Kupujete deťom hračky aj mimo sviatkov?
A ako často? Môže nejak vplývať na dieťa, keď často dostane hračky ? Stále keď niekam ideme cez víkend, na ihrisko, detské centrum, koncert,hrad, múzeum… vždy skočíme niečo kúpiť do hračkárstva. Len tak cca do 20€ hračku. Väčšinou si vyberie nejaké menšie lego. Je to moc často? Alebo keď idem z prace donesiem plysaka keď sa cestou stavím niekde. Muž donesie občas lego keď je na nákupe a zaujme ho niečo. Dieťa sa teší hráčkam a stále keď niečo dostane aj od rodiny alebo kamarátov sa poteší, aj kindervajcu, nemyslím že mu nejako škodí, že mu dávame darčeky často. Len mi vytkla svokra, že kupujeme hračky často.
@nika23t ďakujem, aj ty si to pekne napísala.
Zas my ako deti sme mali len zopár hraciek a dostávali sme naozaj len na sviatky. A nemôžem o sebe povedať aby som bola niekto, kto si vie veci vážiť. Nikdy som to nevedela a od mala som bola kazisvet. Toto je skôr v povahe ako v tom, kto má koľko hraciek. U mňa to malo skôr opačný efekt - teraz si nahradzam detstvo a kupujem všetko, čo som ja ako dieťa nemala - nemohla mať. Dcéra má hraciek dosť ale doteraz za takmer 5r ešte neznicila ani jedinu a pamätá si každú jednu. Keď niekedy niečo po čase predám, všimne si ze jej chyba.
A aby to nevyzeralo že zi veci nevážim- ako sa to vezme. Nie som schopná materialnym veciam prikladať dôležitosť. Dávam na veci pozor, ale ak niečo stratím/poskodim, nedokážem si z toho robiť ťažkú hlavu. Je to pre mňa len vec. Takisto ak niekto cudzí zničí omylom niečo mne, nevadí mi to. Kuli sa nové, alebo prežijem aj bez toho. Takisto učím dcéru, ak niečo zničí, svet sa nezrutil. Takže myslíte si o tom co chcete, naučiť mat dieťa vzťah k materiálny veciam, l
@smajliica ale ešte treba určiť, co znamená veľa. Naše deti dostávajú hračky od nás, naši aj svokrovci dávajú len peniaze. Ale poznam deti, ktoré sú doslova zasypavane hračkami a materiálnymi vecami z každej strany. A niektoré fakt ze nevedia, co už s tým robiť. Takže asi je to stále na uvážení rodiča, aby vedel posúdiť, kedy je toho už dosť.
Kúpim, ale dcéru som naučila, že keď si niečo vyberie a poviem, že je to drahé, tak si musí nájst niečo lacnejšie...nehádže sa, netrucuje, položí naspäť a hľadá niečo lacnejšie, čo sa jej páči...Hračky si váži, má 5 rokov a ešte ani jednu jedinú hračku nezničila...pekné sa zahrá, odloží na miesto...tiež ak sme niekde na výlete atď. má možnosť si niečo vybrať...a teraz už od nej počujem "Mami, je toto drahé alebo lacné?", ak poviem, že drahé...položí...aj lacné, kúpim jej to a poteší sa...a je taktiež naučená, že len jeden kus si môže vybrať...
Hračky, čo máme doma triedime pravidelne, spolu...ak chce niečo nové, čo napr. práve fičí...ako labková patrola atď. tak musí vytriediť tie, ktoré už nechce, resp. nehrá sa s nimi...veľa sme podávali po rodine, iným deťom, veľa som aj predala a peniaze potom dala dcére do pokladničky. Momentálne ten predaj stagnuje, už mesiace nikto nič nechce, tak som sa rozhodla, že pred Vianocami, každú hračku zvlášť zabalím a odnesiem do centra pre týrané ženy s deťmi...
za mna to prehanate ale je to fakt len vasa vec. Predstav si situaciu ze mas 2 deti uz starsie, napr ako ja 12 a 9. Co im vies a este vobec chces kupit? Proste uz v takomto veku budu mat prebytok všetkého a vobec nebudu mysliet na to ze je to plytvanie penazi. Mozno teraz na to finančne mas, pri pubišoch sa postavis na hlavu - take veci v takych hodnotach budu ziadat. Kazdopadne teraz co si tvoje dieta prdne, to okamzite ma. Co ak sa vasa financna situácia z nejakého dovodu zmeni a uz si nebudete vediet tolko dovolit? Tvoje dieta to nebude chapat - bude si mysliet ze dovtedy ste ho lubili a uz nie.... mozno prehanam, toto je ale moj pohlad
Dievčence,nie hračky,ale maslo treba,to každý vresti,koľko stojí a aj vo svajci je pomaly zadara,(sa tvrdí),ale na kraviny sa peniažky môžu dávať,tam nie je dôvod na vreskot ... Ale dofrasa,potom príde bolesť zuba a zase je všetko zle🙃
@4stanka4 presne ako my, kúpime niečo malé a ideme na výlet,, my si ani z manželom k narodeninám nekupujeme, ideme na predĺžený víkend radšej celá rodina,, toto leto som sa pýtala staršej keď mala 11 ci chce tortu alebo dáme dlhší pobyt na chate vybrala si chatu
@zuzulka558 u nás je zase torta samozrejmosť ale som cukrarka takže ma to stojí len materiál 🙂 aj teraz na Vianoce som sa jej pýtala co by si prosila od Ježiška. ...a ze chce zmrzlinarske auto a nič iné.
@4stanka4 ja nie ale viem upiecť preto sa jej vždy pýtam 🥰 ale určite nie je ako tvoja,,

Ano, podla psychologov a odbornikov je toto velmi skodlive pre dieta.