icon

Kolobežka a cyklovozík - za a proti

zuzu1122
9. sep 2022

Ahojte žienky, mamičky. Chcem sa opýtať na názor, či by ste zvolili na cestu do a zo škôlky elektrickú kolobežku so sedadlom a na ňu napojený cyklovozík. Viem, že niektoré ženy to tak riešia. Žvažujem túto alternatívu zo zdravotných dôvodov. Škôlku mám dosť do kopca a nie zrovna blízko.

Strana
z2
galganka
9. sep 2022

@zuzu1122 a ja ti píšem, že sme mali takú kolobežku. Značku si nepamätám, ale vyzerala veľmi podobne. Vyšlapala aj kopec, kľudne aj s ťažkým manželom. Ale naozaj neviem, ako tam chceš zapojiť cyklovozík. Zbehni mrknúť Decathlon, alebo dačo a pozri, ako sa taký vozík zapája. Ja teda bárs kde deti napchám, ale toto by mi ani nenapadlo. A dupľom dole kopcom, ako by to tá pidibrzda na tom pidikoliesku mala celé ubrzdiť.

baluinka
9. sep 2022

@zuzu1122 my mame cyklovozik ale neviem technicky predstavit,ako to ma niekto namontovane na kolobezku. nemyslim si,ze to je mozne..inak cyklovozik je top vec, to odporucam a mozno nejaku lacnejsiu verziu e-bike k tomu?

sojorez
9. sep 2022

Ja mam tiez cyklovozik, ale neviem si predstavit upevnenie na koleso kolobezky. Ja ten nas upevnujem na osku bicykla. Taktiez pri jazde s vozikom sa ten bike sprava inak, kolobezka mi pride labilnejsia pri tomto spojeni.

lilope
9. sep 2022

@zuzu1122 kúp si ten pre teba dostupný elektrobicykel a dieťa posaď do sedáka na bicykli ako to robili ľudia pre nástupom elektro éry.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@baluinka
@galganka
Z celkovej trasy je samotný kopec cca 1/3. Elektrobicykel ktorý toto vytiahne nemôže byť so zadným motorom pretože tie sa robia iba vo variante 32 alebo 43 Nm. Bicykel ktorý vytiahne vodiča a vozík musí mať stredový motor o minimálnom krútiacom momente 80-95 Nm. Výkon motora je 250 W - 500 W v špičke. Bicykle s takýmito paretrami aj s baterkou stoja od 1800 eur (žiadna bezmenna značka). Koloběžka ktorú mám naysli stojí 600 eur + vozik. Kolobežka ma dva motory o vykone 1600 W a dve brzdy. Zapínanie vozíka za kolobežku by bolo technický upravené v dielni na zosilenú trubku sedanky. Pre predstavu posielam obrázok danej kolobežky. Takto vyjadrenie som dostala od servisáka.

gabriela_obzerova
9. sep 2022

@zuzu1122 neviem ako to spravila, ale to asi vyriesil nejaky domaci kutil. Oficialne ziadny taky spoj, co by spojil tieto dve veci nie je

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@lilope tento luxus si môžem dovoliť keby som mala jedno dieťa. Ja mám deti dve. S jedným chodím do škôlky pre to druhé.

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@gabriela_obzerova ako som spravila čo? Toto je normálne predávaná kolobežka tak ako to vidíš. ja som tam nič nerobila. Takto sa to predáva aj s tou sedačkou.

gabriela_obzerova
9. sep 2022

@zuzu1122 ako ta pani, s ktorou si volala napojila ten vozik…. To jej musel niekto taky spoj len vyrobit na mieru…

zuzu1122
autor
9. sep 2022

@gabriela_obzerova no buď jej to vyrobili alebo mala cyklovozík, ktorý sa pripájal na sedačku.

baluinka
9. sep 2022

@zuzu1122 urcite jej to vyrobili len nejako na mieru,lebo cyklovoziky sa napajaju na koleso,nie na sedacku, ved ta je moc vysoko.

slovakboy
9. sep 2022

@zuzu1122 výborne, tá kolobežka 1600W to utiahne. Bicykel je slabší pretože počíta s tým že mu budeš pomáhať. Krútiaci moment nie je smerodajný údaj. 40Nm je na motor veľmi veľa. Taký 1600w motor dokáže vytočiť max 4-5Nm ale prevody ho zvýšia na koľko treba hoci aj na 100Nm ale na kolese nie v motore. Dôležitý je výkon. Ak je výkon tak je aj krútiaci moment a rýchlosť. Sagan ma výkon pri stúpaní do kopca priemerne v pretekoch 450 W a v maxime 1130 W. Takze kolobezka s výkonom 1600 W utiahne aj teba aj cyklovozik aj dokopca. A utiahla by aj Sagana v pretekoch. Len by musela byt sprevodovana na jeho rýchlosť.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
gabriela_obzerova
10. sep 2022

@zuzu1122 mam cyklovozik a velmi dobre poznam rozne modely. Na sedacku sa pripojit neda. Ja osobne by som to ani nerobila

galganka
10. sep 2022

@slovakboy a ubrzdí cestou dole tá kolobežka s tými kolieskami jej váhu, váhu vozíka a detí dnu? Alebo ich to hodí do prvého jarku?

lilope
10. sep 2022

@zuzu1122 tak to si mala uviesť v príspevku. Tam si len napísala, že chodíš po dieťa do škôlky. Inak dá sa viezť aj dve deti naraz.

zuzu1122
autor
16. sep 2022

@lilope Ďakujem za zaslanie linku. Avšak toto neprichádza do úvahy. Opakujem s mojim zdravotným stavom by som to do toho kopca nevytiahla.

luliu
16. sep 2022

@zuzu1122 za kolobežku sa nesmie pripojiť cyklovozik a takto ísť na cestu. Budeš riskovať zdravie svojich detí, podomácky vyrobené spojenie, ktoré sa urve a deti budú po ceste letieť dole. Nemyslím to v zlom, ale toto normálneho človeka nenapadne

mareri
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2