icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

ervenka
21. apr 2016

@ajana1 nieeeee MT, vo Zvolene je/bola tiez. Pri hlavnej stanici a aj pri dopravnom podniku.

ervenka
21. apr 2016

@indu Brunssum- tam je vela vojakov z Portugalska. Aby ste sa este nemuseli ucit po portugalsky... 😀

indu
22. apr 2016

@ervenka juj no to by bolo radosti 😅

nika218
22. apr 2016

@ervenka vojaci su u nas na sliaci, na podborovej a este v meste pod zamkom no moj muz tam nerobi achodi na tyzdnovky.. medokys nevyschol 🙂. Mame tu este zopar pramenov 🙂.

nika218
22. apr 2016

@ervenka presne tam. No mne medokys nikdy nechutil...🙂 a dlho si byvala vo zvolene?

nika218
22. apr 2016

@indu tak nas pridete pozriet do ultrechtu 🙂... inac mam stres z jazyk bariery, zo zdravotnictva, z cien skolok a ako sa aklimatizuju nase deti tam a naucia jazyk. Len ja by som chcela angl.skolku. ked uz sa maju ucit nejaky jazyk tak nech ho vyuzuju aj na sr. Myslim v skole 🙂

ajana1
22. apr 2016

@ervenka asi niekomu dosla predstavivost pri vymyslani nazov 😉

ervenka
22. apr 2016

@nika218 nebyvala, moja mama je zo ZVolena= takmer kazdy vikend som boli vo ZV.
NAdych, vydych. Bude to zmena, ale deti sa skor udomacnia ako velkaci. 😉
@ajana1 asi je to zlozenim podobne, alebo podobna chut.

harpisko
23. apr 2016

Ahojte dievčatá v júni sa sťahujeme do Zoetermeeru (blízko Den Haagu) manžel pracuje v NL už cca 8 rokov a máme 13mesač. synčeka tak sme sa rozhodli presťahovať za ním...Bola by som veľmi rada, ak by ste sa mi ozvali zorganizovali by sme kočíkovanie kávičkovanie, prípadne nakupovanie a podobne,,,no proste rada by som našla nejaké kamošky aj s deťmi,,,lebo strašne sa bojím napr. čo sa zdravotníctva týka ako to tam bude všetko prebiehať...jedná sa mi hlavne o pediatra...kľudne keď poznáte nejakého dobrého budem rada ak mi dáte tip... 🙂 Ďakujem

ikke
23. apr 2016

@harpisko k pediatrovi tu chodia iba chore deti. vyvin deti sleduju v tzv. Consultatiebureau (CB) a s chripkou a podobnymi chodobami sa chodi k domacemu lekarovi (huisarts). K CB ta zadelia podla bydliska (oni "si ta najdu"- pravdepodobne ta sami skontaktuju ked sa prihlasite k pobytu). Huisartsa si mozte vybrat a zvucajne je jeden pre celu rodinu vratane deti, kojencov aj dochodcov 😀 😉

mevrouw
23. apr 2016

@harpisko my byvame vo waddinxveene, to budeme skoro susedy 🙂 drzim palce v novom prodtredi

indu
28. apr 2016

@nika218 ahoj, rovnaké obavy mám aj ja. Práve sme pozerali ako je tam školné na medzinárodných škôlkach no a 20 000 eur na rok pre jedno dieťa je obrovská suma. Zadarmo majú školné len Američania, Kanaďania a Angličania. A vôbec netuším ako je to so slovenskými vojakmi. Neviete náhodou? Ja som z toho riadne prekvapená a aj smutná.

nika218
28. apr 2016

@indu
My dufame ze na zakladni NATO v Ultrechte bude skolka a ze tam to bude prijatejnejsie cenovo. Vobec netusime ako to bude. Ziistite si ci je na zakladni kam idete je skolka resp.ci je vo vasom okoli skolka. Ak nieco zistim viac , dam vediet...

indu
28. apr 2016

@nika218 hej toto sme si pozistili, na základni je škôlka ale zadarmo je len pre amerických, anglických a kanadských vojakov, pretože tieto krajiny tú škôlku financujú, tak pre ich vojakov je zadarmo. Ostatní platia školné podľa toho či sú v štruktúrach NATO alebo nie.

nika218
29. apr 2016

@indu fu tak to si ma nepotesila. No kedze slovensko je v nato tak sa kolko bude platit?

ervenka
2. máj 2016

Na znamost sa dava: Kruidvat ma zlavu na Thomasa- vselijake vlaciky za 4,99. tu u nas maju Thomasa, Skif a Salty s piratskou maskou... 😉

ervenka
3. máj 2016

Ozaj, keby ste niektora nahodou videli vlacik LADY, tak mi dajte vediet. Dakujem. 😀

ikke
4. máj 2016

@ervenka pozrem 🙂 az mi je luto, ze moje deti tomas vobec nechytil...

erique12
4. máj 2016

@harpisko
ja som tiez poblizko, Delft 🙂

erique12
4. máj 2016

@ikke
ano pichnu protitetanovku, mala som dost blby uraz na biku, ze ma brali na pohotovost, odreniny, zlomenu licnu kost, tak mi ju supla do pleca....

ervenka
6. máj 2016

@ikke no ale vies ako to ide do penazi? 😉 Novy pribeh= kino, alebo DVD, novy kolajnicovy set, nove vlaky... Akurat teraz sme kupili zazrakom za 17,50e na vrijmarkte set hrad De koning van het spoor + maithwait house. Za normalnych okolnosti okolo 80e. + este vychadza raz za 2 mesiace Thomasov casopis. uz je na case aby som isla pracovat. 😉

mevrouw
12. máj 2016

Mamičky, vedela by mi niektorá z vás poradiť ako pripoistiť bábo? klikam klikam ale vyhodi mi len info okienko ale nikde neviem vlozit udaje alebo nieco. 😖 dakujem

cestovatelkaandrea
12. máj 2016

@ervenka cicka moja, tuto noc vyrazame smer Misty Eiland. Deti budu riadne prekvapene, ked uvidia, kde sme rano zaparkovali 😀

ikke
12. máj 2016

@mevrouw myslis zdravotne poistenie? ktora poistovna?

mevrouw
13. máj 2016

@ikke ano zdravotne som myslela ale uz to je vyriesene.musela som tam volat lebo cez internet sa asi nedalo :p

ervenka
13. máj 2016

@cestovatelkaandrea ty si cisty provokater. :DDD uzite si to. Er zijn wel stuk of 8. ze werken keihard dag en nacht.... lalala.

cestovatelkaandrea
13. máj 2016

@ervenka zháňala som ti tu Lady ale vraj ju už nevyrábaju...

ervenka
14. máj 2016

@cestovatelkaandrea no to take ani nepis... To preco? Ved o nej je minimalne 1 pribeh... Nepoznas niekoho kto by predal? Seria take'n' play. Marktplaats asi, ze?

ikke
14. máj 2016

@ervenka taktak...marktplaats. vyhodou moze byt, ze sa to zrejme zmesti do schranky, tak mozes pozerat cele holandsko, lebo postovne nebude drahe 😉

ervenka
14. máj 2016

@ikke no mozno ani nie... Ale uvidime... Drobec nebude ani dychat, ked ju dostane na narodky. 😀