Ako motivovať deti, aby milovali Lego?
Co robim zle? Mam deti 2r a takmer 6r a ani jedno dieta nebavi lego... vcera sme od svagrinej dostali dalsiu sadu a nic, rozhadzali to, mame skladat my rodicia... mame Duplo kvoli mladsiemu. Vsade citam, ze to deti miluju a u nas to robi len bordel. Ako ich motivovat?
Mna to tiez az tak nebavilo..brat zas vedel skladat od rana do vecera.manzel tiez lego nikdy moc nehraval.syna 5r. nebavi skladat zas podla navodu ale stavia si auta,lietadla a ine len tak z hlavy.dcerka 2r.a postupne zacina stavat..takze netreba nutit,ved je kopec inych hraciek.pripadne skusit to vyuzit ako "kulisu" postavit zoo pre zvieratka,skolu,parkovisko pre auta..ale ak nebavi asi by som nesilila
Moj o par dni 2r. to tiez len rozhadzuje, uz som to schovala, lebo ma to nebavi neustale upratovat. Ale tak 6r ti uz vie povedat co ho bavi. Co ho bavi?
a preco by ho muselo bavit prave lego?
@cookie29 nikde nepisem, ze musi, ale ked ho mame a viem ich nejako namotivovat, preco to neskusit? Uz ho mame doma a nie jedno. Mozno keby sme kupili klasicke bolo by to lepsie ako duplo alebo neviem. Dostavame, lebo vsetci predpokladaju, ze vacsinu deti to bavi
Mojich tiez vobec.uz to ani nekupujem
Každé dieťa je iné
Čomu sa Čudujete niekoho to baví niekoho nie s tým nič nenarobite
Ani mna to nebavilo nikdy, ani mojho starsieho a mladsieho to bavi tak pat minut, ze si postavi inaginarnu vzducholod a zbura to.
Môj synovec tiež odmietal lego. Až v dospelosti si k nemu našiel cestu. Moje deti milujú od malilinka. Podľa mňa, je to v poriadku. Každé dieťa baví niečo iné. Možno ich to očarí neskôr. A možno nie, aj to je asi v poriadku. Všetci sme iní - či deti alebo dospelí, a prebavíme sa inak.
Asi by som skúsila, ak chceš, aby predsa len skúsili skladať... : Hrať sa s tým takou formou, že je to najfascinujúcejšia hračka pre teba. A možno sa k tebe postupne pridajú. 😉
No tak ich to nebaví je tam toho. Niekoho baví lego, iného knihy, iného gymnastika.
Môj 3,5 ročný to klasické každý jeden deň. Spočiatku chcel, aby sme skladali s ním, teraz to hravo zvláda sám.
A prečo by ich to muselo baviť?
Mojich praveze duplo bavilo viac. Dcera mA clasic aj duplo
. Zajtra bude mat 7dem a duplo vytiahne skoro kazdy den. Rano pred skolou zvycajne. Aj radsej som ho vzdy upratovala ako to male.
Tak povedz aby im nekupovali lego. Nech im kupia spolocensku hru knihu..
Moje deti bavilo duplo až keď sme mali plný 70 litrový box. Úprimne, aj mne až vtedy prišlo, že máme dostatočný počet kociek na nejaké kreatívne stavby.
Lego classic to isté. Máme asi 10 veľkých sád a až vtedy to začali využívať. Majú 4 a 6r. Lego využívajú denne. Keď nie kocky, aspoň postavičky.
Co by si akože robila zle? Predstav si, že ani u nás absolútne deti lego nazujalo a veru ja som tiež lego nemala v láske ako dieťa.
...no napr zapojit sa a skladat si par krat s nimi. ;D Tesit sa z toho a fantazirovat co ides poskladat... Nasim sa pacia auta a domceky. Moje 3d bavi.Najm ma 2 a pol.Od 2 rokoch vedel skladat normalne male lego...
to ale asi nebude povinnost hrat sa s legom 🙂 kazde dieta bavi nieco ine
Nemusí všetkých baviť všetko. Ale ak tomu chceš dat šancu, stavaj s nimi. Moja od roka manipuluje s duplom, najprv len panáčikov držala, potom dávala do postielok... teraz stavia "veže" pokiaľ dosiahne. Ja osobne lego milujem, takže si bahnim s nou. A súhlas s kočkou, čo písala, že sranda zacina keď je kociek veeelaaaa
Nijako- mam tri odrastene deti a jedno batola. Tie starsie lego vobec nebavilo. Tomu malenu skusim kupit duplo na jeho 2.narodky mozno sa ujme.
Lego je super na matiku a pocitanie 🙂 aj na farby a pod. Tak ho vyuzi inak, alebo predaj. Mam deti dve. Jedno bude pri tom sediet, druhe ani nezavadi....

Nijako. Môj ma 14 a nikdy ho nebavilo. Druhý má 17 a lego miluje .