icon

Ako vybrať vianočný darček pre 4-ročnú milovníčku šminiek?

5. nov 2023

Ahojte holky 😎 Doma mám 4 ročnu princeznu ktora začína vnimať viac šminkovanie , hlavne lesk na pery a nechty miluje. Prosím , čo jej kupiť na Vianoce , existuje nejaka taka sada ?
Ďakujem 💋

Strana
z3
deedol
5. nov 2023

@majamat myslim, ze v pohode mozeme mat na tuto temu ine nazory, hm? ja by som proste dietatu nedala ani prirodnu kozmetiku a ty hej. a autorka urobi, ako uzna sama za vhodne. aspon tu bude mat viac nazorov 🙂

eternity24
6. nov 2023

@eternity24 a ešte namiesto ružu som jej obj taký balzam vo vajíčku na štýl Eos, ale je to výrobok od včelára konkrétne si pozri včely SV. Ambróza.

beronsche
6. nov 2023

@majulino ktora prirodna kozmetika ti teda vychadza ako najlepsia?
Ja len viem, ze aj tu niekolko krat spominane Alverde nie je uplne koser.. ale sama niektore ich produkty vyuzivam.. 🙂

beronsche
6. nov 2023

@deedol tak dufam, ze kazdy chape, ze ked je rec o chemikaliach, bavime sa o tych skodlivych, bezne obsiahnutych v kozmetike. 🙂
Ale inak s tebou uplne suhlasim. Prave prirodna kozmetika, aj ked je pre telo vhodnejsia, moze sposobovat alergicke reakcie.

@majamat nie vylucit, ale rozumne vyberat ...
A problemom je prave koza. Cez nu telo absorbuje skodlive latky z kozmetiky, textlilii a pod.

Myslim si, ze ti, co opatrne vyberaju kozmetiku, zvacsa "riesia" aj ine skodliviny, s ktorymi by mohli prist do stylu.
Teda, neviem, co konkretne mas na mysli ked pises o "ovela horsich chemikaliach", ja pisem o veciach, na ktore clovek ma dosah - cize nie napr. vzduch, ci potraviny (aj ked tu je nejaka moznost vyberu)

fantaghiro21
6. nov 2023

@janinah no tak prrrr.
My sme mali ako deti detske malovatla a vyuzivali sme to ked sme sa hrali na princezne,kadernictvo a kozmeticku .moju starku sme malovali atd.a vsetci sme sa pri tom zabavili.
Realne som sa zacala malovat v 15r....a nemam nic z toho co si pisala.ziadne napichane botoxy,umele prsia ,nic.jedine umele co nosim su sosovky a okuliare...nic viac...

majamat
6. nov 2023

@beronsche koza je ochranna vrstva organizmu. telo sice absorbuje nieco, ale casto sa to nedostava moc hlboko. to je ulohou koze, aby to dalej nepustila. zavisi aj odvelksoti molekul danej latky.

no aby si rozumela, porovnavam zlozky prirodnej kozmetiky a zlozky oybcajneho mydla, sprchacu, prachu an pranie, avivaze a pod,. co bezne dostat v drogerke a vacsina domacnosti pouziva. v tomto je na tom prirodna kozmetika urcite lepsie.

co sa tyka alergizujucich zloziek, vie sa o tom, ze prirodna kozmetikaje alegizujuca, no kozmetika s umelymi chemickymi latkami je bezpochyby alergizujuca tiez. mnohe tieto latky sposobuju citlivost pokozky uz len preto, ze ju privelmi susia a taka koza je citliva potom castokrat an vsetko - casto sa stretavam s obrazom cloveka, ktory alergicky reaguje na vsetko v koznych testoch na co ho otestuju. a to nie je ok.
v prorodnej kozmetike by mohla vzniknut sice prava alergia, no na jednej strane su si vyrobcovia toho vedomi a teda v prirodnej kozmetike sa teda nepouzivaju len vysokoalergizujuce zlozky, ale aj take, pri ktorych je vyskyt alergii nizsi. pripadne konecentracie tych zloziek mozu byt nizsie. prirpdna kozmetika, rvnako ako lieciva nema tak intenzivne ucinky, ako nieco,c o je umelo vytvorene.
a druha vec - je tu jeden dolezity faktor. nie kazdy je na vsetko prirodne alergicky.

aandrea9
6. nov 2023

Kristepane 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ co takto farbičky a skicár????

majulino
6. nov 2023

@beronsche neviem, naozaj nepoužívam nič, ani len krém na tvar

dominikamacakova
6. nov 2023

Ja ideme malej kúpiť z dráčika. Som rada, že ju zaujímajú malovátka. Až na to, že mu poničila x rúžov 😐 Bola som v jej veku rovnaká na mejakp 😝

lenka2232
6. nov 2023

@janinah teba dlhsie vnimam s tvojimi nazormi,radost mat taku mamu/svokru/babku🤷🏻‍♀️😀

Strana
z3