Ako vybrať ideálny prvý bicykel pre 3-ročné dieťa?
Ahojte prosím poraďte mi. Babka kúpila dcere prvý bicykel,bude mať 3 roky v septembri. Samozrejme ze bez dohody bez nejakej komunikacie. Keď sme jej vyslovene povedali ze bicykel nakupovať nebude.
No a teraz ten problém dcéra je na svoj vek malinka aj nízka ma niečo cez 10 kg.
Co ma asi spĺňať ten bicykel aby ho využila? Chcela som kupovať v prvom rade co najľahší aby sa vedela rozbehnúť. Aké kolesá by mal mať? Nevravím ešte o tom ze je barbie ružový ze mame aj novorodenca chlapca ze tieto drahšie položky som plánovala samozrejme ze budeme kupovat trochu farebne neutrálnejsie.
Keď už sa ma svokra na mňa odut ak ho bude musieť vrátiť tak aspoň nech jej vysvetlíme prečo je nevhodný. Muž ho videl len na fotke ze je taky mohutný riadne takže rátam s tým že to asi nebude pre drobné dieťa vhodná voľba na prvý bicykel.
@jaroe predavac vas oklamal, aby predal alebo bol neinformovany. Bicykel je tazky ako dieta. Ved si to skus ty s motorkou, ako ti to pojde. Tazke ocelove bicykle ludia kupuju len preto, lebo su lacne. Iny dovod neexistuje. Radsej lahky hlinikovy z bazara po 3 detoch, ako novy vycackany ocelovy.
@ciernysokol náš bicykel lacný rozhodne nebol a neviem, kde si zobral info, že bol rovnako ťažký alebo dokonca ťažší ako dieťa. Čítaš medzi riadkami alebo čo?
A este- 3rocne dieta vie malokedy krutit pedalmi. Nie je lepsia volba dobre odrazadlo a potom 16tka lahky bicykel? Aka je vysoka? Pri 10 kg asi nebude extremne svalnaty typ, kupila by som sikovne odrazadlo (ak nema), 3rocnemu dietatu je bicykel nanic, najma tazky.
@ciernysokol nas 3r jazdi na tazkom bicykli, a velmi rad a dobre. Dcera na nom tiez od 3r jazdila, obaja boli od malinka na cykloodrazadle, zalezi ako si dieta vedies. Nie je to pausalne. 3r vie krutit pedalmi, preco myslis, ze nie? Respektive rodic ho to nauci, ako vsetko ostatne, 3r su na bicykel uplne idealne. Tiez som nechcela tazky, tiez vybrala stara mama a tiez bez rozhovoru. Ale zvladli sme. Inak by som tiez kupila lahky.
Bicykel z linku je od 4 rokov, cca od 107 cm. Váži cca 10 kg. Zas nemyslím, že je to katastrofa 🤷🏼♀️
@huxy bicykel z linku je pre deti 5 az 6rokov, pisu to tam. Absolutne nevhodny pre 3r dieta. Ale zalezi, aku kas predstavu. Ked je pre teba ok aby sa dieta pachtilo s pomocnymi kolieskami a slapalo do pedalov zo vsetkych svojich sil, tak ano. Ak sa chces dietatu vneovat a naucit ho jazdit, tak toto je bicykel pre predskolaka. Dcera ma 6 a presla na 16tku velkost iba teraz. Zalezi od postavy a vysky, ale 10kilove dieta iste nezvladne 16tku.
Bicykel z linku vrátiť okamzite ak sa dá vratit. Ten mi nepride vhodný ani o 2 roky. Lacný tazky bicykel. Mam 2 skolkarov. Mali sme tažký DEMA. Okamzite sme ho dali predať. Nebavilo ich to a nevedeli sa rozbehnúť a ťazko ťahať. Dcera aj dosť plakala a zurila na nom. Otras.
Tak som trpla nech ho niekto kupi odo mna 😄.
Teraz mame woom 3 a woom 4. Tiez mam chlapca mladsieho tak oba mame červenej farby.
Radšej woom z bazáru ako oceĺový nový.
Woom aj vždy potom predás.
Vam by stačil teraz na výšku woom 2.
Ja osobne by som aj NIČ len odrazadlo a o 2 roky rovno woom 3.
A argument pre babku je jednoznačne váha. Či chce vyskúšať aké je to keby mala bicyklovať na bicykli svojej vahy. Občas by na nu spadol 😂.
Bicykel z linku vrátiť okamzite ak sa dá vratit. Ten mi nepride vhodný ani o 2 roky. Lacný tazky bicykel. Mam 2 skolkarov. Mali sme tažký DEMA. Okamzite sme ho dali predať. Nebavilo ich to a nevedeli sa rozbehnúť a ťazko ťahať. Dcera aj dosť plakala a zurila na nom. Otras.
Tak som trpla nech ho niekto kupi odo mna 😄.
Teraz mame woom 3 a woom 4. Tiez mam chlapca mladsieho tak oba mame červenej farby.
Radšej woom z bazáru ako oceĺový nový.
Woom aj vždy potom predás.
Vam by stačil teraz na výšku woom 2.
Ja osobne by som aj NIČ len odrazadlo a o 2 roky rovno woom 3.
A argument pre babku je jednoznačne váha. Či chce vyskúšať aké je to keby mala bicyklovať na bicykli svojej vahy. Občas by na nu spadol 😂.
@blunka dakujem konecne k veci a realne skusenosti niekoho 🙏🏻
@huxy bicykel z linku je pre deti 5 az 6rokov, pisu to tam. Absolutne nevhodny pre 3r dieta. Ale zalezi, aku kas predstavu. Ked je pre teba ok aby sa dieta pachtilo s pomocnymi kolieskami a slapalo do pedalov zo vsetkych svojich sil, tak ano. Ak sa chces dietatu vneovat a naucit ho jazdit, tak toto je bicykel pre predskolaka. Dcera ma 6 a presla na 16tku velkost iba teraz. Zalezi od postavy a vysky, ale 10kilove dieta iste nezvladne 16tku.
@maxik24 od 4 rokov.
Nase mali prvy bicykel tiez 16-tku, ale boli skor vacsie. Aj tak zacne najprv s pomocnymi kolieskami. Ale urcite je to individualne.
@aalt to nie je tak, ze aj tak zacne s pomocnymi. Je to uplne zbytocne zabijanie zmyslu pre rovnovahu dietata, ktore jazdi na odrazadle, ked ma dieta natrenovane cykloodrazadlo, sadne na bicykel a o 20min jazdi sakostatne. Len musi sa naucit slapat a sucasne pozerat pred seba. Presne ako som pisala, komu nevadi, ze dieta sa len vozi, moze ako prvy bicykel zvolit aj 20tku s koleckami, kym dieta dosiahne na pedale. Ale kto sa chce dietatu venovat a ucit ho realne bicyklovanie vie, ze toto naozaj pre 3r dieta neexistuje 🙏
@maxik24 od 4 rokov.
@huxy treba citat udaje od vyrobcu: Je vhodný pre deti od 5 - 6 rokov vo výškovom rozmedzí 107 - 137 cm. Je to priamo na tom linku. Navyse, uz len zdravy rozum a skusenosti - 3r 10kilove dieta nemoze mat 16tku,na ktorej jazdia predskolaci (!)
Len zopakujem, bavime sa o uceni rodica dieta samostatne bicyklovat. Ak das dietatu kolieska a je ti jedno, tak skutocne prvy bicykel moze byt aj 20tka..
@aalt to nie je tak, ze aj tak zacne s pomocnymi. Je to uplne zbytocne zabijanie zmyslu pre rovnovahu dietata, ktore jazdi na odrazadle, ked ma dieta natrenovane cykloodrazadlo, sadne na bicykel a o 20min jazdi sakostatne. Len musi sa naucit slapat a sucasne pozerat pred seba. Presne ako som pisala, komu nevadi, ze dieta sa len vozi, moze ako prvy bicykel zvolit aj 20tku s koleckami, kym dieta dosiahne na pedale. Ale kto sa chce dietatu venovat a ucit ho realne bicyklovanie vie, ze toto naozaj pre 3r dieta neexistuje 🙏
@belllinka @maxik24 Zopakujem poslednu vetu svojho prispevku: Ale urcite je to individualne. A zopakujem ju este raz: Ale urcite je to individualne.
Mali sme trojkolku, kolobezku, odrazadlo, a teda bicykel s pomocnymi kolieskami. "Velky" 16-tku. Lebo ked sme ho kupovali, tak uz mensie boli len take "akurat". Dcerka bola vacsia na svoj vek. Trojkolka a kolobezka fungovala na 100%, odrazadlo na 0%. Iba na nom sedela a posuvala sa nohami. Odrazat ani za svet. Proste ak to ma sedanku, tak sa na tom sedi a nie vozi. Takze mala bicykel s pomocnymi kolieskami a az ked sa sama chcela zacat bicyklovat, tak isli pomocne kolieska dole a za jeden den sa uz bicyklovala bez pomocnych koliesok.
Proste 16-tka ako prvy bicykel nemusi byt nutne zle a stale moze este dokupit aj mensi. Do tej 16-tky urcite dorastie. Ak sa vobec nepaci, tak nech ho vrati. Peniaze asi vratit nebudu chciet, ale vacsinou sa vzdy da za nieco vymenit.
Najdolezitejsie na tom vsetkom je aby dieta malo pohyb a nebalo sa, ale malo z neho radost. A je uplne jedno na com.

@jaroe haha, to co je za blbost? 😀 Predavac ho chcel akurat tak predat. Aj ty keby si mohla, tak si vyberies bicykel, ktory vazi viac, ako ty?
@belllinka ha ha, nikde som nepisala kolko vazil nas bicykel, resp. že bol rovnako ťažký ako dieťa, písala som len že sa mi zdal ťažký. Všetkým naším deťom sa na ňom jazdilo dobre.