icon

Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?

lindulienka
1. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵

trixi
20. dec 2010

@zuzul1310 ten set Preteky je super. Ja som kupila Tidmouthsku stanicu a Depo.

zuzul1310
20. dec 2010

@trixi Depo máme, to staršie Take Along a stanicu sa chystám kúpiť, ešte aj umývačku asi dostane na Vianoce

zelmirka1
25. dec 2010

ahojte, kupili sme na vianoce Take Along adu, dala som na skusenosti ake tu pisete, je to velmi pekna hracka len ma trochu prekvapilo ze tie kolajnice su dost siroke a vlacik tam nesedi presne, ked je zapojenych viac za sebou alebo ich spustime z mosta tak sa vykolaja alebo prevratia. Dost som zvazovala ci Take Along alebo Track Master a teraz si nie som ista ci som dobre vybrala. Maly este nema taku koordinaciu tak sa mu casto prevracaju tie vlaciky. Máte podobnu skusenosti ci nie ? Inak sa mu to velmi pacilo a presedel pri tom dlho. 😉

trixi
25. dec 2010

@zelmirka1 krasne Vianocne sviatky, ani jedny kolajnice nie su tak uzke, aby do toho zapasoval vlak a isiel presne. Tak isto aj TrackMaster ma kolajnice sirsie, tam vykolajuju elektricke masinky castejsie ako u Take Along. Ked postavis kopec pokracuj najprv rovnou kolajnicou a az potom urob zatacku. My ked postavime napr. vodopad, tak musi ist dlha rovna a az potom zatacka, inak sa vykolaja. Ale to nevadi, ved o tom je hra, zasa postavit vlacik na kolajnice, pokracovat dalej v hre. Neviem ci som Ti poradila. Nas Matej ma obcas rad ked sa vykolajuju vlaciky. Ved je to tak aj v rozpravkach o Tomasovi a masinkach. Stale nejaka havaria.

zelmirka1
25. dec 2010

@trixi dik, mne sa zdalo ked sme pozerali Track Master ze je to ine, hlavne ked je elektricky tak musi sediet lepsie na kolajniciach, mas skusenosti aj s nimi ? Inak asi mas pravdu lebo ta sada co sme kupili ma sice viac masiniek ale malo rovnych kolajnic tak casom dokupime. Maly ma este take obdobie ze ked mu nieco nejde tak sa hneva, zapojil si vsetky masinky za sebou a ked sa mu to prevracalo tak sa jedoval 😀 😀 uvidime casom, ak sa mu to bude pacit urcite dokupime dalsie veci.

zuzul1310
25. dec 2010

@zelmirka1 Aj nám sa mašinky prevracajú keď ich je veľa za sebou, alebo keď idú v zákrute môjho to tiež hnevá, ale vždy vláčiky znova postaví a skúša ďalej, je to naozaj super dráha a malého určite baviť bude, Trixi ti už poradila a my to robíme rovnako, dlhá rovná trať až potom zákruta.
Malý dostane od krstnej preteky Tomáš a Bertie, som zvedavá, dúfam, že sa mu to bude páčiť, od nás dostal Take n Play Crankyho a páčilo sa mu to veľmi, celé poobedie sa zasa hral takmer iba s vláčikmi.
@trixi Danko dostal na Vianoce deku a vankúšik s Tomášom a nič lepšie ani dostať nemohol, som veľmi rada že som to kúpila, ničomu sa tak netešil 🙂

trixi
26. dec 2010

@zelmirka1 ano Matko ma uz velku sadu z Track Mastra. Tak mame skusenosti.
@zuzul1310 Matko dostal velky set Track Master Hmlisty ostrov (a dalsie hracky) jednoznacne vedie tato draha. Teraz mame drahy rozlozene vsade. Dole v hale je Chuggington, v nasej obyvacke Take Along a v detskej Track Master.

zelmirka1
26. dec 2010

@trixi a ked porovnas Track Master a Take Along s ktorou sa viac zahra ? ja som velmi rozmyslala ktoru kupit, zdalo sa mi ze take along je take zaujimavejsie ked si postavi sam a posuva, naklada, ide do stanice, depa, hra sa rozne, lebo mame doma taky jednoduchy elektricky vlacik pre mensie deti a sice sa mu to paci ale pusti ho, necha obehnut tri krat dookola a dost uz tam moc nema co ine robit. Ved prave som myslela na to ze aby sme nemali vsade drahy 😀 ze skusim kupit jeden typ a dokupovat. Ale paci sa mi aj ten Track Master ked som ho videla v obchode, celkove tieto masinky su fakt velmi prepracovane a pekne. Najlepsie sa s tym zahra moj muz 😀 😀 😀 je hotovy z toho, ze on take v detstve nemal.

trixi
26. dec 2010

@zelmirka1 u nas je to tazko porovnavat. Matko vlaciky zboznuje a je jedno ake su. My sme zacali s Take Along drahou cca ked mal asi 1 rok, postavili sme mu malu drahu a on jazdil s vlacikmi, postupne dokupovali rozne sety pri roznych prilezitostiach. Na prve Vianoce dostal od mojho brata velku krabicu Duplo kolajnice a vlaciky, ku ktoremu sme dokupili Tomasa a ostatne vlaciky, takze to bola dalsia draha s ktorou sa moji chlapi dokazali zahrat dlhe hodiny. Myslim, ze dlhy cas viedli drahy Lego Duplo az potom Take Along. Toto leto mu moja segra kupila 3 elektricke vlaciky z Track Master, kedze sme nemali ziadne kolajnice, tak aby segra napravila omyl (vobec sa vo vlacikoch neorientuje), tak mu hned dokupila set z Track Master, a zasa mame co kupovat. Moj nazor je, ze Track Master je skor pre deti starsie, Matko este nevie dobre skladat tuto drahu, ale zasa teraz dostal ten Hmlisty ostrov (to nema sancu sam poskladat) a strasne sa mu to paci, hrame sa s tym hodiny. Pri Track Master masinkach-vsetky su na baterky, takze si ich sam nemoze pounovat ako chce (nemal by, ale on si ich posuva) a pri Take Along si ich posuva ako on chce.
Este dostal Chuggington - taky loping, to teraz tiez zboznuje, a paci sa mu, ako lietaju v tom lopingu tie vlaciky a sutazime, komu dalej dojde vlacik.

kaja73
26. dec 2010

@trixi Ahoj.Chcela by som sa ta opytat,aku drahu by si mi odporučila pre ročneho syna.Starši syn nikdy nemal taketo drahy,tak sa v tom nevyznam.Zaujala ma ta Take along draha.Je už pre neho vhodna?Ak ano, ktory druh,ake vlačiky.Alebo radšej to Lego duplo s kolajnicami?dakujem za radu.

zelmirka1
26. dec 2010

@trixi vdaka, my sme mali doteraz len taku jednoduchu pre deti od 1roka, je tam len jedna masinka a dva vagoniky a je to na baterky, vyhoda je ze dokaze sam zlozit tu drahu a masinka sa pusti velmi lahko ked tam vlozi rusnovodica 😉
Ale myslim ze ta sada Take Along je vhodna pre maleho ked ma teraz 2roky a 3mesiace tak zatial skusime ako sa s tym zahra, nieco dokupime a neskor zvazime Track Master ak ho budu masinky bavit.
Chuggington nepoznam, to je ina sada a ma uplne ine kolajnice ? Dnes je tolko hraciek ze je tazke vybrat a hlavne sa udrzat a nekupovat stale nieco nove.

trixi
26. dec 2010

@zelmirka1 ano, to je uplne nieco ine, ina rozpravka 😉
@kaja73 pre rocneho? Tazko radit, kazde dieta je v tom veku ine, nas sa uz vtedy hral s Duplom, ale stavali sme drahu my. Vtedy este nebola rada First Engine, je to drevena vlackodraha, kompatibilna s drevenou vlackodrahou Wooden railway, vlaciky su vsak vacsie, vhodne pre tak male deticky. Nas Matej nic nedaval do ust, tak som sa nebala mu kupit aj male kovove vlaciky, ale rozhodnut tu alebo tu je tazke.

zuzul1310
30. dec 2010

@kaja73 my sme tiež začali kupovať Thomas Take ALong keď mal malý okolo roku a v pohode sa s tým hral, nebol žiadny problém, nie je tam nič čo by sa odlomilo ani zničilo, sú to pevné vláčiky a ročné dieťa sa už vie celkom pekne zahrať. Takže tiež odporúčam take along, chuggington vláčiky sú krásne prepracované ale môj malý sa ich naučil psájať až ako dvojročný, nie sú spájané magnetkami ako Take Along, hoci tie dráhy sa mi veľmi páčia aj vláčiky, ale malého oveľa viac bavia Take along vláčiky, z Chuggingtonu máme 4 vláčiky a viac sme ani nekupovali. Máme ešte dráhu GeoTrax, je určená od 2,5 roka, je elektrická, teda na baterky a je na diaľkové, malého to vôbec nebaví, nevie čo s tým má robiť, zapne to aby išiel vlak dokola a nechá ho tak. Lego duplo vláčiky sú tiež pekné ale pre ročné dieťa ešte podľa mňa nie sú a to nehovorím o elektrických ale o tých klasických na posúvanie, kým si dieťa vláčik nevie samo zložiť tak to nemá význam lebo sa radi rozpadávajú, najmä tomášovské duplo vláčiky.

kaja73
30. dec 2010

@trixi
@zuzul1310 Baby dakujem za rady.Včera sme malemu kupili prvy vlačik-je to Tomaš,ale len taky jednoduchy vačši,ked zatlačime strojvodcu,tak sa vlak pohne.Je to bez kolajnic.No a na meniny mu potom kupime ten take along.To bude mat rok a pol,tak hadam to už bude OK.A aky mate nazor na tu drevenu trat ?

zuzul1310
31. dec 2010

@kaja73 drevené vláčiky sú kompatibilné s drevenými dráhami Tesco, inak sa mi zdajú drevené dráhy Thomas drahšie ako Take Along. My sme mali tiež ten vláčik, ktorý ste kúpili malému a páčilo sa mu to, veľa sa s tým hrával a aj ten sme mali ktorý keď potlačíš dopredu tak buď hrá melódiu z rozprávky alebo húka a šišíka a mali sme aj tento
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7724367&tab=1 ale s Tomášom a ešte Tomáša s prívesom na ktorom bo traktor Travor a keď sa Travor potiahol dozadu tak sa tomáš pohol vpred až kým sa Travor nevytiahol späť na príves, s tým sa ale malý takmer nehrával.
Take Along vláčiky sú tiež aj zvukové, malý ich má veľmi rád a metalízové sú krásne. Na tvojom mieste by som volila Take Along pred drevenou dráhou, ale je to vec vkusu, najbližšie chcem kúpiť toho Take along tomáša s vodnou vežou, ktorý sám ide keď sa nabije.

adrikadt
12. jan 2011

Ahojte mamičky malých milovníkov vláčika Tomáša 🙂
Aj ja mám jedného takmer dvojročného fanúšika tohto milého vláčika. Chcem vas poprosit o radu...na nete som videla krásnu postel - vlácik Tomas, ale nejak sa k nej neviem dopatrat. Videla som, ze aj tu ste ju spominali. Viete mi poradit, kde sa da kupit a kolko cca stoji? Pripadne ak ste ju niektora kupili ste s nou spokojna? Mate dakych osvedcenych predajcov - cez internet oblecenia z tejto kolekcie, nakolko v obchodoch velky vyber nie je 😕
Dakujem 😉

trixi
12. jan 2011

@adrikadt ahoj a vitaj v klube Tomas a kamarati 🙂 . Ja som tu postel chcela velmi, velmi kupit, mala som kontakt cez jednu pani na MMB, potom som nasla aj firmu, ale ta postel vysla strasne peniaze. Nakoniec som tu postel nekupila, pretoze som kupila celu detsku od fi Meblik s riadnou postelou, ta postel vydrzi dlhsie ako tomasovska-co ked Tomas uz u nasho Matka nebude v kurze. Oblecenie nakupujem v Next bud v obchode alebo cez zienky na MMB, v Mothercare v BA, naposledy zasa cez MMB (velmi mila pani, objednavka do 2 tyzdnov vybavena), v Marks and Spencer v BA. Mali aj v Tescu, ale tam sa mi nic nepacilo.

adrikadt
12. jan 2011

Dakujem za odpoved i privitanie 🙂 Som zostala prekvapena, ked som nasla tuto temu i doslovne profesionalky v oblasti "vlacika Thomasa" 😉 Co sa tyka tej postele, tiez som myslela na to, co ked maleho omrzi....jednoduchsie bude zmenit tapety a zavesy ako postel...len ma velmi zaujala, je naozaj krasna...A co sa tyka oblecenia, kedze byvam na vychodnom Slovensku z tych spominanych obchodov mi zostava len MMB ☹ Trixi ak mas nejaky dobry kontakt, tak mi ho prosim preposli. A este poprosim o nejake tipy, co vsetko vasich drobcov potesilo (a vobec co vsetko sa da zohnat z tejto kolekcie...my mame napr. zimnu bundicku, mikinku, kufor, ruksacik...). Dakujem 😉

trixi
12. jan 2011

@adrikadt do IP posielam kontakt na pani z MMB prijima objednavky z Mothercare. Matka potesi vsetko s vlacikom Tomasom. Od ponoziek, slipiek, tielok, lopty...vsetko s motivom akychkolvek vlacikov. Teraz aj vlaciky Chuggington. Potesil ho napr. dazdnik, skoda ze lyze a lyziarky sme nezohnali s Tomasom 😀 . U nas v dome su vlaciky vsade. Skutocne od nocnika, zubnej kefky az po ciapky, bundu, batoztek, tak Ti asi konktretne neporadim 🙂 .

judit22
12. jan 2011

Ahojte, náš Ondra dostal od ježíška sadu Trackmaster, s tím dolem na uhlí, hrozně se mi to líbilo, tak jsem koupila. Ondrovi jsou dva roky a já jsem nedomyslela, že se jen tak nevydrží dívat na jezdící mašinky, ale že si bude chtít raději jezdit sám. Dost mašinky ničil, takže jsem nakonec nechala rozložené koleje, mašinky schovala a na koleje dala obyč dřevěnou Tesco mašinku, která tam kupodivu pasuje výborně a Ondrášek je spokojený jako želva. Teď mě hrozně mrzí, že jsem nekoupila Take along, nicméně..kamarádky syn má Take along a koleje jdou snadněji rozložit, protože do sebe pasují na jeden "čuflík", zatímco Trackmaster na dva, takže můj nemotorný syn, který po kolejích neustále leze Take along velice snadno rozbořil.

Chci se vás zeptat, vy co máte třeba Take along i Trackmaster, nepasují náhodou mašinky Take along na koleje Trackmaster???Napadlo mě, že když tam pasují obyč dřevěné mašinky z dřevěné vláčkodráhy Tesco, tak že by tam mohly pasovat i mašinky Take along, rozměrově se mi koleje zdají stejné, tak poraďte🙂)

trixi
13. jan 2011

@judit22 ahoj, asi ta sklamem ale nepasuju. Masinky Take Along (dnes Take´n Play) nepasuju, su mensie, maju mensi-uzsi rozchod koliesok. Mas pravdu s kolajnicami - kolajnice Trackmaster sa tazsie skladaju, vyzaduju uz urcitu zrucnost, motoriku, nas Matej (3r.) si vie postavit len jednoduchu drahu, dostal pod stromcek velky set- Zachrana hmlisteho ostrova-sam to nema sancu poskladat. Kolajnice z rady Take Along sklada uz uplne suverenne. Lahko sa skladaju.
Inak dik sa radu, nenapadlo ma vyskusat na kolajnice Trackmaster drevene vlaciky. Dnes to vyskusame. Dostal totiz od segry drevene vlaciky z tej rozpravky Zachrana hmlisteho ostrova a doma mame len obycajne drevene kolajnice z Tesca. Moja segra je expert, vzdy da Matkovi vlaciky take, ze nam chybaju kolajnice a ja potom dokupujem nove sety. Ale uz nechcem zasa prechadzat na drevenu vlackodrahu.

adrikadt
13. jan 2011

@trixi Dakujem 😉 Idem hned kuk na MMB. Moj maly ma 20 mesiacov a je tiez posadnuty vlacikmi, vlak bolo aj medzi prvymi slovami, ktore vedel vyslovit 🙂 Na Vianoce dostal aj take minicokoladky z kolekcie Thomas, uz su davno zjedene, teraz mu tam odlievam cokoladu, aby sa tesil, ze papa vlacik...tieto cokoladky boli z UK, nevies, ci jesto nieco take zohnat aj u nas?

trixi
13. jan 2011

@adrikadt to neviem, ja som kupila v Bille taku kolekciu s Tomasom, vo vnutri boli zlate peniazky a zele salonky a minivlacik Tomas, este dostal od synovca na Mikulasa take vajicko s prekvapenim (ako Kinderko) ale bol to Tomas a vo vnutri bol maly vlacik, neviem kde to kupil. Nas Matej je od jedneho roka. On to ma asi v genoch. 🙂

zuzul1310
13. jan 2011

@adrikadt VITAJ 🙂 Aj ja som chcela kúpiť Tomášovskú posteľ, jedna pani ju na MMB predávala za 150 krátko používanú, nová stojí okolo o180, ale nakoniec som ju tiež nekúpila lebo má nosnosť 25 kg, Mne malý s obľubou skáče na posteli a tak by táto asi dlho nevydržala, ale ak si na MMB zadáš posteľ Thomas do vyhľadávača tak ich nájdeš aj viac druhov.

zuzul1310
13. jan 2011

@judit22 My máme tiež dosť veľkú zbierku Take Along a odporúčam, ľahko sa skladajú koľajnice, nie sú ani veľmi drahé ani vláčiky ani koľajnice a Trackmaster môžeš nechať na neskôr.

zuzul1310
16. jan 2011

Naša doterajšia zbierka Take Along, len pre inšpiráciu, vláčiky sú aj v kufríkoch 🙂

trixi
16. jan 2011

@zuzul1310 ahoj, peknucke. To mate rozlozene stale? My musime stavat stale nejaku inu drahu. Dnes sme rozobrali Lego drahu, zajtra mu mam pomoct Trackmaster. 😉

zuzul1310
17. jan 2011

@trixi nie, to som včera narýchlo zložila poobede keď sa Danko zobudil, keď ho to omrzí za deň dva tak to zložím a zasa bude in niečo iné, v obývačke sa hrá teraz s duplo farmou a v detskej s vláčikmi, ale rozložené to necháme len pár dní. U našich máme ešte preteky Thomas a Bertie.

zuzul1310
19. jan 2011

@trixi Ahoj, malý sa mi zasa preorientoval na chuggington, má 4 vláčiky tak sme ich vyhrabali z koša na hračky a to je najoblúbenejšia hračka a v kuse pozerá len Veselé vláčiky. Má tvoj drobec tú dráhu s lopingom? je to dobrá dráha, oplatí sa to kúpiť? Moja mama mu sľúbila dráhu chuggington a neviem ktorú vybrať.

trixi
20. jan 2011

@zuzul1310 ahoj, mame tu drahu s lopingom aj tu umyvarku s opravovnou. Aj sadu rovnych kolajnic, vyhybiek 😀 . Ta lopingova draha je, ze pusti vlacik z vrchu, dole sa tocia take kolieska, tie vystrelia vlacik, ktory urobi loping . My sa s tym hrame, komu dalej vyleti vlacik 😀 alebo ktory vlacik lepsie ide. Potom sa to da napojit napr. na tu umyvarku a postavit celu zostavu. Matko ten loping dostal k Vianociam a oplatilo sa nam to kupit.