Ktoré hračkárstvo ponúka iné ako bežné hračky?

29. apr 2023

Prijali by ste vo svojom meste hrackarstvo, ktoré ma úplne iné hracky aké nájdete v bežných hrackarstvach?
Neviem ako vy, ale ja keď vojdem do hrackarstva, tak polovica je lego, druhá polovica sú barbie a sem tam zopár hraciek, s ktorými sa naše deti nehrajú dlhšie ako 3dni
Chyba mi obchod s rozumným, vzdelávacími hračkami.
Viem, že sa dajú objednať, ale mnoho mamiciek ani netuší, čo všetko sa dá kúpiť, a ze existujú aj úplne iné hracky.
Samozrejme aj typu montessori. V hrackarstve by boli aj výstavné kusy na vyskúšanie.

elanor
29. apr 2023

Nie. U nas bolo jedno "alternativne" hrackarstvo. Boli sme tam asi 2x nakuknut a neuhurilo nikoho, ani dospelych ani deti. A tie ceny... No dovidenia.
Ako si iste domyslis, uz par rokov neexistuje...

luccija
29. apr 2023

@elanor áno, lebo plast z Číny sa nedá cenou porovnať s drevenými, edukačnými hračkami
Autorka nápad dobry stále sú ľudia čo kúpia jednu rozumnú vec, ale bála by som sa do toho ist

kukuk29
29. apr 2023

Ono je to krasna predstava ale v dnesnej dobe vacsina ludi nema ani na potraviny a nie to na alternativne hracky ktore su samozrejme ze ovela drahsie. Max vo velkom meste by to mohlo byt realne.

autor
29. apr 2023

@luccija aj ja sa bojím.
Veľmi ma to baví a priestory máme. Práveže ceny by boli oveľa rozumnejšie. Z tých stránok monte hracky sú to predražené veci.

masinka
29. apr 2023

Ked idem v Bratislave okolo takych hrackarstiev, tak vacsinou si tam tie predavacky okusuju nechty od nudy, tam zakaznik nepachne ako je den dlhy.

autor
29. apr 2023

@masinka aké sú to napríklad hračkarstva a čo konkrétne ponúkajú?

vreckovka2
29. apr 2023

Neisla by som do toho. Vacsina ludi kupuje prave take hracky ako su vo vacsine hrackarstiev. Lebo radsej lacne a vela. Ako kvalitne a malo. A povedzme si, ze aj deti v obchode zlaka skor nejaka plastova hukajuca farebna blbost ako drevene kocky. Skor by som sa zamerala na obchod napr. s BF obuvou/s nosicmi a satkami a v ramci toho predavala aj kvalitne hracky. A aj to skor vo vacsom meste.

autor
29. apr 2023

@vreckovka2 že spojiť tu predajňu s niečim? To mi nenapadlo. Napríklad strážený detský kútik s možnosťou kúpi hračiek, ktorý v ňom bude?
Bf to nie je moja parketa. To prenecham odborníkom🙂

tinkavvv
29. apr 2023

@vreckovka2 no bf obchody tiez tru biedu.
V Ke je mometalne jeden v ponuke na odstupenie predajne a eshopu. A to mali aj nosice a poradenstvo. V ba jezko bezko tiez sirsi sortiment a casto na ig zverejnuje majitelka ze to je ledva na prezitie.

Autorka, ak mas priestor, tak skus. U nas je taky obchodik (spojeny s cykloobchodom) a celkom im to ide. Manzel si manazuje biky a manzelka detsku cast 🙂
Ja do beznych hrackarstiev vobec nechodim. Cinske plasty veru nepotrebujeme.

liloastitch
29. apr 2023

A čo tak požičovňa týchto hračiek? Ak nastavíte rozumne ceny tak to podľa mňa pôjde .

autor
29. apr 2023

@liloastitch to chcem tiež ako súčasť. V jednej časti by bol priestor na vyskúšanie si hracky s možnosťou požicat si. To bola moja prvotná myšlienka, ale zas niekde som čítala že z tej požičovne si človek nevyrobi ani na prenájom.

autor
29. apr 2023

A ešte čo by bolo podľa mňa výhodou, že som študovala pedagogiku, teda viem poradiť. V bežných hrackarstvach pani predavačka naozaj nevie poradiť.
Okolie ma v tom podporuje, aby som do toho išla, ale naozaj nemám predstavu čo má čaká a či je to naozaj pravda, že nebudem mať čas na rodinu, na deti a pod?

mikadooo
29. apr 2023

U nás je také nejaké, tuším majú drevené hračky a také veci. Kidmania. Ja osobne sa hračkárstvám vyhýbam ako to ide. Pred vianocami hračky riešim v rámci nákupu v tescu alebo cez eshopy. Pri narodeninách takisto Tesco/Lidl/Pepco ideálne bez detí, keďže už máme staršie decká v rodine (5+), snažím sa už ísť do tvorivých vecí alebo knižky. Hračky máme VŠADE, ale najviac sa nám osvedčilo to zaznávané lego a lego Duplo 😉.

sun_shine_2020
29. apr 2023

@autorka: pozri na FB Hravonozec - je to kaviaren, detsky kutik a pozicovna montesori hraciek. Vzdy tam maju plno, ceny su primerane, nam sa tam velmi pacilo🙂

autor
29. apr 2023

tiež nie sú drevené hračky ako drevené hračky. Tie drevené dúhy, váhy, ktoré väčšinou len spĺňajú dekoračnú funkciu v detskej izbe, neuznávam.

@sun_shine_2020 ďakujem idem

masinka
29. apr 2023

@autorka konkretne Vnimave hracky v Avione a na Kriznej Filipko..... maju kadeco, drevene hracky, puzzle, tvorive sady..... vsetko za ceny co bezny smrtelnik nie je ochotny za hracky dat ☹. Drzim palce ak sa do toho pustis.

mira0611
29. apr 2023

Ahoj, hracky typu logico primo
Montessori hracky, u nas ds je hrackarstvo 4toys oni este maju take kolobezky, ktore su popularne.
Este som v minulosti rozmyslala nad predajom lego oblecenia, lego wear.
Predavala by som osobne aj online.
Drzim palce.

alexnina777
29. apr 2023

ahoj, a v ktorom meste by si si ho otvorila? mna fascinujú takéto typi obchodíkov, čo majú dušu a nepredáva sa v nej tona plastu pre deti..ale je to risk v dnešnej dobe..čo mna este napadlo, ze súčastne je dobre mať k takému kamennému obchodíku aj eshop, išlo by Ti to možno lepsie..pozri si na instagrame Little kingdom, je to majitelka takéhoto obchodíku v Va a má aj eshop, je velmi milá a láskavá, možno by Ti aj poradila ak by si ju poprosila..má úžasné veci pre deti..

mira0611
29. apr 2023

@alexnina777 sorry, ty byt vlastnikom takehoto obchodu, poradila by si, aby si si mohla vytvorit konkurenciu??

iwesska
29. apr 2023

My take v meste mame - je to pozicovna a predaj hraciek v jednom. Napad pekny,hracky zaujimave,ceny uz menej,ale chodi tam dost ludi....pretoze je to vydajna Packety😁

zuzi0911
29. apr 2023

Jedna mamička z MK ma taky obchodik ,,teda ak myslíš niečo takéto

nezabudkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. apr 2023

@masinka
@nezabudkaaa áno dievčatá, to sú presne tie typy hraciek ktoré na východe nenájdete. Len online. Kopu mamiciek och áno nepozná, alebo nemá možnosť spoznať.
Ďakujem

autor
29. apr 2023

* och áno- ich ani

luccija
29. apr 2023

To by som si radšej spravila detský kútik my sme chodili do takého, kde mali aj anglicke knižky, učili deti formou hry AJ, drevené hračky, detské oslavy...vôbec nemusí byť kútik veľký a nafukovacie hrady a pod ..malý pekný kútik.Montessori dielnicky, zákusky, kávu...potom aj opatrovanie detí max 2, 3 a mama si zatiaľ nakúpila vybavila čo potrebovala.

katarina_sm
29. apr 2023

áno, prijala. v mojom rodnom meste nie je žiadne hračkárstvo a už vobec nie typu montessori. veľmi by som také uvítala, aby som nemusela kupovať a prevážať z BA zakaždým, keď idem k rodičom. mamina nemá možnosť kúpiť žiadne ani online (nakupu z eshopu sa boji, nema skusenosti) a tak kupujem ja nielen pre moje, ale aj ostatné deti v rodine.

alexnina777
29. apr 2023

@mira0611 no ja ju poznám osobne, je to milá osobka a nemyslim že by odmietla poradiť ak by bolo treba niečo..ale samozrejme možem sa aj mýliť.. ved si nejde otvorit obchod vedla na jej ulici, a eshopov ako má ona je uz pár desiatok s podobným tovarom..

elmivelmi
29. apr 2023

ppzri si agatin svet tam su pekne hracky, alebo vnimave hracky a pod,najdes vela na nete,Agatin svet ma krasne hracky

vreckovka2
29. apr 2023

Ano, s niecim spojit, idealne takym, co v meste chyba. Lebo len hrackami na seba obchod nezarobi podla mna. Mna by to tiez bavilo, ale nemyslim si, ze by ma to uzivilo. A inak prave taka drevena duha je super open ended hracka ;). Ziadna dekoracna.
@tinkavvv fakt? To by som ani nepovedala. Potom take hrackarstvo je fakt odsudene na zanik.

mira0611
29. apr 2023

@alexnina777 ja som len "hlasno rozmyslala". Vsak autorka sa opytat moze. Otazka je zadarmo 🙂