icon

Nepoznáte tieto svetlomodré cukríky z detstva?

d_ivana
10. aug 2026

Ahojte. 🙂 Dnes som si z ničoho nič spomenula na cukríky, ktoré mával môj dedko v aute. Tvar mali ako Bon Pari, ale boli také svetlomodré. Už si nespomeniem, ako chutili, no chcela by som si ich z nostalgie kúpiť. Neviete niekto, čo za cukríky by to mohli byť? Boli v priesvitnom obale, tuším, že na obale bolo aj niečo zelené. Cukríky samotné boli svetlomodré, nie priehľadné.

anonym_de52df
•
10. aug 2026

Vetrovky?

anonym_e5dbbc
•
10. aug 2026

Snehulky mentolové? Na obale mali lístky mäty

d_ivana
autor
•
10. aug 2026
@anonym_de52df

Vetrovky?

@anonym_de52df A sú nepriehľadné svetlomodré, prosím? Na obale v obchode sa mi zdali, že sú priehľadné.

d_ivana
autor
•
10. aug 2026
@anonym_e5dbbc

Snehulky mentolové? Na obale mali lístky mäty

@anonym_e5dbbc Ďakujem za odpoveď, ale to nebude ono. Tvar ako Bon Pari.

anonym_0667aa
•
10. aug 2026
anonym_e5dbbc
•
10. aug 2026
@d_ivana

@anonym_e5dbbc Ďakujem za odpoveď, ale to nebude ono. Tvar ako Bon Pari.

@d_ivana Oni mali kedysi tvar ako BonPari, boli tvrdé svetlomodré. Dnes sa už také nepredávajú, len mäkké štvorcové

lasona
•
10. aug 2026

Nie take ladove cukriky? Neboli mentolove, mali zaujimavu chut...ale nespomeniem si nazov

doriiis
•
10. aug 2026

Žeby tieto?

anonym_d3900a
•
Autor odpoveď zmazal
•
d_ivana
autor
•
10. aug 2026
@anonym_0667aa

@anonym_0667aa Na tej fotke, kde sú otvorené, sa mi zdá, že by to mohli byť ony. Ďakujem. ♥️

doriiis
•
10. aug 2026

Aspoň si pamätáš či boli sladké alebo mentolové?

doriiis
•
10. aug 2026

Tieto to nemohli byť?

anonym_de52df
•
10. aug 2026

Vetrovky sú skôr priesvitné biele, kedysi ale mohli byť aj modré. Pripadne ešte pozri wick

anonym_5f6549
•
10. aug 2026

@d_ivana modre bonpari kedysi byvali, neviem, ci stále su. Take ladove a farbili jazyk namodro

mery163
•
10. aug 2026

@d_ivana ahoj pamätám si, že samotné Bon pari mali určitú dobu svetlomodré cukríky. Boli v priesvitnom obale. Potom ich prestali vyrábať 🤷

81anina
•
11. aug 2026
@lasona

Nie take ladove cukriky? Neboli mentolove, mali zaujimavu chut...ale nespomeniem si nazov

@lasona aj mne sa zdá že boli nie mentolové ale príchuť niečo ako ľadové tutifruti

d_ivana
autor
•
12. aug 2026

@d_ivana Ahojte. Všetkým ďakujem za odpoveď. 🙂 Skúsila som tie Větrovky, lebo sa mi podľa obrázkov zdali najbližšie k tým, čo si pamätám. Neboli to ony. Čiže asi to budú tie modré Bon Pari, čo sa už nevyrábajú.

aileen_mt
•
12. aug 2026

tiez mi napadli tie ladove cukriky, pamatam si ich ako modre, ale zrejme casom zmenili farbu... skus otestovat, mali/maju taku specificku chut 🙂