icon

Hľadám ubytovanie pre študentov v Eindhovene?

viviensenajovaa
Dnes o 07:30

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či náhodou neviete o nejakom voľnom ubytovaní pre študentov v Eindhovene. Kamarátka si už dlhšie hľadá bývanie, no veľa prenajímateľov sa jej vôbec neozvalo alebo si vybrali niekoho iného. A bolo by mi ľúto keby kvôli tomu nemohla nastúpiť na štúdium v Holandsku. Ak by ste vedeli o niečom voľnom alebo mali akúkoľvek radu či odporúčanie, budem vám veľmi vďačná. Ďakujem! 😊

simsalabim
Dnes o 07:38

@viviensenajovaa drzim palce, dcerina kamaratka sa kvoli tomu rozhodla nakoniec studovat v Brne. Nedokazala si v Holandsku najst ubytovanie, vraj hlavne vo vacsich mestach to je v poslednej dobe nemozne.

guudy
Dnes o 07:40

@viviensenajovaa ahoj, mam jedno uz dostudovane a jedno nastupujuce dieta v NL (nie Eindhoven). Zial, v tomto case uz ziadne ubytovanie nezozenie. To sa riesi na jar.
Jedine, co viem poradit v tejto situacii je, aby isla do lacneho hotela a hladala podnajom po zacati skolskeho roka. Bude menej zaujemcov a na obhliadky moze chodit osobne.

abbey1
Dnes o 08:01

@viviensenajovaa Ak ide do prvého ročníka, tak určite internát, ale to už je dávno po termíne. Zohnať pre nováčika podnájom je priam nemožné. Tak majú nastavene podmienky v podnájmoch.

lucik194
Dnes o 08:20

holandsko, no neskoro na ubytko.
tiez dvoch kamaratov deti viac ako mesiac spavali v dodavke .... proste nevedeli nic zohnat ☹️
zohnali v oktobri. ine mesto ako Eindhoven.

0silvia0
Dnes o 09:07

Dcera riesila internat v Groningene na jar. Teraz su uz internaty obsadene. Bacha na scamerov ohladom ubytovania, v holandsku je to caste. Skuste este fb skupiny studentov v zahranici vyhladat v Eindhovene, mozno niekto hlada spolubyvajuceho. Drzim palce, riesili sme toto iste ked nastupovala do prveho rocnika.

anonym_c00419
Dnes o 10:15

Na hladanie je uz naozaj neskoro. Nech skusi pohladat niekde mimo mesta odkial sa bude dobre dochadzat alebo mozno v nejakych studentskych skupinach z univerzity, mesta na FB jej niekto pomoze aspon docasne bude ako spolubyvajuca. Ale vlastne byvanie je nerealne v tomto case, ved uz je koniec jula. Pripadne docasne airbnb alebo hotel ale to finance bude riadna palka.

zuzana76
Dnes o 10:28

@viviensenajovaa a skusit hladat v nemecku v okoli aachenu? to je zhruba len hodinka autom do eindhovenu? neislo by to lahsie?

anonym_6715b2
Dnes o 10:38
@anonym_c00419

Na hladanie je uz naozaj neskoro. Nech skusi pohladat niekde mimo mesta odkial sa bude dobre dochadzat alebo mozno v nejakych studentskych skupinach z univerzity, mesta na FB jej niekto pomoze aspon docasne bude ako spolubyvajuca. Ale vlastne byvanie je nerealne v tomto case, ved uz je koniec jula. Pripadne docasne airbnb alebo hotel ale to finance bude riadna palka.

@zuzana76
@anonym_c00419 vlaky su v holandsku ovela drahsie ako u nas, tam si treba vybavit studentsku zlavu, ktora je podmienena brigadou a tusim oficialnou zmluvou k studentskemu ubytovaniu. Inak vlaky stoja tolko, ze pre studenta by to bolo privela.

3009
Dnes o 11:26

@viviensenajovaa aj môj vnuk ide do1. ročníka v NL a ubytovanie riešili cez agentúru ešte v októbri min. roka a v januári už mali ubytovanie vyriešené. Toto je úplne neskoro.

guudy
Dnes o 11:54
@3009

@viviensenajovaa aj môj vnuk ide do1. ročníka v NL a ubytovanie riešili cez agentúru ešte v októbri min. roka a v januári už mali ubytovanie vyriešené. Toto je úplne neskoro.

@3009 jasne, lenze v oktobri este buduci student ani nevie, kam bude prijaty. Napr moja vedela, ze pojde do Delftu az v polovici aprila, kedy zverejnili vysledky prijimaciek skoly, kde maju numerus fixus. Skoly, kde sa prijimacky nerobia maju termin na podavanie prihlasok do tusim konca maja…