icon

Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?

lindulienka
1. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵

zuzul1310
20. jan 2011

@trixi Diky pekne, ke´d sa Daniel naučí pýtať sa na Wcko tak to dostane, tak snáď to bude čoskoro 🙂

trixi
20. jan 2011

@zuzul1310 dnes som kupila Hectora hrozneho (velky uhliarsky vagon), Matko je chory, tak mu chcem urobit radost.

zuzul1310
20. jan 2011

@trixi chúďa Maťko, snáď to rýchlo prejde a určite mal radosť 🙂

trixi
20. jan 2011

@zuzul1310 uz spinka s Hectorom

zuzul1310
20. jan 2011

@trixi zlatučký 🙂

trixi
1. feb 2011

@zuzul1310 ahoj, co mate nove? Matkovi sa rozsirila zbierka TA o masinku Hiro.

zuzul1310
1. feb 2011

@trixi ahojte, my sme kúpili tento vagónik
http://www.detskehracky.sk/thomas-nasypný-vagon... a teraz veľmi do dráčika nechodíme, lebo je stále veľmi zima a to sme zvykli len v rámci prechádzky kupovať nové vláčiky. Teraz si musí vystačiť s tým čo dostal na Vianoce. Chceli sme kúpiť Chuggington vagóniky, ale v dráčiku ich nemajú takže musí objednať cez net. Inak všetko po starom, konečne sme sa zbavili plienky a od zajtra začíname chodiť na Helen Doron angličtinu, takže sa tešíme, dúfam že mu to vydrží aj po prvom mesiaci..... 😀

cestovatelkaandrea
1. feb 2011

ahojte, dlho som tu nebola. Tak my sme sa uz dohodli s manzelom, ze na buduci rok si urobime vylet do Thomas Landu do Anglicka do Birminghemu. To bude mat drobec cez tri roky a bude mat z toho riadny zazitok. Neuvazovala ste niektora o tom?
Inak za poslednu dobu sa nam tak rozsirila zbierka, ze to ani nekomentuje. Asi to odfotim a dam sem. To bude najlepsie 😉

tu je link na ten Thomasov svet: http://www.draytonmanor.co.uk/thomas-land.php

trixi
1. feb 2011

@cestovatelkaandrea ahoj, ano, chceli sme uz ist minuly rok ked mal Matko 3 roky, ale sme to prelozili na tento rok. Planujeme tam vylet na september ako darcek Matkovi k 4 narodkam.
@zuzul1310 tak ten vagonik v zbierke nemame. 😵 Teraz som premyslala co to ma nove Matko z Chuggingtonu-vybral si popcornovy vagonik s Brblom zasypanym popcornom. My sme sa cestou z lyzovacky zastavili v Toys´r´Us. Tam mali poriadny vyber. Hira a Brblu dostal za odmenu, lebo sa naucil lyzovat a jazdil ako drak. Vsak mal motivaciu. Prisli sme do obrovskeho hrackarstva, on si vybral tieto dve veci a hned sme isli zaplatit. V hrackarstve sme neboli ani 10 min. 😀 Gratulujem k strate plienky. 😉 U Matka anglictina este nehrozi.

zuzul1310
1. feb 2011

@cestovatelkaandrea bol by to super zážitok pre Danka, uvidíme, plánujeme druhé dieťa a tak neviem či to vyjde alebo nie. Danko má v každom prípade len dva roky a tri mesiace a tak na to má ešte čas, ešte by si to veľmi ani nepamätal a nebolo by to ono, možno o rok a pol, uvidíme podľa situácie.

cestovatelkaandrea
2. feb 2011

@trixi ahoj tak potom sa musis podelit o skusenosti, ake to naozaj je, lebo mi tam planujeme ist na buduci rok niekedy v maji.

@zuzul1310 no ved to bol len taky napad... ak by ste niektora chcela tam ist. S malymi detmi je to fakt narocne a ked mas dve tak ani nehovorim. Je tam strasne vela kolotocov a ZOO takze deti mozu vidiet aj ine zaujimavost ako len Thomas Land. Ja si viem zivo predstavit Damiana uz teraz, co by robil keby tam bol. Nebude chciet ani zliezt z vlacika dole a najradsej by sa vozil cely den. To sme zazili ked sme boli cez vianoce na SR a boli sme v Maxe. Tam je taka mala vlacikova draha a drobec sa tam chcel vozit aj pol dna.

trixi
2. feb 2011

@cestovatelkaandrea urcite dam vediet. Nas Matej je tiez totalny fanatik do vlackov. Tento rok by tam mali aj otvorit novy hotel, priamo pri tom parku. Keby mali uvadzacie ceny, tak by sme to asi vyuzili. Plany mame, len aby vysli. 😉

zuzul1310
2. feb 2011

@cestovatelkaandrea nápad je to super, len musíme počkať a uvidíme čo bude neskôr, teraz je na to ešte skoro.
@trixi Keď tam pôjdete tak dáš vedieť koľko ťa celá tá sranda stála....? Viem si predstaviť že to bude dosť náročné na rozpočet...

trixi
3. feb 2011

@zuzul1310 ahoj, to bude urcite financne narocne. Hlavne nakupy hraciek Tomas a kamarati 🙂

cestovatelkaandrea
3. feb 2011

@trixi na to sa pripravujeme aj my s manzelom, ze sa tam budu musiet pokupovat aj ine extra veci. Ako tam planujete ist? My nakolko byvame v NL, tak to nemame daleko a prejdeme autom. A popozerame aj ine casti Anglicka.

trixi
3. feb 2011

@cestovatelkaandrea ahoj, urcite letecky, z SK by to bolo autom trosku daleko 🙂 . Planujeme predlzeny vikend a asi vstup na viac dni do parku.

cestovatelkaandrea
8. feb 2011

ahojte tak sme pred par dnami kupili nove DVD drobcovi. Vola sa to, ze hrdina trate. Teda ak som to prelozila dobre z holandstiny do slovenciny. Je to pribeh o Spencerovi a Hirovi. Hiro bol pokazeny a Thomas s priatelmi ho potajomky reparovali aby sa o tom tucny kontrolor nedozvedel. Je to uz aj na SR? Strasne je to mile, tak ak to tam mate, odporucam kupit.

trixi
8. feb 2011

@cestovatelkaandrea ahoj, nie nie je, ale je ten pribeh v knizke c. 15. Matko strasne chcel Hira, zohnali sme ho v Rakusku. S DVD na SK je to bieda.

zuzul1310
8. feb 2011

@trixi Žiaľ na SK je problém nielen s DVDčkami, ale aj s vláčikmi, aspoň u nás v KN je strašne málo dráh aj vláčikov a Chuggington ani dráhu ani vláčiky nemajú vôbec, to objednávam len z netu, kúpili sme Irvina z Chuggingtonu.
Strašne by som chcela zohnať Chinese Dragon vagónik....a u nás je to nemožné....

ela2710
8. feb 2011

@zuzul1310 ahojky, no u nas zasa je tych vlacikov Tomaskov a kniziek, a dvd a roznych drah strasne vela, dokonca aj ine znacky, aj drevene, atd...vela je ich v draciku, no u nas v tom vedie Tesco

zuzul1310
8. feb 2011

@ela2710 sú aj u nás,Take along aj drevené aj trackmaster, máme tu dva Dráčiky, ale na nové mašinky treba čakať a veľa dráh nemajú a ani nevedia či vôbec dostanú. Tesco máme u susedov v maďarskom Komárome, tam výber Thomasa nemajú, chystáme sa tento mesiac do Nitry tak popozerám tam. Mali sme tu aj alltoys ale ten od januára zatvorili. Práve som pozerala Ebay, tam sú mašinky a vagóniky o ktorých na SK ani nesnívame, ani na nete sa nedajú zohnať, tak som to myslela.

ela2710
8. feb 2011

@zuzul1310 aha tak nato, asi my na sr mozme zabudat a len snivat 🙂 my kupujeme tie vlaciky postupne, maly ma len 4 mesiace takze mame este cas, ale u nas je zas az prilis vela tych vlacikov a drah a uz si skoro ani vybrat nevieme 🙂 ale velmi sa mi pacia knihy vlacika Tomasa, tie som uz kupila 2

trixi
9. feb 2011

@ela2710 ahoj, uz mate masinkoveho maniaka? 😀 Nas Matej zacal v 1 roku. Zato Tvoj syn ma spravne meno. Ja uz som rozmyslala, ci nemame Matka premenovat. 😀 Teraz ma uz druhu lasku Mickeyho. Prekvapil ma, ked mi povedal, ze na karneval nebude vlacik Tomas, ktoreho masku mame doma, ale ze chce byt Mickey Mouse. Tak som zhanala dalsiu masku. Dufam, ze pred karnevalom nezahlasi, ze chce byt Wilson z Chuggingtonu 😀

trixi
9. feb 2011

@zuzul1310 Ja tiez nakupujem cez net. Uz mame tolko masiniek, ze som si myslela, ze ich mame skoro vsetky. 😀 Ale Matko ma vzdy presvedci, ze este mu nejaka chyba 😀 .

ela2710
9. feb 2011

@trixi 🙂 este to maly dako nevnima, jeho lasky su teraz hrkalky, ale tak ked budem postupne kupovat, nemusim potom minut tak vela penazi naraz 🙂 no a obrazky v knizkach sa malemu uz teraz pacia, cele ich studuje, a kolko tych masiniek vlastne celkom je?

trixi
9. feb 2011

@ela2710 masiniek je nekonecne 😀 Aspon mne to tak pripada. U nas to funguje tiez tak, ze masinky sa nakupuju priebezne. Nemam s Matkom problem v hrackarstve. Ak tam z casu na cas zajdeme, tak mu poviem, ze si moze vybrat len jednu vec. Hadaj co si vyberie. Masinku. Nasa navsteva v hrackarstve-Matko priama ciara k regalu s masinkami, hned najde taku co nema a uz stoji pri pokladni. V hrackarstve sa zdrzi max. 5 min, a to vtedy ked je pri pokladni rada 😀 . Kniziek je 15 plus knizka na rok napr. na rok 2011, DVD je myslim 5 a tie su v cestine. Malemu som nahravala z jimjam a minimaxu. Tie stare ho uz nebavia, pacia sa mu tie nove, s novou grafikou, co su uz viac dynamicke. Teraz pozerame Chuggington, su nove diely. Na to vsak Tvoj Tomasko ma este casuuuuu. Ale su uz vlaciky aj pre deti od roka.

ela2710
9. feb 2011

@trixi dakujem 🙂 no nas maly je vo vsetkom daky rychly, za hrkalkami sa nacahuje od 3.mesiaca a uz si ich vie aj prekladat z jednej rucky do druhej, kamoskina dcera je tak isto stara a nevie si este sama chytit a nas sa po nu uz nacahuje 🙂 dnes sa prvykrat prevratil sam na brusko, hlavicku si sam drzi ked ho nosime na rukach uz od 2.mesiaca, aj lekarka bola prekvapena, ako si ju vie drzat taky maly, na brusku dviha hlavicku bezbproblemov a obracia nou zo strany na stranu 🙂 je s nim sranda, hlavne ked sa snazi zdvihnut na sedenie, vcera uz zdvihol hlavicku a chrbatik sam dakych 5 cm od postele, takze si myslim, ze aj sedenie pride skor 🙂

trixi
9. feb 2011

@ela2710 no teda, to mas doma ale usilovneho chlapika 😀 . Ten moj zasa je straaaasne pohodlny, od narodenia, jemu sa ani nechcelu z bruska von. 😀 Teraz je uz z neho velky skolkar. 😉

ela2710
9. feb 2011

@trixi moj sa zas pytal o mesiac skor, ale drzali nas na infuzkach 🙂 no a on je taky betar na vsetko je zvedavy, vsetko ho zaujima, no ale ty uz takeho velkeho 🙂 boze ako to rychlo ide, ja mam pocit, ze sa narodil vcera

zuzul1310
9. feb 2011

@ela2710 my máme vyše 60 Take Along vláčikov, a zatiaľ iba začíname s Chuggington vláčikmi, Trackmaster sa mi nezdá pre môjho drobca ešte vhodný a drevené dráhy sa mne osobne nepáčia. Leporelá máme zatiaľ dve Tomášovské a tri Chuggington, V angličtine máme takú sadu Tomášovských knižočiek leporiel z ktorých sa dá zložiť ako puzzle Tomáš.
@trixi Mickeyho sme mali radi keď bol Danko maličký, už ho vôbec nebaví.
@ela2710 Myslím si že nemá význam kupovať iné mašinky od roka, Take along sa v pohode dá dať už ročnému dieťaťu. My sme s tým tiež začali zhruba keď mal rok.