icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

fadama
8. dec 2017

@ervenka dakujem to druhe vyzera dobre no zas je to dost daleko.

Nie ja som nevedela ze strajkuju..... a to vobec nepojdu deti do skoly ci len o hodinu neskor ?

ervenka
8. dec 2017

@fadama tu u nas je skola cely den zavreta, deti idu bud do BSO na cely den, alebo rodicica vybavili nieco ine. Nase BSO napr. oznamilo- kto sa prvy prihlasi, toho zoberu. Mozno nebude miesto pre vsetky deti.

fadama
8. dec 2017

@ervenka 👍

fadama
9. dec 2017

baby viete mi poradit.....je v tom uz aj to mäso/sunka ci to je len ten stojan ?
Dakujem.
https://www.xxlhoreca.com/nl/xxlselect-hamklem-...

ervenka
9. dec 2017

@fadama bez masa. Len drziak

fadama
9. dec 2017

@ervenka
Dakujem pekne, a nevies kde by som to mohla zohnat ? skusala som ale mne to nejde nikde najst.

petronela230
12. dec 2017

Viem viem ze poistka je tak nejka cca 200€ inak ked sme boli brali sme aj zorg toeslag ale neboli sme manzelia a na adrese som bola registrovana ajja povedali nam ze.ak budeme.partneri tak uz len jeden z nas moze mat toeslag je to tak? Napr co som.nasla tak tam.bola kalkulacla 6,97€ na hodinu dala som.si tu kalkulacku a vyslo mi to malo emsacne...cestovne naklady mame auto a ja by som.mozno prijala nejaky skuter po case pretoze asi budeme potrebovay dva priblizovaky...
Chceli by sme v zoetermeer byvat a to by sme mali blizko do prace resp manzel ja by som.na zaciatok mohla u nich pracovat nech sa aklimatizujeeme u nich sa da skoncit aj skor a.tak keby som musela ist pre maleho...co sa tyka.dani za tie smeti tak to v akej cene sa pohybuje?co som.pracovala v agenture ked som.vozila kolegyne tak mi dali auto....muz by mohol na zaciatok s kamaratom do prace choditt tiez je zo zoetermeer a mohli by sa brat .....aa k tej hypo alebo byvani mestskom no o to by sme mali zaujem ale na zaciatok musike zacat takto lebo co som pocula neviem ci to je pravda ale ak chceme mestsky byt na to sa dlho caka a musike byt dlhsie v nl nie? A co sa tyka hypo to by bolo pre nas asi top po case ale muz musi mat zmluvu pod fiirmou a rok na tom robit alebo tri roktly cez agenturu ....az potom by nam dali hypo.....a ja by som.sa chcela ucit holansky ...ja mma na sk salon kozmeticky ale to asi by bolo nerealne v nl sak uvidimr po case...

@ajana1

ajana1
12. dec 2017

@petronela230 preco by bol salon nerealny? inak je tu vela sloveniek ktore by dobru kozmeticku ocenilo ;) co sa tyka inych dani popravde nemam o nich tusenie nakolko vsetko okolo domu plati manzel a ja platim vsetko okolo deti 🙂

fadama
12. dec 2017

Baby ktorá mi to vie a má cas mi to dobre prelozit ?
Dakujeeem.

petronela230
12. dec 2017

@ajana1 neviem nikdy som.nevedela ze ako to tam ide s daanami zivnostou a tak urco by som.nieco doma chcela robit len za par evri lebo ma.to bavi strasne takze ked ptidem budete u mna vitana...kamaratka m apoliaka kadernila ten zhana kozmeticku no ako za mnaa aj hned no mam nedostatky v jazyku takze by som.chcela sa naucit rozpravat ...tak ked by ste kozmet iku mizete pak prist:-*

ajana1
12. dec 2017

@petronela230 a uz si v skupiny na facebooku?

petronela230
12. dec 2017

V ktorych myslis? Na fb mam svoju stranku no real som.na sk este ...ale ak myslis cesi slovaci a to tak to som asi v kazdej;)

ervenka
13. dec 2017

@fadama preklad podla mna: Nase pekne chvile spolu is uchovam, Tvoje teplo, lasku a doveru nosim navzdy vo svojom sdrci. Si moja najmilsia mama, aku si len mozem priat. Lubim ta.

fadama
13. dec 2017

@ervenka dakujem no mozes mi to napisat do ss ?
Lebo tu mi to nechce ukazat cele mam to dako roztiahnute a neviem preco. Tak to nevidim celé.

fadama
13. dec 2017

.

lily1983
14. dec 2017

Ahojte maminy zijuce v holandsku..Ja nežijem sice ale zacala som poberat odtial rodinne.mam.len jednu otazku. Za 4/2017 vyplacaju rodinne v january alebo v decembri? Ďakujem pekne 😉

leonii
14. dec 2017

@lily1983 V januári 🙂

barborasebastian
14. dec 2017

Jej toto je super skupina, priateľ pracoval v Holandsku a stále rozmýšľame že tam pôjdeme už máme dcérku 9 mesačnú tak asi by bolo aj na čase pomaly sa rozhýbať aby sa ona naučila reč, prosím baby z väčších miest ako je to tam so stavebníctvom lebo priatel je žeriavnik, stavia sa tam dosť? V nemecku to nieje problém sa zamestnať ale v Holandsku by nás to zaujímalo. Ďakujem pekne🙂

ervenka
14. dec 2017

@barborasebastian ci presne zeriavnikov, to neviem. Ale vo vseobecnosti sa dost dlho caka na/ ludia hladaju: maliarov- s vlastnym naradim, kt. vedia aj ramy okien malovat a vsetko okolo toho, takze nie len stany vymalovat, zateplenie, stukaterov.

jituska666
15. dec 2017

@barborasebastian stavia sa dost v Holandsku

fadama
17. dec 2017

Baby objednala som tuto ciapku ( https://www.bol.com/nl/p/new-balance-muts-50014... ) a poslali mi iba vec co sa dava iba na usi.
Maju tam aj druhu ciapku no s inou cenou . Viete mi poradit niekto preco je draksia.?
( https://www.bol.com/nl/p/new-balance-muts-50019... )

A ked objednam znovu jednu z nich má mi prist ciapka ako je na obrazku ??

Dakujem za pomoc.

ikke
17. dec 2017

@fadama to na usi (celenka?) by som im poslala naspat, ze ti poslali nespravny produkt. obe su jasne ciapky (muts). ale preco je jedna o polovicu drahsia sa neda z popisu vycitat, skus si dat do googlu EAN cisla, mozno najdes rozdiel (v materiali alebo hrubke by som tak tipovala)

fadama
17. dec 2017

@ikke dakujem za odpoved, áno taka celenka. ked som to videla tak som az neverila. poslala som im to spät, no chcela som skusit este raz objednat. NO len dobre nerozumiem hol. tak som sa cudovala ze co mi to poslali ked na obrazku je ciapka.

ikke
17. dec 2017

@fadama este mozes objednat tie ciapky obe a doma porovnat, nevyhovujucu zadarmo vratit...

fadama
17. dec 2017

@ikke to je skvely napad. dakujem, len sa bojim ze mi zas pridu 2 celenky

ikke
17. dec 2017

@fadama to by bola blba nahoda 😀 maju tam naozaj napisane CIAPKA (muts) na rozdiel od celeky (hoofdband)

fadama
17. dec 2017

@ikke no ved to no uvidim objednam a necham sa prekvapit

fadama
19. dec 2017

@ikke Tak uz mi to dnes aj prislo a zas ta celenka ....☹ja uz neviem preco to robia.☹

ikke
19. dec 2017

@fadama fakt? 😲
neviem, ake su tvoje komunikacne schopnosti v holandcine, ale by som im dala vediet, ze posielaju nieco ine nez pisu 😠 napis na bol.com review pri tej veci, kludne aj v anglictine alebo nemcine...

fadama
19. dec 2017

@ikke moje komunikacne schopnosti sú na bode mrazu.