Je toto množstvo hračiek strašne veľa?
Caute baby mam novy nick koli tomu aby sa do mna zas ktosi premudrely nenavazal tak som inkognito.Mam jednu otazku,moj chlap do mna stale huci a vadime sa koli tomu dost casto,bo jeho fotrovci maju rovnaky nazor takze ma to od nich nie z vlastnej hlavy....Je toto mnozstvo hraciek prehnane vela?Vsade kde chodime kazdemu vykladaju ze nas maly ma toho hrozne vela a uz to neni kde davat a dalsie keci okolo mnozstva hraciek...pritom odkedy je maly na svete tak mu za ten cas oni kupili loptu a legove zvieratka z farmy,nic viac.
jedna bednicka su vysypane kocky z 5 alebo 6tich setov uz neviem lego duplo;druha bednicka 2balicky drevenych kociek farebne a len prirodne,vrecko drevenych goraliek,drevene puzzle 3ks,dreveny hlavolam 3ks,drevena vlacikova draha ta je rozlozena na foto;tretia bednicka su plastove hracky väcsinou auta;velky traktobager s vleckou,velka tatra,odrazadlo,nakupny vozik so 4mi plysakmi,a co som zabudla nafotit je zopar kniziek a leporel,dve vymalovanky s pastelkami,drevena mys na palicke kt.tlaci,lopta ta tiez nie je na foto bo sa snou hraval vonku tak je vonku kdesi. To je vsetko je to naozaj strasne vela hraciek????diky za odpovede

tak to co ho uz nebavi treba dakomu posunut, hned bude menej a mozu sa kupit nove 🙂 syn ma 15 mesiacov a ma 3 boxy hraciek plus bicykel, na tlacenie choditko, knih plnu policu, koberec hrajuci kadejake stavebnice co uz su mimo boxov, puzzle velke a vsetko dostane. ale tiez je zas pravda ze ma 4 hracky oblubene 🙂
@divozienka26 Partnera asi neprerobis. Mozno nechce vela, aby nezaberali miesto, pripadne si hovori, ze su to vyhodene peniaze ( aj tu sa da usetrit, kup hracky podla vlastneho uvazenia sama na detskych burzach a pod.). Dieta hracky potrebuje, treba ich obmienat podla veku, lebo sa logicky menia aj zaujmy. Treba aj plastelinu ( aj ked sa lepi na koberce) aj vodove farby ( 2 rocne dieta maluje cca 10 minut a treba po nom este 20 minut upratovat ale stoji to zato ), skladacky, knihy, auticka, garaze, detske naradie a pdobne. Je dobre si nastudovat co je pre ktory vek vhodne a potom kupovat.
@bubinko1506 booozinku ako ti zavidim moj chlap na taketo blbiny neni ani s malym sa nevie dlhsie ako 5-10minut hrat😤
@20modryzajo Mas taku, co visi zo stropu?
@markinko Vynaliezavi chlapci, tak to ma byt.
@20modryzajo no ti moji chlapi (teda muz a pes), ked sa zacnu spolu blaznit, tak to fakt stoji za to - hracky su roztiahnute vsade a vymyslaju blbiny - na velku noc nahanal psa po byte s vodnou pistolou 😀 uz sa tesim, ked sa k nim do partie pridaju nase dvojcata, bude u nas veselo 😀
@20modryzajo veľa? Náš syn má oveľa viac hračiek a to mu ich pravidelne triedime. Keď sa s niečím dlhšie nehrá odložíme to a po čase mu hračku opäť vytiahneme.
@trdelnik234 aj my mame hojdu v dvojizbaku a super je sak na strope nezavadzia 🙂
@ektherese8 hej, ale ked som dobre citala, tak treba nechat nejake miesto okolo na hojdanie ci ako ?
Moje deti maju omnoho viac, a to kazde z nich 😎
tiez mame aj viacej hraciek a stale je malo :D
@trdelnik234 jasne sak je nad manz.postelou keby sa odrapila aby padol do makka :D
@ektherese8 AHA, to ma nenapadlo. Ale tak potom musi byt vysoko, aby ti nevadila pri spani ( akoze aby si nemala pocit, ze ti nad hlavou visi plachta). Neviem si to dost dobre predstavit. Nemas fotecku, mozes aj do IP. Ja viem, ze som s tym otravna asi, ale hladam optimalne vyuzitie v malom priestore.
@20modryzajo toto veľa 😀 niekedy ich zober k nám aj keď sa nepoznáme a budú ťa na rukách nosiť aká si skromná 😀
@20modryzajo Uprimne ja som vobec ani nepochopila co vlastne riesis 😖 😨
Ked sa ti to nezda vela tak povedz muzovi, ze to nie je vela a bodka (on nech to vysvetli rodicom). Ak s tym ma taky problem, ze sa kvoli tomu dokonca dokazete pohadat ( 😕 co je celkom dost cudne, fakt nechapem co by niekomu na tom mohlo vadit) tak mu povedz, ze rada tie hracky vyhodis ak bude potom on od rana do vecera zabavat maleho bez hraciek...
@whitecat666 Tak buď rada, že nechápeš. Musím sa jej zastať, ja som toto zažila, naše deti nemali vôbec veľa hračiek a furt to riešil môj muž aj jeho rodičia a tiež sme sa vedeli dobre na tom povadiť. On mal stále pocit, že im stále niečo kupujem, pritom to nebola pravda. Môj muž si ani sám sebe nekúpi.
@20modryzajo vôôôôôôôôôôôôbec nie, škoda, že ti nemôžem odfotiť iné detské izbičky, ktoré vídam, tvojmu dieťaťu by som nakúpila ďalšie hračky, skôr sa mi zdá, že ich má ešte málo 🙂
ako to vôbec nieje vela my mame jednu miestnost a tam su len hracky keby chcem mozem si otvorit hrackarstvo 🙂
@natalym Ja do nej naozaj nechcem rypat, len mi to prislo zvlastne. Ja som napriklad dost setrna ale na deti mi nikdy nie je luto minat. Komu inemu dopriat ak nie im? Keby som ja osobne stretla muza, ktory by takyto postoj nemal, tak si ho asi ani nevezmem. Pretoze pochybujem, ze by potom takto reagoval IBA pri hrackach, pravdepdobne by sa to tykalo vsetkeho vratane potravin, dovoleniek, skolneho... A co potom? Hadali by sme sa od rana do vecera. Je dolezite mat rovnaky pohlad na minanie penazi a ak ho nemaju tak treba neustale argumentovat (co by mna sice neustale nebavilo ale myslim, ze obhajit si hracky nie je az take tazke...).
moja bude mat tri a ma asi tolko toho co tvoje dieta, nie je to mozno moc ale nie je to ani malo, aj moja mama vyprava kolko toho ma, ale my zas hracky s kt sa nejaku dobu nehra posuvame
My mame teda ovela viac hraciek v izbe a 3 vrecia su este na povale odlozene, lebo ich nemame kam dat.
@20modryzajo no, tak ja to zhrniem slovom velmi malo....nasa ma plnu izbu, potom v komore, v pracovni a v spalni.....to co tam mas, tak je u nasej jedna krabica...povedz manzelovi, ze je zgrlos. Keby sa mi tu chcelo pobehovat s fotakom, poslem ti fotku, co je strasne vela hraciek....
@whitecat666 Ja to poznám veľmi dobre. Môj muž je z tých šetrných, podľa neho je plytvanie aj keď kúpiš dve maslá, lebo na čo, keď potrebuješ len jedno. Ťažko sa to vysvetľuje tomu kto to nezažil. Preto to nemôžeš ani pochopiť.
@20modryzajo keby som ti poslala fotku z detskej izby naseho syna tak by si mala pocit, ze vlastnime hrackaren 🙂 tvoj syn ma 1/10 z toho co ma doma moj syn. A to vzdy dorazia babicky a teticky a donesu dalsie hracky. Uz sme zavaleni a vsetci nosia dalsie knizky a hracky a syn setri do prasiatka ze si kupi lietadlo - ani neviem kam ho dame. Ma doma len 5 stavebnic lego duplo 😖 a 60 kniziek a 2 motorky, 50 plysovych hraciek a obrovskeho 150cm plysoveho psa. O stavebniciach, kockach, loptach, balonoch, puzzle, pocitadlach, minonoch, gulickach a bazene, puzzle, vozitkach a peciatkach, pastelkach, vlacikoch, ani nepisem. Sme zreli si kupit lopatu na odhrabavanie. Takmer vsetko dostal - kupili sme minimum z toho co ma. Vsetci poznamenali so smiechom ze si mozeme otvorit obchod ale nikto nam to nikdy nevycital. Preco aj 😕
@20modryzajo ahoj, nie je to vela, je to prijemne mnozstvo hraciek, bez problemov
starsi ludia neboli na to zvyknuti, lebo volakedy mali jedneho plysaka, nejaky merkur a babiku a to bolo vsetko, plus tri knizky ak vobec, tak pre nich by bolo vela aj dve tie prepravky
ja mam doma tri deti
pri prvom som si vypocula vsetko mozne, velijake tlaky boli na mna vyvijane, manzela tiez riadne spracuvali s nazormi, co sa uplne vsetkeho tyka, co ta napadne, ked mas doma deti, od mnozstva hraciek, po skladbu stravy az po dobu dojcenia dietata, nazory na vychovu.....cokolvek, vo velmi malo veciach sme sa zhodli
zaklad je usmievat sa, napchat ich kolacom a kavou, spytat sa, ako sa maju a co na to ich lekari, oni sa vykecaju a nebudu mat cas na rypanie
a kebyze to hovoria o mojom po okoli, tak ja by soms a len usmiala, ze ano, mame toho velmi vela, a este mam v plane kupit sest krat tolko :D
prosim ta, co ta po kom, co si mysli
toto je tretina jednej nasej detskej, mame dve izby detske a este momentalne aj v obyvacke co to, prekladam postupne krabice, aj to ma v kazdej izbe nieco rozlozene a deti tiez svoje :D
ved ked si vezmem, my sme malej kupili nejaky zaklad a potom sa dokupovalo narodeniny, vianoce, aj to rozumne a aj tak tu je toho kvantum
a teraz akoby som pri tretom nasla :D, nami volene, kvalitne hracky vydrzali dve deti a este aj pre vnucata budu
To by som skor povedala, ze to je malo..
@20modryzajo myslim, ze tak akurat...
necitam diskusiu.. ale zalezi od uhla pohladu.. ako dieta som tolko hraciek urcite nemala..
ale moje deti ich maju viac.. my hracky takmer nekupujeme, iba na sviatky a aj to pomenej - ALE kedze mam najmladsie deti z rodiny, tak vela dedime od neteri a synovcov a navyse nasa sirsia rodina si neda vysvetlit, nech im nekupuju tolko veci /a ze my mame obrovsku rodinu/..
takze, keby som sa ja snazila urobit fotku nasich hraciek, asi by sa ma tu pytali, ci som odfotila detsky kutik 😀 z tohto pohladu podla mna tvoj syn urcite nema prehnane vela hraciek..

@trdelnik234 ta hojdacka je bohovska mame ju,ked isli malehu stolicky tak sa v nej hojdaval v mojom naruci iba tak vedel zaspat ,chlap ma riadne dodzubkal ked som ju kupila a hrozne hundral aj mu dlho trvalo kym ju zavesil no potom sa mu tak zapacilo v nej hojdat ze v nej vedel tiez zaspat v teplucku pri krbovych kachloch😃hundros stary dakedy je ako dochodca uhundrany co mu vsetko prekaza