icon

Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?

lindulienka
1. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵

petuscha
10. nov 2014

@maria112 ahoj prosim ta daju sa spojit, resp. pasuju k sebe kolajnice trackmaster a tak n play?? nevieme kotre budeme kupovat a co na co pasuje ci by si mi vedela prosim poradit.. dakujem ?🙂

maria112
10. nov 2014

@petuscha ahoj nedaju sa spojiť zhanala som protikus co by ich spojil. Mne sa viac pacia take n play, lebo na ne pasuju všetky vláčiky, len sa doplnky ťažšie zhánaju. Nodaju sa pri troche snahy.. 😉

petuscha
10. nov 2014

@maria112 mozem sa este opytat ake vsetky vlaciky?my mame na baterky tomasa a magneticke tesco ikea ...

maria112
10. nov 2014

aj tie ajtie ,aj take n play aj take n long aj trakmaster. Na tuto pasuju. To su tie šedé kolaje....len ako som písala napr,točnu alebo depo ťažko zoženiete. Skor v čr

zuzul1310
10. nov 2014

@petuscha Ahoj, Tomášovské vláčiky predávajú aj drevené, takže tie by vám asi vyhovovali najviac. Dajú sa už ťažšie zohnať, ale ešte sa ich dá nájsť ( https://www.modrykonik.sk/market/hracky/21tz/ma... ) Máme niekoľko vláčikov z rady Thomas k drevenej dráhe . Trackmaster sú vláčiky motorizované ( http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=18618397&tab=9 ) majú hnedé, sivé alebo modré koľajnice podľa toho aké sú staré, staré sú modré a sú kompatibilné s dráhami TOMICA, je k nim veľa príslušenstva ale my z tohto typu nemáme žiadne vláčiky ani dráhy. Take and play (alebo staršia verzia Take along (je to to isté, len Take along značku od firmy TOMY odkúpil Fisher Price a premenoval celú radu na Take and play, inak je to kompatibilné a prakticky vláčiky sú bez zmien) sú kovové vláčiky na voľnobeh, spájateľné magnetmi rovnako ako drevené, ale nie sú kompatiblné s drevenou dráhou. K Take and play sa používajú sivé koľajnice a je k tomu strašne veľa doplnkov a strašne veľa vláčikov. My máme tak okolo 100 vláčikov a vagónikov a niekoľko dráh a zvlášť dokupovaných koľajníc, setov a kufríkov. Na Take and Play koľajničky pasujú aj Chuggington vláčiky, tým pádom aj Tomášovské vláčiky pasujú na Chuggington dráhy (nie motorizované)
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=16850007&tab=9
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=18452186&tab=9
Tieto inzeráty nie sú moje, len som ich uviedla ako príklad dráh, ak by si mala ešte nejaké otázky kľudne napíš rada odpoviem a poradím. 🙂

lunedi
13. nov 2014

Je nejaky dostupny vlacik Tomas ,ktory je kompatibilny s lego duplo?
Najlepsie by bolo motorizovany. Som v tom novacik a pod stromcek zvazujem lego duplo vlacik deluxe v kombinacii s masinkami Tomas. Viete mi prosim poradit??? Dakujem

gamaz
15. nov 2014

Zdravím, vedeli by ste mi prosím poradiť, či pasuje Chuggington depo a Chuggington vláčiky na drevené koľajnice Woody, Ikea, Bigjigsrail, Brio? Výrobca uvádza, že pasujú k drevenej vláčkodráhe Thomas and friends ale ani s týmito nemáme skúsenosti...

petuscha
19. nov 2014

ahojte prosim nepredavate niekto nahodou depo trackmaster?? dakujem

petuscha
20. nov 2014

@zuzul1310 prosima take n play a tackmaster su kompatibilnne??

zuzul1310
20. nov 2014

@petuscha nie trackmaster a Take and play nie sú kompatibilné. Trackmaster sú motorizované (na baterky) a Take and play sú kovové vláčiky na ručný pohon a sú oveľa menšie ako Trackmaster.

sovica
17. dec 2014

Z mojej skúsenosti - my sme mali drevený vláčik a iný by som ani nekupovala. Mali sme zn. Thomas & Friends - Wooden Railway, Brio, Eichhorn, Trainworld, Tesco a všetky boli spolu kompatabilné. Vydržia každodenné hranie, nezničia sa, nepolámu, len farbené časti sa časom trochu ošúchajú. Tie plastové sa mi tiež páčia, ale ja by som mala strach, že ak ich dieťa zle zasunie, tak tam môže niečo zlomiť a mám pociť, že nie všetky značky plastových koľajních sú kompatabilné.
Keďže sme mali naozaj rôzne značky, mohla som kvalitu porovnať a musím povedať, že aj obyčajné Tesco malo kvalitu dobrú. Ja odporúčam kúpiť drevený 🙂.

lulik01
3. máj 2015

@ellysa, prosim ta, ake su poplatky spojene s objednanim vlacikov cez Alieexpress? Nasla som aj popis postovne v cene, ale vzhladom na moju horsiu anglictinu som este neobjednavala zo zahranicia, tak ci tam nie su nejake skryte poplatky. Lebo syn ma originaly z kolekcie Take n Play, posspaja si ich 10 za sebou a aj hodinu sa hra, len chcem nieco co pasuje na drevene kolajnice, lebo tie z Take n Play a Track master nevie spajat a zaujala ma tvoja zbierka vlacikov a aj ta cena. Lebo zas kupit tolko originalov by bolo dost drahe.

lulik01
14. máj 2015

@ellysa pls, v tom rakuskom obchode Muller maju originaly od Fisher Price? A ako si spokojna s tymi z ciny, neodlupuje sa farba a tak? Dakujem

ellysa
14. máj 2015

@lulik01 ahoj nejak som nezaregistrovala predchadzajucu spravu,s tymi z ciny som spokojna nie su take pekne ani kvalitne ako original ale potesia.s tou farbou ja som ich hned prestriekala lakom na drevo urcenym na drevene detske hracky- mam z obi (to je nieco ako Baumax).pre istotu.A ziadna farba z toho nejde ale ako by to bolo bez laku neviem.
ano originaly maju v tom muller v brucku velmi vela.oni maju vacsinou len drevene v at.
mame z alie aj vlaciky kovove tie su drahsie vychadzaju cca 3-4 eur jeden ale tie su uplne ako original kvalitne
Z tym objednavanim ja velmi neporadim objednava mi to svokor ale vzdy si hladam to kde je dorucenie zadarmo,co najlepsie hodnotenia a predajcov s diamantmi.

lulik01
14. máj 2015

@ellysa dakujem, dnes som objednala z ciech tie cinske rozne masinky a tomasa a jamesa pojdem kupit originaly do at. Inak dobry napad s tym lakom.

barborka27
28. nov 2015

Caute zeny.Chcem malemu kupit depo Chuggington a pise sa tam,ze sa daju napojit Tomas kolajnice drevene.Mam doma milion Tesco a Ikea drevenych kolajnic,myslite,ze to pojde?

barborka27
28. nov 2015

@gamaz ahoj.Prosim ta,vidim,ze ti nikto neodpisal.Chceli by sme malemu kupit depo,co si davala vyssie foto v roku 2014 😉
Pasuju tam kolajnice Tesco a Ikea,ci nevies?

gamaz
28. nov 2015

Ahoj. My sme ho nakoniec kúpili. Pasujú naň koľajnice Woody, Bigjigs a Maxim - úplne v pohode. Tie, čo máme z Ikey naň pasujú tiež, avšak spájajú sa dosť ťažko. A ešte to má malý problém - keď si to depo rozložíš na dve časti a chceš chodiť vláčikom aj na strechu, tak mostové koľajnice naň výškovo nepasujú. My to riešime tak, že stojku pod vyvýšený most ešte zvýšime drevenou kockou. Ale ináč je to super hračka, ešte stále nás to neomrzelo a to už malý ide mať 6 rokov.

barborka27
28. nov 2015

@gamaz super,dakujem velmi pekne,lebo sa rozhodujem,ze ci ano,alebo nie 🙂

buttergirl
28. nov 2015
Používateľ buttergirl je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od buttergirl.

Presne tak ako píše womenne na začiatok základnú sadu teda ak chceš fisher price. Tie dalsie doplnky uz nie su tak drahe najviac stoji ten zaciatok 😒 Trebárs motorizovaný Tomáš vyjde na necelých 12 eur na raji hraciek takze ten zvysok fakt neni tak narocny 😉

ahojkonik
10. jan 2016

prosím Vás,viete mi niekto poradiť,kde zoženiem Rockyho? Môj synček po ňom túži a ja ho neviem zohnať ☹

renatulienka
19. jan 2016

Prosim vas objednavali ste niekto z aliexpresu vlaciky z take n play, lebo ja som kovove nasla len malicko a bez hodnotenia, . Bolo tam vela drevenych s magnetkami, ale to by asi nepasovalo .

ask
19. jan 2016

@renatulienka Taketo pasuju na klasicke drevene kolajnice tesco, lidl, ikea.... daju sa vyhladat aj po kusoch. Maju okruhle magnety a su drevene. TAke co maju kovovu konstrukciu a hranaty magnet, nepasuju, maju mesi rozchod kolies.

renatulienka
22. jan 2016

@ask dakujem pekne uz som sa tam trosku zorientovala pacia sa mi aj tieto drevene len ja potrebujem tie kovove. 🙂

renatulienka
26. jan 2016

Prosim vas ak chcem spojit sady take n play je potrebne mat nejaku spojku? Pripadne kde sa da kupit, vdaka.

bamb27
26. jan 2016

@renatulienka pospajas normalne kolajnickami, akokolvek chces,, akurat ze kolajnice je strasne tazke zohnat ..ja som splasila cez bazar

bamb27
26. jan 2016
renatulienka
26. jan 2016

@bamb27 Super zbierka, my len zaciname mame tiez ten tunel co je na obrazku a chcem dokupit z dracika spiralu , lenze asi musim este dokupit zvlast kolaje pochopila som to dobre?

ask
26. jan 2016

@renatulienka Teraz v povianocnom vypredaji mali v Tescu niektore sady v 50% zlave ... konkretne bol vlacik Tomas+par kolajnic za asi 9e... neviem ci to este trva...

renatulienka
26. jan 2016

@ask vdaka pozriem 🙂