icon

Potrat v Amsterdame

29. aug 2023

Ahojte, poprosim o normalne nazory..

Chystam sa na UPT do Amsterdamu. Mám nepravidelnú MS, nejak som to neriesila, raz prisla potom neprišla tri mesiace, zvykla som si. No zistila som, že som tehotna a aktuálne som 15+4. S peniazmi nie je problem - ide o to, že ja to dieta nechcem. Necitim k nemu nic, vzniklo z kamarátstva s výhodami. Pisu na stránke, že zákrok trvá jeden deň, budem v narkoze a trvá cca 15-40minut. Myslite že pôjde o pôrod? Uvedomujem si čo sa chystám urobiť, ale ja to naozaj nedam. Nemam muza, rodinu ziadnu oporu, nie som schopna mat vztah kvôli traume z detstva a nechcem mat dieta aby som mu nezničila zivot ako mne moji rodicia.

missvisna
29. aug 2023

@lapersefona Článok z kresťanských novín, to je teda riadny zdroj...

Autorka, je to tvoje telo, tvoje rozhodnutie. Nikto ťa nemôže prinútiť vynosiť a porodiť dieťa, ktoré nechceš. Deti si zaslúžia vyrastať v rodine, kde boli chcené a a nie len porodené, lebo "potrat je vražda". Rozhodni sa tak, aby si svoje rozhodnutie neskôr neľutovala, nech je to rozhodnutie akékoľvek.

olimuc
29. aug 2023

Anonymny porod by bola najlepsie, co mozes urobit.. aj pre vlastnu psychiku aj pre tvoje teló, maximalne si zaplat cisarsky ak uznas za vhodne. V Amsterdame si nakup radsej nejake Handry alebo nieco, letenku uz mas tak ju vyuzi lepsie. Kamarat s vyhodami sa tiez na teba vykasle a
Ak to roztrubi kade tade znici ta. Adopcia sa prepaci lahsie ako UPT

mima1608
29. aug 2023

@minenkak vďaka za poučenie, ja to veľmi dobre viem. A ty sama si vyhodnotila, že želám autorke niečo "zlé", čo som nenapísala, takže tam máš rovno aj odpoveď ☺️
Takže ešte raz pre pochopenie - každému len to čo mu patrí. A to platí aj o autorke. Plus, bavíme sa tu vyslovene o vražde nevinného dieťaťa. Ty keď sa pozrieš na vraha, tak mu zaželáš krásny zvyšok života?

minenkak
29. aug 2023

@mima1608 nie neželám a píšeme tu o žene ktorá nevieme čo prežíva,sama píše ,že má traumu z detstva,nikto ju tu v potrate nepodporuje ale prať niekomu niečo nech sa mu to 10xvrati ,keď sa nebavíme o ničom dobrom,nemyslím ,že prajes niečo dobré

zuzanaa239
29. aug 2023

@autorka nerob to, prekonaj samu seba a život sa ti odvďačí, uvidis ako zmäknes keď uvidis takého malého človiečika, bude ti jedno z akého vzťahu vzniklo, budete už iba ty a nevinný maly tvor a ver mi, že budeš mat potoky sĺz na líci, je to zázrak… pozri ak máš financie nad niečom takým uvažovať tak bojuj za život vaš spoločný a vychovas to dieťatko,musela by si byt čisté monštrum ak by ti ukázali vlastne dieťa a ani by to s tebou nazamavalo, proste ženy sú od toho, objaví sa v tebe to materinské puto a to je to najsilnejšie na svete, neverím ani príbehom, že zena sa dieťaťa vzdá a nič žiadna emócia, určite sú aj ony veľmi frustrované zo svojho rozhodnutia… keby niečo je tu hniezdo záchrany. Ale daj mu šancu žiť.

mima1608
29. aug 2023

@minenkak neprajem ani zlé, len to čo si zaslúži. A má milión iných možností, ako to riešiť. Sám otec dieťaťa je očividne proti potratu. To že niekto má traumu ho neoprávňuje k tomu, aby vzal druhému život. Má možnosť vyhľadať psychológa alebo psychiatra. Má možnosť dieťa odovzdať otcovi, má možnosť anonymného pôrodu. Ak sa rozhodne inak, v čo dúfam, že áno, tak moje želanie karmy bude v pozitívnom duchu, keďže dá dieťatku šancu na lepší život. Je to len a len na nej ako sa rozhodne a akú karmu na seba privolá.

kvietocek203
29. aug 2023

20tt plod neciti nic ....odkial vies?slaby argument pred tvojim svedomim pravda je ina citi lebo zije! nesudim ta len TA prosim daj mu sancu , nebudes lutovat ....daj mu sancu zit kludne aj v inej rodine len ho nezabijaj je to TVOJE dieta!od pocatia je to uz clovek pre pana vsak nesplodis nieco ine....Boh ma s kazdym clovekom svoj zamer a ver mi pre nejaky dovod si tehotna kolko zien sa snazi o dieta a nedari sa im roky....ja som mala druhe dieta ako prekvapenie riadny sok ale dnes ma uz 8 rokov dakujem Bohu za moju princeznu niet nikoho na svete co dokaze dat zene tolko UPRIMNEJ A BEZPODMIENECNEJ LASKY ako vlastne dieta 🙂neznicis mu zivot tym ze si ho nechas ale tym ze ho das bezmilosrdne usmrtit....to dieta sa nema ako branit jedine TY ho mozes ochranit ,zachranit pred tym MASAKROM....mozno teraz vidis jedine vychodisko ze je potrat ale ver mi nie je ....tolko moznosti mas na vyber tak neurob to NAJHORSIE CO TA POZNACI NA CELY ZIVOT!!!!

lapersefona
29. aug 2023

@missvisna ved ona to videla na vlastne oci a predtym este obhajovala potraty
Mimochodom ked je to krestansky zdroj to automaticky degraduje uroven a dôveryhodnosť článku?

danka56
29. aug 2023

Ak je toto pravdivé tak sa ešte viac hnevám, na tú iróniu osudu. Žena, ktorá by bola milujúca mama nemôže mať deti a iné idú dobrovoľne zabiť dieťa.

panonia
29. aug 2023

Ano bude to veľmi smutný a nechutny pôrod s nasledkami na cely život, možno ta už potom taký život baviť nebude a skončíš tam opäť ...

mameha7
29. aug 2023

Bola som v rovnakej situácii. Otehotnela som po 3-týždňovej známosti, tiež to bol kamarát s výhodami. Bola som v extrémnom šoku. Práve sa mi začalo veľmi dariť v práci, mala som toto vymeniť za neistotu slobodnej matky? Vedela som, že by som nemala podporu rodiny, s mamou mám vzťah na bode mrazu a otca nepoznam vôbec. Chcela som sa vyhnúť chybám mojej matky (tiež slobodnej matky). Objednala som sa na potratovú kliniku s úmyslom sa dieťaťa zbaviť. Kamarátka ma presviedčala, nech si dieta nechám, vraj nebudem ako mama. 2 krát som zrušila termín, vedela som, že ma toto rozhodnutie zničí. Nakoniec som si dcérku nechala a žijem spolu s jej otcom. Je to výborný otec, taký, akého som ja nikdy nemala. Toto je výborná príležitosť, kde si môžeš ošetriť svoje rany. To čo si ty nedostala od mamy a otca, môžeš dať teraz dieťaťu. Pripadáš mi ako veľmi citlivá žena, ktorá sa musela veľmi obrniť voči svetu, lebo si zrejme zažila veľa zlého. Keď pôjdeš na potrat, zatrpkneš ešte viac, už teraz neveríš mužom a ani neveríš v seba. Potratom si zničíš zdravie a odnesieš si ďalšiu traumu. Toto chceš dovoliť, aby ťa ovládali rany minulosti? Aby tvoji nahovno rodičia, ktorí ti dosrali vzťahy, zničili aj možnosť milovať svoje dieťa? Verím, že budeš výborná mama, ak si dieťa necháš. Viem, že je to ťažké, ale práve tieto výzvy nás posúvajú ďalej.

lapersefona
29. aug 2023

@mameha7 presne takyto pribeh sme tu potrebovali na povzbudenie . Verím ze jej to pomoze v rozhodovani a verim ze ešte nie je nič stratené. Prajem vsetko dobre krásnej rodinke

sticker
smile31
29. aug 2023

Mám na teba otázku... nie je ti zo samej seba zle? Nohy rozťahovať áno, chrániť sa nie...dať zabiť živú bytosť v 19 týždni... nechápem...hlava mi to neberie...úprimne by som každej jednej, ktorá dala dobrovoľne dieťa na potrat, pocítiť to, čo to chúďa cíti keď ho z teba sajú, trhajú alebo to čo robia, plus jednu cez ústa navyše... medzi nami sú ženy, ktoré sa roky snažia otehotnieť, majú za sebou xy prirodzených NECHCENÝCH potratov, sú tu milujúce matky a ty napíšeš toto... viem neporadila som ti... ale poradím ti... nájdi rozum a svedomie! Nebuď vrahyňa daj mu život...

h2
29. aug 2023

Ak pôjdeš na potrat v 18 týždni tehotenstva, či dokonca ešte neskôr, tak proste si vrahyňa. A je mi jedno, čo si kto myslí. Toľko párov nemôže mať deti a ty to svoje len tak zabiješ?! Namiesto toho, aby si ho normálne porodila a dala na adopciu?

lalenka33
29. aug 2023

Wow, koľko sloveniek je zrazu tehotných a tak bohatých, že si môžu dovoliť ísť na potrat do Amsterdamu. Máš prachy na potrat v Amsterdame, ale nie na antikoncepciu? Máš traumu z detstva pre ktorú nechceš vzťah, ale trtk.š s cudzím chlapom bez ochrany? Debilné nudiace sa decko. Už nech je pondelok. O pár rokov, keď vyrastieš a budeš mať problém otehotnieť/splodiť dieťa si spomeň na túto fake tému.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
h2
29. aug 2023

@kittykat22 Čo to trepeš? Keď ja vyhodím jedlo, tak niekto kvôli tomu zomrie? A keby som ho nevyhodila, ale zjedla, tak nezomrie? Úplne zlý príklad si použila.

tiika
30. aug 2023

Ani ja ti nepodpíšem na tvoju otázku. Prepáč, ale nedá mi to. Vidno, že si už rozhodnutá. Avšak termín sa da stále zrušiť, letenky môžu prepadnúť. Keď to dieťa nechceš, nič k nemu necítis, nevies sa on postarať, za všetky ženy a pary ta prosím, daj ho na adopciu. Kľudne i utajený pôrod. Vieš koľko z nich by chcelo dieťa, čaká a nemôžu ho mat? Ber to tak, že možno to pán bozko takto chcel, aby niekto druhý sa o neho staral.
Skús si pozrieť, ako to bábätko už v tomto týždni vyzerá.Keby si mala možnosť zachrániť nejakému dieťaťu život alebo ho zabiť, čo urobíš? Nie je pravda, že nič necíti. Ono práve cíti všetko a chce žiť, určite nechce zomrieť. Tie bábätka pri potrate doslova bojujú o život, bránia sa. Aj preto to vela lekárov nechce robiť. Je im z toho zle, dvíha sa im žalúdok, vedia, že ide skôr o vraždu.

ankare
30. aug 2023

@lapersefona myslím,že to dávajú aj do vakcin 😳

oblecenie99
30. aug 2023

Cca v 20. týždni som musela byť hospitalizovaná a na pozorovaní, a v živote som nebola taká zúfalá a bezradná. V prvú noc v nemocnici som prvýkrát pocítila malého pohyby, také naozaj skutočné a rozoznateľné, akoby ma chcel povzbudiť a ja som tú noc kompletne prerevala, taký som mala strach o neho. Tak mi napadlo, že ty sa musíš cítiť tiež naozaj najhoršie doteraz v živote, asi aj zúfalo, keď to riešiš až takto a bezradne.. aj keď práve z opačného dôvodu ako ja vtedy. Neviem, čo ti napísať, aj keď si tiež myslím, že v tomto štádiu je to už naozaj cez, toto už musíš pomaly cítiť, aj vidieť, to nie je ako na začiatku, keď si povieš, že "len" zhluk buniek.. nejdem poučovať, ani súdiť, ja nemôžem vedieť, čo bude pre teba lepšie, či menej horšie. Takéto niečo už ani ja nedokážem brať ako slobodné rozhodnutie, aj keď ním asi stále je.

mircalla
30. aug 2023

15+4 ufff
No podla tvojho spravania uz mas zivot zniceny. Nesies si traumy z detstva, robis hluposti, spis s kym chces bez ochrany, potom riesis potrat v pokrocilom stadiu....
Co budes robit dalej? Podstupis potrat a dalej sa spravat ako doteraz?

benny2020
30. aug 2023

Nepridávaj si k traume z detstva ešte aj traumu z potratu....prosím ❤️

veselo_neveselo
30. aug 2023

Neviem presne, na co sa pytas, ci pojde o porod? No ano, pojde to porodnymi cestami, ale s porodom sa to porovnavat neda - je to medicinsky vedeny zakrok. Neboj sa, ked si sa rozhodla, doktori ti budu napomocni.
Dostanes sedaciu, neboj sa im povedat, ked budes mat velke bolesti alebo nieco. Dufam, ze mas so sebou niekoho, aby si tam nebola uplne sama?

zabina27
30. aug 2023

nezapajam sa do tohto typu diskusii, ale... akoze kvitujem tu rady pre autorku, ake ma moznosti okrem potratu, anonymny porod alebo hniezdo zachrany, nakolko porod v termine uz nebude ovela zatazujucejsi pre telo ako potrat v tomto tyzdni, hoci tiez tazko povedat, ako by sa vyvijalo cele tehotenstvo.
ale naozaj nechapem rady tipu - nechat si dieta, pridu materinske city, uzivis ho, nejako bude. a potom o pol roka, rok, tu autorka napise, ako to nezvlada financne, citovo, organizacne, hocijako - a potom sa tu zbehnu hyeny s poucovanim, naco to dieta mala, ked vedela, ze sa nema ako postarat.

autor
30. aug 2023

@veselo_neveselo nie, pojdem sama. Nechcem aby o tomto ešte niekto vedel

h2
30. aug 2023

To ani ten tvoj "úžasný" kamarát tam s tebou nejde? Ako to chceš zvládnuť sama? 😧 Fakt ťa veľmi prosím, keď už máš tie letenky, sprav si výlet do Amsterdamu, pozri si mesto, stráv tam príjemný čas. Potom príď domov a keď príde čas, normalne poroď a daj dieťa na adopciu. Ak sa bojíš toho, že by to tým pádom všetci vedeli, choď za lekárom, vysvetli mu situáciu a nechaj sa vypísať na PN-ku. Ide zima, brucho schováš pod hrubým oblečením.
Ja nie som primárne proti potratom, ale tvoje dieťatko je už naozaj veľké a podľa všetkého úplne zdravé. Nerob to, prosím! 🙏

bylinka25
30. aug 2023

Nevieš to vyriešiť inak len vraždou?
Ako aj ženy radia, dieťatko poroď, daj ho na adopciu, alebo ho poroď anonymne tu na Slovensku, načo sa terigať niekde do Holandska?
Ty si dostala šancu dať niekomu život, uvedom si, že to nie len plod, je to už živý malý človiečik, ktorý cíti, počuje, pomaly sa aj pohybuje.
Poviem ti to z pohľadu bezdetnej, ja nikdy nezažijem, čo je to cítiť v lone nový život, privítanie na svet svojho syna, či dcéru. Ty si tú šancu dostala.
Pozri si nejaký dokument o potratoch, ja už nejaké videla a stačilo mi, ako tie nevinné detičky uhýbajú pred tým vraždiacim nástrojom, bránia sa. Ako ich doslova roztrhajú na kúsky.
No nie som tu na to, aby som ťa prehovárala, či súdila, po zákroku budeš mať dosť času, aby si si spytovala svedomie, ak nejaké máš, ver mi, nebudeš to mať v živote ľahké, žiť s vedomím, že si niekoho pozbavila života. Z tohto nového bábätka by mohol byť trebárs nový genetický inžinier, či lekárka, kto vie, práve tvoj syn, či dcérka vymyslí niečo, čo prinesie spoločnosti niečo prevratné.
Vieš, letenka sa dá zrušiť ale hlas svedomia nie.
Vypočuj si pieseň Dieťa žaluje, kde sa spieva:
Odkážte všetkým matkám, ženám,
prečo ja právo narodiť sa nemám?
Ja už viem, ako chvíľa je blízko,
keď matkino lono bude mi popravisko.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mima1608
30. aug 2023

@h2 ten kamarát/otec je proti potratu ako sa autorka už predtým vyjadrila. O to menej chápem jej rozhodnutie, keď otec očividne o dieťa javí záujem.

bylinka25
30. aug 2023

@mima1608 Ak je to tá istá autorka, čo tu už písala, tak jej kamarát peniaze na potrat aj na letenku dal, či sa mýlim?