icon

Choduľa pre väčšie dieťa

silvia.t
26. júl 2013

Ahojte mamicky,ktory chodak sa da vysko nastavit a vojde don aj starsie dieta?mala ma 80cm take uz asi nezozeniem ze? pripadne nejake co by sa dalo lahko prerobit,hoc by bolo uz len v lednej pozicii?

liz_lemon
27. júl 2013

@silvia.t chces mu uskodit?

stanislavao
27. júl 2013

to akoze choditko? naco vam je choditko? to sa este pouziva? uz to mali davno zakazat.

silvia.t
autor
27. júl 2013

@liz_lemon
@stanislavao prečo by som mala uškodiť??? Položila som jasnú otázkou ak neviete nechcete nanu odpovedať zdrzte sa prosím blbych komentárov!!!!! Ja viem co je pre moje dieťa najlepšie a uškodiť mu určite nechcem!!!!

stanislavao
27. júl 2013

@silvia.t hoditka su maximalne nevhodne. lebo pokial dieta nieje pripravene na to, aby chodilo, tak mu v choditku zatazujete chrbticu. nepoznam vo svojom okoli nikoho, kto by choditko pouzival a vsetci sme to bez nich prezili. a ked nechcete reakcie na stupidne otazky, tak ich sem nedavajte.

silvia.t
autor
27. júl 2013

@stanislavao aká stupidna otázka? Myslím ze ak by mamičky chodaky nepoužívali tak by sa už dávno nevyrabali...nie? A neviete aká je u nás situácia a prečo tie chodaky pre malú chcem. Nebude v nich celý deň,dám ju tam len na pár minút nech ma radosť a neleží celý deň!!! A troška v nich aj pocvici nozkami lebo ich ma spasticke (ma dmo) ale to tu nebudem rozpisovať...radila som sa aj s neuro.aj s rehabilitacnou aj s inými mamickami ktoré majú postihnuté dieťatko...potrebujem len poradiť či sú aj nejaké väčšie aby jej neboli male! Preto vás prosím nerozoberajte to ci sú dobré alebo nie

rora
27. júl 2013

neviem si predstavit choditko pre 19 mesačne dieta, ma dcera nejake zdravotne problemy? ak hej tak sa treba obratit na rady prislusnych doktorov (neurologov,pediatra....) a oni odporucia vhodnu pomocku na chodenie (z obchodov v zdravotnickych potrebach), ak je dieta po fyzickej stranke zdrave tak choditko nie je vhodna volba.

sashabb
27. júl 2013

@silvia.t treba pozrieť priamo v predajni, tuna s temou chodítko neobstojíš a iba ťa odsúdia. My sme mali uplne obyčajne a dalo sa výškovo nadstaviť do 3 polôh. Jedine asi iba toto pozrieť, inak budu všetky rovnake.

simaha
27. júl 2013

@silvia.t Moj maly mal tiez nozicky take ako zavreta pasticka.Doktorka nas poslala rehabilitacie a 4 mesiacoch cvicenia sa mu nozicky vyrovnali .Mal aj vyosene paticky aj tie sa mu cvicenim napravili.Choditko sme mali ale zakazane pretoze by sa naucil tak smatlavo chodit .Tak ako som choditko kupila aj som ho predala malemu ani nechybalo .Zakazane mal aj vodenie za rucicky.Primarka nam povedala ze kym nechodi sam nemame ho nijak nutit.Nie som proti choditku ale ak ma zle nozicky nekupovala by som ho a isla by som snim cvicit nam to pomohlo. Isly sme neskoro az ked mal 8mesiacov lebo pre moju byvalu Dr. nebol dovod na cvicenie podla nej mal nozicky v poriadku.Ked sme s malym prisly na prve cvicenie rehabilitacna sestra nam povedala ze sme prisly snim neskoro a ze maly ostane captavy a ze mu take nozicky ostanu navzdy.

silvia.t
autor
27. júl 2013

@simaha moja ma úplne iné problémy v porovnaní s tvojim ma ťažké postihnutie a ako som písala nám chodak povolili aj z hľadiska mentálneho rozvoja...a cvičíme od kedy sa narodila chodíme aj na rehabilit.pobyty je to ťažké vysvetľovať kto take dieťa nemá nepochopí. A zas nemôže celé dni ležať alebo byť na rukách

silvia.t
autor
27. júl 2013

@sashabb už vidím ze nemá zmysel písať tu a nemám chuť vysvetľovať prečo a ako :( aj to to niektoré nepochopia

jaannuusskkaa
27. júl 2013

@silvia.t nevsimaj si ich robia z toho chodaka take halo ako keby islo o zivot my sme chodak mali a nemame ziadne problemy ani nic a bola som s nim spokojna a urcite aj pri dalsich detoch pouzijem zbytocne sa tu budes rozculovat neviem sice ake problemy mate ale bud by som sa poradila s hocikým inym (napr. doktor) okrem bab z MK alebo ist do obchodu a vyskusat....

malapepka
27. júl 2013

náš chodák už je staršieho dáta (minimálne 15 rokov) a je dosť nízky, ale kamoškin je tiež už používaný a tá ho má vyšší. Takže jedine si prejsť obchody alebo bazáre a pýtať sa na výšku. Tiež som myslela, že sú všetky rovnaké a nie sú 🙂
Mimochodom, sestra mala všetky 4 dcéry v chodítku a sú zdravé ani žiadne problémy nemajú 🙂 snáď nejaký vhodný zoženieš 🙂

turistka
27. júl 2013

@silvia.t veru neviem, ci je nejaky chodak pre take vysoke dietatko, budes mat asi problem ho zohnat, nasla som ti jednu diskusiu, skus popozerat http://www.emimino.cz/diskuse/jake-klasicke-cho...

turistka
27. júl 2013

@silvia.t este ma tak napadlo vyskusat napisat distributorovi chicca, ci by ti nevedel premerat kazde choditko, ktore predavaju v najvyssej polohe 😉

turistka
27. júl 2013

a odkaz pre ostatne mamicky - nerieste tu, ci kupi chodak, alebo nie, je to jej dieta, ona je za neho zodpovedna, ja som tiez proti choditkam, ale nebudem ju presviedcat o niecom o com je presvedcena ze je dobre, je to jej rozhodnutie....

cecil36
27. júl 2013

@silvia.t existuju aj vyskovo nastavitelne choditka, len asi treba bud pobehat predajne aslebo napisat distributorom. Moje obe deti mali choditko, samozrejme v nom netrcali pol dna, ale na spestrenie programu dna som ich tam sem tam dala. Ani jeden nema ziadne problemy z choditka. Robi sa z toho zybtocne halo, ale rozumna mama vie, co je pre jej dieta najlepsie 😉 Drzim palce, nech najdes, co hladas 🙂

gerrwie_girl
19. júl 2018

Ja mam rovnaky problem. Moj chlapcek ma 7mesiacov a meria 80 cm tak potrebujeme tiez vyssie choditko. Ak viete o nejakych vyssich prosim dajte vediet. A mamicky ktore maju pocit ze musia mudrovat ohladom ich nevhodnosti, ani sa neunuvajte pisat ;).