icon

Nepoznáte tieto svetlomodré cukríky z detstva?

d_ivana
10. aug 2026

Ahojte. 🙂 Dnes som si z ničoho nič spomenula na cukríky, ktoré mával môj dedko v aute. Tvar mali ako Bon Pari, ale boli také svetlomodré. Už si nespomeniem, ako chutili, no chcela by som si ich z nostalgie kúpiť. Neviete niekto, čo za cukríky by to mohli byť? Boli v priesvitnom obale, tuším, že na obale bolo aj niečo zelené. Cukríky samotné boli svetlomodré, nie priehľadné.

anonym_de52df
10. aug 2026

Vetrovky?

anonym_e5dbbc
10. aug 2026

Snehulky mentolové? Na obale mali lístky mäty

d_ivana
autor
10. aug 2026
@anonym_de52df

Vetrovky?

@anonym_de52df A sú nepriehľadné svetlomodré, prosím? Na obale v obchode sa mi zdali, že sú priehľadné.

d_ivana
autor
10. aug 2026
@anonym_e5dbbc

Snehulky mentolové? Na obale mali lístky mäty

@anonym_e5dbbc Ďakujem za odpoveď, ale to nebude ono. Tvar ako Bon Pari.

anonym_0667aa
10. aug 2026
anonym_e5dbbc
10. aug 2026
@d_ivana

@anonym_e5dbbc Ďakujem za odpoveď, ale to nebude ono. Tvar ako Bon Pari.

@d_ivana Oni mali kedysi tvar ako BonPari, boli tvrdé svetlomodré. Dnes sa už také nepredávajú, len mäkké štvorcové

lasona
10. aug 2026

Nie take ladove cukriky? Neboli mentolove, mali zaujimavu chut...ale nespomeniem si nazov

doriiis
10. aug 2026

Žeby tieto?

anonym_d3900a
Autor odpoveď zmazal
d_ivana
autor
10. aug 2026
@anonym_0667aa

@anonym_0667aa Na tej fotke, kde sú otvorené, sa mi zdá, že by to mohli byť ony. Ďakujem. ♥️

doriiis
10. aug 2026

Aspoň si pamätáš či boli sladké alebo mentolové?

doriiis
10. aug 2026

Tieto to nemohli byť?

anonym_de52df
10. aug 2026

Vetrovky sú skôr priesvitné biele, kedysi ale mohli byť aj modré. Pripadne ešte pozri wick

anonym_5f6549
10. aug 2026

@d_ivana modre bonpari kedysi byvali, neviem, ci stále su. Take ladove a farbili jazyk namodro

mery163
10. aug 2026

@d_ivana ahoj pamätám si, že samotné Bon pari mali určitú dobu svetlomodré cukríky. Boli v priesvitnom obale. Potom ich prestali vyrábať 🤷

81anina
11. aug 2026
@lasona

Nie take ladove cukriky? Neboli mentolove, mali zaujimavu chut...ale nespomeniem si nazov

@lasona aj mne sa zdá že boli nie mentolové ale príchuť niečo ako ľadové tutifruti

d_ivana
autor
Včera o 06:51

@d_ivana Ahojte. Všetkým ďakujem za odpoveď. 🙂 Skúsila som tie Větrovky, lebo sa mi podľa obrázkov zdali najbližšie k tým, čo si pamätám. Neboli to ony. Čiže asi to budú tie modré Bon Pari, čo sa už nevyrábajú.

aileen_mt
Včera o 07:16

tiez mi napadli tie ladove cukriky, pamatam si ich ako modre, ale zrejme casom zmenili farbu... skus otestovat, mali/maju taku specificku chut 🙂