Hračky na pieskovisku

24. feb 2023

U nas v meste je na kazdom detskom pieskovisku milion hraciek. A teda vase deti sa hraju s tymi hrackami, alebo si nosite svoje hracky? Ale bojim sa, ze ked donesieme svoje hracky a budem ich davat do tasky, ked pojdeme uz prec z pieskoviska, ze to bude vyzerat, ze kradneme hracky. No najradsej by som brala nase hracky z domu.

lotaskuno888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gypsomilka
24. feb 2023

Hra sa s tym vo je na ihrisku ale bezne nosia aj svoje. Normalne vezmes potom vase a ides prec nech si mysli kto chce co chce. Len hlupak si povie ze ta kradne hracky z ihriska.

andrea_82
24. feb 2023

v tom pieskovisku sú väčšinou hračky, ktoré už ľudia doma nechcú, tak ich donesú a nechajú vonku. Takže ak by si si z tých hračiek aj niečo zobrala, tak to nikomu nebude prekážať.

jesenzima
24. feb 2023

Hračky nosíme, ak deti chcú, aj keď na ihrisku hračky sú..čo si myslia ľudia okolo mňa ma absolútne nezaujíma 🙂

petamich
24. feb 2023

aj aj/ hra sa aj s tymi aj s nasimi, nikto to nikdy neriesi 🙂

simca06022011
24. feb 2023

Ale prosim ta, hrajte sa s cim chcete aj svojimi, nik nebude riesit co si beries a co nie. Ked sa neeebodaj niekto ozve, tak povies, ze su vase a nech neotravuje :DD ani bicykel odrazadlo nikam nevezmes, ved bezne pri ihrisku lezi xy inych deti, co ked niekto povie, ze beries cudzi? To na porovnanie... proste povie, ze nie. je to tvoje.

anonymous87
24. feb 2023

Baby neblaznite uz 🙈 bezne chodime aj s vlastnymi. Nikdy mi nenapadlo, zeby ma niekto obvinoval, ze kradnem erarne 😂

sovica
24. feb 2023

Pravdupovediac, toto mi nikdy nenapadlo, že keď budme odchádzať z ihriska, tak si ostatní budú myslieť, že kradneme hračky🙈 Vždy som si nosila vo veľkej taške svoje a tie som si aj odniesla naspäť. Nemala som potrebu brať ostatné, svojich sme mali dosť. Keď chceš, normálne si dones svoje a potom si pozbieraj a odnes domov. Ak by sa niekto ozval, tak normálne povieš, že sú to vaše hračky.

beata_k
24. feb 2023

Rychlo ta omzri vlacit sa s vlastnymi. A hracky na pieskovisky budu ludia povazovat za spolocne. Zakazdym budes musiet ziadat o vratenie hraciek a vysvetlovat, ze to su vase.

aceris
24. feb 2023

Pouzivame len tie co tam su. Jediny dovod nosit vlastne by som videla kvoli hygiene. Ale zase ak uz ich tam donesies, tak nemozes povedat vsetkym detom naokolo, ze si nesmu pozicat, lebo su vase...a uz ked to pozicias, tak si na tom rovnako aj hygienou....len starosti navyse ich sledovat a od kazdeho dietata pytat🙈

mijunik
24. feb 2023

Ahoj, určite si nikto nepomyslí, že kradnete hračky z pieskovíska. A ak si pomyslí, tak je to hňup. 😁 Podpíš tie vaše hračky permanentnou fixkou, aby si potom vedela, ktoré zbaliť, ak by bolo viac rovnakých. Rodičia niekedy deťom podpisujú hračky. Osobne nemám rada toto “darovanie” hračiek na verejné pieskoviská, lebo nie všetky hračky sú vhodné do exteriéru a už vôbec niektoré nepatria do piesku.

hacula1816
24. feb 2023

my sme si uplne zakazdym bravali svoje. je mi jedno, co si kto pomysli, ale proste som nechcela, aby sa hral s takymi, ktore na pieskovisku zostavaju stale, a to aj cez noc. ved bohvie, kto tam chodi, oplotene to nemame, bezdomovci, macky, fetaci tam mozu chodit a clovek o tom ani nemusi vediet.

tosomja
24. feb 2023

Nosíme vlastne, ale koľkokrát zoberieme aj iné z ihriska, nabudúce donesiem a zase tam necháme niečo my. No nech si každý hovorí čo chce. Kým to nie je vyslovene, že niekoho konkrétneho tak neriešim.

slavomira236
24. feb 2023

@hacula1816 tak v tom piesku moze byt steiekacka aj macky radi robia potrebu do piesku ten piesok je spinavy sam o sebe ak mu neublizi ten tak ani hracky v pieskovisku

gabika128
24. feb 2023

Je normálne si brať aj svoje hračky, len treba myslieť na to, že niektoré rýchlo stratíte 😊

ivangeline
24. feb 2023

Rozne. Podla moznosti. Niekedy bez. Najma,ked necalane zajdeme alebo planujem mat v kociari ine.. napr nakup.. a niekedy len 1hr jedno dieta..a niekedy ideme nabaleny na piesok jak na vylet.. :D Jeden furik plny hraciek,druha tasku,treti vedierko... :DD

jana_eyre_2
24. feb 2023

Vzivote ma nenapadlo či nejaká mamička nekradne erarne, keď zbiera hračky pri odchode 🤣

dominikak4
24. feb 2023

Nenosíme svoje hračky ak ideme na ihriská kde viem, že sú erárne hračky, pretože raz som tak doniesla (nevedela som, že tam budú erárne) no a detičky mu ich automaticky brali počas toho ako sa s nimi hral a keď som jedného chlapčeka poprosila, aby počkal, nech sa syn dohrá a požičiame mu ich, tak mamička sa na mňa osopila, že čo mu máme čo požičiavať, že to sú "spoločné hračky" a môj syn sa hrá už dlho s jednou hračkou, tak nech ju jej synovi dá (môj malý mal vtedy cca 18 mesiacov)....bolo to celé strašne trápne, vysvetlila som jej síce, že to sú naše hračky, čo sme si priniesli z domu, ale iba urobila grimasu a otočila sa. Cítila som sa nepríjemne, no a jej chlapček nariekal ďalej, tak som mu tie hračky požičala a nakoniec s jednou z nich aj odišli domov - ani neviem kedy...Podobný incident prebehol aj s mamou jedného dievčatka, to bolo staršie a urobilo teda riadny cirkus. Na pieskovisku sú rôzni ľudia, rôzne deti a nechce sa mi toto riešiť a ešte striehnuť na hračky. Ja to beriem tak, že nech sa pohrá s tým čo je tam, dohliadam, aby nič nedal do úst a doma mu poriadne poumývam ruky, domov nič neberieme, takže nevýhoda je krik na záver, ale to zas riešim tak, že počkám kým sa dohrá, netrhám ho preč nasilu. Ale napríklad ak ideme niekam kde viem, že hračky nebudú, tak beriem tie naše (napríklad na sídlisku kde bývajú moji rodičia to funguje tak, že každý sa hrá s tým čo si prinesie a celkovo je tam veľmi málo detičiek). Vytipuj si sídliská kde budeš chodiť a uvidíš ako to tam funguje, ak sú niekde erárne hračky a hráva sa tam veľa detí, tak nemusíš nosiť svoje, deti sa prehrajú spolu aj s tým čo tam je. Syn je teraz vo veku, že začal byť lakomý na svoje hračky a nechce ich požičiavať (dohováranie zatiaľ nezaberá), tak si nerobím zbytočný stres a hanbu, že je moje decko lakomé a nechce sa deliť s deťmi o hračky.

zuzuliatko18
24. feb 2023

Drobec má povolené jedno autíčko, alebo v lete kyblik a lopatu na pieskovisko. Viac hračiek odmietam riešiť a dávať pozor, či sme niečo nezabudlj, on sa takto učí požičiavať. Podarilo sa mu už malé.auticko z ihriska prepašovať domov, niekedy si požičiame erarne a po pár dňoch vrátime.
Tak ako ja netuším, či sú hračky niekoho, tak ani iní netušia, čo je naše. A pochybujem, že to niekto rieši.

zoeeoz
25. feb 2023

Nenosim, vzdy zbabudneme :D este ze su erarne 🤣 ale vzdy zistujem, ak si niesom ista, ci dana hracka je naozaj erarna alebo si ju niekto priniesol..aby sme nejakemu dietatku nebrali hracky, pokial ich nechce samo pozicat 🙂

sisika
25. feb 2023

Moje deti mali niektoré hračky obľúbené,podpísala som ich fixkou na CD a vždy keď sme išli domov,podpísané som pozbierala a zobrala. Mnoho iných som nechala na ihrisku,pre ostatné deti.
Ale tie podpísané-nikto sa nehneval,proste sa vedelo že to sú naše. Potom aj iné mamičky,dali na hračky svoju značku,nálepku alebo meno,iniciálky-proste si označili a hotovo.

dadka_bb
25. feb 2023

@jana_eyre_2 to je super lebo my sme raz šlohli formičku lietadla 😁

zuzuliennka1
25. feb 2023

a v akom stave su? lebo ja mam skusenosti, ze to su hracky uz v stave, ze pomaly na vyhodenie.
kazdy si ale v prvom rade riesi svoje, takze urcite nikto nebude riesit, ake hracky beries/neberies, ak vezmete len svoje

magimary
25. feb 2023

podpíš si ich (alebo označ značkou) 🙂
ak ťa niekto obviní, tak sa "vyviníš"...
hoci-myslím, že to nikdy nikto nebude riešiť,
ale "pre tvoj pocit" to pomôže

evica17
25. feb 2023

Ja nenosím svoje, keďže fakt všade sú (popravde som ani nekupovala hračky na piesok ). A ani neriešim,keď niekto Bali hračky,však aj keby bral domov tie erarne,bolo by mi to jedno. Už som zažila aj že jedna mamička zobrala z ihrísk odrážadlo, a slamho vymeniť za to čo majú doma,lebo erarne bolo v lepšom stave ako ich.

blackcat8885
25. feb 2023

Nosíme svoje hračky keď je tam viac detí tak sa to mieša a hrá sa každý so všetkým ale keď ideme preč pozbierame svoje-syn si ich pozná a ideme preč. Neriešim každý to tak robí

annalena
25. feb 2023

Aj aj, ak chceli vlastne, brala som aj tie, ale na pieskovisku uz som neriesila, ktore vzali do ruky, vysypala som aj nase a pri odchode pozbierala (mali sme podpisane ), ak sa s nimi prave niekto hral, slusne som poprosila, vysvetlila, ze uz ideme domov, nikdy sme problem nemali.
Co som brala vzdy boli lopatky a naberacka 🙂 tie som mavala v kociku/ruksaku , lebo tie na ihriskach, kde sme chodili, nikdy neboli alebo len polamane.

jaond19
25. feb 2023

Ak si niekedy deti vzali von nejaku hracku/y tak sme ich pri prichode na ihrisko odlozili do kocika/tasky a hrali sa s tymi ktore tam boli, naozaj sa mi nechcelo riesit neprijemne konflikty ohladom vlastnych hraciek. Pri erarnych to islo bez debaty, "pohras sa az ked bude hracka volná, vezmi zatial inú".

kristalkristal
25. feb 2023

napíš na hračky centrofixou meno a máš vyriešené, nám to často krát pomohlo predísť rôznym situáciám 🙂🙂🙂

dominikamacakova
25. feb 2023

Raz som doniesla a stačilo. Dve hračky sa stratili v piesku a jednu som musela zobrať chlapcovi z ruky keď sme išli preč 🙈 Odvtedy majú smolu, hrajú sa s tým čo je na pieskovisku