icon

Čo kúpiť 7 mesačnému dievčatku na Vianoce?

gabrielahj
3. okt 2015

Ahojte 🙂

Strana
z2
nikuska744
3. okt 2015

Nič. ja som toho nakúpila ako bláznivá a môj syn sa z toho ešte nevedel tešiť. A tak isto to bolo aj minulý rok a to mal 17 mesiacov. Keď už chceš niečo kúpiť tak hryzátko. Využije to na zúbky.

sense
3. okt 2015

Jemu to bude jedno...my sme nasej vtedy 8mesacnej zabaliki teplacky a kupili hraci telefon a najvacsia radost booa z dotrhaneho oapiera a z fotaku ked muz fotil....takze nech kupis cokolvek bude to len aby ste vy rodicia boli stastny a mali fotky na pamiatku

sardinka333
3. okt 2015

Opýtaj sa rodičov čo by chceli, či maju niečo čo sa im hodí - najhoršie je ked niekto kupi somarinu lebo chcel prekvapit. Moja 3 mesačná dostala asi meter vysokého a pol metra širokého plyšáka...no nadšením som neskákala - rozum na to nemá a len to velké hebedo prekladáme z kuta do kuta lebo 3 izbák nenafukneme. Tie peniaze čo stála ta potvora mi mohli dat do obalky - ide zima mala potrebuje nejake veci. Takže bud sa opýtaj rodičov alebo sa opýtaj rodičov...ale potešil ma pre malu velký uterák - osuška kde kamoška dala vyšiť jej meno a priezvisko, je to milé a ma to 100% využitie.... 🙂

timikaj1
3. okt 2015

Ja mám tiež 7,5 mes.dcérku aj neterku, chcem im kúpiť interaktívne kocky, páči sa mi , že je na nich veľa aktivít a ešte mob. telefóniky, čo blikajú a zvonia, lebo to sa im páči 🙂

pribinak
3. okt 2015

kup jej kurz cvicenia na loptach niekde v materskom centre, alebo na zlavovom portalu jej kup babatkovske fotenie, alebo jej kup kurz plavania

hracky by som nekupovala, ani oblecenie, toho dostane asi dost a este je malicka, ani di to nebude uvedomovat, v takomto veku bude mat asi najvacsiu rafost zo sustiaceho papiera ;)

gabrielahj
autor
3. okt 2015

:D tak ako tak čítam tak baliaci papier bude top :D

gabrielahj
autor
3. okt 2015

A také pavúky by neboli vhodné ?

jumama
3. okt 2015

Co potrebuje, ved to este nevnima - mozno dajake oblecko dopredu, mozno plienky, to je taky najpotrebnejsi dar, tanierik/misticka + lyzicka na prikrmy, poharik detsky, nadobky na jedlo alebo termosku na jedlo, byvaju take malicke detske... to vyuzijete dlho, ked sa dakam s babulom vydate, jedielko si nabalite...

evittam
3. okt 2015

@gabrielahj Aké pavúky?! Myslíš pavúka-chodítko? Tak to určite nie - to sa už skoro vôbec nepoužíva. 😉

gabrielahj
autor
3. okt 2015

No na papanie ma už všetko v rátanie termo tašky kde sa vojdu aj flašky aj misky . Akurat pohárik nemáme ( to ma hned napáda otázka kedy začať dávať s poharika ? )

gabrielahj
autor
3. okt 2015

@evittam jj choditko som myslela nejaké 🙂

moni244
3. okt 2015

a o pár rokov sa budeš pýtať, čo kúpiť, lebo už má všetko

evittam
3. okt 2015

@gabrielahj Tak to máš časúúúú, moja má 22 mesiacov a ešte to nevie a ani nejaví záujem,tak max.z toho pohárika s tým "pipakom". 😀

gabrielahj
autor
3. okt 2015

Tak samozrejme nerozmýšlam nad ničím extrémnym 🙂 určité niečo čo sa jej v najbližšie obdobie v tom čase hodí 🙂

evittam
3. okt 2015

@gabrielahj Tak to určite nie, je to na nič a k vývinu chôdze to nepomôže, len to môže uškodiť. 😉

gabrielahj
autor
3. okt 2015

No to som ešte nepočula . Praveže u nás je cela rodina na ,,pavúkoch" a nikto nemá žiadne problémy a pekné chodia

evittam
3. okt 2015

@gabrielahj No, tak ja zase to čo píšeš ty som nepočula a ani u nikoho nevidela minimálne 15 rokov. 😀

gabrielahj
autor
3. okt 2015

tak keby je to také neaktuálne nemali by to v každom baby obchode a ešte za také vysoké ceny

kats
3. okt 2015

Ak chceš kúpi nieco jej aby mala radosť, a nie veci co potrebuješ pre babo, napnte jej škatuľu balónmi, fukajte bubliny bublifukom a pod.... Hračky a veci jej netreba, s radosťou bude sklbat baliaci papier 😉

gabrielahj
autor
3. okt 2015

tie balony a bubliny znejú dobré 🙂

terka1607
3. okt 2015

Naša malá mala na vianoce 5 mesiacov a kúpili sme jej chodítko, veľmi sa jej v ňom páčilo a úplne sa z neho tešila, takže za mňa super darček. A k vývinu chôdze, malá pekne chodí a nemá nijaké problémy s chôdzou, ale samozrejme sme ju tam nenechávali príliš dlho.

blevka
3. okt 2015

@gabrielahj choditko nie, dnes uz kazdy lekar na to upozornuje, ze to nici detom chrbticu.

timikaj1
3. okt 2015

Možno nie chodítko ako to klasické, ale teraz už sú ako interaktívne centrá prípadne také kvázi chodítko , čo sa dá tlačiť a sú tam aktivity , pozri na nete 😉

janka_mamka
3. okt 2015

ahoj, môj malý asi v tom veku dostal toho spievajúceho hava, úžasná vec , doteraz sa s ním hrá, nebanujem. A pri tom sme s aaj pomaly učili, bruško, uško a tak.

cinkatko
3. okt 2015

nejake obleceni, choditko nebo dat primo penize do obalky, at rodice bakoupi diteti, co potrebuje. U toho choditka: Pokud se nastavi velikost, aby dite nestalo celou vahou na nozickach a nenecha se v nem dite hodne dlouhou dobu, je to ok. I doktorka mi to poradila. Dite se zabavi, pokud je na tom choditku nejaka hracka, ktera k tomu jeste hraje hudbu. Moje deti prospivaji a to byly v choditku cca od 7 a pul mesicu. A kdyby byly choditka zastarala a nemoderni, neprodavaly by je znacky jako chicco a podobne...

zdena12345
4. okt 2015

pripajam sa k nazoru, ze baliaci papir je top- maly mal minule vianoce 5-6 mes 😉 aj fotenie od tatika sa lubilo
opytat sa rodicov, co im chyba. Ono dieta z toho az taku radost mat nebude, ale radsej nech je to uzitocne, lebo ozaj nema este hlavicku na to, aby to dietatko chapalo. Napr mi sme mu kupili kacicky do vody ked sa kupe 😉 este dostal serblik, nejake midielko a rozne drobnosti co sa zuzitkuju a hlavne plienky 😀 tie sa minu vzdy

evittam
4. okt 2015

Och kočky, jasné, že to vyrábajú - vyrábajú všetko čo predajú, čiže ak je dopyt. Viete, dobrý obchodník aj ho..o predá ak ho pekne zabalí a nájde kupcu. 😀 😉 Len ako už bolo napísané - ani lekári v dnešnej dobe (a nielen v dnešnej dobe, už pekných pár rokov) už tie pavúky vôbec neodporúčajú....Áno chodítko v zmysle, že ho tlačí - to je niečo iné....Ale každý ako chce, každý je strojcom svojho šťastia a zdravia.

janickacrazy
4. okt 2015

ja som mojmu v tom veku kúpila takú hraciu knižku, vydávala rozne melódie, na každej strane iná melódia a pekné obrázky, to mal veľmi rád a veľmi dlho to dokázal počúvať, bola to jeho obľúbená hračka niekoľko mesiacov

vydrnik
4. okt 2015

Na lonske vianoce zme malemu kupili roxne hrkalky a hraciu deku.mal 5 mesiacou

janka_mamka
4. okt 2015

baby, prečo píšete že 7 mesačné ešte nechápe že mu má kupiť baliaci papier, a podobné bludy? sory nechcem sa nikoho dotknúť, ale práve potrebuje hračku na rozvoj, vnímanie a podobne, veď práve začína vnímať, ako som písala vyššie môj malý sa v tom veku veľmi prehral s tým spievajúcim havkom, knižky sme otáčali a podobne. alebo sory mi už pamäť vynecháva????

Strana
z2