icon

Je Lego vhodná investícia na dlhodobé hranie?

18. nov 2024

Investujete do Lega? Povedzme si nie je to lacná zalezistost niekedy.
Hrajú sa s ním vaše deti dlhodobo? Či len keď je nové a potom úpadne do zabudnutia?

Strana
z4
deti95060810
18. nov 2024

postaví raz a koniec...

bronkax
18. nov 2024

My už dva roky nekupujeme nič iné. Deti sa hrajú výhradne s ním. A má to ďalšie plus na každý sviatok máš vyriešený darček. Majú nekonečno variant a deti sa zabavia celé dni. Lepšiu hračku som nevidela

autor
18. nov 2024

@bronkax a ako stare sú detičky? 🙂)) ja mám 2 ročnú a objavujeme DUPLO 😄

eliaska101
18. nov 2024

U nás momentálne lego ide ako kedy. Ešte je Ninka na to asi malá. Ale u nás sa lego dedí medzi deťmi v rodine. Podľa mňa je to dobrá investícia. Ale skorej asi tie také neutrálne kocky, aby sa dalo postaviť hocičo a nie len jedna "stavba".

miroslava21
18. nov 2024

Moj 7 rocny je lego nadsenec. Postavi aj velke lego pre 12 rocnych, pekne pomalicky podla navodu, niekedy si to stavia aj 2 dni, ani neviem o nom vtedy. Nasledne sa s tym hra. A panacikov ma napr zvlast, bavi ho menit ich, rozlakadat a znova stavat. Podla mna super hracka

dankabetka
18. nov 2024

ahoj mame aj duplo a normalne, aj technik, deti maju uz 5 a 8 a to je jedina vec s ktorou sa hraju opakovane a naozaj ze stale. Ostatne hracky spravia " wau efekt na 1 den" a padaju do zabudnutia. Len teda asi je potreba povedat, ze ho mame naozaj vela, takze variacii na skladanie maju nekonecno 😀,

autor
18. nov 2024

Práve teraz zvažujem kúpu lego DUPLO - Anna a Elza Frozen 😄 ale mám pocit že viac nadšenia z toho budem mat ja nez mala 🤣🤣🤣🤣

lenka2710
18. nov 2024

Moja ma 10 a veľakrát si k tomu sadne a skladá, ona ma dievčenské verzie 😉
Menší 4 ročný ma ešte len klasické stavebnice, minulý rok dostal Lori a tento rok dostane seva stavebnicu

lenkakravcova
18. nov 2024

Duplo do 7 rokov úplne vpohode. Len treba mať iba to niekde a dosť kusov. Aby sa dalo hocičo postaviť. Hlavne tie základné kocky a vláčik sú super. 🙂 naše 3 deti sa s tým hrajú hodiny.. ale iné hračky v tej izbe veľmi nemajú, aby sa to neplietlo. Nie je dobré mať zo všetkého kúsok, je to potom nekompatibilne. Radšej napr len to Duplo zo stavebníc a nech na sviatky daruje rodina stále nejaký kúsok - sa to aj rozrastie aj je s tým potom zábava keď je čo vymýšľať. 🙂

lujza123
18. nov 2024

Určite ÁNO. Podľa mňa rozvýja jemnu motoriku, logické myslenie, kreativitu. Väčšinou bavi všetky deti, niektoré viac, ine menej, to ťažko vieš dopredu odhadnúť záleží aj od povahy.
Každopádne je to evergreen, vzdy ho vieš predat ďalej

My sme ako deti mali doma obrovskú krabicu lega, u mňa to bola cele detstvo top hračka, sestra sa hrávala s ním tiez, ale tu to až tak moc nebavilo ako mňa. No ja som vylozene kreatívno-technicky typ. Naše lego podedili naše deti a tie kocky stále do seba pasujú aj po 30 rokoch co je super

Dcére som kupovala DUPLO, potom som objavila jednu lacnejšiu znacku ktorej kocky pasovali s duplom, takže som jej toho nakúpila mega veľa. Obrovský dom, farmu, ZOO, autíčka, nakoniec z toho bol obrovský box plný kociek zvieratiek figúrok. Hrala sa s tým asi do 7- 8 mich bavilo ju to viac než malé lego. Ale ona nieje ten typ co by staval, skôr postavila niečo jednoduché a hrala sa s figúrkami. Malé lego už potom taký úspech nemalo
Box som potom posunula sestrinym deťom, tie sa s tým tiez riadne vyhrali chlape aj dievča. Chlapec ako bol starší tak sa zacal viac hrať s malým, dievča sa hra stále …

mamamasama
18. nov 2024

U nas sa lego toci denne od 3 rokov. Nekupovali sme Duplo, ale to klasicke. Najprv postavil veci z brozurky, teraz denne kreativne napady.

milanemila
18. nov 2024

Moja dcera sa hra este s mojim legom z detstva. Kedysi mali krasne pre baby lego belville, dcera je uplne nadsena a lego 25 rocne je ako nove 🤷🏼‍♀️ za mna super hracka a na dost dlhe obdobie.

lujza123
18. nov 2024

Ešte jeden postreh co som vnímala ako mama dievčatka.
Je veľmi málo stavebnic pre dievčatá, pritom aj takýto typ hrania je pre ne veľmi dôležitý, v tomto je lego super ze vie spraviť niečo co zaujme aj baby.

simca06022011
18. nov 2024

no kupovala som ked bola mala, stavala si. ale popravde, dnesne jednodizajnovy su na nic = postavi raz a konecna. Napr. mame doma harry potter = hrad, potom nejakych elfov a kopu kadecoho, velke drahe kusy = nic. Raz sa to postavilo a stoji to. Ziadne hranie sa.
Dnes to uz ani nepovazujem za tvorenie, pretoze skladaju pekne podla planu = ako lahsie puzzle. Este tie duplo = napr. frozen a pod, s tym sa zahrala s panacikmi, ako skolkarka, postavila elze daco.. skombinovala so zoo, zvieratkami = ale to tiez = iba hralo sa s panacikmi, ako babikami. Uplne ine ako to co mame zazite my z detstva "krabica lega a stavaj".

Ak by sa mi s tym dieta hralo, ze stavia a tvori si svoje veci = ako my kedysi, ze osm mala dosky a milion kociek = tak by som to ako tak brala...

bluray
18. nov 2024

kupujem kdejaké spájacie skladačky z číny, z rovnakých farebných dielov, dá sa z nich postaviť čokolvek a sú šialene lacné

gladys_07
18. nov 2024

@lujza123 aka je to prosim znacka, ktora je kompatibilna s duplom?

janulik03
18. nov 2024

Môj syn sa hrá s Legom do dnes a to má 21 rokov 😅 a sám tvrdí, že sa teší, ako sa s ním raz budú hrať aj jeho deti. Za nás sa investícia 100% vyplatila. Je majiteľom rôznych limitovaných edícii ktorým dokonca vekom stúpa cena. Prvé Lego dostal ako dvojročný, samozrejme duplo a s tým sa hrá teraz naša 7 ročná slečna.

earlgrey
18. nov 2024

My máme lego to klasické už asi odkedy dcéra mala 3 roky, nikdy som sa nebála, že by nejakú kocku prehĺtla, lebo ona ledva jedlo dá do úst a nie to iné cudzie predmety 🫣 no a postavíme podľa návodu a potom rozoberieme a skladáme podľa fantázie, čoskoro bude mať 6 rokov a keď sa hrá s legom, ani o nej neviem. Ale...aj tak u nás asi najviac fičí to retro lego, ktoré mám ešte z čias, keď som bola dieťa ja...čiže vyše 30 ročné...mám veľkú škatulu a to vieme aj veľký hrad, dom, auto atď. z toho postaviť a s tým sa vyhraje lepšie ako s týmto klasickým legom, čo je teraz v obchodoch.

nikha2809
18. nov 2024

@gladys_07 s Duplom je kompatibilné napr.Unico
Autorka mi máme kopec Lega, syn má 5 z ničím iným sa nehrá, ale napr.dceru nikdy moc nebavilo

maryetta
18. nov 2024

Co ja viem. Radsej neratam kolko € islo na lego. Ale myslela som si ze sa s nim budu hrat viac.
Kazdopadne neznasam ked na nejake dieliky stupim. A hlavne! Nemam rada ze oni si nieco poskladaju a uz viac to ani nechcu rozobrat lebo ved naco sme to skladali 😂😂😂🙈
Chcem ale dcere kupit kyticku. Tak uvidime. Tu jej dovolim nechat poskladanu.

lucia13022023
18. nov 2024

Záleží od dieťaťa. Synovec (9r) raz niečo postaví a dovidenia. Nebaví ho to. Jeho kamarát, stavia také veci, že by som nepovedala, že sa dajú postaviť z lega. Krásne vytvory. Stavia od škôlky. Ja teraz idem tiež takmer dvojročnému kúpiť leho duplo tie bagre co sú a uvidíme. Ak by ho to bavilo, je to super hračka a nevadilo by mi do toho "investovať"

bellaa3007
18. nov 2024

Asi zaleží od dietata či rada stavia atd..
Moja ma 4,5roka miluje lego ( ma friends) ale ona si moc nestavia ma len domčeky a rozprava sa 🙂
Kup na začiatok ked ma len 2, menšiu sadu a ked tak dokupiš 🙂

veronicka1901
18. nov 2024

Najstarsia dcera ma takmer 13 rokov, donedavna frcala na legu a puzzle. Prostredna ma 9, stavia ako o zivot stale dokola, podla fantazie. Najmensia ma 3 roky a tiez v kuse stavia Lego duplo. Za nas teda urcite ano :D.

koniarova
18. nov 2024

Majú už 15 a 17. Takže sa už dlho nehrajú. Mám ho plne prepravky. Nechám pre vnúčatá.😂

bronkax
18. nov 2024

3 a 5 🙂 áno aj my sme najprv kupovali Duplo menšiemu a hrá sa aj s klasickým aj s duplom veľmi rád 🙂

nika23t
18. nov 2024

U nás nekonečny zdroj zábavy. Postavia si, potom vyskladaju mesto a potom sa s tým vedeli hrať celé týždne. Najnlego pre moje bolo lego friends. Najstaršia už z toho vyrástla, ale mladšia si ešte niekedy vysklada kadečo. Ale už chce aj lego pre dospelých a to len zloží a da na policu.

hanka_se
18. nov 2024

nasa ma 10,5 roka, kazdy sviatok, ci Vianoce kupujeme lego. Sklada tie dospelacke - bavia ju zvierata, kvety, kytice, aranzmany, kaktusy. Robi si v izbe vystavky, potom rozoberie a da druhe a stale dookola. Lego nikdy neomrzi, ale tie ceny fakt uz prehanaju. Ja som zacala kupovat na ali - to co si vyberie tu, je aj tam a ovela, ovela lacnejsie. Dieliky sedia, zatial nikdy nic nechybalo, akurat teda su bez krabic. Teraz som objednala tu novu cierno-bielu macku - slovenske eshopy skoro 100€ a ali 57€. Akoze len kvoli tomu, ze nema krabicu 🙈

cimage
18. nov 2024

Ja mam 12r syna, 6r a 2,5r dcery, hraju sa stale. My sme im kupili 2velke balenia lega. Este dostali par malych od rodiny a hraju sa stale. Malokedy skladaju podla navodu, skor taka improvizacia. Priznam sa, ze casto skladam s nimi. Hlavne malej pomaham.

zara1357
18. nov 2024

Lego je výborna hračka, ALE ked uz deti vyrastu, nikdy to nepredáš ani za polovicu z toho za čo si to kúpila.
Ďalšia vec je skladovanie už postavenych domčekov, fariem atd.. my sme začínali s Lego duplo, teraz sme uz na 9+ , ale skôr kupujem podložky a lego boxy ako dalšie lego..

sandri
18. nov 2024

Tak napr. u nas zial lego az taky uspech nemalo. Ja som velky nadšenec lega, dodnes mam 3 krabice a kym nebili deti, v tych krabiciach poctivo vytriedene co kam patri... Moje deti to zial dali vsetko do jednej velkej nadoby, maju dokupene dalsie asi 3 alebo 4 lega a uz je to tak pomiesane, ze cokolvek z toho poskladat podla navodu je nerealne, lebo clovek hlada v tej kope potrebny dielik strasne dlho ☹ je mi to luto, ale co uz, kazdy sme iny. Tak ci tak lego prec nedavame, nechavame pre vnucata, kedze jeho cena kazdy rok stupa.

Strana
z4