icon

Kolobežka a cyklovozík - za a proti

zuzu1122
9. sep 2022

Ahojte žienky, mamičky. Chcem sa opýtať na názor, či by ste zvolili na cestu do a zo škôlky elektrickú kolobežku so sedadlom a na ňu napojený cyklovozík. Viem, že niektoré ženy to tak riešia. Žvažujem túto alternatívu zo zdravotných dôvodov. Škôlku mám dosť do kopca a nie zrovna blízko.

Strana
z2
galganka
9. sep 2022

...tak túto kombináciu počujem prvý raz. Je to ok, zapojiť za niečo také malé a elektrické cyklovozík? Pôjdeš s tým po ceste? Lebo na chodník nič elektro nepatrí. A späť dole kopcom to ubrdzí tú váhu?

laila22
9. sep 2022

@zuzu1122 Ešteže vynašli elektrické kolobežky..

leangela
9. sep 2022

No tak ja som o niecom taktom to a ni nepocula a nie to, aby som nieco take aj videla. Neviem ja vseobecne tie elektrokolobezky nejak nemusim a neviem, ci je to bezpecne este nieco za nou takto tahat

tatianna56
9. sep 2022

este som nieco take nevidel ani o tom nepocula. neviem no, ani sa mi to nepozdava ako prave najlepsie riesenie. celkovo nie som moc zastancom tych elektrickych kolobeziek.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

Preto sa žienky pýtam. Manžel sa stretol s tým, že jedna žena si kúpila elektrokolobežku ale neutiahlo to lebo výkonnostne to nezvládalo. Ja osobne elektrokolobežky tiež nemusím ale hľadám spôsoby ako si uľahčiť cestu. Samozrejme so 100% zreteľom na bezpečnosť. Samozrejme po chodníku by som s tým nešla. A veď ani nie je po akom. U nás je v celej obci jeden jediný chodník, ktorý je dlhý cca 300 metrov.

evica17
9. sep 2022

@zuzu1122 ja by som tak nešla. A ešte dole kopcom potom. Radšej bike elektro alebo peši no

jaga18
9. sep 2022

V podstate, keď sa ťahá cyklovozik za ebajkom... ale popravde neviem si to predstaviť s kolobezkou. Môj vozík by sa za kolobezku ani pripojiť nedal, jedine o koleso bicykla. Keď existujú spoje aj na elektro kolobežky, tak logicky je možné ťahať vozík aj e- kolobezkou .

zuzu1122
autor
9. sep 2022

Elektrobicykel v tomto prípade neprichádza do úvahy nakoľko taký čo by ma utiahol do kopca aj s dieťaťom tak vychádza veľmi draho.

galganka
9. sep 2022

@zuzu1122 elektrobicykel nevytiahne a malá kolobežka hej?

galganka
9. sep 2022

Googlim uz chvíľu a žiadnu kolobežku za cyklovozík nenachádzam. Ani spoj na to určený.

wade
9. sep 2022

Jedna vec je ťahanie do kopca - ale hlavne brzdy na to nie sú stávane. Už samotnú kolobežku v krízovej situácii na mokrej ceste ubrzdiť je problém. Keď ta potlači vozík tak.. ja by som s týmto urcite neexperimentoval. Elektricky bicykel (aj slabší) by to mal v pohode zvládnuť.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@galganka neviem kde som také niečo písala. Ja som písala že elektrobicykel ktorý by to utiahol vychádza veľmi draho. Hocijaký elektrobicykel do kopca kade chodím to neutiahne. A to mám od člověka čo s elektrobicyklami priamo robí a robí aj servis. Elektrokolobežka o ktorej hovorím má dva motory.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@wade práveže slabší bicykel to nezvládne do kopca kade chodím. Mám info priamo od servisáka elektrobicyklov.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@wade rozmýšľala som nad týmto Kugoo G-booster

luccija
9. sep 2022

@zuzu1122 urcite nie...mala som kvalitny cyklovozik.Ani neviem ci sa to da za elektrokolobezku pripevnit.A elektrokolobezky nepovazujem za bezpecne aj, ked ju mame..
ale vaha cyklozovika, dietata....zle pocasie neviem si predstavit takto fungovat na jesen.Ked sa vobec sa bezpecne pripevnit cyklo za kolobezku ved tam bola vodiaca tyc a specialne sa to pripevnovalo o koleso bicykla
Ja som cyklo pouzivala 3 roky pravidelne
Tak si kup eletrobike a cyklo...ak nebyvas niekde na severe zimy nie su chladne a vyuzijes to aj pocas zimy

gabriela_obzerova
9. sep 2022

@zuzu1122 uz roky rokuce chodim na hradzu, kde denne stretam desiatky korculiarov, cyklistov, cyklovozikov, kolobezkarov… O takejto kombinacii som vsak v zivote nepocula a ani som nevidela. Cyklovozik mam, na bicykel treba mat spoj , no neviem, akym sposobom by si ho chcela k tej kolobezke pripevnit. To si najskor zisti, ci sa to da vobec.

ibrunova
9. sep 2022

O chvíľu je zima, ja by som teraz nič také nekupovala a o bezpečnosti tiež nemôže byť ani reči.

mistymay33
9. sep 2022

@zuzu1122 kolobezka neutiahne do kopca teba a nie to este cyklovozik. A cyklovozik sa pripina na zadne koleso bicykla, cize ta tyc vozika je v urcitej vyske, lebo sa pripina na stredovu osku kolesa. Kolobezka ma male kolesa, nebudes vediet tyc s vozika pripnut na zadne koleso. Tyc by bola nizko, lebo stred maleho kolesa je v inej vyske ako stred velkeho kolesa. A myslim, ze podla zakona, ani kolobezka nemoze tahat cyklovozik. Z technickeho, zakonneho a bezpecnostneho hladiska je to nezrealizovatelne.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@mistymay33 kolobežka o ktorej hovorím má dva motory. Úplne bez problémov v viezla do prudkého kopca 120 kiloveho chlapa tak nechápem prečo tu píšeš že ma kolobežka nevytiahne. Za ďalšie keby som brala do úvahy len bicykel aj cyklovoziky sú s rôznym upevnenim. Záleží od typu. Sú také ktoré sa upevňujú o koleso a také ktoré sa upevňujú o sedadlo. Každopádne ďakujem za názor.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

Aby som to uviedla na pravú mieru. Ja nikde nepíšem že jednoznačne cez mŕtvoly chcem takúto kombináciu. Prišla som si sem po radu resp či má niekto takú skúsenosť. Hľadám iba naschodnejsie riešenie mojej situácie samozrejme so zreteľom na bezpečnosť. Ak to nie je možné z technického hľadiska, v poriadku. Som vďačná za každý názor. Len nerozumiem tomu, prečo majú niektoré ženy tendenciu zosmiešňovat. Veď napíšem: áno, ide to alebo nie nie je to možné z toho a toho dôvodu,pripadne napísať vlastnú skúsenosť.

gabriela_obzerova
9. sep 2022

@zuzu1122 no, pises, ze vies, ze niektore zeny to takto riesia. Cyklovozik plus kolobezka. Podla mna to vsak nie je mozne, mam vozik, viem ako sa napaja, ako zabaca, ako to funguje. Na kolobezku neexist, jedine nejako podomacky zostrojene proti predpisom…

zuzinka888
9. sep 2022

Tak si mohla skor dat foto kolobezky, lebo vacsinou si tu zeny predstavia tu na kt sa teraz premavaju detvaky po mestach chodnikoch. No su kolobezky aj na sedenie take male " motorecky".Asi myslis taku. No to skor preber s niekym kto sa v tom vyzna- predajca a nie zienky na MK.( bez urazky )

galganka
9. sep 2022

Takže chabá a čudná kombinácia kolobežky a cyklovozíka ťa vyjde lacnejšie ako poriadny elektrobicykel. To je isto hlavný parameter pri kúpe dačoho, v čom budeš prevážať deti. 🤷‍♀️

vilma7
9. sep 2022

Máte takú veľkú dedinu, obec? Aká je vzdialenosť od domu ku škôlke?
Ja by išla radšej do toho bicykla, využijete ho ešte x krát, hlavne keď budete mať cyklovozik.

galganka
9. sep 2022

@zuzinka888 mali sme elektrokolobežku so sedačkou. Naozaj si neviem predstaviť ako tam chce zapnúť cyklovozík, ani ako s tým chce jazdiť.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@gabriela_obzerova no áno. Lebo manžel volal s jednou pani ktorá predávala novú elektrokolobežku a tak sa jej pýtal že prečo a ona mu povedala že za to zapojila cyklovozik a že ju to neutiahlo.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@zuzinka888 ďakujem za odpoveď. No ja som tu uviedla názov ale asi som mala dať fotku

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@galganka ja teda neviem či nechceš rozumieť alebo nerozumieš. Ja som tu uviedla názov koloběžky. Potřebovala som vedieť názory resp skúsenosti aby som sa nevrhla do niečoho čo potom oľutujem. Je to tak ťažké pochopiť? A áno táto elektrokolobežka + cyklovozik vyjde lacnejšie ako samotný elektrobicykel.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@vilma7 Neviem či mi to zdravotný stav dovolí. Ale ďakujem za názor 🙂

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@galganka Vieš, práve preto som sa pýtala či je to alebo to nie je možné. Ja som elektrokolobežku nemala.

Strana
z2