Aké puzzle vedia zložiť vaše 5,5 ročné deti?
Ahojte, aké puzzle (počet ks) vedia zložiť Vaše deti vo veku do 5,5 roka?
@darja12 sestra to riskla a dala augustovu dcerku do skoly s ostatnymi. Nelutuje.
Kamaratka dala novembrovu dcerku do skoly, aj psychologicka ju odporucila a ta mala trapenicu dlho s nou. Mna toto caka so synom. Je septembrovy, ma takmer 5.5 roka. Matematicke ulohy riesi skvele, aj ciary a cisla idu skvele. Ale dam ho o rok neskor aj napriek tomu. Vidim na nom este prilis hravost a nesustredenost. Mozno keby pockas tak urcite lutovat nebudes. Pojde jej to vsetko lepsie.
@darja12 ano šli sme skôr, už s dôvodu, že chceli v škôlke vedieť, či ju majú brat ako predškolaku alebo nie
@duduska25 no ona napr vedela ako 2 ročná aj 3 mes zarecitovať bez knižky 98 veršovú básničku.. a to som ju to neučila.. len sme si to často čítali, lebo to chcela a zrazu ju začala celú rapotať a skoro sme odpadli.. čiže ona musí mať super sústredenosť, ale tak rada sa aj hrá..
@darja12 aj moja to tak obcas robila, ale uz z toho,,vyrastla.. dcera napr. napisala testy tak dobre, ze je nasmerovana do skoly pre mimoriadne nadane deti. a napriek tomu pre hravost a detskost nedostala papier na nastup do skoly od septembra. mne sa to vtedy nepacilo, ale teraz ked vidim, ako dozrela za 6 mesiacov, tak psycholog asi vedel, preco sa rozhodol tak, ako sa rozhodol
@darja12 neviem, ci ju dame do tejto skoly. obycajnu zakladnu mame cez cestu, do pre nadane ju treba zavazat. mne dcera vynimocna nepride, lebo ju porovnavam so sebou😀 ale myslim si, ze je to typ cistej jednotarky od zakladnej skoly, gympel a vyssie, rozumovo vie ponat vela. postupne sama pochopila citanie, slabikovanie, pocuje hlasky. takze si vie precitat, napisat. a vedomosti ma take vseobecne, citame encyklopedie, vie kto bol leonardo da vinci, co namaloval, nieco o principoch vesmiru, hviezdach, moreplavcoch, ucili sme ju globus. tym, ze sa jej takto povenujeme, tak posobi rozumne, ked rozprava, co zhodnotil aj psycholog, ze ma vedomosti presahujuce jej vek. lenze, co detom ponukneme, oni castokrat prijmu a nasaju. oni su ako spongie 🙂 ale ako maly genius mi dcera nepride.
@darja12 Dcera bude mat v aprili 6 a zvlada tak, ako vasa dcera. Puzzle rovnako, pocita cez 1000 v lahsich cislach (1000+300), cita lahsie slova. Pozrite si na strankach ZS, co maju vediet prvaci pri zapise a podla toho sa skor zorientujete, ako sa pytat na puzzle. Su tiez zosity od Taktik pre oredskolakov, tak tie s nou mozete robit v ramci volneho casu.
@darja12 preco na testy? Ake testy?
@babydesire testy školskej zrelosti. lebo je septembrová.. tak, či môže ísť do školy
@ruzasipova dakujem, pozrela som to.. ma nenapadlo, že tam niečo také majú na stránke
@darja12 aha,,lebo kamoska ma tiez septembroveho sikovneho chlapca,,druheho sep.mal 6rokov a aj tak ho nezobrali, testy mi nespominala,len ze skusi na vynimku,ale neuznali,vie uz nieco precitat,pisat a nejake pocty..ako sedemrocny sa bude v prvej triede nudit..

@eikenella tiež ju to učíme, aby vedela prehrávať.. hrávame karty, pexeso a na tom.. alebo sa pretekáme v behu.. ešte je trochu problém vo vyjadrovaní.. robí strašne zložité vety, niekedy jej nie je rozumieť.. že chce to dobrého poslucháča, ktorý neuhne pozornosťou inde, kým ona dačo povie.. ked navrhuje najakú hru napríklad.. také situačné.. že ty budš to a ja to a bude sa diať toto a hento a kým to celé vyrozpráva.. fu.. niekedy je to vážne riadne zamotané.. chcelo by to naučiť ju hovoriť stručnejšie a jasnejšie..