Hľadám ubytovanie pre študentov v Eindhovene?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či náhodou neviete o nejakom voľnom ubytovaní pre študentov v Eindhovene. Kamarátka si už dlhšie hľadá bývanie, no veľa prenajímateľov sa jej vôbec neozvalo alebo si vybrali niekoho iného. A bolo by mi ľúto keby kvôli tomu nemohla nastúpiť na štúdium v Holandsku. Ak by ste vedeli o niečom voľnom alebo mali akúkoľvek radu či odporúčanie, budem vám veľmi vďačná. Ďakujem! 😊
@viviensenajovaa ahoj, mam jedno uz dostudovane a jedno nastupujuce dieta v NL (nie Eindhoven). Zial, v tomto case uz ziadne ubytovanie nezozenie. To sa riesi na jar.
Jedine, co viem poradit v tejto situacii je, aby isla do lacneho hotela a hladala podnajom po zacati skolskeho roka. Bude menej zaujemcov a na obhliadky moze chodit osobne.
@viviensenajovaa Ak ide do prvého ročníka, tak určite internát, ale to už je dávno po termíne. Zohnať pre nováčika podnájom je priam nemožné. Tak majú nastavene podmienky v podnájmoch.
holandsko, no neskoro na ubytko.
tiez dvoch kamaratov deti viac ako mesiac spavali v dodavke .... proste nevedeli nic zohnat ☹️
zohnali v oktobri. ine mesto ako Eindhoven.
Dcera riesila internat v Groningene na jar. Teraz su uz internaty obsadene. Bacha na scamerov ohladom ubytovania, v holandsku je to caste. Skuste este fb skupiny studentov v zahranici vyhladat v Eindhovene, mozno niekto hlada spolubyvajuceho. Drzim palce, riesili sme toto iste ked nastupovala do prveho rocnika.
Na hladanie je uz naozaj neskoro. Nech skusi pohladat niekde mimo mesta odkial sa bude dobre dochadzat alebo mozno v nejakych studentskych skupinach z univerzity, mesta na FB jej niekto pomoze aspon docasne bude ako spolubyvajuca. Ale vlastne byvanie je nerealne v tomto case, ved uz je koniec jula. Pripadne docasne airbnb alebo hotel ale to finance bude riadna palka.
@viviensenajovaa a skusit hladat v nemecku v okoli aachenu? to je zhruba len hodinka autom do eindhovenu? neislo by to lahsie?
Na hladanie je uz naozaj neskoro. Nech skusi pohladat niekde mimo mesta odkial sa bude dobre dochadzat alebo mozno v nejakych studentskych skupinach z univerzity, mesta na FB jej niekto pomoze aspon docasne bude ako spolubyvajuca. Ale vlastne byvanie je nerealne v tomto case, ved uz je koniec jula. Pripadne docasne airbnb alebo hotel ale to finance bude riadna palka.
@zuzana76
@anonym_c00419 vlaky su v holandsku ovela drahsie ako u nas, tam si treba vybavit studentsku zlavu, ktora je podmienena brigadou a tusim oficialnou zmluvou k studentskemu ubytovaniu. Inak vlaky stoja tolko, ze pre studenta by to bolo privela.
@viviensenajovaa aj môj vnuk ide do1. ročníka v NL a ubytovanie riešili cez agentúru ešte v októbri min. roka a v januári už mali ubytovanie vyriešené. Toto je úplne neskoro.
@viviensenajovaa aj môj vnuk ide do1. ročníka v NL a ubytovanie riešili cez agentúru ešte v októbri min. roka a v januári už mali ubytovanie vyriešené. Toto je úplne neskoro.
@3009 jasne, lenze v oktobri este buduci student ani nevie, kam bude prijaty. Napr moja vedela, ze pojde do Delftu az v polovici aprila, kedy zverejnili vysledky prijimaciek skoly, kde maju numerus fixus. Skoly, kde sa prijimacky nerobia maju termin na podavanie prihlasok do tusim konca maja…

@viviensenajovaa drzim palce, dcerina kamaratka sa kvoli tomu rozhodla nakoniec studovat v Brne. Nedokazala si v Holandsku najst ubytovanie, vraj hlavne vo vacsich mestach to je v poslednej dobe nemozne.