Život s dieťaťom v Rotterdame
Ahojte mamičky.
Sme mladá rodina, ktorá sa má v pláne presťahovať toto leto do Holandska. Muž tam má zázemie, pracuje tam rok a ja s 10 ročnou dcérou by sme chceli ísť za ním. Bola som za ním v Dordrechte, kde sa mi veľmi páčilo a kde sme pôvodne aj plánovali žiť, avšak nevieme si tam nájsť bývanie. Najbližšie bývanie nám agent našiel v Rotterdame, čo je podstatne odlišné (drogy, divoký život, väčšia kriminalita). Chcela by som sa opýtať, tých, ktoré tam žijete (s deťmi alebo bez), ako to vnímate vy. Či do toho ísť alebo nie. Naša ulica je Nachtegaalstraat 15, bývanie pekné v domčeku avšak ta lokalita ma trochu vystrašila.
Ďakujem pekne
@sophieeee Citala si rozne skusenosti po internetoch? Nic dobre som o Rotterdame nepocula, okrem toho ze architekturou je zaujimavy. 🙂
Ludia ziju vsade, aj s detmi. Pozri, aj v Prahe je kriminalita, groggy a zije sa tam vyborne, len zalezi kde.
Chodte navstivit, ak sa vam da v Airbnb niekde na tyzden, dva, a rozhodnite sa podla toho.
Alebo uzavrite len kratkodoby prenajom, aby ste mohli odist ked sa vam nebude pacit.
Môj známy tam žije už niekoľko rokov, majú dve deti vo veku 3 a 2 roky...ale žijú na predmestí...je spokojný...
Ahoj, ja som tam rok byvala a uz by som nesla, cca podobne od centra ako tvoja adresa, ale v rotterdam- west. Rotterdam je uplne iny ako ine nl mesta, ja som bola zamilovana do Amsterdamu samozrejme alebo aj Delft bol krasny ale v Rotterdame som sa nikdy necitila dobre, taky velmi rychly zivot sa tam zije oproti inym holandskym mestam, architektura je tiez nic moc, centrum mesta posobi strasne depresivne. je to velmi multi kulturne mesto, my sme boli az v takej arabskej stvrti kde skoro holandicnu ani nebolo pocut.
ja teda neodporucam ale je to od cloveka .. treba urcite skusit aspon na tyzden pred tym ako sa prestahujete.

My tam priamo nezijeme. Starsiu dceru mame v Amsterdame. Mladsia sa chysta studovat do Delftu a dost nam bolo odporucene (ak by nezohnala ubytko v Delfte), aby sla byvat do Hague a nie do Rotterdamu. Z niekolkych nezavislych zdrojov.
Neviem ale, ci ti to pomoze..