icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

ajana1
10. sep 2017

@nika218 Inak na kiahne jej aj super kupel s ovsenymi vlockami

ajana1
10. sep 2017

@nika218 zas na Slovensku to zas trosku prehanaju a co sa tyka laryngitis tam sa "liecia" iba priznaky a to aj na Slovensku. Mozno by si vas nechali v nemocnici ale jedine co robia davaju naparovat a vlhcia vzduch. Kamaratka tak uz prestala chodit na pohotovost a zostavaju doma (zijem na Slovensku). A co sa tyka chodenia do kolektivu tak virus je aktivny este predtym ako sa vysypu a zacnu horucky takze nema vyznam deti izolovat ked uz virus nie je aktivny. Ale kebyze ma take impetigo tak to cas rovno poslu domov a nevezmu dieta kym nie je vyliecene.

fadama
10. sep 2017

@ajana1 co je impetigo ?

nika218
10. sep 2017

@ajana1 tak prehanaju. Nasa ma uz vyse 100 pupakov a vacsinu casu lezi. Neviem si predstavit ist s nou von, alebo ju dat do skolky. A to na teplotu max 37,6 C, cize len zvysena. Ci uz kolu nej ale aj koli druhym detom. Ja ked mam deti chore sme doma. Ked von tak nie medzi deti aby sa nenakazili inych.
A co sa tyka laryngitidy, v nemocke sme boli iba ked to dastal 1x a nemala som soma predniston. Liecba- fenistil, calc.diruo, studeny vlhky vzduch a ked je velmi zke prednison. Od vtedy to tiez zvladame doma. Vieme co mame robit. Podla mna aj slovenskych doktorov netreba tieto dva virusy podcenit lebo s obidvomi moze dieta skoncit v nemocnici s velkymi komplikaciami a pri laryngitide aj v ohrozeni zivota...
No kazdy si urobi podla svojho uvazenia a co citi ze je dobre pre svoje dieta 🙂

nika218
10. sep 2017

@ajana1 ano citala aj som o kupeli v ovsen.vlockach a aj hypermangane. Len nemame vanu...ani vacsiu nadobu. Rozmyslam ze zarobim kupel a len ju vyoblievam tym kupelom. Zatial sa neslkriabe ... dufam ze budu obaja ok. Muz ide na tyzden prec takze budeme sami...

ikke
10. sep 2017

@nika218 tak samozrejme do kolektivu len ak to dieta zvlada😉 moji mali take kiahne, ze sice celkom slusny vysyp (ale zas ziadne horory), ziadna teplota a jedine co ich to trochu svrbelo. by ma za dva tyzdne doma zozrali 😅

nika218
10. sep 2017

@fadama sladka chrasta. Chrasta infikovana streptokokom. Je to velmi nakazlive a treba to liecit antibiot.mastou.

ervenka
10. sep 2017

@ikke laryngitida, nieco ako pseudo kroep? Lebo ak ano,
@nika218 nozem ta ukludnit- Laura mala 4m. kaslala ako diva+ horucka... u zastupujuceho dr. sme dostali atb. Alebo mohli sme ich dat len 1x. Takze ked je zle, daju atb.

ervenka
10. sep 2017

@nika218 no, co sa tyka "zostat doma s detmi" man len 4 tyzdne dovolenky. OCR na papiery existuje ale este som o cerpani nepocula. Skor si ludia beru D. Ale len ked su deti veeelmi chore. Sopel tu nie je choroba. Ani kasel. Zo skolky mi zatial volali len raz. Aj to okolo4 poobede.

nika218
10. sep 2017

@ervenka laryngitida je virusova infekcia- infekcia sa usadi na hrtane a on opuchne a clovek ma stazene dychanie, ma stekavy kasel (zjednodusene napisane). Tak na nu atb.nedavaju v SR a ani v Nl. Nasim vzdy presla do zapalu priedusiek a na to uz na Slovensku davaju atb. Tak uvidime... mate moj obdiv baby...

ikke
10. sep 2017

impetigo je tusim krentenbaard. akurat to ma(l) jeden evin spoluziak.
@nika218 nie je co obdivovat, ale treba si uvedomit, ze na virusy proste lieky nie su. s tym sa telo musi vysporiadat samo a my mu to mozme len ulahcit. samozrejme, pri tazkom priebehu je rozumnebyt pod dobladom.lekara, ale tlacit do seba lieky ako lentilky, je v konecnom dosledku skor kontraproduktivne 😉

fadama
10. sep 2017

@nika218 Tak to som este ani nepocula.

ervenka
10. sep 2017

@fadama met zo detmi velmi caste, nakazlive. Een van reden om kind thuis te laten. Info zo skoly+ kdv. Google to ukaze ako to vcera. Len pri tom nejedz.😖

nika218
10. sep 2017

@ikke vsak ale ja viem ze virus sa nelieci. Ze sa iba potlacaju symptomy. No ked viem svojmu dietatu pomoct aby nemalo bolesti, svrbenie a pod. tak mu chcem pomoct. A to nedavam lieky ako lentilky. Vzdy konzultujem s lekarom co robit ked sa mi nieco nezda. Viem ze na SR sa predpisuje enormne mnozsto liekov no tu je zasa podla mna opacny extrem 😉 . Na vsetko paracetamol. A ja zasa sa snazim aj pri horucke davat co najmenej lieky proti horucke lebo to velmi zatazuje organizmus. Tot moj skromny nazor 🙂

indu
11. sep 2017

@nika218 nám pri silnom dusivom kašli odporučila lekárka aj lekárnik dávať fenistil kvapky.

leonii
11. sep 2017

Baby nepoužívate niektorá navigáciu pri bicyklovaní? Mám v pláne ist občas dalej, kde to nepoznám ,ale potrebujem aby fungovala bez internetu. Viem, že v aute funguje bez netu,ale zas potrebuje nabíjanie. No a jasné aby nestála 500€ 😲😎🚲

nika218
11. sep 2017

@indu dik. Aj davame Fenistil kvapky... a ako sa mate? 😀

ervenka
11. sep 2017

@leonii hmmm nie. Rusilo ma to. Napisala som si podla google maps cca priblizne trasu a isla som.

leonii
11. sep 2017

@ervenka no to zvyknem aj ja ale planujem ist do mesta do kt. nechodim a nerada by som sa stratila a tiez by som chcela najst urcite obchody na to si netrufam pospameti.

petronela230
14. sep 2017

Ahojcek dievcence prosim vas nejake stranky na hladanie ubytovania?!;) krasny.vecer prajem🙂

fadama
19. sep 2017

Baby potrebujem pomoct s formulárom do skoly a nieco neprelozí ani google.

Ingevuld door.

Dakujem.

ikke
19. sep 2017

@fadama
"Ingevuld door" - Vyplnene (kym) - akoze kto vyplnil formular 😉

este nieco?

fadama
19. sep 2017

@ikke jaaj dakujem a co tam mám akoze teraz napisat ? moje meno ci mama.?

Ano este nieco , za chvilku napisem.

fadama
19. sep 2017

Mijn kind:
- is snel angstig
- uit emoties

BELANGSTELLING:
Het leukste vak vindt mijn kind:
Het minst leuke vak vindt mijn kind:
Mijn kind is geinteresseerd in :

Dakujem.

ikke
19. sep 2017

@fadama
Mijn kind: /Moje dieta
- is snel angstig /sa casto boji /ma rychlo strach doslovne
- uit emoties /toto neviem presne, asi ze nezvlada svoje emocie
tam mas asi zaskrtnut, ci sa ho to tyka?

BELANGSTELLING: /zaujmy
Het leukste vak vindt mijn kind: /Najradsej ma (skolsky) predmet ...
Het minst leuke vak vindt mijn kind: /Najneoblubenejsi predmet je...
Mijn kind is geinteresseerd in : /Moje dieta zaujima ...

fadama
19. sep 2017

@ikke
áno mam zaskrtnut ano, nie , niekedy.......

Dakujem ti si poklad posielam ❤

fadama
20. sep 2017

baby ako je to v Holandsku zo zubarom ?
Mozem íst aj na pohotovost alebo mam vyhladat rovno doktora ?
Kolko sa platí ? ( poistenie ohladom zubara nemám ).

Dakujem za rady.

ikke
22. sep 2017

@fadama uz si asi vyriesila, ak nie, tak len tak na pohotovost nejdu ani miestni, lebo je to drahsie, takze len ak fakt inak nejde. okrem toho pohotovost v nemocnici si tiez zvycajne musis tlelefonicky vopred dohodnut. pohotovost beznu, cez vikend, zas zvycajne robi jeden zo zubarov v okoli, na ktoreho ta odkaze tvoj zubar.
suma sumarum, ak mas holandske poistenie, urcite si treba najst aj holandskeho zubara. niektore zubarske vykony su platene aj zo zakladneho balicka zdravotneho balicka

nika218
23. sep 2017

@ikke trosku sa pripletiem aj ja. A deti to maju ako so zubarmi. Mam info ze deti do 18 maju zdravotnu starostlivost zadarmo. Spada do toho aj zubar?
Diki 🙂

ikke
23. sep 2017

@nika218 ano, aj zubara maju zadarmo.
inak v novembri a decembri sa da zmenit zdravotne poistenie, dorazne odporucam priplatit si aspon najmensie rozsirenie zunneho poistenia, lebo inak platite kazdu plombu a este aj preventivky u zubara 😉