Hračky po deťoch

miirkka1
22. júl 2022

Ahojte.Prosim Vas hracky ,s ktorymi sa uz vase deti nehraju,predavate,darujete alebo nechavate?Ja mam pri vela hrackach pocit,ze ich nedokazem dat prec,vidim,ako sa s nimi hravali.Niektore dam prec aj rada.Ale napr.Lego Duplo,niektore skladacky nie.Lenze nemam to kde skladovat.Len ja som taka alebk su tu tiez take maminky?

gaja78
22. júl 2022

@miirkka1 ja sa pri tomto riadim heslom: zide z oci, zide z mysle. Tiez sa s niektorymi vecami tazsie lucim, ale ked mas komu posunut - do dobrych ruk, ked vies, ze niekomu spravia radost, tak to az tak "neboli". Je vela deti, ktore si nemozu dovolit napr. to lego, vtedy mam dobry pocit, ze som sa odhodlala.

pinkgirl
22. júl 2022

Všetko Lego si nechávam - Duplo som už odložila do pivnice, s bežným legom sa ešte hrá mladší syn. Hračky ktoré u nas nemali úspech, skladačky, puzzle, hry som poposuvala zadarmo rôzne - len tak v meste neznámym čo sa ozvali na ponuku, kamoške do školy pre autistické deti.

miirkka1
autor
22. júl 2022

@gaja78 takze si nic neodlozis?

miirkka1
autor
22. júl 2022

@pinkgirl ved to ze to Duplo mi pride uzasne,milovali ho a vela uz vidim,ze sa ani nepredava a mam vsetky dieliky aj krabicky.Len neviem,co potom s tym.Das to vnucatkam?

gaja78
22. júl 2022

@miirkka1 odkladam len nejake knizky a hracky bud predam, alebo rozdam, snazim sa priebezne ako deti vyrastaju to triedit, lebo by sa nam to ani nepomestilo do bytu.

didi2102
22. júl 2022

@miirkka1 dávam pred všetko aj oblečenie aj hračky, väčšinou 90percent rozdam,hodím na stránku nás v okolí že darujem väčšinou prídu starí rodičia aby mali deti u nich niečo alebo na záhradu, alebo nejaké sociálne slabšie rodinky,veci ako nové odkladám a balím na Vianoce do krízového centra,mám 2 a 4r deti,obe pohlavia,nechávam aaabsolutne nič,miesto máme , nieje mi to ľúto

pinkgirl
22. júl 2022

@miirkka1 samozrejme, počká to na nich u mňa😉. Veru za tie roky sa nazbieralo Lego a hlavne bude mať svoju hodnotu v spomienkach ako sa s nim hrali moji chalani ...a stále sa môžem rozhodnúť časom ho speňažiť.

kandelabra
22. júl 2022

ako dieťa som mala zopár obľúbených hračiek, ktoré mi naozaj prirástli k srdcu. Nuž niekto u nás doma sa rozhodol, že sa to všetko vyhodí, ani neviem kedy. Ľúto mi je doteraz, už mám vlastné deti, mohli sa hrať teraz oni.
Neviem ako staré máš deti, ale ja by som sa spýtala ich, aj keby už boli dospelí, či by si niečo chceli odložiť na pamiatku alebo pre deti. Ak sú ešte mladší, tak nech si s tvojou pomocou triedia hračky sami, na to čo si chcú nechať a čo nie.
Inak také veci ako to lego by som nevyhadzovala, hlavne ak je kompletné, takéto veci majú po čase vyššiu hodnotu pre zberateľov a nostalgikov.

karhu
22. júl 2022

davam to do skolky

miirkka1
autor
22. júl 2022

@kandelabra oki dakujem ti,mas pravdu,nechavam to Lebo to ani nedokazem dat prec.

ivangeline
22. júl 2022

Niekedy mi je luto ale viazat sa na veci nie je prospesne. xD

panelacikova
22. júl 2022

@miirkka1 rozhodne som sa toho zbavovala. podľa stavu som to buď predávala ďalej, dávala do aukcií alebo darovala.

diamond007
22. júl 2022

@miirkka1 niektoré drevené ktoré deti mali radi odkladám do budúcnosti na povalu 🙂 niektoré darujem kamoškam a pár som predala za pár eur, ozaj pod cenu len aby som sa toho zbavila... Ja som rada že to nešlo zadarmo a iná žena že dobre kúpila 🙂

ruzovakrava
22. júl 2022

@miirkka1 nejakú obľúbenú hračku a knižku by som nechala, ostatné nech sa využije inde. Súdim podľa seba, že keď som na povale našla hračky po sebe, tak som si sadla a plakala som možno aj 10 minút 😆 bol tam môj obľúbený veľký retro plyšový macko ktorý bol moje dieťa, vtedy neboli také pekné bábiky bábätká. Potom jednu novšiu bábiku s dlhými vlasmi, tú som dostala keď som bola o niečo väčšia, a najväčšiu radosť som mala z drevených kociek s motívom Budulínka v peknej krabičke na ktorej bola moja kresba. Tie som zbožňovala, bola som veľmi vďačná že to mama nedarovala ďalej. A tie som odložila lebo moje deti sú na ne ešte malé, aspoň teda mladšia by ich zničila.
Ale vtedy mali hračky inú hodnotu, nebol taký konzum. Napríklad originál Barbie som nikdy nemala. Moja ju dostala ako 2r.

sandri
22. júl 2022

Lego duplo aj klasicke si necham. Cena lega ide stale hore, moje deti sa hravaju s legom, ktore som mala ako hracku este ja, takze raz ho vytiahnem pre vnucata. Vsetko ostatne davam prec - co sa da, to predam, co je funkcne, ale nie je o to zaujem, to darujem. A par veci som podarovala do skolky.

nui_concept
Odpoveď bola odstránená
Zobraz