Hľadáme maminky z Holandska na pokec
Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵
@fadama no nesla by som
@fadama ale mas ocko a si si robila test?
@strakulanikula mam 2, booster ešte nemám.
@strakulanikula a test som si nerobila, nemám.
mozem sa opytat - studenti VS potrebuju booster do 9 mesiacov od 2. davky? Je poskytnute testovanie studentov zdarma? Dakujem
@fadama tak hadam oficialne pravidla su jasne, nie? https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/corona...
+ v kruidvate sa daju kupit samotesty, mala si si uz kupit a testovat sa.
hlavne informuj zamestnavatela, ze je syn samotest pozitivny. Nech rozhodne zamestnavatel, ci smies prist alebo nie...
@ervenka z každej strany počujem niečo iné. Jedni povedia, že nemusím byť doma, ďalší povie mala by som. Synov kamarát je tiež pozitívny a vraj aj jeho rodicia musia byť doma 🤷♀️
Ved viem ze sa dajú kúpiť všade, no nikde som nebola, bola som doma celé 3dni.
Písala som do práce v piatok, žiadna odozva. A tak idem ....
@fadama https://www.bol.com/nl/nl/l/thuistesten/12604/?... daju sa objednat online.
Ak nemáš booster tak by si mala byt v karantene a na 5ty den sa dať otestovať a až potom ist do práce. Môj syn práve dnes končí karantenu, ja aj muž máme aj booster tak sa len denne testujeme a môžeme do práce.
@fadama tak ja by som si zrobila test...ale myslim ze iba s tromi ockovaniami netreba doma sediet ak je niekto doma pozitivny. Neviem presne uz.
@strakulanikula test som robila, je negatívny. Na ggd nám dnes 2x povedali, že máme byť doma. Tak som písala do práce a šéfka je iného názoru. Že keď som negatívna a nemám ťažkosti tak zajtra môžem ísť do práce, tak idem, a muz je doma, co nemá teda žiadnu logiku 😂😂😂
@fadama vies co...oni su hlupy...proste mozes ist az ked mas 3x ocko...tak to bolo povedane. Holandania su magory...a niet sa potom co divit tym cislam...dnes 112000pozitivnych akoze no comment. Inac ak by sa nebodaj potom preukazalo ze si pozitiv abo nemusis ty byt ale sa niekto nakazi by som ich udala dementi....
@strakulanikula keby som vedela ako tak to aj urobím 🙊😂
A cozeee? 112.000 😱😱😱 Ja to už dávno nesledujem.
@strakulanikula ved klud. Ako dlho zijes v nl? 😇😉Predpokladalo sa,ze bude viac ako 120tisic uz pred 2 tyzdnami. Na druhej strane v nemocnici menej ako tisic na jis menej ako 300.
Udat koho? GGD, zamestnavatela? Ale no tak... Ak sa niekto neciti v praci bezpecne, nech da podnet na inspekciu prace.
@ervenka v praci samozrejme lwbo nedodrziavaju zakon. Ten hovori ze az ked mas 3 priky mozes ist do prace ak sa aj otestujes denne sam a nie ze sak prid...akoze chapem ze firmy su tuez z toho na nervy no niekedy takto nevedomky sa nakazia iny ludia. A uz mam z toho nervy uz neviem byt kludna uz ma to nebavi cela ta corona uz 2 roky a uz mam toho dost. Ja uz zijem 14 rokov v Holandsku.
@strakulanikula po 14rokoch v nl by si mohla uz poznat charakter naroda. Od zaciatku pandemie Rutte hovori- pozitivita moze byt, vsetko ok, nech sa narod premori, pokial ludia neskoncia v nemocnici... v nl pozit. este neznamena, ze clovek skonci v nemocnici, nemocnica este neznamena smrt. Pozri sa na svk- odzaciatku ake opatrenia a kolko mrtvych.
Napr. v nasej firme mozu od minuleho tyzdna aj pozit. test pokial nemas priznaky... a nezalezi, ci 2 alebo 3 💉 .nie som esencialna firma.
@ervenka no saknprave ze po 14 rokoch ma tu uz nic neprekvapi ale uz mam toho plne zuby fakt, ludia arogantny,protestuju a pritom nedodrziavaju opatrenia,ak sa nechcu dat ocko tak aspon to by mali podla mna. Ja som tiez nazoru ze to musime vsetci dostat ,prejst tym a kto ako to zvladnr tazko predpokladat ale stratila som clenov rodiny,vela ma to obmedzilo v zivote a uz mam nervy ako ludia maju vsetko v pazi a sa stazuju.
@strakulanikula ale vsak tu v NL je vysoka zaockovanost .. ja sa im ani neducujem, ze maju toho dost a protestuju ..protestuje sa po celom svete kvoli tomu ... dokedy sa tak da zit ? ja mam tiez toho plne zuby uz .. bohuzial covid tu uz bude stale .. treba sa s tym naucit zit.. 🙄
Co sa tyka protestov- treba rozlisovat normalny protest napr. Breda a vseobecne nicenie ako napr. v rotterdame, Eindhovene. To nemalo s coronou co spolocne. Tam mohli ME zasiahnut este tvrdsie.
@ladycat2021 tu protestuju ale najma nezaockovany a taky co nechcu ani opatrrnia,tak bud jedno abo druhe . Ale ludia su nepoucitelny a je mi jasne ze covid tu uz bude stale.dalsia pliaga ludstva
@strakulanikula Ja som tiez nezaockovana.. pretoze tie opatrenia su nezmyselne.. Lockdowny a podobne voloviny nie su dobre .. takto sa covidu nezbavime a ani sa to neda.. No ved preto sa treba s tym naucit zit .. Potom tu pride nieco ine ako covid .. vzdy sa nieco najde .. Treba pristupovat k tomu ako k beznemu respiracnemu ochoreniu inak sa tento kolotoc nikdy neskonci
@ladycat2021 ale skonci. Ked bude mat vacsina ludi protilatky.... Prerusenie kontaktov, stretavania sa,tzv. Novodobe lock-downy sa uz overili historiou, ze to funguje. Potom je tu este jedna moznost- uz len k muru a strielat ako skodnu. V nl ide o to, aby sa nezatazovali nemocnice,preto lock-down. A ten uplne prvy bol kvoli neznamemu virusu. Myslim si, ze teraz novy minister je na spravnom mieste. Ale ked ma niekto lepsi napad, treba vstupit do politiky.
@ervenka nefunguje .. len sa to cele spomalí.. keby to fungovalo, tak uz dávno tato saskaren by sa skončila... .ked sa to cele zacalo, tak rozumiem, lebo to bola veľká neznáma, ale teraz? Treba k tomu pristupovať ako k bežnému respiračnému ochoreniu ako napríklad k chrípke ci k iným... dokedy tak chceš zit ? Ja rozumiem, ze sa ľudia boja, ale ... v Česku sa uz vracajú pomaly do normálneho života.. v Anglicku, Írsku, v Španielsku tiez ..cakam kedy to tu príde a aj na Slovensko.
@ladycat2021 zomriet mozes aj na "bezne respiracne ochorenie". A stojim si za tym,ze
obmedzenie kontaktu funguje. Tak ako fungovalo pri inych pandemiach.
Neviem, kde pracujes, ale je "velka sranda" pracovat pri niekom, kto je zasopleny, kasle... lebo ved corona je chripocka a ( aj teraz a aj pred coronou) chripocka nie je dovod na PN...
Ak sa ti nepaci ako to funguje nl, Europa je velka.
@ervenka ked sa zacala pandemia bola som 8x chora .. o rok neskor 6x chora ... chodila som normalne do prace.. a ano bola som zasoplena a mala som aj teploty a bolesti hrdla a nikto nerobil paniku .. Priatela mam Holandana, tak ja nemam v plane sa z tadeto odstahovat.

je tu niekto kto vie poradiť? syn je dom. testom pozitívny od štvrtku. Môžem ísť ja zajtra do prace? (momentálne pracujem so starými ľuďmi )
Ďakujem