Je Lego vhodná investícia na dlhodobé hranie?
Investujete do Lega? Povedzme si nie je to lacná zalezistost niekedy.
Hrajú sa s ním vaše deti dlhodobo? Či len keď je nové a potom úpadne do zabudnutia?
Investicne lego sa oplati.
A na hranie aj neinvesticne, ak to dieta bavi.
Ak nie, zbyrocna kupa.
No, nasi stavaju co ich napadne - parky, domy, basy :D, starsi dioramy atd. Pozeram ze mame cca 27 tisic kociek a je im aj tak malo hlavne ked sa rozhodnu stavat nieco velke a potrebuju hromady specifickych kociek... No a hraju sa s nim uz zo 10 rokov takze ano, dobra investicia.
U nas lego duplo velmi nejde, bavi ich to jedine vysypat z krabice a teda mna to uz nebavi zbierat, tak je to zamknute v skrini
Mne to ide na nervy, mame doma asi 20 kusov...postavi sa to a zapada to prachom, pre mna jednorazova vec....nikdy s tym uz nic nerobime.....vacsinou sme to dostali, ale teda ja fanusik lega nie som. Ak to chces este skladovat, musis si nechat aj krabice aj manualy
Jedine, co som predala je Duplo, ostatne je nepredajne uz postavene a bez krabice to nik nekupi
Nasi majú aj duplo (keď boli mali tak som nakúpila veľkú zásobu základných kociek) ale aj podostavali sady a plus vláčik. Teraz majú 7 a 9. Hrávajú sa aj s klasickým v štýle, postavím auto podľa návodu a hrám sa s tým autom. Ale najviac stále fici duplo, stavajú si megalomanské mesta, zastávky a hrajú rôzne príbehy. Už sa hrajú inak ako keď boli 3-5 roční.
Ja mám 14r chalana a stále si rád stavia svoje modely.Je v tom veľmi šikovný.
My sme kúpili na bazoši veľkú tašku dupla (cca 5 kg) za 20€. Nemáme návody, staviame čo nás napadne. Malú to zatiaľ veľmi baví, má 3 roky.
U nás to bola asi jediná reálne využitá hračka. To chce ale dieťa, ktoré je nadšené do toho. Náš staval aj podľa návodu,aj len tak podľa seba, máme doma minimálne 15 ks, včetne Lego robota. Nášho to držalo naozaj od malička až do puberty a vyhral sa s tým na 1000% Čo som si všimla v škole, tak na 90% sa s Legom hrali chlapci, v škole mali naozaj veľké množstvo kociek a úžasné veci z toho stavali.
My sa s tým hráme všetci, malý robí vlaky, stanice, auta, ma 6 rokov a veľmi ho to baví. Ja som dostala za úlohu vcera niečo vytvoriť, tak som urobila záhradu s domčekom, maličkým domkom na náradie a kadibudkou 😁 dnes som dosadila kvety, zeleninu a dorobila ohnisko, stôl a naložila naň všetko lego jedlo čo sa našlo, takže sa podáva kuracie stehno, čerešne a jabĺčko 😅 a mám tam aj lego zajaca už 🐇
syn ma 2,5 r a o lego nema zaujem
mame jedny kocky a stava len ohradu pre zvieratá
zalezi či to dieťa bavi a pači sa mu to skladať
Moju lego nikdy nebavilo, ani playmobil
Za mna- nobelovku tomu, kto lego vymyslel. u nas je lego vyuzitelne od dupla po pubertu, hra sa s tym mala od 2rokov, starsia ma takmer 16 a este 3 roky dozadu sme jej na vianoce kupovali lego. s muzom dokazali skladat hodiny a hodiny kadejake kombinacie. nasa mala zboznuje zvieratka, ja som z dupla vykupila snad vsetky zvery z bazosu v okruhu 30km, ma snad 100 zvieratiek. mladatka aj "dospelakov". to odporucam urcite viac ako frozen. okrem motoriky to ma aj edukacnu stranku- dieta sa nauci, ze mladatko konika je zriebatko, mladatko sliepocky kuriatko, atd.
@matkahelka kraaaaasna zbierka 🙂)) pozerám že máte aj Medveďa z Máši, to nie je ale originál DUPLO či? A ostatne máte všetko originál? 🙂) viem že aj na alli sa dajú kúpiť rôzne zvieratká
Nasa 3 rocna, teraz trosku zacala, ale nie je to jej "denna" hracka, niekedy sa lega nedotkne ako je tyzden dlhy. Kupili sme jej ked mala asi 2 roky taky ten box s roznymi kockami + dostala nejake sady s panacikmi a autami... neohurilo ju 😂
Viem, ze su deti, ktore lego miluju, no su aj take, ktorych lego nebavi. Takze zalezi, ake mas dieta ty 😉
Duplo mame hadam za 200 eur, syn sa s tym hra vkuse uz 2 a pol roka. Nieje den co by sa s duplom nehral a aj otecko s nim rad stava. U nas sa rozhodne oplatilo kupit.
Ked chces aby si dieta rozvijalo tvorivost, nie len skladalo stavebnice podla navodu kup tie zakladne sady. Mame krabicu, kde sa dopracovali rozne kocky z roznych stavebnic, k tomu velku Basic krabicu a s tym sa vyhra. Po pravde stavat nejaku helikopteru podla navodu ho nikdy neocarilo, viac sa vyhra, ked si vyraba sam co mu napadne.
Lego duplo klasicke sme kupili ked mala necele dva roky, spolu s podlozkou, hra sa s nim uz rok skoro kazdy den, kupili sme ale aj vlacikovu stavebnicu duplo na posledne vianoce, take ze postavi sa draha a po nej ide vlacik, to bolo dost drahe a uz by som to nekupila. Zabera to poskladane strasne vela miesta, nebavi ju sa s tym hrat, vyberie to tak raz za mesiac z krabice, rozlozi a necha tak. Takze za mna klasicke lego duplo urcite ano (napr ta zakladna verzia aj s boxom) ale tie dalsie vymyslance nie.
Neviem, co je original a co nie, ako som pisala, tie zvery a postavicky som kupovala vsetko z bazosu, kedze moju malu nebavi skladat kocky, ale ukladat zvieratka a panacikov a rozpravat sa s nimi. Vsetko je vsak normalne pripojitelne na original duplo podlozku aj na duplo kocky. mame toho ovela viac, na tej prvej foto je mensia polovica.
@matkahelka jemineeeee tu Máju by som kupila Hned 😄😄😄😄
Jednoznačne...akurát dnes som objednala na Vianoce ďalšie. 😁
U nás bolo top len lego duplo s tým sa vyhrali veľmi veľa cca od 2-10 rokov s klasickým už nie to nezaujalo v žiadnom veku a inak je to dobrá investícia pretože som ho potom predala keď už boli veľký
Napis do ip adresu, poslem. Pohladam aj Vilka.
Nášho to nejak nebaví... Ešte Duplo ako tak, ale tie domy, a dinosaury, smetiarske auto a spol ho vôbec nebavia. Dievčatá, kde sa dajú kúpiť tie klasické obyčajne lego kocky? Nemám na mysli Lego classic, lebo aj to je vlastne niečo konkretne, čo musíš vyskladať. Kúpila som mu taký kufor classic a tam boli tiež len dieliky na skladanie konkrétnych veci... Ja by som chcela len obyčajné kocky.. Max nejaké strechy, dvere, okná, ale proste len to najzákladnejšie lego. Žiadne oči, hlavy, kolieska a pod.
@oblecenie99 Legacik na Hrnciarskej ma vsetko. pokial chces nove. inak na bazosi kupis vsetko a za neporovnatelne nizsie ceny
Je to ako sa kazdou inou hračkou, niekoho bavi a ineho nie.
U nas zatial len duplo, su obdobia kedy je to vytiahnute denne, inokedy par mesiacov nic. Dlho trvalo, kym si vedeli niečo predstaviť a to akoze postavit. Ze to je napr dom, lod. Vezu nerátam 🙈 a tiez je asi fajn mat dost univerzálnych kociek ako zaklad a potom k tomu dokupovať doplnky. Aby bolo vobec z coho skladat. Ale inak je to fajn, ucili sa na tom farby, rozhadzovať po celom dome, potom upratovat, hadzat a trafiť sa 🙈 takze univerzalne použitie
Vyhodené peniaze
Poviem to takto, s nasim legom co sme mali ja a brat sa teraz hraju moje deti, je to fakt ze generacna hracka, ktora ti vydrzi. Rozvija kreativitu, motoriku, fantaziu
u nas detipostavia, ja dufam, ze sa s takym peknym budu hrat, a oni rozoberu a stavaju kadeco. praveze su velmi kreativni, vyrobili si z lega aj ediciu, ktoru doma nemaju. za mna super hra, roztahane je to v celej izbe, ale hraju sa kazdy den. takze investicia do ich spokojnosti urcite. zacinali sme s duplom, teraz uz harry potter, star wars, creator…

U nas asi ta najlepsia investícia. Postavi, potom rozlozi, opat postavi. Niekedy mam pocit, ze ine hracky ani nepotrebuje