozok a este nieco sa stane. Nikto predsa nedaruje auto, ktore je v dobrom stave.
@anonym_fac621 no ved nech je to kludne pojazdny srot, hlavne, ze bude zadarmo. Potom dievcatu odidu brzdove dosticky, bude mat zhrdzaveny podvozok a este nieco sa stane. Nikto predsa nedaruje auto, ktore je v dobrom stave.
@anonym_08312e sa nedoplatí v servise a STK si ani neškrtne
Ty ju asi nemas velmi rada, ak jej chces darovat nejaky nebezpecny srot, ze? Lebo nikto pri zmysloch ti dobre a bezpecne auto neda len tak, to ho radsej streli za par stoviek. Takto dostanes mozno tak ledva pojazdnu rakvicku.
Nevystrelis- nedas gol😄
@larovnik Dala by som si pozor na kvalitu. Málokto daruje auto v dobrom stave. Väčšinou tie lacnejšie alebo darované auta majú zlý technický stav. Pozor aby slečna nemusela mať nakoniec ešte nejaké výdavky nečakané.
Radšej si našetriť a kúpiť nejaké ojazdené.
Manželovi dcéra 18 ,ty 26 . Manžel má pomaly asi dve dcéry 🤦
@anonym_a57643
Nie, nie je mi to trápne. Nikomu nič nekážem ani nič nevyžadujem, iba som sa slušne opýtala. Viem, že šanca je malá, ale existujú ľudia, ktorí radšej darujú staršie pojazdné auto niekomu, kto ho využije, než aby im stálo alebo išlo na šrot.
A áno, bezpečnosť je pre nás dôležitá. Preto som písala, že hľadáme pojazdné auto, nie vrak. Ak sa nikto nenájde, budeme to riešiť inak. Za opýtanie som nič nedala.
@larovnik vacsina starych pojazdnych aut su vraky, duplom take co by niekto isiel darovat.. my synovi tiez k 18tke kupime auto ale s tym ze na to mame a urcite nie take co by musel neustale opravovat.. jej kupte radsej kolobezku, tych 200e snad najdete ak mate na benzin a opravy.. len ju poucte nech s tym nejazdi po ceste ale po cyklochodnikoch, pripadne chodnikoch
Aj ja by som sa pripojila. Mojim snom bol vzdy DOMCEK. Ak mate niekto domcek na dedine, moze byt aj starsi a uz ho nechcete, mohli by ste mi ho darovat. Ja sa budem onho starat.🙄
Aj ja by som sa pripojila. Mojim snom bol vzdy DOMCEK. Ak mate niekto domcek na dedine, moze byt aj starsi a uz ho nechcete, mohli by ste mi ho darovat. Ja sa budem onho starat.🙄
@anonym_b91a19 😂😂
@anonym_b91a19 no ved co, ved si sa len slusne opytala 😁. Urcite sa najdu taki, ktori maju neobyvany domcek a len im zavadzia 🤣
Baby ale ved ja uz som sa tu docitala aj to,ze staci prist do banky ukazat krasne oci a este krajsi usmev a hned daju hypoteku,prijem byt nemusi stacia tie pekne oci,dalej staci prist do stavebnin a idu sa potrhat a vsetko zadarmo,este aj firmi pridu a urobia vsetko zadarmo,stacia na to krasne oci a este krajsi usmev.No komu by sa to nepacilo,ze??Tak toto som sa tu docitala.
Mna asi drbne z tohto prispevku.Chceme kupit 18 rocnej auto (???),ale nemame na to (???),tak hladam niekoho kto nam ho daruje 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Ziadna charina,nudza,handicapovane dieta ktore potrebujeme vozit do nemocnice...nie,18 rocne dievca.Myslim,se nemas ziadnu hanbu.
Nedostala som v 18 auto ako darček do dospelosti, prežila som to. Prežije aj dcéra
Ani my nemame na darovanie auta pre dceru - a predstav si, prezila to. Namiesto auta sme deti podporili aby si isli zarobit cez prazdniny a aby si uvedomili, ze ludia ak nieco chcu musia sa pricinit a zarobit.
@larovnik dnes mám náročnejší deň a kopec vecí ma uz od rána zaskočilo. Ale jednoznačne tvoj príspevok vyhráva. To myslis vážne? V akej bubline žiješ?
A ja 40 rokov čakam že dostanem aspoň bicykel...