icon

Hľadáme maminky z Holandska na pokec

eli77
12. dec 2007

Ahojky, je tu nejaka mamicka z Holandska? 😵

ervenka
9. apr 2022

@bambi23 mozem ti rovno napisat, ze tak na 90% by isiel do speci skoly.

bambi23
Autor odpoveď zmazal
fadama
9. apr 2022

@ervenka skôr ma zaujímalo ako to prebieha, čo očakávať, co tam treba vedieť na teórií a co na praktickej časti. Aby bol človek trošku pripravený 😄

ervenka
9. apr 2022

@fadama za cca 400e/kurz ta vsetko naucia. Neodporucam 1dnove "super-speed" kurz

fadama
9. apr 2022

@ervenka ďakujem

ervenka
9. apr 2022

@bambi23 v nl je so speci skolami trochu iny system. Napisem ti zajtra vecer

bambi23
Autor odpoveď zmazal
ervenka
9. apr 2022

@bambi23 prosim ta, neporovnavaj krajiny, resp. neocakavaj,ze co je v gb, bude v nl. Lebo to tak nie je. Budes velmi sklamana

ervenka
9. apr 2022

@bambi23 deti v nl zacinaju so skolou v 4r. Vsetky idu do normalnej skoly. Pokial uz nie je zjavny zdrav. problem. Ak maju ucitelky podozrenie na nieco nasleduje testovanie- IQ, psycho, atd atd atd. Podla vysledkov sa skola rozhodne co s dietatom. Ak aj rodicia nesuhlasia, casom budu... Montessorischool nie je pre speciale deti. Ak sa rozhodnete prist do nl, mestsky urad by mohol pomoct s vyberom skoly. A napr. V nasej obycajnej skole deti, ktore nevydrzia cely den byt bdele posielaju do speci. Nedoslichave, aj vysoko obdarene deti,kt. Napr. ucivo celeho roka zvladnu za mesiac posielaju do speci. V okruhu 15km mame 6 speci skol. A su plne. Moze byt aj problem s umiestnenim, kvoli miestu na skole

ervenka
9. apr 2022

@bambi23 aj tu su normy, statistiky, testy atd. vsetky deti z daneho rocnika robia rovnake alebo velmi podobne testy. Celoatatna statistika ukaze, ako su na tom. Aj tu sedia deti v laviciach. Naozaj nemaj velke oci, neocakavaj zazraky.

bambi23
Autor odpoveď zmazal
bambi23
Autor odpoveď zmazal
bambi23
Autor odpoveď zmazal
bambi23
11. apr 2022

@ervenka ďakujem za nejakú odpoveď, moje komentáre som zmazala, lebo boli dosť osobné z nášho života, vhodné do súkromnej správy. Ďalej sa zariadim už samozrejme sama.

ervenka
Odpoveď bola odstránená
bambi23
Odpoveď bola odstránená
ervenka
Odpoveď bola odstránená
bambi23
Odpoveď bola odstránená
liliahanka
11. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa spitat, je tu niekto, kto zije v Holandsku a ma deti cca od 9do 13 rokov. Chystame sa do Holandska, možno do Belgicka Lommel. Neviem presne ako to je zo školami. Deti, ktore nevedia hovorit po Holandsky do akej školy idú, co je pre nich najľahšie? Su nejaké školy, ktoré učia anglicko-holandsky? Taketo deti znamkuju? Ako vedia prejsť do ďalšieho ročníka? Ma stým niekto z vás skúsenosti? Dakujem moc ♥️

katka1425
11. máj 2022

@liliahanka ahoj ja som tu už rok ma 6 14 a 11 ročných tak najprv idu do jazykovej školy a tak ich z jazykovej preložia do holandskej školy

katka1425
11. máj 2022

@liliahanka poslala som ti aj súkromnú správu

didusa1
15. jún 2022

Ahojte babulky. Prosím Vás , nájde sa tu taká mamička čo sa zo Slovenska presťahovala do Holandska so školopovinnými deťmi ??

leonii
16. jún 2022

@didusa1 ja 😎

fadama
17. jún 2022

Baby, ako tu v NL funguje PN? Kedy ako sa vypláca? 🤔

sticker
sundew
17. jún 2022

@fadama ja ked som boa doma viac ako tri dni tak mi normalne len prisiel plny plat. Aj ked som bola doma mesiac so zlomeniu nohou.neprislo mi nic zvlast

sundew
17. jún 2022

@fadama nedine co chodilo zvlast bola materska

fadama
17. jún 2022

@sundew takže normálne mi to ma prísť v tedy keď by mala výplata? Som doma skoro 2mesiace.

ervenka
18. jún 2022

@fadama zalezi od zamestnavatela kedy a kolko. Pozri si zlmuvu. Napr. Podla zakona je zamestnavatel povinny vyplatit min. 70%z platu. https://www.juridischloket.nl/werk-en-inkomen/z...

ervenka
18. jún 2022

@fadama Loondoorbetalingsplicht is er alleen ten aanzien van personeel dat werkzaam is op basis van een arbeidsovereenkomst. Freelancers of ander personeel zonder een arbeidsovereenkomst hoeven niet doorbetaald te worden door de werkgever.

fadama
18. jún 2022

@ervenka mam zmluvu na dobu neurčitú. Všetko splnené, aj stretnutie s firemným dr.