icon

Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?

lindulienka
1. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵

trixi
9. feb 2011

@zuzul1310 ahoj, nova fotecka? 😉 Pekna 🙂 Veru, od roka kludne masinky Take Along. My sme tiez tak zacinali.

zuzul1310
9. feb 2011

@trixi práve pozerám vláčiky na anglickom ebay a wow, proste neskutočný výber...., áno fotka teraz z Vianoc, diky pekne 🙂

flowerfairy
22. feb 2011

Ahojte, pridavam sa, aj my mame doma Tomasomaniaka a Chuggingtonmaniaka. 😀 Neviete dostat niekde Misty Island zo serie Take n Play? Nikde som to nenasla len na Youtube. Maju len Trackmaster a to zatial nechceme.

trixi
22. feb 2011

@flowerfairy to bohuzial neviem, nemali ani v Rakusku v Toys´r Us. Ja som dnes zohnala Dasha z Hmlisteho ostrova ale je to Trackmaster.

flowerfairy
23. feb 2011

@trixi Dik, to je skoda, maly to stale pozera a zdalo sa mi to super, podla toho, co sme videli v reklame. No ved hadam to raz dojde aj k nam. 😉

Ozaj nemate niekto, kto ste uz vyrastli z Take Alongov na predaj sady kolajnic?

cestovatelkaandrea
5. apr 2011

caute bambule, tak pisem opat po dlhsej dobe.
Tak nakoniec ideme do Thomas Landu uz tento rok na konci aprila. Kedze sme si naplanovali vylet po anlgicku, tak sa na jeden den zastavime aj tam. Drobec sa uz tesi teraz, lebo kazdy den hovori, ze pojdeme hladat Thomasa 😀

trixi
5. apr 2011

@cestovatelkaandrea ahooooj, tak to tam budete skor ako my 😉 . Napis po navrate ako bolo a hlavne ake to tam je. Uz sa tesim, ked das vediet. My ideme lyzovat, v juni do Turecka a este nepadlo definitivne ci pojdeme do Disney alebo Thomas parku.

cestovatelkaandrea
5. apr 2011

@trixi no to znie zaujimavo ako to mate naplanovane. My sme mali tazku zimu, lebo drobec bol casto chory. Preto ani lyzovacka nebola. Pred dvoma tyzdnami mu vyberali krcne mandle aj s nosnou znova. Tak sa chceme ist na tyzden odreagovat vsetci traja spolu na anglicka. Urcite dam vediet ako bolo. Aj ja sama som velmi zvedava. Mozem sem potom pridat aj nejake fotky z parku pre predstavu. Jedna vec ma ale uz sklamala teraz. Chceli sme si zakupit listky online, ale nejde to lebo nemame UK adresu. Ked sme sa snazili dovolat na cislo, ktore maju uvedene pre cudzincov, tak nefunguje. Poslali sme mail na informacie, ze ako si mozeme zakupit lacnejsie online listky, ked im tel. cislo nefunguje a ziadna odpoved z informacii 😒 Kolega v praci ma v UK sestru, tak ona im tam bude volat, co mozeme robit aby sme dostali zlavnene listky. Ak by sme si totizto listky kupili priamo tam tak na 1dospeleho to vychadza 32 libier a cen net online len 19.95 libier. Takze by sme boli radi, keby sme tych 24 libier usetrili trebars niekde na obed.

cestovatelkaandrea
4. máj 2011

@trixi ahoj tak uz sme doma z Anglicka. Thomas Land bol nadherny. Strasne vela sme tam pofotili, tak ked pozmensujem fotky, dam zopar aj sem. Drobec bol uplne hotovy, ked sme tam prisli. Museli sme vyskusat kazdu atrakciu. Jedina nevyhoda bola, ze sme museli niekedy cakat takmer pol hodinu na kolotoc ale to bolo len asi dva alebo tri krat. Ale inak super. Dokonca som sa povozila aj na kolotococh pre dospelych, lebo Thomas Land je sucastou velkeho zabavneho parku Drayton Manor Park. Takze ked obehnete Thomas Land mozete ist aj tam. Je tam vela atrakcii aj pre mensie deti.

@zuzul1310 gratulujem k tehotenstvu 😉

zuzul1310
4. máj 2011

@cestovatelkaandrea Ďakujem pekne 🙂 a teším sa na fotky z Thomas Landu, raz sa tam snáď dostaneme aj my, malý by bol nadšený.
@trixi Teraz je rad na vás 🙂 keď uvidíš fotky, tak určite pôjdete aj vy 🙂 Inak ako sa máte, dávno som tu nebola.

trixi
4. máj 2011

@cestovatelkaandrea tesim sa na fotky. Ked ste boli spokojni, musime ist aj my.
@zuzul1310 veru, uz som nalomena na Thomas land. Tiez gratulujem k tehu. 🙂

Matkovi sa rozrasta kolekcia aj Take Along aj Trackmaster. To moje dieta vzdy nieco vysnori v hrackartve, nejaky vagonik, masinku, ktoru este nema. Naposledy olejovy vagon, pred dvomi dnami.

zuzul1310
4. máj 2011

@trixi Ďakujem pekne 🙂 U nás v Dráčiku žiaľ nič nemajú, Trackmaster sa malému ešte bojím kúpiť, predsa len to spájanie váčikov sa mi zdá dosť krehké a on na všetko ide silou. Budúci týždeň nám príde balík z UK budeme tam mať plno nových vláčikov, takže sa teším na Dankovu reakciu. Jeho Take Along a Take N Play stále baví a teraz na polievačku dostal Lego Duplo železnicu, tú veľkú dráhu v tvare 8 so žeriavom závorami a tak podobne, ten vláčik je zapnutý pomaly od rána do večera keď sme doma tak nonstop ide, chcem mu k tomu dokúpiť inteligentnú lokomotívu, ďalšie koľajnice a príslušenstvo aby sa to trocha zväčšilo, mali sme aj zvlášť dokúpené dve balenia koľajníc, takže už takto to zaberá polovicu izby, ale je to naozaj vďačná hračka a keďže druhé bude podľa UV chalan tak sa budú hrávať spolu 🙂

cestovatelkaandrea
5. máj 2011

@trixi fotky uz mam pozmensovane, dnes nam pride novy modem na internet, lebo stary odisiel. Tak bud dnes vecer alebo zajtra v klude pridam fotky do albumu. Sem by to do temy sice voslo, ale fotky by boli malicke.
Nasho drobca zacali strasne bavit aj vlaciky Chuggington. Najradsej ma Koko. Ked sme boli v Anglicku, tak sme mu tam museli kupit puzzle tychto vlacikov. On strasne rad sklada puzzle. Chcela som mu kupit aj Thomasa puzzle ale mali len malicke okolo 20-24 kuskov. To je na neho uz moc lahke. Inak ked budete v Anglicku, tak ti odporucam vbehnut do nejakej velkej hrackarne. my sme tak urobili a to co som tam videla ma milo prekvapilo. strasne vela Thomas hraciek. normalne sme chceli Damianovi kupit nafukovaciu postielku Thomas ale nakoniec sme od toho upustili. A takmer v kazdom obchode s detskym oblecenim je thomas oblecenie pre deti, takze ak budes chciet Matkovi rozsirit zbierku aj v tomto smere, tak budes mat velky vyber.
@zuzul1310 my odkedy sme sa vratili z anglicka, tak sa museme hrat s vlacikmi kazdy den. Niekedy som normalne prekvapena, ze ho to stale este bavi. 🙂

trixi
5. máj 2011

@cestovatelkaandrea ahoj, tesim sa na fotky. Ak budes mat cas, prosim napis, trosku podrobnosti. Podarilo sa vam nakoniec kupit listky online? Byvali ste niekde blizko parku? My planujeme vyuzit nejake lacnejsie letenky (ak sa mi podari zohnat) , leteli by sme asi z Viedne do Birminghamu a odtial asi busom, alebo vlakom (este nemam nastudovane ako), moja predstava je asi taka, ze 2 dni stravit v tom parku, nech ma Matko poriadny zazitok. Vraj tam ma byt k tomu aj ZOO. V auguste otvaraju aj ten novy hotel pri parku, prisli mi zvyhodnene ceny, ale tie ma uzemnili, pretoze najlacnejsia izba vychadzala myslim na 200 libier pre nas 3 na noc. Boli ste tam letecky? Atrakcie sa vam pacili?
O hrackarstve ani nehovor, to sa mi Matko uplne zblazni. Vsak nic ine nerobime, len staviame drahy, citame knihy o vlacikoch. Teda frcime aj na Chuggingtone ale Tomas je tiez stale v kurze.
Uz som oznamila drahemu svoje rozhodnutie, ze kde oslavime Makove 4. narodeniny. Uz to musim len zorganizovat. Teraz sme vsetci chori. Cela rodina. Dokonca aj babka a dedo. Fuj, bacil nas hnusny bacil.

trixi
5. máj 2011

@zuzul1310 to mas pravdu, v hrackarstve nic nove, ani v Draciku ani v All Toys, akoby sa prestali vlaciky vyrabat. Ziadne nove sety, vlaciky. A nielen co sa tyka Tomasa, celkovo. Asi nove hracky pridu na trh pred Vianocami. Ja uz sortiment hrackarstva poznam naspamat. 😀

zuzul1310
5. máj 2011

@trixi my sme teraz kúpili Bash, Dash a Skarloy v Tescu v MR a teraz nám prídu nové vláčiky z UK, také čo som u nás nevidela a chceli sme ich, inak Dráčik naozaj hrôza, nechápem že nemajú nové vláčiky.
Inak máme ešte Captain - Kapitána z Misty Island a zohnala som z UK čínskeho draka vagónik, tak som sa tešila 🙂

cestovatelkaandrea
6. máj 2011

@trixi ahojky trochu ta teraz sklamem. novy modem sa nam vcera nepodarilo nakopnut tak nam musia poslat este raz dalsi a ten pride v utorok vecer. takze do utorka som doma bez netu. potom sem ale tie fotky urcite dam.
Listky sa nam podarilo zohnat lacnejsie. Kolegova sestra zijuca v Londyne nam zistila cislo do zabavneho parku pre cudzincov pri zajednavani listkov. Musis volat toto cislo: 00441827252446. Oni ti vystavia rezervaciu, poslu ti ju mailom (musis ju mat pri sebe, ked tam pojdete) a listky potom zaplatis tam bud v hotovosti alebo platobnou kartou.
My sme boli v Anglicku autom. Predsa len z Holandska je to blizsie. Spali sme v hotely asi 30km od zabavneho parku a jedna noc na izbu nas vysla 39 libier bez ranajok. Ale moc by som tento hotel neodporucala dalej, predsa len bol v takom zapadakove, ze bez auta ti to je nanic. Skus kuknut stranku www.booking.com Mozes tak najst velmi vyhodne hotely na prespanie. My sme tak ponachadzali velmi lacne hotely az som bola niekedy prekvapena. Neodporucam ti zarezervovat hotely s hodnotenim horsim ako 7-7.2 lebo potom su to fakt izby v hrozostrasnom stave. Aspon co citam podla hodnotenia.
Ten hotel sme videli pri parku. Este na nom robia ako vcelicky. Je fakt obrovsky.
Atrakcie sa nam pacili. Nam na prejdutie celeho Thomas Landu stacil jeden den. Ale viem si predstavit, ze Damian by tam stravit aj dalsi den. Inak deti od 2-3 rokov maju vstupne 2,5 libry, deti od 4-12 rokov sa pohybuju okolo 12.5 libier na den. Takze by som vam odporucala tam ist tesne pred Matkovymi narodeninami. Mozes mut ak usetrit na nejaky pekny vlacik alebo tricko 😉
Aj ZOO tam je, aj vela hracich ploch pre deti, takze spoznavanie a hranie je zabezpecene. Su tam aj 4D a 3D kina, takze aj toho tam je dost. Inak na stranke Drayton Manor Parku si mozes stiahnut mapu parku a postudovat. Sa mi zda, ze link na stranku parku som sem uz davala.

trixi
6. máj 2011

@cestovatelkaandrea ahoj, dakujem za info, jasne, mapku aj stranku mam nastudovanu 😉 , ale skusenosti niekoho kto tam bol su cennejsie. Papier, net znesu vela, vela sa da nafotit, naaranzovat. My neplanujeme cestu s autom, asi by sme si netrufli ani na pozicanie auta-predsa jazda vlavo, no neviem. Ceny vstupneho som pozerala, dik za ten kontakt. Nestihneme ist pred Matkovymi 4. narodkami, mame tu cele leto sestru zo zahranicia aj so synom, tak mame bohaty program. A nechcela som tam ist cez prazdniny, prave kvoli radam na atrakcie. Este raz dakujem.

@zuzul1310 tiez mame vsetky vlaciky z hmlisteho ostrova. Nieco dostal od mojej segry zo zahranicia, nieco sme zohnali v Rakusku.
Moji chlapi sa prave vozia v meste na Piestanskom exprese. Dnes isli na prvu jazdu tejto sezony. Matko uz je zdravotne OK, ja som si poobede musela lahnut, este nie so celkom fit. O tyzden planujeme vikend niekde v okolo Vychylovky, nech sa Matko povozi na parnej lokomotive.

voskovka
6. máj 2011

@trixi ak ti možem poradit na vychylovku sa nechystajte nakolko ešte sezona nie je oficko otvorena až 1.6.2011 na den deti lebo tam nejake stanice či čo prerabaju :(

trixi
6. máj 2011

@voskovka ahoj, vazne? Ja som cca pred 3 tyzdnami pozerala, a uz mali mat otvorene. Dik za info. My sme chceli taky predlzeny vikend niekde v Terchovej-den v Janosikovych dierach turistikovat, den vlacikovat vo Vychylovke. Vdaka za upozornenie.

voskovka
7. máj 2011

@trixi http://www.kysuce.sk/cl/28286/otvorenie-sezony-... možno sa tam uvidime ak pojdete my ideme určite mame to kusoček

voskovka
7. máj 2011

@trixi a teda nie 1.6 ale 5.6. som doplietla datumy 🙂

trixi
7. máj 2011

@voskovka ahoj, velmi pekne dakujem, teda dakujeme. 😉 Tak vylet do Vychylovky odlozime niekede na jun. Toho 5. nepojdeme, bude tam milion ludi.

voskovka
7. máj 2011

@trixi za malo.....inak u nas frčia na tomašovi obaja synovia takže kam sa pozriem tam vlačik....ked sa da ideme na hlavnu stanicu a len tak stravime 2hodky obkukavanim vlakov..... 😝

trixi
7. máj 2011

@voskovka prave som zistila, ze 28.05. ide Albatros z BA do TN, celkom nas to nadchlo, ale program je pre nasho Matka este dlhy, tak pojdeme u nas v PN na stanicu, bude stat na stanici, nech sa potesi aspon pohladom a v nedelu skocime do Brna do Olympie, je tam novy biopark a raz do mesiaca tam premavaju male vlacky, tak sa bude moct povozit. Dnes sme studovali vlaky.net a podla jazd vlakov a vlakovych akcii sme prisposobovali nas program vyletov 🙂 .

voskovka
8. máj 2011

@trixi super.tak u nas sa musime uspokojit ešte s vlakmi z rokov xyz....ale aj to sa pači... 😉

cestovatelkaandrea
11. máj 2011

@trixi tak uz mozes pokukat fotky mam ich v mojom fotobloku.

trixi
11. máj 2011

@cestovatelkaandrea super fotecky, uz sa tesime, ze tam zajdeme. Vyzera to super. Teda hlavne pre nasho vlackoveho fanatika 😉 .

cestovatelkaandrea
12. máj 2011

@trixi este som pridala styri fotky a ku vsetkym fotka som dala komentar. ked budem mat cas poobede, tak ti tu popisem aj jednotlive atrakcie aby ste vedeli. na niektore sa dlho caka ale stoji to za to.

cestovatelkaandrea
12. máj 2011

@trixi rozpis atrakcii:
1.jazda Tomasom alebo Percym - Ide sa z malej stanice Knapfort do nedalekej ZOO. Pri ZOO je aj hracia plocha s drevennym Spencerom. Cesta vlacikom trva cca 5 min. Minate Rosie a vypravcov.
2. jazda Haroldom - My sme na toto cakali cca 30 minut a samotna jazda vrtulnikmi trvala 2 minuty. Je to nieco ako nase labutky, ked sme boli male.
3. Velmi podobny je aj let s -Jeremy lietadlom.
4. Crankyho divoky skok - je z vysky 4.5 metra. Na to som isla iba ja, lebo Damian by sa asi dovracal. Ale bolo to dost prijemne, mozno Matkovi sa to bude lubit.
5. Husenkova draha Neposlusne vagoniky - je dost oblubena a tiez sa caka na nu dost dlho. Davajte si tam pozor, sem tam to v zakrute neprijemne smikne.
6. Terence - tam mozu ist iba deti a riada Terencov same pod dozorom. Su to take male traktoriky pre deti.
7. Neposlusny Bertie- sa podoba takej hojdacke co sa kruti hore dole najprv zpredu a potom zozadu. Damian sa tam skoro rozplakal. Ale to bol jediny kolotoc, ktory nemusel.
8. Diesle- su super, si sadnete do jedneho z nich a vas to kruti kade tade.
9. Bulstrode- je tiez hojdacka, ktora sa nielen hojda dopredu a dozadu ale sa pri tom aj otaca. Velmi zaujimave.
10. Lady carousel, klasicky kolotoc aj pre velmi male deticky.
11. Emilyn velky indoor hraci dom. Deti sa tam mozu vysantit alebo skladat puzzle ako nas drobec.
12. Jazda autickami, tam sme neboli, lebo bola velka rada a nechcelo sa nam cakat.
13. vela obchodikov s Thomas hrackami a oblecenim
Dufam, ze som na nic nezabudla a ze ti to nejako pomohlo.