Do akého veku je vhodné, aby sa dieťa hralo s bábikami?
do akeho veku je vhodne hrat sa s babikami? Dcera ma 7 a velmi tuzi po babike Baby Annabell a BABY Born no podla rodiny je uz velka a nema sa co hrat S babikami. Mala odklad zo skoly takze trz bude prvacka.
Kooks Toto by má nenapadlo tak radšej jej supni mobil nech je na ňom od vidím do nevidím ako je to dnes moderne u deti. Ja som za hračky kým deti chcú podľa môjho názoru keď u dievčata začne puberta s bábikami sekne same
moja dcéra má 7 rokov a bežne chodíme von s bábikou v kočíku....a ani by mi nenapadlo, že je už veľká na bábiku....
@petulda333 prepac ale aby sa osmacka hrala s barbinami je dost odveci nemyslis? Dievca co uz ma menzes sa ma hrat s barbinami? Chore.. tak do 10 rokov este ok ale urcite nie 14 preboha, vsak to uz je stredoskolacka pomaly
@alchemilkazltozelena Reálne. No tajne, aby ma rodičia nevideli. Neskôr sa mama priznala, že vedeli, no nič nepovedali. Ja doteraz milujem bábiky. Sem tam zoberiem dcérine a češem ich.
@alchemilkazltozelena neprehanaj. Ja ked som mala 14r tak sa vela deti hralo, ano hralo. Chore je to co robia dnes
🤔 v živote by ma nenapadlo že aj toto môže niekto riešiť.. mám doma 8r syna, takmer 7r dceru a 3r syna.. všetci traja spolu sa obcas hrajú s bábikami a ani vo sne by ma nenapadlo, že by to mohlo byť nejaké nevhodné.. som rada že sa hrajú, to že všetci traja spolu je možno posledné leto..
Len raz som počula od jednej známej čo komentovala svoju dcéru aké divné že je stále taká hravá (mala vtedy 10rokov) no čoby nebola, keď mala každý deň dva krúžky a keď sa konečne mohla hrať ako chcela tak si to užívala.. neviem čo by chceli niektorí ľudia od deti, nič im nie je dobré..
Kúpila by som jej aj dve baby Annabell, hrou sa deti pripravujú do života..
@petulda333 tak to veru je chore to mas pravdu
@alchemilkazltozelena Nemáte pravdu. Hra s bábikou rozvíja predstavivosť, fantáziu. V akomkoľvek detskom veku. 14 ročné dievča je ešte dieťa. Už aj desaťročné majú menštruáciu, mimochodom. Ja som mala z krabice urobenú izbu pre malú barbinu. Mala v nej skriňu a kopu oblečenia. Aj kúpeného aj mnou ušitého. No a kombinovala som jej to oblečenie, čo sa ku čomu kedy hodí, keď ide von, do roboty atď. To ma baví dodnes. 😉
Ja som sa s bábikou hrala do 12-tich . Socializácia v dospelosti prebehla u mňa standartne.
Otras, a ako s cim sa ma hrat 7 rocne dievca? S vibratorom? Ako sori ze tak hnusne, ale to je prave ten vek, kedy si vie tie babiky ozaj uzit.
Ja som mala mladsiu sesternicu a zboznovala som, ked som sa snou aj ako 15 rocna mohla hrat s barbie..sice som sla cez vikend na zabavu, ale stale ma to bavilo. A stale ma to bavi pro dcerke, aj ked ona ma vsetky hracky kasle 🥳
Mám 31 (pre predstavu generácie), a marí sa mi, že ako nejaká 12 ročná som sa ešte hrala. Alebo 13, potom už moc nie. Je super, ak sa s babikou zahrá, kedy ak nie teraz 🙂 veď je dieťa. Lepšie ako mobil, tablet a neviem čo. Plysakov milujem doteraz 😀
@petulda333
@alchemilkazltozelena mala to ma po mne asi. Je realne aby sa 14 rocna hrala mna to bavi doteraz hoc mala ma iba jednu obycajnu babiku s takou laskou sa s nou hra ...
Nic zle na tom nie je. Ja mam doma odlozenu svoju babiku kt som dostala ako prvacka. Je to moj Lubosko. Ma uz 26r a skryvam ho pred detmi. Ma aj oblecko. Podla mna teraz deti velmi rychlo dospievaju a aj my od nich chceme aby sa dospelo spravali. A mne je to trochu luto. Ja som mala super detstvo a aj ked sme sa dlho hrali a vymyslali blbosti, tak si myslim, ze som normalna. Nic chore na tom nie je.
My mame tri dcerky....najstarsia ma 7 rokov a bude druhacka...najmladsia ma 2 roky a velmi rada sa hra s babikami babatkami. Zvazovala som,ze jej kupime na narodky v juli kocik pre babiky. Muz mi vravi,ze na co...ze im to uz netreba,pretoze teraz cakame dalsie dieta,chlapca a kociarik uz bude pre ne zbytocna investicia...zhodou okolnosti sme dnes boli na navsteve a deti sa hrali v detskej izbe. Zrazu pozeram a najstarsia nasa 7 rocna si veselo sofeeeruje po izbe hlboky kociar pre babiky...vybera z neho babatko..uklada...preklada s plnou vaznostou. Tak som zavolala muza,nech si pride pozriet,ako by sa nase dcery s tym kociarikom uz vooooobec nehrali. 😊
@mironka my sme este ako 10 rocne s kamaratkami vybrali z kocokarne kociky po nas a chodili po sidlisku. Treba nechat deti detmi.
No toto je tedy otazka a co myslite vy jako maminka?
Jak dlouho jste si hrala s babikama vy? No dle meho oblibena babika je na celý zivot. A nase ma 9 a hraje si a nosi si babiku - miminka vsude. Uci se tim vychovat hovori.😀
Moja dcerka prejavila zaujem o babiky ako 8 rocna.Az takej sme kupili ak kocik pre babiky a vsetko.co k tomu patri.Dokonca ozajstne plienky pre novorodencov.satky.botky.Mala.som radost.ze ju to chytilo.Myslim.ze to je idealny vek.
.
ani slov nemam...oberat deti o detstvo je najvacsi hriech...som odporca vsetkych tabuliek a noriem,co kedy ako a ked nie,tak sup k psychologovi...uc dcerku slobode uz tym,ze jej doprajes babiku..
Opat som zapla konika a opat som sa nahnevala do bordova.
Mame svokre a babke odkaz, ze miesto toho, aby odopierali dietatu hracky prinaleziace veku nech sa staraju o to, aby malu netahali nasilne za rucky, ked spadne. Aby jej neuberali na sebavedomi ponizucuj ju takymito recami aby dalsie vnucata umelo neposadzali, nevodili za rucky, ked este nevedia chodit, neposadzali v 6.mesiacoch na nocnik a nenukali kojencovi klobasu s horcicou.
Aby, ked je u nich, nebadboh cez noc, dbali na jej hygienu chrupu a inej nemenovanej oblasti (co mnohi stari rodicia mileradi zabudaju).
Posli ich s prehladom kade lahsie ak nemas odvahu, daj im precitat toto forum ;)
Tato sirsia rodina uz nema obdobu.
@mironka kludne kupte kociarik, chlapcek v tom bude veselo vozit lego, pojme to ako vozik ;) a popri nom sa odhra aj starsia 🙂
@mironka ja zijem v spanielsku a kazdy druhy dvojrocny chlapcek tlaci kocik s babikou, lebo ich to v tom veku bavi. Kupte kocik. Vyhraju sa vsetky deti.
@amelie2017 a napokon, aj v dospelom veku aj tatkovia tlacia kociky, tak maju priklad odmalicka 🙂
@biela_sova presne, moj muz nechcel kuchynku, lebo ze dievca, zena, predeterminovana aby doma varila. Pritom on je kuchar a vari a ja raz za 100 rokov.
@amelie2017 to je sen, mat sona kuchara. Pri mojej spotrebe jedla by sa teda musel obracat pri sporaku chudak 🙂
Jasné, že jej ju kúp, veď to je ešte dieťa a myslíte si, baby, čo chcete, ale ja som mala 24, alebo ešte 23 rokov- kúpila som sama pre seba bábiku- látkovu, veľmi sa mi to zapáčilo v tom čase, ešte som si hovorila, že raz ju sám dcére, keď budem mať, bola ako dekorácia na policke, aj som s ňou spala miesto plysaka, zakrátko na to som otehotnela s prvým synom, neviem, či som ešte chcela niečo dobehnúť, čo som ako dieťa nestihla, resp. ma to k bábikami veľmi neťahalo, skôr k autíčkami, po pôrode ostala bábika odložená, už som mala potom živú... 🙂
@alchemilkazltozelena chore? To hadam nemyslis vazne... Chore je skatulkovat, podla veku rozhodovat - do 10r je to ok, po 10r uz nie, chore je tlacit deti do dospievania skor, lebo tak to ma byt.. ja som sa hrala s barbinami v 15. Mala sestra dostala barbie dom, ja som jej vyrabala nabytok, oblecenie pre babiky a som tu. Normalna, so zdravymi soc. vztahmi, vydata zena a matka.. 😀
Tak babika kupena 🙂 islo o babku kt bola proti aj so svagrinou ze zbytocne ale nakoniec aj my sme sa hrali. Mala nevie o tom bude prekvapko 🙂
@alchemilkazltozelena Vy ste inak mimo. A čo je ôsmačka na základnej škole? Dospelá, zrelá na svadbu, pôrod? Ôsmačka na základnej škole je decko. Bože môj. 14, nie 24!!!

Dcerka tiez dostala Baby Annabell ked mala presne 7 rokov..narodil sa jej bracek tak sme spolu kocikovali..teraz sa s babikou hra jej 3rocny brat 🙈😃