Je Lego vhodná investícia na dlhodobé hranie?
Investujete do Lega? Povedzme si nie je to lacná zalezistost niekedy.
Hrajú sa s ním vaše deti dlhodobo? Či len keď je nové a potom úpadne do zabudnutia?
Moja ho dostala na prvé narodený mal veľký úspech mám aj to do vody aj normálne hra sa skoro každý deň
Môj mladší bol veľký fanúšik lega a dlho. Mal toho neúrekom. Skladal vždy a bavilo to predovšetkým aj muža a vždy to bolo všade vystavené. Za mňa ak ho to zaujíma super investícia.
My máme aj modrú podložku a potom jednu ešte väčšiu, je sivá
@mamutka a kde ste ich kúpili prosiiiim?
je modra a cervena
My ho máme doma kvantum (keďže 4 deti), kupujem na všetky sviatky a to aj pre mňa a manžela :D Okrem všetkých výhod sa dá inak neskôr aj v pohode predať, na rozdiel od väčšiny iných hračiek. Vždy má hodnotu aspoň 30-50% z PC (závisí od stavu a kompletnosti). Treba ale odkladať návody a ak sa dá, aj krabice. Ja tak postupne rozpredávam zbierku po deťom v skupine Lego bazár na FB. Môžete tam inak dať dopyt a možno zoženiete to čo chcete oveľa lacnejšie. A ľudia tam vedia aj "odborne" poradiť so všetkým.
Mame duplo aj lego. 5rocny sa hra s oboma:2r s dupľom.duplo by som kupila len nejaky základný set alebo použité. Lego vydrzi viac, a vela ludi to bavi az do dospelosti.
Maly si fajn trénuje motoriku a uci sa nasledovať inštrukcie
Moji miluju lego...stavaju nonstop
Preco ti je trapne pytat sa na Duplo ako anonym? Ved kup si Frozen aj Duplo aj normalne Lego 🤔
Mám tri deti, všetci sa s legom hrajú do dnes.. dokonca aj puberťák sa s ním stále hrá 😅 majú kúpené veľké krabice samla z IKEA (to je tá priesvitna plastova krabica) majú ju pod posteľou a čas od času si stavajú mesto.. vždy si na Vianoce praju niečo konkrétne, ale máločo im dlho vydrží navždy zložené, radšej stávajú podľa svojej fantázie.. momentálne majú na koberci rozostavene domy s vianočnými trhmi, obchodom a školou..
Na fotke je príklad nejakého domu čo najstarší postavil..
Syn 10 r sa hra s nim stale. A ked daka zostava ho nebavi, nafotim a bez problemov predam. Dolezite je nechat si krabicku a navod. Takze u nas bez vacsich financnych strat.
U nás lego ide stále,starší ma 6 rokov a menší 3 roky a dokonca aj 6rocny sa ešte stále pohra lego Duplo
Najstaršia 9 ročná ma technik, creator a friends a všetko len postavila a vylozila na skriňu na vystavu(boji sa, že krpci jej z toho postracaju 'kocky'), ale lego duplo mame asi polovicu stavebníc, čo vyšli a to, keď vytiahnu, tak celý deň nevieme, že máme 3 deti, len jest im chystáme, vyberajú hlavne v soboty, keď je tstinko v práci a mama musí aj doma niečo porobiť 😁, deti ma skoro 3, 4 a pol a 9 a pol... Nikdy nemali hračku, s ktorou by sa viac vyhrali. Všetko je do 3 dní v zabudnuti. Idu Vianoce, tak už pozerám, čo kúpim. Inak mame aj to do vane a s tým sa tiež celkom vyhrali pri kúpaní, ale už ma svoje využitie s ostatnými stavebnicami.
Ja mam návody ake krabice nie.kde ich vsetky skladujete?🙈 ja to presýpacie do zip lock sacku
A máte niekto ešte lego primo? Takaaaa škoda že už sa nevyrába … mame len pár kociek ale je super 🙂) ešte aj ta stonožka na kolieskach 🙂))
lego primo sa da kupit na bazaroch 🙂)
inak fakt ja som teraz otvorila bazare cez google, a tie ceny.. no ja idem asi lego triedit cez vikend :DDD
@simca06022011 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 veď to!!! Tiež si myslím že sa tie peniažky vedia pekne vrátiť ak sa ho rozhodnete predať
@simca06022011 ale len úplne chabé sady … :((
@jana_eyre_2 zdravim, neviete mi poradiť synom chcem kupit lego na vianoce a chcela by som kúpiť presne také niečo ako mate na foto ..stale mi vsak otvara rozne lega ktore treba stavať podľa návodu ale uplne malinke ci zas duplo velke kocky.. toto presne je aky typ.. dakujeeeem
@21mirka21 tak moji skladajú z toho čo majú pozbierane z mnohých typov Lega.. každé Vianoce, narodky si nejaké konkrétne modely priali, zložili podľa návodu, po čase rozobrali, dali do krabice a teraz z toho všetkého skladajú.. takže moc neporadim.. lego classic je také že tam je viac typov kociek, alebo potom ešte creator je fajn lebo tam sú až tri typy čo sa dá zložiť tak sú tam rôzne dieliky..
Potom je podľa mňa fajn od niekoho kúpiť takúto zmes kto už z Lega vyrástol, pár krát som videla také inzeráty..
My máme asi 10 veľkých boxov lega. Strašne veľa. Ale náš malý sa s ním hráva cca od 3 rokov teraz bude mať 9 a stále ho to baví.
Ma perfektnú predstavivosť a vytvorí si z toho kadečo nové. Za mňa je lego parádna vec.
Aj keď u nás ho za chvíľu bude viac ako v obchode za tie roky :D

Inaaaaak otázka .. dá sa kúpiť aj ina farba podložky než zelena? Tu veeeeelku myslím 🙂))