icon

Je toto množstvo hračiek strašne veľa?

20modryzajo
30. mar 2016

Caute baby mam novy nick koli tomu aby sa do mna zas ktosi premudrely nenavazal tak som inkognito.Mam jednu otazku,moj chlap do mna stale huci a vadime sa koli tomu dost casto,bo jeho fotrovci maju rovnaky nazor takze ma to od nich nie z vlastnej hlavy....Je toto mnozstvo hraciek prehnane vela?Vsade kde chodime kazdemu vykladaju ze nas maly ma toho hrozne vela a uz to neni kde davat a dalsie keci okolo mnozstva hraciek...pritom odkedy je maly na svete tak mu za ten cas oni kupili loptu a legove zvieratka z farmy,nic viac.
jedna bednicka su vysypane kocky z 5 alebo 6tich setov uz neviem lego duplo;druha bednicka 2balicky drevenych kociek farebne a len prirodne,vrecko drevenych goraliek,drevene puzzle 3ks,dreveny hlavolam 3ks,drevena vlacikova draha ta je rozlozena na foto;tretia bednicka su plastove hracky väcsinou auta;velky traktobager s vleckou,velka tatra,odrazadlo,nakupny vozik so 4mi plysakmi,a co som zabudla nafotit je zopar kniziek a leporel,dve vymalovanky s pastelkami,drevena mys na palicke kt.tlaci,lopta ta tiez nie je na foto bo sa snou hraval vonku tak je vonku kdesi. To je vsetko je to naozaj strasne vela hraciek????diky za odpovede

Je toto množstvo hračiek strašne veľa?
bonaqa2013
30. mar 2016

my máme viac, len je pravda že deti sú 3. Ale o moc o moc viac ako vy.... Pomaly to budem likvidovať...

misel0806
30. mar 2016

@20modryzajo podla mna to nie je vela. My sme na tom podobne syn ma tirz vela hraciek. Od plysakov lega puzzle odrazatka auta tatry smetiarske ovladacie tych ked nema tridsat tak ani jedno nehovorim o tych malych autickach este kolko tych ma plne krabice, bycykle ma kolkobezku ma korcule ma a hromadu dalsich veci nebudem to do detailov pisat lebo je toho vela. Aj kniziek ma vela.. Tiez cely byt zapratany kracky su vsade v kupelke s ktorimy sa kupe. Na balkone mam take bycykle odrazadla formulu traktor aj s vleckou tam je.. No je toho tiez dost.. K detom to jednoducho patri hracky su ich svet😊

cuculiatko88
30. mar 2016

Vobec to nieje vela,my mame viac a maly dom,takze hracky su vsade,aj ked sa to snazim nejak zregulovat,je ich aj tak moc 😂😂😂

mamadoma
30. mar 2016

Vela?vobec nie.a knihy nemate?

diridiridin
30. mar 2016

Mne to príde až málo. :D Ale to záleží od konkrétnej rodiny. No tak povedz mužovi, že nech mu to vytriedi (ked bude doma) a odlož to do pivnice. A keď sa malý nebude mať s čím hrať, tak ho pošli za otcom, nech mu čosi vymyslí.

Kedysi nemali deti nič, ale od troch rokov sa samé lopotili kdesi po ulici a po vonku a stále mali čo riešiť, teraz tie deti sú prevažne doma. Tak čo majú robiť. Dívať sa do blba?

petra3312
30. mar 2016

@20modryzajo keby som ja mala odfotit, co mame doma my, tak by mi tu nestacilo asi 20 stran na vsetky fotky. U nas je to naopak, svokrovci neustale nieco kupuju. Vobec nas nerespektuju, ked ich tyzden co tyzden prosime, aby uz dalsie hracky nenosili. Ja uz mam pocit, ze nas tie hracky o chvilku zozeru a to neustale vytriedzujem, davam na charitu, posuvam dalej susede, sestre, vyhadzujem.
Takze odpoved na Tvoju otazku, nie, nemate toho prehnane. Dieta sa potrebuje s niecim hrat, samozrejme mala by byt dodrzana ista miera.

mariankas
30. mar 2016

Myslím si, že to nie je veľa hračiek, vôbec nie. A všetky moje deti sa najradšej hrali pri nás minimálne do desiatich rokov. Keďže som vedela, že to nebude naveky, neriešila som to, skôr naopak, užívala som si chvíle, kedy chceli byť s nami, teraz sú už dvaja dospelí a najmladší mi nosí hračky do obývačky čím ďalej menej, aj mi to bude chýbať 😨

katka1981
30. mar 2016

@20modryzajo, neviem ako stare mate dieta, tych hraciek nie je vela. Ale nic si z chorych hlav nerob. Moji svokrovci malej tiez hracky nikdy nekupili, a nie preto, ze by ich mala na tony ale preto ze su....... a uz k nam ani nechodia, jedine vnuca si nevideli svokor od Vianoc a svokra asi rok a pol. Debilom nevysvetlis, som rada, ze ich nevidim, nepocujem a nech to tak uz ostane, lebo hento nie su stari rodicia. Ale psovi synovemu kupuju stale hracky, nasa ma vraj vela a to do 2 rokov nemala skoro nic, postupne sme kupovali, nebolo velmi zaco, ani vtedy jej nekupili, potom sa nam podarilo nakupit, mala uz dost, ale decku nikdy nie je dost, vekom sa hracky menia a keby mala doma aj velkosklad, to neznamena, ze jej nemozu kupit.

maxiva
30. mar 2016

to asi kazdy chlap frfle,ze deti maju vela hraciek 😉

poljana
30. mar 2016

z pohľadu ak chceš kupovať nové hračky pre neho - hračiek je dosť.
z pohľadu aby sa na toto množstvo otec dieťaťa hneval - hračiek je málo, záleží od rodiny, už som videla eeeextremne viac hračiek na jedno dieťa. Toto množstvo je asi tak 1/6tina toho čo má môj krstný syn.

Záleží od zvyku v rodine - u nás sa na sviatky deťom kupujú hračky, ale nekupujú ich rodičia, lebo sa ako so súrodencami stretávame a deti dostávajú hračky od babky, tiet a strýkov... Ak by som toto tvoje množstvo hračiek kupovala ja všetko pre moje dieťa, môj muž by sa asi tiež hneval.. ale dosť záleží od toho, čo mal ten muž keď bol malý. Ak mal len dve autíčka a jeden vláčik tak si bude myslieť že toto je extra veľa na jedno dieťa (hlavne ak to ide z tvojich peňazí).

@20modryzajo

meluela
30. mar 2016

@20modryzajo aj ja chcem takych svokrovcov co nekupuju hracky 😀 mam opacny problem, ja som ten kto u nas tvrdi ze to uz presiahlo unosnu mieru a vzdy ked sa nejakych hraciek zbavim pribudne tona dalsich

20modryzajo
autor
30. mar 2016

@trdelnik234 ano taku zo stropu a nezabera ani moc miesta ked sa dohupene tak ju prihaknem o bok steny

20modryzajo
autor
30. mar 2016

@natalym dakujem za podporu☺,ja to mam presne to iste to skor maly im da nez oni jemu dokonca ho od narodenia ani nevystiskali pusu dava len maly oni mu nedaju len otrcia lico ked pridu tak donesu psovi kosti a vnukovi dieru z kolaca je to smutne...keby na to nemali nepoviem ani pol slova no nakupuju len v znackovych obchodoch ale len pre seba a dceru kt.pracuje v prahe na vyske v kancli,sak synovi a jedinemu vnukovi netreba im staci aj tesco co si kupia samy....take maju oni zmyslanie

20modryzajo
autor
30. mar 2016

@meluela oni nekupuju vobec nic,ani hracku pre radost,ani oblecenie,ani knizky omalovanku ci pastelky,ani jedlo (jogurty,pecivo,ovocie a pod) proste nic sak naco ved uz ma

motylik86
30. mar 2016

@20modryzajo ked uz moj manzel povedal,ze tych hraciek nie je vela (a to je drzgros 😉 ) tak tych hraciek fakt nie je vela! moji rodicia tiez stale okomentuju,ze ma nasa dcera v 3 rokoch straaasne vela hraciek...ja sa uz nad tym nevzrusujem...co mam robit ked byvame v zahranici a navstevy zo Slovenska si u nas podavaju klucku a kazdy sa chce za noclah odvdacit hrackou...takze asi 2/3 hraciek sme dostali, dost casto su to uplne kraviny...my jej kupujeme hracky len pri nejakej prilezitosti , no je pravda,ze to co jej kupujeme je vacsinou aj trosku drahsie,ale zato kvalitnejsie...takze pozdravujeme manzela a nech sa ide pozriet na to, kolko hraciek maju ine deti 😉 🙂

kuriatko84
30. mar 2016

ja mam zas opacny problem, my sme v 2 izbaku, mame 1 dievcatko, 5 rokov a mame toho tolko, ze by sa to na 3 fotky nezmestilo 😀 ja musim svokrovcov krotit, lebo ked to takto pojde dalej, tak jej k 7 narodkam kupia auto 😠

whitecat666
30. mar 2016

@natalym a preco muzovi nepovies ked nechce kupit dve masla ale len jedno, ze OK ale ty budes musiet teda maslo prestat odteraz uplne jest (lebo nam to vychadza tak, ze potrebujeme dve takze niekto sa bude musiet obetovat a uskromnit ak chceme kupit len jedno)... Co na to povie?

jajka257
30. mar 2016

@20modryzajo fuuuha, dnes prisli svokrovci, malu nevideli az 4 dni a uz tu som po kolena v papieroch a v krabiciach.....zas nam pribudli nove hracky....a nasa zberatelka sa vyteduje...
Neviem, ale my kupujeme a stari rodicia kupuju a ja sa to snazim niekde narvat....

tajka1986
30. mar 2016

@20modryzajo nie, nie je to vela. Moja svokra tiez stale piskuje ako ma vela hraciek a nevie co jej ma kupit ked ma sviatok. Kupuje fakt len kraviny uplne blbosti z cinskeho co sa hned rozpadne po prvom pouziti aj to len k narodwninam ci vianociam. Naposledy kupila 2r.dietatu ZIVU korytnacku aj s akvarkom! Skoro ma porazilo! Neviem co taka blbost stoji ale peniaze by som pre malu vedela lepsie vyuzit. Ja som zas taka ze kupim hracku hockedy ked aj malickost malwho plysaka alebo figurku do domceka ked sa mi nieco zapaci. Moj len pokruti hlavou a skonstatuje ze mama zas bola v obchode 😀 ale dalej neriesi. Svokru pustam jednym uchom dnu a druhym von. Nebudem si kazit den hlupymi recami typu "uz mas toho tolko ze nevies s cim sa mas hrat". To su len kecy aby zas nemusela nic kupit a zostalo na cigarety. Nemozem vsak povedat,co sa tyka maskrty vzdy nieco donesie..coko sladkosti som zakazala tak nosi len ovocie a sem tam nejake cukriky gumene 🙂

shia
30. mar 2016

nie je toho vela. Ja mam opacny problem - ja kricim stop, a ostatni len kupuju a kupuju a neviem komu to uz mam davat :-/ Ziadny extrem nie je dobry. Ale zalezi hlavne na syncekovi, ci vidis ze si to vazi a vie sa so vsetkymi hrackami hrat, ale vyzeraju to hracky rozumne, takze nie - urctie to nie je vela.

natalkasimonka
30. mar 2016

Nevsimat si.nie je to vela.toto rozpravaju len stari rodicia ktori svojmu vnucatu nikdy nic nekupia.vlastna skusenost

celasapremenim
30. mar 2016

@natalkasimonka presne :D:D:D:D

tinqua
30. mar 2016

Je to v pohode, mozno pindaju zato, ze sa s tym az tak nehra potom ergo zbyto ne zavadzaju...ale to je fuk, moja ma hraciek tak trikrat tolko a idu dalsie narodeniny ...a ja ozaj neviem co stym, lebo my mame extrem opacny, prve vnuca takze sa ide kazdy zblaznit a ju pritom zaujimaju len knihy a kreslenie, este sem tam plastelina...nevsimaj si jedina rada

zuzka0605
30. mar 2016

vela?podla mna to je malo.

katarinamarkova
30. mar 2016

@20modryzajo z toho vykladu: uz to neni kam dávať....
usudzujem že bývate zrjeme u rodičov a delíte sa o priestory a asi tu ani samostatná detská izba nie je......je to tak?
ak áno, tak hračiek je akurtát - ani málo, ani veľa.
ak má dieťatko vlastnú izbu, tak sa všetky tieto hračky zmestia tri boxy pod posteľ a ostatné do jednej menšej poličky - čo je v podstate prázdna detská izba.
ale tak či tak - čím menej hračiek, tým viac sa s nimi dieťa hrá, tým viac si ich užije.

shee11
30. mar 2016

No ja neviem. Ide asi aj o to či sa dieťatko s tymi všetkými hračkami aj hrá a realne ich využije. Ja osobne nerada vyhadzujem peniaze za hlúposti (a tých je podla mna dnes neúrekom) Náš má asi o polovicu menej hračiek, ale zahrá sa s hocičím. Pol hodinu si dokáže presýpať strúhanku, pred 2 dnami sa konečne naučiil otvárať štipec :D rád kreslí, maluje a číta si jednu dve knižky dookola (potom ich obmení). My každú hračku so svokrovcami konzultujeme, nech to nie je zbytočnosť. Podla mna zahrnať dieťa stále novými hračkami nie je správne 🙂

candii
30. mar 2016

Podla mna to vobec nie je vela 🙂

20modryzajo
autor
30. mar 2016

@katarinamarkova byvame vo vlastnom dome

maminecka2
30. mar 2016

Joj, my mame 3x viac! Nech si trhnu nohou. Aj moji svokrovci komentuju kolko toho maju a ze uz vsetko maju a aj tak kupuju aj oni.... A nielen hracky, teraz to boli gumaky, ja mam a aj tak , takze ignorovat 😀

henikav
30. mar 2016

@20modryzajo vobec nema vela hraciek podla mna. Ja som osobne za malo a peknych hraciek, s ktorymi sa da pekne hrat, ktore podporuju tvorivost dietata. Preto brzdim celu rodinu a ked uz kupuju, tak vezmem len to co sa mi paci, ostatne zostava u starkej, inac by nas zahadzali hrackami. No ale ku mnozstvu, dcerka ma asi 3x tolko hraciek a zda sa mi to tak akurat. Drzim len to s cim sa hra, zvysok vzdy likvidujem, aby sa mohli nahradit novymi.