icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

ervenka
4. feb 2022

@ladycat2021 no krasne, tak potom nemame o com... pre mna kazdy kto je chory a vedome ide do prace je hulvat najvyssieho stupna. Ked pri mne pracovali takyto+ ako bonus vtahovanie soplov totale nechutne, isla som za security aby ich poslali domov. Prisli+ sefstvo, odmerali teplotu, poslali domov. "Niet normaal". 40,5°C nema co robit v praci. Ziek is ziek.

ladycat2021
4. feb 2022

@ervenka pred pandemiu tiez tak .. teploty 39, ledva na oci som videla, zasoplena, ale ja som si nemohla dovolit ostat doma bez ohladu na to ci to bolo pred covidom alebo pocas.. A vtahovanie soplov, tak toto je nechutne .. fuj ..nechapem ako to niekto moze robit .. ved na to su hygienicke vreckovky, aby sa vysmrkali 🙄

strakulanikula
4. feb 2022

@ladycat2021 ale to nieje bezne respiracne ochorenie,a ani bezna chripka a pokym nebudu ludia abo ockovany,abo ze tym presli nebude klud a ja si osobne myslim ze to mali na zaciatku stopnut,ziadne cestovanue,ale ze ziadne a mozno by ziadne debilne mutujuce nove tie nezmysly neboli.

strakulanikula
4. feb 2022

@ervenka tak tak a prave pre toto to nikdy neskonci...kvoli takymto ludom,drbu sa medzi ludi,chytaju v obchodoch vsetko och

strakulanikula
4. feb 2022

@ladycat2021 tebe asi nikto na covid nezomrel co....???

ladycat2021
4. feb 2022

@strakulanikula nie .. ale na ockovanie ano .. samozrejme, ze to nenahlasili

ladycat2021
4. feb 2022

@strakulanikula ja sa nechcem hadat .. napisala som len svoj nazor, za ktorym si stojim a to je cele .. tato saskaren rozdelila ludi na 2 tabory.. ide jeden proti druhemu .. treba sa navzajom respektovat a nie hadat sa, udavat jeden druheho a podobne nezmysly .. takze mier 🙂

strakulanikula
5. feb 2022

@ladycat2021 ale to ze na ockovanie nieje dokazane urcite ale mne na covid ano a to dokazabe bolo ....myslim si ze ludia si zavery po nejakom umrti teraz vzdy robia sami a vysledok ockovanie sak bol ockovany...to ockovanie co sme dostali je uz roky rokuce len je pozmenene kus aby aspon ako tak ochranilo ludi...a nieje preto aby sme ten covid nedostali ale aby sme nemali zly priebeh. Ja sama mam zdrav.problemy a len po obyc.chripke mam hned do par dni bronchytidu a to si neviem predstavit bez ockovania co by bolo ak by som covid dostala. Ja som nikdy neodcudzovala ludi co sa ockovat nechcu ved kazdy si sam ma pravo vybrat ale ak niekto nechce ockovanie tak nech dodrziava opatrenia.

strakulanikula
5. feb 2022

@ladycat2021 a behovor proaim o tom ako ze saskaren....tu sa ukazuje ze ludia sa z minulisti nepoucili...a to uz tu bolo par takych chorob co vyhladilo znacnu cast ludstva...toto je podla mna dalsi varovny prst pre ludstvo.

ladycat2021
5. feb 2022

@strakulanikula co sa tyka toho ockovania, ze ma ochranit pred vaznym priebehom je diskutabilne ... ako priklad ti mozem uviest mojho priatela, ktory je ockovany .. tyzden ledva zil .. ja som uz na druhy den bola ok ... takze sa mi len potvrdilo to co som si o tej vakcine myslela ... tiez respektujem ak sa niekto da zaockovat...
Ja som sa ockovat proti chripke dala len raz a odtedy nikdy v zivote .. bola som chora ako este nikdy v zivote .. aj to je jeden z dovodov preco ockovaniu neverim .. a koncim tuto debatu .. nemam chut ani naladu viac nieco na tuto temu pisat .. svoje som uz napisala .. pekny den ti prajem

eva8
10. feb 2022

Dobrý večer, vie niekto poradiť, čím všetkým sa treba preukázať na letisku pri odlete z Holandska? Myslím tým, či aj negatívny Ag test, PCR-test, alebo stačí len očkovací preukaz? Ďakujem

ervenka
11. feb 2022

@eva8 zalezi na let. spolocnosti, pozri si oficialne webky, obcas sa to meni. Vacsinou maju up-to-date info.

eva8
11. feb 2022

@ervenka ďakujem. Na stránke, kde sme kupovali letenku, sme aktivovali sms správy o aktuálnych covid-info, tak snáď pošlú dostatočne skoro aj aktuálne info. Lebo známy cestoval z a do Holandska bez testu (2x očkovaný)

strakulanikula
11. feb 2022

@ervenka ak si ocko netreba ti test,ak si to nevyziaduje krajina kde letis.

strakulanikula
11. feb 2022

@eva8 moj muz letel v pondelok do madarska a zajtra ide spat. Nechceli nic kukli qr len.

eva8
11. feb 2022

@strakulanikula Ďakujem. Aj u nás bude let z a do Budapešti. Známy letel do a z Bratislavy, tiež nepotreboval.

strakulanikula
11. feb 2022

@eva8 onk v lete cestovali moje netere z polska do holandska a nic holandania nechveli a cestou spat poliqci chceli

eva8
11. feb 2022

@strakulanikula známy cestoval cez vianočné sviatky. Budem to sledovať, tesne pred odletom sa ešte aj tu znova opýtam, cestuje sa o týždeň.

ervenka
11. feb 2022

@eva8 buduci utorok ma byt zase konferencia, uz teraz je info, ze vela veci bude jednoducho otverenych od 1.3., ale napr. Miesta kde sa stretne vela ludi budu dostupne len s neg.testom.

strakulanikula
12. feb 2022

@ervenka ja som citala ze uz chcu zrusit odstupy co mne sa osobne nepaci,toto je to najmenej co mi vobec na tom vsetkom vadilo lebo ludia suaj tak hlupy a aj tak to velakrat nechapali ale osobne ak ma ta corona nemusi doatat budem vdacna ak tie odstupy ostanu a nebudem sa hadat s ludmi ci mi nechcu rovno na rameno vysadnut.

niky6
Autor odpoveď zmazal
niky6
21. mar 2022

Ahojte, môžem sa spýtať ako vnimate situáciu v NL? lebo máme sa tam sťahovať s dcérkou koncom mája a priateľ tam teraz žije, chcem vedieť váš aktuálny pohľad na situáciu. On mi vraví že nevie či tam mame ísť žiť kvôli tomu co sa deje na Ukrajine, že sa bojí že nebude robota, peniaze alebo že sa nedajbože niečo stane, že v Holandsku vidieť že zdravotníctvo nie je až také super alebo že ľudia na vás kašlú keď sa niečo stane či už v práci alebo v živote. No neviem, preto chcem vedieť vyhody a nevyhody a reálne skúsenosti. Ďakujem 🙂

katka1425
1. apr 2022

@niky6 no my tu žijeme z tromi deťmi a nikdy by som sa už nevrátila domov co sa týka zdravotníctva je to ako u nás aspoň tu kde som ja tak zamna je to super tu

ervenka
2. apr 2022

@katka1425 ked budes mat cas,pozri si jej diskusie... problem nie je v situacii v nl, ale v niekom inom. Najprv ona pise, ze sa prestahuju do nl, potom ze pohranicie nl-de z de strany.... keby ona sama vedela co,kde chce, lahsie by sa radilo. 🤷‍♀️
@niky6

katka1425
4. apr 2022

@ervenka no čítala som to máš pravdu kto nevie co chce tak mu nevieš dat ani radu

fadama
9. apr 2022

Kočky, robili ste si, alebo vaši muži vodicak na skuter( motorka) ?
Ako to prebieha, funguje?
Ďakujem

ervenka
9. apr 2022

@fadama podobne ako na svk- teoria, prakticka cast, cbr skusky= vodicak. Cena cca 300-400e za cely kurz. Najlepsie spravi, ked oslovi miestnu autoskolu.

bambi23
Autor odpoveď zmazal
fadama
9. apr 2022

@ervenka skôr som myslela osobne skúsenosti, ale ďakujem.

ervenka
9. apr 2022

@fadama len vies, napisem ti nase skusenosti a napr. Vas instruktor bude iny....