icon

Kuchynka pre chlapca

andrea_1212
18. dec 2020

Dobrý deň 🙂 som tu nová a toto je moje prvé fórum. Čo to som už prečítala a veru zaujímavé témy sa tu preberajú, tak teda sa pripojím aj ja a idem sa vás popýtať. Kupovali ste kuchynku aj pre chlapčeka? Zastávam si názory, že aj muž by mal vedieť variť a robiť všetko rovnako ako žena, aj keď asi ako všetky dobre vieme, tak to neplatí vždy. Ja by som syna chcela viesť touto cestou, ale muž ma vysmial, že chlapcovi a kuchynka. Aký máte na to názor? Včera tu jedna pani pridávala stránku lalashop, či jej príde tovar a tam som našla krásnu drevenú kuchynku. Volala som tam pred chvíľkou a vraj si po to môžem prísť aj osobne, keďže som z okolia, kde sídlia. Mali síce aj v Lidl, ale vtedy som na to vôbec ešte nemyslela. Baby, poprosím vás o reakcie. Ďakujem pekne a prajem vám pekný deň

Strana
z2
elementissa
18. dec 2020

@asia83 bože ty máš také názory a pohľad na vec, že aj moja školiteľka aj oponentka zaverecnej práce by ta vyhodili oknom 🙈🙈🙈 študovala som psychológiu. A len tak btw, syn mojej školiteľky si sám vyberal v obchodoch ružové a fialové oblečenie a hral sa s bábikami. A vyrástol z neho hetero chlap. A každý jeden, keby aj bol hneď homosexuál, tak čo teraz? Úlohou rodičov nie je deti frustrovať a potláčať ich prirodzené prejavy a prirodzené pudy. Môj syn má aj neutrálne hračky, aj bábiky, aj chlapčenské. A prirodzene inklinuje k autíčkam a vláčikom. Ale keď má dieťa na výber všetky tri možnosti a vyberie si ružového jednorožca, tak snáď mu to nezakážem a nebudem mu hovoriť ze no no no, to je dievčenská hračka a "nebuď ako dievča".... Prepáč, vidím tvoje príspevky často a všetky sa nesú v duchu rodových stereotypov - muž má byť robotník, má zvládať ťažkú prácu, tituly podľa teba ľudí oberajú o pokoru, deti vedieš zasa iba k rodovym stereotypom... A takýto spôsob života, ktorý je obmedzený a zavretý v bubline, že je to tak a nijak inak prenášaš aj na svoje deti. Je mi to úprimne ľúto, že majú ľudia stále v roku 2020 také "koníkovské" videnie a vnímanie sveta.. Žiadny posun, žiadny vývoj, žiadny náznak tolerancie a pochopenie existencie ako takej... Nič, len furt tie dávno prekonané stereotypy, ktoré ľudí delia na vyšších a nižších, lepších a horších.... A pritom všetci majú právo robiť to, čo ich napĺňa a robí šťastnými. Je to smutné... Ale dúfam, že raz sa ti podarí dostať do prostredia, kde sa ti otvoria oči a uvidíš, že stereotypne správanie a zaraďovanie ľudí spoločnosti škodí a ubližuje. A možno potom prehodnotis aj svoje názory. Lebo za mňa, neviem síce koľko máš rokov, ale svetonázor, ako moja 75 ročná mama, ktorá nedokáže prijať nič iné okrem jej presvedčenia a najdlhšia história siaha do komunizmu, najdlhšia budúcnosť, nad ktorou sa vôbec vie zamyslieť je 5 rokov dopredu... Úplne ohraničená a uzavretá myseľ pred akýmkoľvek náznakom pochopenia sveta... Slovensko navždy bude posledným zapadakovom, kým tu budú mať ľudia takéto kostnatne názory a budú vo svojich deťoch potláčať to, čo im je prirodzené pre nejaký trápny stereotyp, namiesto toho, aby zo svojich detí vychovavali samostatnych, vyrovnanych a šťastných jedincov, ktorí boli prijatí a mali možnosť voľby. A ci už chce robiť dievča automechanicku a chlapec robiť kaderníka. Prečo nie? Lebo dáka tetka povedala? Deti by sa mali stykat so všetkými druhmi hračiek a všetkými domacimi prácami, všetkými moznymi podnetmi a vybrat si sami. Lebo dieťa nevymysla podľa toho, čo ide v móde. Ale keď chlapec viac inklinuje ku kočíku ako k autíčkam, tak prečo a vôbec ako si to ten rodič môže dovoliť, porušovať integritu toho dieťaťa tak, že mu zoberie kočík a dá mu to autíčko, lebo to je dievčenská hračka?!?!?!?!??? To sú také hriechy voči deťom... Treba dat na výber zo všetkého. A dieťa si vyberie, k čomu má najbližší vzťah. A také, že nedáš mu to ani na výber, iba hovorí o tom, že TY sa podvedome bojíš, aby náhodou tvoje dieťa nevybocilo z tvojho uzkoprseho vnimania sveta, že muž sa ma voziť na traktore a žena doma upratovať... Ale chápem, do stavu pochopenia a tolerancie treba dusevne dorast. Tiež som mala v 17,18 rovnaké názory ako ty. Mala som šťastie, že som sa ale mohla stretnúť s inými ľuďmi, mohla som cestovať, veľa študovať, získavať vhlad, spraviť si poriadok so svojím vlastným životom a pochopiť, že neexistuje jedna správna cesta a každý má mať možnosť voľby a slobodného rozhodnutia. Lebo to je základné ľudské právo

elementissa
18. dec 2020

Nič zlé na tom nie je, skus sa s ním niekedy prejsť po hrackarstve a ak uvidíš, že beží ku kuchynke a paci sa mu, tak kľudne kúp. Daj mu možnosť sa sám rozhodnúť. Rodičia niekedy v osiali kúpia hocičo, čo je aktuálne v móde a potom to stojí a zapadá prachom. Tak hlavne pri hračkach, čo zaberajú veľa miesta by som to skusila najprv nanecisto- zobrať ho do obchodu alebo do hracieho kútika, kde ta kuchynka a sledovať, či vôbec bude mať o taky typ jry záujem. Ak áno, tak go for it 🙂

elementissa
18. dec 2020

@belllinka keby si si pozrela jej iné príspevky v diskusiách tak pochopíš, že je to presne tak.. Bohužiaľ

zuba1987
18. dec 2020

@andrea_1212 necitala som komenty vyssie, ale my sme ju kupili syncekovi k vianociam (dostane aj chlapcenske veci, kolobezku, atd), muz tiez najprv hundral ze je to pre baby, ale nakoniec po nu sam isiel, ze je to fajin
mne maly (1r9m) denne "pomaha" v kuchyni, musim navarit nejak a jeho zaujma co robim... stoji vedla mna v uciacej vezi a spolu varime...osupe napr vajicko natvrdo k ranajkam, hrabe sa v miske so zemiakmi, umyje mi zeleninu, musim ho potom sice prezliect lebo je cely mokry ale mam ho na ociach a bavi ho to... vie si sam dat sunku na chlieb (ani nedycha ked rolepuje platky) aj dzem natriet... inak dost neporiadok ale aky je pri tom vesely a bavi ho to 👶❤️

belllinka
18. dec 2020

@elementissa velmi pekne si to celé zhrnula 👍

elizabet173
18. dec 2020

@asia83 prepáč, ale skutočne máš názory ako zo stredoveku. Môj syn kuchynku nemal, ale len z toho dôvodu, že sme ju nemali v malom byte kde dať a keď sme dostavali dom, už bol na kuchynku veľký. Napriek tomu bol od dvoch rokov stále v kuchyni, miešanie, krájanie bola pre neho top hra. Varí vynikajúco, už je dospelý, je hetero a dokáže do ruky chytiť aj kosačku a motorovú pílu. Varí aj môj partner, varil výborne aj môj otec. A naopak, mám známu, ktorá sa po ôsmych rokoch po synovi konečne dočkala vytúženého dievčatka, tešila sa, ak pôjdu na prechádzku a dcérka bude tlačiť kočík s bábikou, no nedočkala sa. Slečna sa nikdy s bábikami nehrala, ani s kuchynkou, nezaujímalo ju to, radšej lego. Bola aj vydatá, ale deti nechcela, aj sa preto rozviedli, teraz žije sama, má priateľa, ale rodinu nechce. Výberom hračiek toto skutočne neovplyvníš.

jany149
18. dec 2020

Nemala by som problem kupit kuchynku chlapcovi😉ja mam dcerku 5 dni po Vianociach ma narodeniny a dostane kuchynku ale určite sa s nou bude hrať aj starší syn😉

kozova87
18. dec 2020

Ano, minuly rok a vari nonstop, sú aj chlapčenské kuchynky na internete

kozova87
18. dec 2020

Náš krpec má túto, síce stála 200 eur ale je ozaj parádna

evalin88
18. dec 2020

Syn sa okolo 2 rokov rad hral pri mne v kuchyni. miesal, dostal malu kuchynku ale voobec ho nezaujala, hra sa s tym minimalne. Veci z linky, berie stale zapaja sa do mojho varenia, pecenia, bude mat 3r a uz so mnou robi cesto, vazi muku, miesa. Viac ho napr. bavi drevene ovocie na krajanie so suchym zipsom. Kuchynka vobec.

pribinak
18. dec 2020

@asia83 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

andrea_ff
18. dec 2020

@andrea_1212 jasne, bez problemov kup. Vsetky deti sa tam lubia hrat

mirage
18. dec 2020

Ta slecna z Azie je obycajny trol, co prispevok, to perla inteligencie.. nevsimat.

bellovag
Autor odpoveď zmazal
dendula13
18. dec 2020

Aj mojmu 2,5 rocnemu synovi prinesie Ježiško kuchynku. Stale mi vytahuje hrnce a varechy zo skrine a miesa bud chrumky,piskoty alebo drobne hracky. U sestry - ta ma tiez 2 synov sa hra váčšinov s tym, tak dostane teraz pod stromcek taku malu kuchynku. Zahra sa samozrejme aj s autami, legom a inymi hrackami.

evkamotka
18. dec 2020

@asia83 chapem pointu, no kuchynka nie je dievcenska hracka ale unisex hracka. Mozno to tak mas zafixovane z domu, ze varenie je ženská rola, no nie je. Velmi vela muzov bezne doma vari aj pecie. Zapni si hociaky kulinarsky program, sami chlao. Sefkuchari v restikach, hoteloch sami chlapi. Na SOS odbore kuchar-casnik milion chlapcov. Ze milion! (poznam osobne).
Suhladim s tym, ze chlapcov vedieme k prirodzebej muznosti, dievcata k zenskosti. No prave kuchynka toto vymedzenie nesplna

kristella
18. dec 2020

Náš malý dostal kuchynku minulý rok na narodeniny (2 roky) po tom, ako na každej návšteve, v každej herni vždy zaparkoval pri kuchynke a hral sa len tam. A poviem Ti, lepší darček sme ani nemohli vybrať. Teraz má už malý cez tri roky a kuchynka je stále top hračka. V zásade sa so žiadnymi inými hračkami, okrem knižiek, nevydrží hrať viac ako pár minút ale v kuchynke sa prebaví vždy dlho. Navyše mi veľmi rád pomáha v kuchyni. U nás chlapi v rodine vždy varili aspoň trochu, tak snáď aj drobec bude mať k tomu vzťah a bude sa vedieť v budúcnosti sám o svoje brucho postarať 🙂.

bellovag
Autor odpoveď zmazal
kristina2412
18. dec 2020

Kludne kúp kuchynku, moja dvojrocna dcera ma zase rada kufríky s náradím, rada pomáha otcovi opravovať atd. Manzel sam navrhol aby dostala vlastny kufrik s naradim.To vsak neznamena ze mi doma vyrastie muzatka 😂😂😂,len žena ktorá si bude vediet poradit a nebude musieť k všetkému volať chlapa🤣 Minulý rok som kamarátkinmu malému kúpila drevenú dvojplatnicku a drevené kura na krájanie, a hra sa s tým veľmi rad.

nika_m
18. dec 2020

Ja mam chlapca a dostane pod stromcek od svokry kuchynku 🙂 v kuchyni somnou chce varit a miesat mi v hrnci aj to co netreba 🙂 nemyslim si, ze je to len dievcenska hracka a napr moj nevlastny otec je kuchar a skvely 🙂

kristiii
18. dec 2020

@andrea_1212 syn dostal cca v dvoch rokoch kuchynku a bola to v tej dobe jedna z jeho naj hier. Ani nehovorím ako sa pri nej vybláznili synovci, keď prišli na návštevu. Museli aj im vyrobiť doma ako ich bavila.
@asia83 ty si dobre mimo. Ja som kedysi dostala auto na ovládanie, tak by som preto podľa teba mala byť automaticky lesba? Ženy sa sťažujú, keď chlapi doma nenavaria alebo nechcú kočíkovať deti, sa ani nedivím, keď ich vychovávajú ženy ako ty

mon895
18. dec 2020

Moj syn dostal minuly rok ako 2.5rocny na vianoce kuchynku z lidlu a je v nej stale takmer denne 🙂

oliali
18. dec 2020

@andrea_1212 moj prvorodeny dostal kuchynku ked mal 2 roky... mame tu ikeacku, este stale sa s nou pohra aj s druhorodenym... varia tam plastelinu, dinosaury, auticka... prestieraju nam na stol, serviruju svoje pokrmy ... moj muz rad a dobre vari, ja s oboma chlapcami peciem... je to super hracka tak pre dievcata ako aj pre chlapcov

andreatytler
19. dec 2020

@andrea_1212 Jasne ze sa chlapec moze dostat kuchynku... ved je to uzasne zabavna aktivita. A z muza si nic nerob... aj ten moj je taka stara skola ale to si netreba vsimat.
Ja som rocnemu synovi kupila pred mesiacom babiku a on ked sa s nou hra vzdy si ju mojka, hladka a usmieva sa na nu a vola ju baby.

andreatytler
19. dec 2020

@asia83 😀😀😀😀😀
Ty si riadna vyrivacka.... tebe mi mali ludia z Modreho Konika platit za to ako vzdy rozprudis diskusie.
Po tejto hlaske mi je jasne ze tvoje prispevky nie su myslene vazne.... len si rada zabrdnes a potom sa zabavas na reakciach.

babydesire
20. dec 2020

Aj my sme raz dali synovi na Jeziska kuchynku, z dracika, no uz by som taku umelu druhybraz nekupila,radsej z ikei ako ma sesternicuna dcera - drevenu,pevnu..ale zahraju sa aj stouto, kavicka,cajik,kolacik,ci hamburger a potom akoze pijeme a jeme ostosesto

andrea_1212
autor
20. dec 2020

Baby, veľmi pekne ďakujem za všetky reakcie, až na jednu 🙂) ale to asi tak chodí. Kuchynku som si bola vyzdvihnúť včera a kúpila som k nej aj príslušenstvo, drevené jedlo a riad a pod, tak som zvedavá na malého. Tak ešte raz vám ďakujem za názory a prajem vám pekné Vianoce🙂

Strana
z2