icon

Kedy je správny čas na hranie s bábikami Barbie?

hruska91
16. aug 2024

Ahoj,

Od koľko rokov ste deťom dievčatám kupovali Barbie (Barbie vila, princezna, atd… ). Dcéry majú 5 a 3,5 roka, blížia sa narodeniny staršej. Prekvapila ma z ničoho nič si želá Barbie. Doteraz si želala korčule, tak som bola tak nastavená že korcule, hlavne manžel je z toho v šoku lebo Barbie nikdy nevidel a v hračkárstve mu prišli “zmalovane” 😅Na barbie mi príde skoro, doteraz sa hrala prevažne s legom alebo s figúrkami so sestrou, no možno je robil. Nemáme ani žiadne príslušenstvo k barbie. Ako ste to mali vy?

Este dodám - svagrynine dievčatá (7 a 4 rokov ) majú zakázané Barbie, lebo jej prídu vyzývave a sexisticke, majú prsia atd. Ja som nad tým takto neuvažovala, čo myslite? 🤔

Strana
z2
heln
16. aug 2024

@hruska91 omg, jednorozce symbolizuju cistotu a nevinnost.

babulkomale
16. aug 2024

@hruska91 toto ma strasne pobavilo, ze sa da vyzliect. Ved aj babika babatko sa da, a preto podporuje co, pedofíliu? Chore toto myslenie.
Milovala som Barbiny, lebo mam rada pekne veci a vobec som sa prilis skoro nemalovala a nemam na sebe nic prerobene. Strasne hlupe nazory.
Prerabky az do zavislosti sposobuje nizka sebahodnota zeny, nie to, ze sa hrala s nejakou hrackou.

galganka
16. aug 2024

@hruska91 toto teraz vysvetlilo moju posadnutosť jednorožcami. 😂 Budem to doma tlmočiť, manžel sa isto poteší, že som vlastne uchyláčka na penisy 😂

earlgrey
16. aug 2024

A keď príde švagrina na návštevu s deťmi a uvidia u vás Barbie a nedajbože jej deti sa tej bábiky dotknú, pozru na ňu, zahrajú sa, bude trest? Alebo to budeď skrývať? Lebo toto si neviem predstaviť.

danyelia
16. aug 2024

To nemyslíš vážne, že Barbie sú ,,vyzývavé a sexistické,, 😂 No strašné, že majú prsia, lebo my ženy ani dievčatá ich nemáme...🤦🏼‍♀️ My máme aj Barbie aj Avanger postavičky, ktoré majú zase svaly, no prehodnotím, či je to v poriadku 😃 Tvojej švagrinej šibe, ale že poriadne!

solange7
16. aug 2024

Ked som bola mala, hravala som sa s Barbie babikami a nikdy mi nenapadlo, ze by som kvoli babike mala byt blond, vysoka a zmalovana. Vnimala som ju len ako peknu hracku
ktoru mozem prezliekat a hrat sa s nou ...

solange7
16. aug 2024

Strasne chore ako niektori ludia prenasaju svoje domnienky do detskeho sveta. Deti su nevinne.. ja som tiez svoju Barbie vyzliekala a mala som dokonca aj Kena aj toho som vyzliekala lebo som bola zvedava. A co to znamena? Mam chodit na terapiu kvoli tomu ze som prejavovala prirodzenu zvedavost? 😀

slavomira236
16. aug 2024

@hruska91 mojaa7dem a ona sa s babikami nehrala vobec. Co dostala polozila na policku a konec..skor plysaky ma oblubene

zuzubb007
16. aug 2024

Ty kokos, zakázané Barbie tak to je už na mňa moc, normálne kúpiť moja malá od 3 rokov, kde je problém kúpim aj korčule aj Barbie však stojí 10 euro aj menej ja neviem tieto problémy mat

eternity24
16. aug 2024

@hruska91 poznámka ku švagrinej a jej predstave, že Barbie je sexisticka hracka. Dnes už sú aj barbie doktorka, aj dokonca barbie, ktoré predstavujú úspešne ženy, vedkyne, športovkyne atd. Dnes už neni Barbie to, čo bola pred 20 rokmi, prsnata blondína.

xckaretxxx
16. aug 2024

@hruska91 nikdy, mala ich 10. Tie krásavice ju nikdy neoslovili

carolynka
16. aug 2024

@hruska91 nestacim sa divit niektorym temam
Bat sa dat niekomu babiku lebo ma prsia?
Ja som sa s Barbinami hodiny prehrala a nie som tym postihnuta, skor som postihnuta puritanizmom krestanstva, nechcem nikoho urazit

michaela329
16. aug 2024

@hruska91 Sú aj celkom decentné Barbie, sestrina malá má nezmalovanu princeznú. Švagrinú by som neriešila, prsia mi teda hriešne neprídu.

misicka31
16. aug 2024

Čo je na Barbie vyzývavé a sexistické?To,že majú prsia?Veď to čaká aj tie dievčatá.🤦Dúfam,že u nej bude tabu aj podprsenka a menštruácia.Ano,babe doma Barbie,obliekajú ich,vyvážajú ich a áno aj prsníky a rit mi prídu ukázať aké maju,moja odpoved?Aj tebe take narastie ako každej mladej slečne.Zasmeju sa a veď my vieme .😃

weleda123
16. aug 2024

Ja si presne pamätám, že za prvý deň v škôlke som za odmenu dostala Barbie černošku, v krásnych zelených šatách. A to sú roky a ozaj na to nikdy nezabudnem. Inak čo si pamätám, keď som zvykla strážiť sesternicu, tak určite bola škôlkarka a mala všetko - dom, auto, nábytky, šaty a podobne. Ja už sa teším, keď moja dcéra bude staršia a bude sa s tým hrať, už mám aj domček pre ňu vybratý 🙈 takže ja na tom naozaj nič zlé nevidím.

lucia13022023
16. aug 2024

Ja som mala barbie od asi štyroch rokov. Aj barbie dom, plno doplnkov, robila som im domy, prehrala sa aj tri hodiny.
Ked idem teraz do hrackarstva, tak moje detské srdce len tak skacka keď vidím co všetko je teraz.. Karavan, sanitka, kemp, bazény 🤣 mala ja by odpadla asi

carolynka
16. aug 2024

@lucia13022023 aj ja to tak mam 😅

januska12323
16. aug 2024

Zober dcéru do hračkárstva a nech si vyberie. Zakazovať barbie len kvôli blbym predsudkom je choré.

saxana000
16. aug 2024

Nasa ma barbie od 5 rokov kedy som jej priniesla od rodicov este moj domcek.ma tam vacsinou babiky disney princess elzu annu snehulienku popolusku bellu aj s princom vaianu berusku s kocurom aj nejake dve original od matell veterinarku so zvieratkami a jedna bola s malym dievcatkom a vybavenim a jedna s kuchynkou.mne nepridu sexisticke.su to babiky preboha.postupne sme doplnili auto koc s konikom oblecenie morske vily.bude mat 8 a stale sa s nimi hra.ked mali den hraciek brala si ich do druziny lebo sa dohodli s dievcatami a morsku vilu co meni farby chvosta si nosi cele leto na kupko.. momentalne mame doma troj mesacne kojene babo takze prsia vidi kazdy den aj 10x a nemyslim si ze by ju to nejak psychicky poznacilo.

candii
16. aug 2024

...ľuďom už šibe 🤦🏼‍♀️

estellas
16. aug 2024

Na Barbie nie je nič neslušné ani nevhodné. Niektorí to preháňajú. Nám na základnej zakazovali Harryho Pottera, Hello Kitty, Pokemonov že sú to nástroje diabla.

kristinapetronela
16. aug 2024

Obidvoje ❤️

ivangeline
16. aug 2024

Minule sa ma pYtala dcéra. Povedala som, že dostane na 15tku. Nedávno z nej vyšlo, že na 18tku. Takže mám kopec času nad tým premýšľať. ;)

saxana000
16. aug 2024

@estellas a ta kittinka chudatko co im urobila?ved to vymyslel otec pre dcerku co nerozprava..preto original hello kitty nema usta

diavant
16. aug 2024

Barbie je super, ja som ich mala vela, hadam 15 🙈 aj neoriginalne, kenov a tak. Inak barbie ma aj sestru, ta vyzera ako dievcatko. Ma aj nabytky, karavan vselico. Len take dievcenskejsie. Moja dcera sa s tym hrava u sesternice. Barbie ma doma ale ta ju nezaujima.

estellas
16. aug 2024

@saxana000 Učiteľka náboženstva to hovorila. Ona to počula od nejakého kňaza.Vadilo im že nemá ústa.
K tomu bol nejaký príbeh rodičia mali dievčatko ktoré nemohlo rozprávať, prosili Satana o jej uzdravenie. Oni vytvorili tu hračku Hello Kitty. Teraz si to nepamätám presne možno bol ten príbeh trochu iný.

bolarazjedna
16. aug 2024

Autorka, aj keď tie barbiny sú vyzivave, to neznamená, že dievčatá sa kvôli tomu tak budú obliekať, skoro sa maľovať, atď..... Takisto, skoro každý chlapec sa hrá s puškou, mečom atď. Ale za to sa z nich nestane zabijak....

saxana000
16. aug 2024

@estellas ano tak nejak to vzniklo.im to dievcatko naozaj nerozpravalo tak jej vymysleli postavicku.ale satana nikto nespominal.

adonish
17. aug 2024

@hruska91 starsia dostala prvú myslim ako 3rocna a nic. Zacali ju bavit tak v 5 rokoch. Mladsia sa zviezla, ta si fici od necelých 3 rokov 😊
Kazda ma po 2 a na Vianoce im chceme kupit Barbie domcek 😂

libusak
18. aug 2024

Nikdy nechcela ani barbi a ani ine babiky

Strana
z2