icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

ervenka
14. nov 2013

@rybca ja mam len vestu z postnl, nic ine. objednane je, ale trva to dlho, kym poslu to co maju. Uz sa mi susi komplet oblecko, tricko som mala mokre, ako keby som kojila. 😉 A drobec ma vyobjimal, ked videl aka som studena, unavena... Je zaujimave, ze aj ked je taky behajko, ked sa nieco stane, tak vystiska ma, vybozkava, povie ze aui aui, pofuka. A ktomu tie jeho modre okale. 😉

jarunice
14. nov 2013

@ervenka no, tak k tomu článku Vám řeknu toto...žena na fotce je Ivana Gottová, manželka zpěváka Karla Gotta se svojí dcerou. Takže článek ani nemá cenu číst.

jarunice
14. nov 2013

@rybca to jo, po 8mi letech hlavně to druhé dítě je často asi rozhodující, proč se pak nerozhodné páry vezmou. My jsme spolu 10 let a druhé dítě v nedohlednu, ale už jsem smířená, že nevěsta ze mě asi nikdy nebude 🙂

ervenka
14. nov 2013

@jarunice tak to je sila.... A preto koncim so vsetkymi FB Mk skupinami s JJ. Uz vymyslaju nemozne... Koniec...
Ako sa mate vsetci? Uz ste sa udomacnili? Ci sa obcas cnie za starymi casmi v inej krajine? 😉

rybca
15. nov 2013

Tak nakoniec epizoda Rodny list skoncila stastne..🙂 Uz je na konzulate, len este musime dodat ziadost na priezvisko bez prechylovania..🙂 zase sa raz nieco podarilo..🙂))))

vever1
15. nov 2013

@cestovatelkaandrea no to mas doma velkeho chlapa uz 😀 u nas este stale pod 80 😀 a tym ze sa emma strasne hybe a menej teraz aj ej tak cakam ze mozno aj schudla. ale neriesim. hlavne ze sme zdravy 😉

eri28
16. nov 2013

@jarunice jej vy ste uz doma v Cesku???
asi ano...ako sa vam paci..
mi tak pomaly, akurat som zacala predavat kozmetiku Oriflame, tak sa zabavam, tu v nl inac mi nic neako nove... 😉

jarunice
16. nov 2013

Udomacnili jsme se v
Brne a dobry, maly nastoupil v srpnu do skolky, po 2mes. ho odsud vyhodili, tak jsme nasli jinou a tam je ted vse ok 🙂 Pritel je spokojeny v nove praci, já začala chodit na 3 měsíční kurz o danich a ucetnictvi a posilam CV a modlim se aby me behem ledna nekde zamestnali, nez mi skonci podpora z pracaku. Priteli se styska po NL hodne, me obcas, protoze kdyz uz jsem si udelala par znamych zenskych, tak jsme se odstehovali a pro zmenu, tady nemam vůbec nikoho, moji rodice jsou 300 km daleko, pritelovo 60km daleko a ty navic maji na starost 85letou slepou babicku, takze hlidani v nedohlednu. No...ale jinak dobry, ja jsem stastna, ze jsem po rodicovske zacala chodit na tu rekvalifikaci mezi lidi, tak supr 🙂 Horsi to bude bohuzel asi s praci, protoze tady polovicni uvazky proste nejsou. Uvidime.

ikke
18. nov 2013

tak zwarte piet prerazil uz aj do slovenskych mienkotvornych medii... 😀
http://www.sme.sk/c/7009097/cierny-peter-je-pre...

evikhav81
18. nov 2013

@ikke my sme to pozerali v sobotu v televíznych novinách na STV1....zaujímavé tvrdenie 😀

vever1
18. nov 2013

@ikke u nas sa to vcera rozoberalo doma, prisla nam navsteva z Sk. Moj brasko a moja mama ktora nas tymto velmi prekvapila lebo sme az do vcera vecera nevedeli ze pride s nim 😀 tak mame doma teraz rusno 😝

ervenka
18. nov 2013

poradte mi maminky- vonku je zima, vnutri teplo= Daniel sa zase skrabe, ma suchu pokozku. Nic sme nezmenili, vsetko periem v tom istom ako na jar/leto/jesen. Ale rada by som vyskusala OCOT. Mozem ho pouzivat len na miesto avivaze, alebo aj na miesto prac. prostriedku?
@vever1 dufam,ze je prekvapenie mile a vitane 😉

ikke
18. nov 2013

@ervenka ocot len namiesto avivaze, on nema moc schopnost rozpustat spinu. na spinu je soda.
a teda ak mozem poradit, k octu daj par kvapiek esencialneho oleja (napr. levandulu), smrad po prani bude znesitelnejsi 😀

cestovatelkaandrea
19. nov 2013

@vever1 no dakujem, on je fakt velky 😀 😀 😀 moze byt reakcia na ockovanie MMR uz 6 dni po ockovani. Kilco vcera chytil teploty 39.3, vecer uz len 38.3 a nic ine mu nie je. Len ta teplota ale inak vystraja ako zihadlo dalej. No a teraz som volala s mm a teplota ziadna a vystraja dalej.
Inak prosim pekne my sme zacali chodit hore schodmi po svojich. Kilco ma chyti ako kliest za ruky a vykracuje si hore az pod strechu. Rit mu lieta do vsetkych stran ako brusnej tanecnici ale ide 😀 😀 😀 V zidanom pripade uz nechce stvornozkovat hore schodmi 😀

cestovatelkaandrea
19. nov 2013

@ervenka a preco ocot do prania? na co je dobry. my mame s pokozkou tiez problem a nam pomaha jedine viacej mazat kremom na suchu pokozku.

ervenka
19. nov 2013

@cestovatelkaandrea ocot je antibakt. a ze avivaz znizuje savot bavlny, uterakov atd... a navyse vycisti pracku. To cistenie mam uz vyskusane, ale s pranim s octom velmi skusenosti nemam. aky krem pouzivate?

ikke
19. nov 2013

inak ja s octom namiesto avivaze nemam moc dobre skusenosti - pradlo nebolo ani zdaleka tak makke ako s avivazou (ecover alebo lenor, ostatne su uplne o nicom) a ak som nedala esencialny olej, pradlo smrdelo este po dalsich 2 opraniach 😝 ale uznavam, ze mam citlivejsi nos ako priemerny clen populacie...

ja mam teraz tiez velmi suche ruky, ako vzdy v zime, pomohlo by, keby som ich nemusela 100x denne strkat do vody, no to sa moc neda ☹

dnes som navstivila turecky obchod v zutphene okolo ktoreho som isla uz asi milionkrat. zakupila som 400g sody bikarbony, 200g sladkej papriky za primeranu cenu a sojove kocky a rezance 😅 momentalne dojedam makove sulance z miestnych zdrojov 😀

vever1
19. nov 2013

@cestovatelkaandrea no sven mal reakciu hned v prvy den. a oni hovori ze vraj do tyzdna je to normalne ked maju reakciu. tak moze byt podla mna ja na 6 den. a sikovnik ked takot po schodoch chodi 😀

cestovatelkaandrea
19. nov 2013

@ervenka aha, no vidis, hnev viem viac. krem mame speci od doktorky. ked budem doma, pozrem a napisem. takto z hlavy neviem.

cestovatelkaandrea
19. nov 2013

@vever1 no ta na prvy den byva vraj po injekcii na meningokoka. ale ta na MMR byva niekedy medzi 8-12 dnom. no my sme ju pravdepodobne mali uz na 6 den. a cvirik uz ma po reakcii teraz. vesely, hladny ( na desiatu zjedol 1.5 velkeho jablka s1 bananom a keksikom) a hravy, ziadna teplota...

vever1
20. nov 2013

@cestovatelkaandrea no u nas to bolo tak ze sven dostal injekciu rano a vecer mal uz 40 horucku a to trvalo 2 dni.takze nie vzdy je to podla knizky 😉

cestovatelkaandrea
21. nov 2013

@vever1 mas pravdu, kazde ditko reaguje inak. Kilco teplotoval dva dni a uz nic. Len je teraz po ockovani strasne precitlively.
Teraz riesime s nim iny problem. Posledne tri mesiace chce s nami spat pocas noci a za ziadnu cenu v postielke. V noci pije tak 5-20krat z flasky vodu a ked mu nedam spusti huronsky rev. Posledne dni som v koncoch zo silami, jednoducho nevladzem a ani mm nie. Tiez sa snazi ale aj on je unaveny. Esteze Damian spi dobre, lebo mat takych dvoch tak ma porazi. Vcera bola u nas sestricka z poradne kvoli tomu, ze Kilco poslednu dobu zle spi v noci a radila mi, ze ho mam prestahovat do izby kde je Damian a Damiana na 2 tyzdne ku nam. Mam si dat k jeho postielke matrac a ucit ho spat v postielke celu noc. Vcera sme to skusili este v nasej izbe a ten rev stal za to. Znesem vela ale toto bolo moc ale o jednej uz bol u nas v posteli. Kilian sa este aj v noci okolo 2-3 budil s tym pocitom, ze je asi v postielke a vrieskal ako pavian. Ja uz neviem co s nim robit. Takto fungovat nemozeme, ze mu robim otroka v noci a na druhu stranu mi ho je luto, lebo viem, ze ho trapia asi zubky.

evikhav81
21. nov 2013

Zienky "Holandanky" 🙂 balili ste tu deti nasiroko s tzv. postolkami? Mam len 1 ks,co mi segra z Sk poslala,ani neviem,ci sa tie nohavicky daju tu kupit,hm?

ervenka
21. nov 2013

@evikhav81 nebalili, nebolo treba. Pokial viem, tak ani na SVK sa to uz nerobi. Tu deti dost casto absolvuju sono bedrovych klbov v cca 3-4mesiacoch ak si dobre pamatam. Ak su ok, pokracovat v obycajnom baleni. Ak je problem, dr. povie co treba dalej robit. 😉

evikhav81
21. nov 2013

@ervenka takze nemusim zhanat,super....dakujeeeeem 😉

rybca
21. nov 2013

@evikhav81 podla mna siroke balenie bolo na SVK zauzivane kvoli zavinovackam, deti do nich nasilno viazali, tak museli nejak zabezpecit spravny sklon noziciek v klbikoch, my idema zajtra na to sono, tak dufam bude vsetko ok

evikhav81
21. nov 2013

@rybca hmmm,nam sa malicka narodi vo februari a tiez planujem balit do klasickej perinky,aspon prvy mesiac urcite,ja neviem,mne sa to nepaci,ked tie novorodeniatka su take pokrcene na rukach,myslim si,ze perinka zaruci aku taku stabilitu...

evikhav81
21. nov 2013

@rybca jeeej,pozeram,ze ty mas ozaj malilinke babatko...ako som fotky pozerala,az mi slzicky vybehli 🙂 ako zavidim,ze uz to mas za sebou...ja sa strasne bojim...ked to pride,tak zabudnem aj tych par slov,co po holandsky viem...aaachjaj...drzim palce,aby bolo vsetko ok 😉

rybca
21. nov 2013

@evikhav81 tej holandstiny som sa aj ja bala, ale dokazala som ako tak reagovat aj na operacke pocas cisaraku, a vsetci boli velmi zlati, nevadilo im mi aj 2x zopakovat, pripadne inac povedat, ked som nerozumela..🙂 no pristup personalu nemozem vobec porovnavat s pristupom na SVK, bolo to omnoho, omnoho lepsie..🙂

evikhav81
21. nov 2013

@rybca tiez mam skusenosti s personalom nemocnice,operovali mi vyskocenu platnicku a bola som strasne spokojna,to je fakt...ma napadlo,az som sa zasmiala,ked ma doviezli na operacku a neurochirurg mi nieco hovoril,ja v strese som mu povedala,ze mijn hoofd is kompleet leeg 😀 tak sa vsetci rehotali na tom a po operacii par hodin ma prisiel na izbu pozriet a stale sa na tom zabaval,chvalabohu,dala som sa uz nejak dokopy a komunikovala som v ramci moznosti 😀