Život v Holandsku
Ahojte, mám 20 a rozmýšľam, že opustím Slovensko. Práve nastupujem do druhého ročníka na výške no nemám moc pocit, že som šťastná na Slovensku a taktiež na slovenskej VŠ. Rozmýšľam o odchode do Holandska taký bol môj plán po VŠ. Bola som sa tam pozrieť pred mesiacom druhýkrát za život, naozaj si viem predstaviť tam ostať trvalo. No mám kamošku v Hague tak rozmýšľam, že by mi aj mohla nejako byť oporou aj ona. Ale jasne nemala by som problem nadviazať hlavne nove kontakty. Máte niekto podobnú skúsenosť a zmenili ste si život?
Ďakujem za každú radu alebo pohľad na moju situáciu. Niesom rozhodnutá, musela by som ísť sama.
@monika1202 univerzita, odbor creative media a herné technológie,,,,z toho bývania som bola tiež na prášky, podarilo sa mu až minulý týždeň, cez kamaráta ktorý tam už rok študuje, ide k nemu, je to náročné takto na diaľku riešiť, a tvoja čo ide studovat?
@rarararara tiež univerzita Tourism Management.
Ja som tiež z toho zúfalá, že má na budúci týždeň odísť a bývanie len na pár dní. Zo školy sa zatiaľ neozývajú a komunikovala aj s Holprom, ale tiež nič.
@monika1202 vela stastia. Dufam, ze sa im podari nieco najst. S ubytovanim je to v NL jedna velka katastrofa 😠 vcera som hodila s muzom rec o tom a sam mi povedal, ze s ubytovanim tu je vzdy problem. Jeho dcera si dlho nemohla najst podnajom s jej priatelom. Trvalo jej to asi 3 -4 roky kym nieco nasli. A aj to v takom stave, ze museli cast bytu zrekonstruovat, aby sa tam dalo ako tak normalne byvat.
@bessie12 ďakujeme, ale fakt sme nečakali že ubytovanie bude taký problém.
@monika1202 situacia sa rapidne zhorsila po brexite. Univerzity este minule leto varovali, aby studenti, ktori nemaju zabezpecene ubytovanie v polovici augusta, ani necestovali do Holandska a prelozili si nastup na Uni o rok neskor. Tento rok to nie je o nic lepsie. Internat nedostanu ani vsetci prvaci, v dalsich rokoch uz len komercny podnajom/prenajom. Aspon v Amsterdame teda.
@fadama @monika1202 skús🙂
@lilstar111 almere je vzdialene od bredy 1 3/4 hod vlakom ;)
@lilstar111
@guudy
Ano, je to ďaleko. Potrebujeme niečo v okolí Bredy alebo Tillburgu.
Ale ďakujem.
@monika1202 ahoj, podarilo sa uz nieco zohnat?
Clanok k prenajmom v holandsku, nepotesi… :( https://www.dutchnews.nl/2023/08/student-housin...
ahoj, zatiaľ nenašla nič ☹
ozývajú sa tak akurát podvodníci, čo chcú dopredu nejakú akože zábezpeku na bývanie. Teraz sme jej zaplatili bývanie v hotely, ale to sa tiež nedá platiť dlhodobo.
S tým bývaním je to tam naozaj zlé.
@monika1202 to ma mrzi. Drzim palce, aby sa vam v dohladnej dobe podarilo zohnat. Vacsia sanca je pocas skolskeho roka, mozno oktober, november, kedy uz nie je tolko zaujemcov..
@guudy s tým tak trochu počítame, že sa to možno neskôr utrasie. Že niektorí štúdium vzdajú. No uvidíme
@nerya Ahoj, mimo témy 😁, ak sa smiem spýtať, ako to "dopadlo" s rodičmi v Holandsku ? Zostali tam žiť ? Ak áno, sú spokojní, šťastní...? Pýtam sa preto, že s mužom zvažujeme reálne odchod z SK, máme plné zuby toho, čo sa tu deje, dve deti máme už na univerzitách mimo SK, tak s tým tretím sa chystáme na nejaký trip 😉, možno už definitívny aj my.
@rawmamka ahoj, jasne rodičia tam sú stále, už to bude tuším siedmy rok, obaja pracujú, kúpili si tam dom a ten na Slovensku predali, čiže na návrat nepomyslaju absolútne myslím 🙂 jasne, ze to nie je najľahšie, ale to nie je ani na SK. Tu pekne zarobia, aj si odložia, aj na dovolenku idú, aj vnučku majú blízko, myslím, ze im to prospelo
@monika1202 ahoj Monika,prosim možte mi napisat,citam že Vaša dcera študuje v Brede.
Dakujem pekne🙂
@simi222 ahoj, áno študuje

@monika1202 drzim palce, ale velku nadej si nerobte, ze byt tam osobne velmi pomoze…syn chodil v maji, juni osobne a nic. Rieste uz teraz pred odletom plan B.