icon

Hrajú sa deti naozaj s montessori hračkami?

9. dec 2024

Tak by ma zaujimalo ci sa deti realne aj hraju s tymi open ended hrackami ako je napr. duha a pod? Na obrazkoch to vyzera super, len by ma zaujimalo ci to bavi aj vase deti alebo to je dalsi marketingovy tah. Rozmyslala som, ze kupim synovi tu duhu, ale nie som ochotna za to dat 50eur a to uz z bazaru a nevediet ci ho to vobec bude zaujimat a odkedy. Podla mna to je hracka az tak pre starsie dieta, nie?

Hrajú sa deti naozaj s montessori hračkami?Hrajú sa deti naozaj s montessori hračkami?
amonet
9. dec 2024

deti sa s tym hraju ak su zo zaciatku vedene dospelym a ponechane na vlastnu fantaziu. ukazem co sa s tym asi da robit a necham ju aby tvorila.

mamamasama
9. dec 2024

Dúhu máme približne piaty rok. Hrali sa s ňou asi trikrát. Jedna z najmenej zaujímavých hračiek, ktoré doma máme.

jumama
9. dec 2024

Podla mna su rozne typy deti. Aj dvaja surodenci mozu byt kazdy uplne iny. Pozorovala som mojich synovcov - jeden sa hraval vzdy so skladackami a to tak, ze potreboval ich obrovsku kopu a sam hutal a vyrabal si podla seba, co chcel. Nie podla navodov. Pamatam si, ked pochopil ako funguje vytah, tak postaval si to cele z lega... A jeho brat, ten sa zase nikdy s legom takto nehral, ale miloval vseliakych panacikov a mece - mal predstavivost, aj sam so sebou sa zahal na rytiera, stale take rolove hry sa hral, alebo malynkych panacikov take cele rozpravky s nimi odohral, rozpraval za nich... to zas nikdy ten skladackovy nerobil a doteraz aj do dospeosti je taky, ze vztahy ho nezaujimaju a je zavrtany v programovani. Teda tu duhu by jeden zuzitkoval na to, ze by z nej staval vseliake cesty a kralovstva pre tych svojich pandrlackov a ten druhy by ju vedecky skumal a skladal ako ozajsku duhu, a rozne sumernosti a novotvay by hladal... Deti sa hraju ako im ukazes. Hracky nestacia, treba sa s nimi chvilku pohrat, ukazat im ako. A trosku ich aj pozorovat, aky su typ, co ich bavi a podla toho aj prisposobit hry a hracky.

lucia13022023
9. dec 2024

Súhlasím s tým, že závisí od dieťaťa. U nás dúha nič moc, malý si ju stavia ako garáž... Bodujú iné montessori hračky.

autor
9. dec 2024

dakujem. jasne, ze kazde dieta je ine a malemu to treba samozrejme ukazat. ja sama by som nevedela co s tym kebyze nevidim obrazky :D

svetlonos
9. dec 2024

Na aliexprese maju silikonovu dúhu. Je podstatne lacnejšia. Vyskúšaj tu, ukaz detom co ako. Tiez zakezi ako si ty naladena. Pokial je to za teba blbosť, tak to nerieš. Ja som ju pustila a hrávala sa s nou sama 🫣😁 kym maly trochu vyrástol. Mame aj kocky, veze, panacikov, mysky a male autko. Mne sa páčia farby aj kvalita od tejto značky Grimm. ALE - keby k tomu ja nemám vztah, nekúpim to. A bolo to z darov za narodenie babetka. Dúhu som kúpila hneď tu veľkú, a akonáhle sa vedel uz platiť ci stvornozkovat, stavala som mu z toho mestečko. Ráno sa zobudil prišiel tak do obývačky, popozerám, povalal, to bolo radosti. Dnes má 4, 5 a hra sa aj teraz obcas rad. Ale ako píšem, pokial je to pre teba blbosť a marketing, neries.
Napriklad sú také učebné pomocky/zošity, vola sa to LUK (v AT/DE) Všetci sú z toho už roky nadsrni - ja na to pozerám a nič absolutne mi to nehovorí. Keby to stalo 1000e a niekto mi to daruje, nejak ma to nepoteší.
A aj ked by ta dúha a iné bavili teba, mozno to just nebude to tvoje dieta. Od malinka ho vedieť ty a ono ta neskor pekne prekvapí.

verora
9. dec 2024

Moj ma 4 roky a s duhou sa hrava dost casto (dostal na vian9ce ked mal rok). Robi z nej ploty, garaze, mosty, predtym v nej hojdal zvierata,... minimalne raz do tyzdna ju vzdy vyberie.

mamusa123456789
9. dec 2024

Moje deti sa reálne hrajú len s vláčikmi, lego duplo a hrnce a varechy(aj to len tie moje) akékoľvek iné hračky ich vždy zaujali len na max 1-2 dní a ostali v zabudnuti a bolo jedno, či to bola blbosť za pár drobných alebo niečo, čo by ich rozvíjalo... Ale... Každé dieťa je ine

ina2405
10. dec 2024

Teraz sa na hračku capne Montessori nálepka a zodpovedné matky kúpia. Záleží od dieťaťa, s čím sa hrá. Moji chlapci sa všetci ako malí hrali len s neMontessori hrncami, krabicami, autíčkami, neskôr Lego a veľa hračiek vôbec nenašlo uplatnenie.

deninka233
10. dec 2024

Dúhu značky “Playtive” majú aj na Lidl shope - stojí 6,99€. Tiež ju chcem skúsiť kúpiť malému. Ak sa nevyhrá s tým, taká suma ma bolieť nebude.

simca06022011
10. dec 2024

ako sa pise, zalezi na dietati. Ja osobne si myslim, ze dokonca by si to dieta tu hru malo aj vymysliet samo... vela deti dostane kopy hraciek a nevedia sa s tym zahrat, lebo sa to zleje do masy kadecoho, ked toho tolko nemaju, tak si musia vymysliet vsetko z toho co maju. Cize ano, doniest, ukazat a nechat nech si dieta vymysli... postavi si z toho co bude chciet = ak nema o taketo veci zaujem, vymyslat si, tak to bude zapadat prachom. NIektore deti sa vyslovene hraju pod nejakym vedenim, alebo maju radi uplne iny tym hraciek 🙂) Ja napr. viem, ze moju by toto nebavilo, ani ten domcek s panacikmi.. to by som mala rozhodne vsade, duplo a pod, bola istota :D

hederamonstera
10. dec 2024

S duhou nam rozbili telku, inak sa s nou hrali chvilku, s tymi panacikmi sa este nehrali, ale zevraj to zacne az v neskorsom veku 3-4+
Ak popri tychto hrackach budu mat 100 dalsich hraciek, nebudu sa ti s tym hrat

hederamonstera
10. dec 2024

Inak ten domcek je krasne urobeny ale ja uz vidim ako sa s tym pol hodinu “seriem” a pridu deti a buuum, najvacsia sranda to rozbit ;)