Kupujete deťom moderné hračky ako Labubu?
Vopred hovorím, že je to téma na odľahčenie. Ja až do dnešného dňa som nevedela, čo to vlastne je, ale keďže to tak urputile zháňajú mamičky kade tade, tak si vravím, že vygooglim si, nech som v obraze. No ten obraz ma vážne šokoval 😱 Resp.najmä cena tejto príšerky 🤷 Uniká mi niečo? Alebo je to naozaj len hračka, alebo teda (príšerne nevkusný) interiérový doplnok? Len sa tak zamýšľam, či naozaj až takto ako ľudstvo utupjevávame 🤷 Prečo ľudia potrebujú všetky výstrelky? Na čo sa obklopujú nepotrebnými nezmyslami ako sú pop it, Huggy Wuggy, tie čudné platové vajcia s rohom za 70€ 🤣 a pod.
Ako to máte vy? Kupujete svojim deťom všetky tieto výstrelky alebo sa tomu vyhýbate? Ja mojim vysvetľujem, učím ich o konzume, zatiaľ sme sa veľmi úspešne vyhli týmto nezmyslom a už poväčšine to na mňa ani neskúšajú.
čo ja viem...ja som 40+ a mali sme doma mončičákov, kooooopec. aj barbie, aj autá na ovládanie - lebo boli populárne vtedy,
Áno , väčšinou deťom kupujem všetky tieto sprostosti . Aj Labubu - samozrejme nie originál . Dnes som jedného krásneho kúpila v Číňaku za dvacku a aj to sa mi zdalo veľa 🤣, ale kúpila som . Krpata sa na chvíľu poteší a o to ide . Ja tiež idem na nechty pre radosť a o tri týždne idem opäť . Je to síce niečo iné, ale podstata ta istá . Mne urobia radosť nechty dceram momentálne Labubu , nabudúce zas iná blbosť 🫣
@lindusss2016 Ja tiez nechapem. Tieto moderne hororove prisery to je otrasne. Ale ono to bolo vzdy,len v mensom. Za moiich cias sa zbierali nalepky z resanky,kazdy mal moncicaka a podobne.
čo ja viem...ja som 40+ a mali sme doma mončičákov, kooooopec. aj barbie, aj autá na ovládanie - lebo boli populárne vtedy,
@jasminet no ved hej, ale zas v tej dobe sme nemali na vyber tolko inych hraciek. Skor sme mali vsetci moncicakov, lebo ine velmi nebolo. Ja som biedou netrpela, ale v porovnani s mnozstvom hraciek, co mavaju dnesne deti, to naozaj bolo nic. A urcite nebolo tolko hraciek totalne nezmyselnych. Ako napr.mat doma pop it v 20 roznych prevedeniach.
Nie, mna taketo davove nezmysly obchadzaju, rovnako ako anjelska cokolada, labubu, pokemony,......
ja som tiež donedávna nevedela čo to je.Musela som googliť plus v správach to minule dávali ako sa tam kvôli tomu pred obchodom tlkli niekde v zahraničí😀 ja by som to nechcela.Príde mi to ako naše mončiči ale toto je také hrozné mončiči s takým desivým úškrnom nepodarok dajaký.Pre mňa aspoň.Takže nie..ďakujem neprosim🙂
Áno , väčšinou deťom kupujem všetky tieto sprostosti . Aj Labubu - samozrejme nie originál . Dnes som jedného krásneho kúpila v Číňaku za dvacku a aj to sa mi zdalo veľa 🤣, ale kúpila som . Krpata sa na chvíľu poteší a o to ide . Ja tiež idem na nechty pre radosť a o tri týždne idem opäť . Je to síce niečo iné, ale podstata ta istá . Mne urobia radosť nechty dceram momentálne Labubu , nabudúce zas iná blbosť 🫣
@lenka.25 no ale ved prave o tom to je, ze to nevieme detom urobit radost inak ako hrackou, ktora ich potesi na par dni? Co im tym odovzdavame a aku generaciu vychovavame? Co potom so vsetkymi tymito hovadinami robis? Nie je to len zbytocne vyrobeny odpad? Zachranujeme planetu papierovymj slamkami a pritom nakupujeme tony zbytocnosti, ktore koncia na skladkach. Deti ucime, ze si nemusia nic vazit, ved za par dni dostanu nove, ze nemusia pri nicom vydrzat, ze vlastne nie je problem, ak ich to hned omrzi?
Prečo by si nevedela urobiť inak radosť ? Dnes sme boli na zmrzline a urobilo to dceram radosť . Áno , ja viem že je to hovadina , áno , viem , že to o par mesiacov skončí v koši . Ale keby som sa takto na to pozerala, tak čo kupujem tým deťom . Jedlo a základne potravviny ? Veď aj keď jej kuoujem babybel mini Cheese je v plaste , ktorý sa vyhadzuje . Áno , viem kúpiť aj iný syr , ale tento majú radi, tak prečo im ich raz za čas nekúpiť .
A to s tým vázením si vecí , s tým vôbec nesúhlasím . Toto sú take veci , naozaj chvíľkové , tak necakam , že bude dieťa z toho happy jak dva grepy 5 rokov .
A to s tým vázením si vecí , s tým vôbec nesúhlasím . Toto sú take veci , naozaj chvíľkové , tak necakam , že bude dieťa z toho happy jak dva grepy 5 rokov .
@lenka.25 samozrejme, ze z toho nebude happy 5 rokov, preto je na zvazenie naucit ho tesit sa z veci, z ktorych happy bude a nebude pri tom produkovat zbytocny odpad. Je to len taka uvaha, samozrejme kazdy nech si vychovava podla seba.
Prečo by si nevedela urobiť inak radosť ? Dnes sme boli na zmrzline a urobilo to dceram radosť . Áno , ja viem že je to hovadina , áno , viem , že to o par mesiacov skončí v koši . Ale keby som sa takto na to pozerala, tak čo kupujem tým deťom . Jedlo a základne potravviny ? Veď aj keď jej kuoujem babybel mini Cheese je v plaste , ktorý sa vyhadzuje . Áno , viem kúpiť aj iný syr , ale tento majú radi, tak prečo im ich raz za čas nekúpiť .
@lenka.25 zas ja nesuhlasim s tym, ze detom sa daju kupovat len blbosti alebo nic. Mame doma kopu hier, hraciek, ktore su nadcasove a rastu s nimi.
@lenka.25 zas ja nesuhlasim s tym, ze detom sa daju kupovat len blbosti alebo nic. Mame doma kopu hier, hraciek, ktore su nadcasove a rastu s nimi.
@lindusss2016 veď jasne . Ja chápem čo tým chceš povedať . Ale áno , mne to za chvíľkové potešenie mojich deti stojí za to to kúpiť , aj keď presne viem , ako to skončí a nad zbytočným odpadom vôbec nerozmyslam pri takýchto veciach .
dalsia davova psychoza pre lahko zmanipulovatelnych ludi, nova pandora, dubajska cokolada a tak dalej, vynimocnost ziadna, neviem, ale ja tie plysaky vidim najma vo videach mladych zien
Kazdu chvilu je tu nejaky dementny trend, neviem preco by som sa mala pozastavovat zrovna nad tymto 🙂
Mne minule dcéra vravela,že by chcela labubu. Netušila som, čo to je, musela som googliť. Tak som jej objednala z aliexpresu 2 pack za 11€, dostane za vysvedčenie. A u nás žiadna hračka neskončí v koši. Buď posuniem (predám či darujem), alebo si hračky dcéra necháva. Aj keď má 14, plyšáky sú jej srdcovka, a tých sa nie a nie zbaviť 🤦♀️
Kazdu chvilu je tu nejaky dementny trend, neviem preco by som sa mala pozastavovat zrovna nad tymto 🙂
@vanilkovazmrzka no ved tema nrmala byt konkretne o Labubu, ale presne o tych trendoch vo vseobecnosti. Preco sa to deje? Preco ludia tuzia vlastnit nieco tak neoriginalne, vo ma takmer kazdy? Co to hovori o nasej spolocnosti? Samozrejme, ze ma nevyrusujr prave Labubu, ked v podstate vecne tu mame nejaky trend. Dubajska cokolada uz nikoho netrapi, teraz tu strasi moncicak. Ale presne o tom mal byt moj prispevok, ze neustale sa za niecim nahaname, kupujeme hluposti, atd.
@vanilkovazmrzka no ved tema nrmala byt konkretne o Labubu, ale presne o tych trendoch vo vseobecnosti. Preco sa to deje? Preco ludia tuzia vlastnit nieco tak neoriginalne, vo ma takmer kazdy? Co to hovori o nasej spolocnosti? Samozrejme, ze ma nevyrusujr prave Labubu, ked v podstate vecne tu mame nejaky trend. Dubajska cokolada uz nikoho netrapi, teraz tu strasi moncicak. Ale presne o tom mal byt moj prispevok, ze neustale sa za niecim nahaname, kupujeme hluposti, atd.
@lindusss2016 tak to, že po rokoch príde obdoba mončičákov (hoci škaredých) je celkom pochopiteľné a verím, že deti ich chcú a rodičia kúpia, potiaľto to je normálna komerčná záležitosť ako Barbie, Hello Kitty a pod.
Čo je však mimo akéhokoľvek chápania je, keď si to dospelá žena zavesí na kabelku.
@lindusss2016 ..lebo vsetci ficia na instagrame facebooku a inych sietach...kedysi si videla iba s cim sa hraju susedia a co predavaju vo vasom obchode, tak si tuzila po tom....teraz sa vsetci opicia po tych co si vravia influencery 🫣
@lindusss2016 ja ani neviem co to je

@lindusss2016 ja ani neviem co to je
@balerina2025 o nic neprichadzas 🤷 mna to zaujalo, ze preco to kazdy zrazu hlada, ale teda som zhrozena, ze ake lahke je poblaznit ludi
@lindusss2016 Dubajsku cokoladu nahradila anjelska s chlpami 😂
@lindusss2016 Dubajsku cokoladu nahradila anjelska s chlpami 😂
@zobaka a to ozaj? Ci co je to? Lebo anjelsku som vobec nezachytila teda 🤷 som hotova, to ani nestiham sledovat trendy 🤭 a to som doposial tu dubajsku neochutnala
@zobaka a to ozaj? Ci co je to? Lebo anjelsku som vobec nezachytila teda 🤷 som hotova, to ani nestiham sledovat trendy 🤭 a to som doposial tu dubajsku neochutnala
@lindusss2016 ruzova a dnu je cukrova vata 🤯
@lindusss2016 ruzova a dnu je cukrova vata 🤯
@zobaka hmmm to uz len znie dost na prd 🙈
Ako deti sme sa presne takymto, pre dospelych blbostiam, tesili - ci uz to boli cecka, moncicaky, barbiny, kinderka, privesky plastove otvaracie srdiecka, kalimera, PEZ postavicky... Kazda doba ma to svoje, na co deti letia a co z rodicov taha prachy. Ludia boli poblazneni primerane moznostiam sirenia informacii.
Baby, ja fakt neviem, o čo vám ide. Vytešujete sa, že vy ste tie, ktoré nejdú so stádom? Veď tým, že cítite potrebu nájsť niekoho, kto to vníma rovnako, ako vy, len potvrdzujete, že aj vy chcete byť súčasťou nejakého ,,stáda".
Baby, ja fakt neviem, o čo vám ide. Vytešujete sa, že vy ste tie, ktoré nejdú so stádom? Veď tým, že cítite potrebu nájsť niekoho, kto to vníma rovnako, ako vy, len potvrdzujete, že aj vy chcete byť súčasťou nejakého ,,stáda".
@zuzitko74 toto je trošku pomýlené videnie stádovosti, sorry😉 Ten, kto nekúpi sa neradí do iného stáda. Ten proste len nekúpi aktuálne populárnu chujovinu. Dôvod bude rozum, nie iné stádo.
@lindusss2016 no,ja som dnes bola v hrackarstve.Behala som hore,dole a nic ma pre nasu malu nezaujalo.Az som uvidela loptu,stala 2,50 ale to neni podstatne...Pomyslela som si,ze kupim novu kedze tu starsiu ma uz akusi osuchanu.Dala som jej ju na postel a cakala,kedy pride s tatikom zo skolky.Hned ju uvidela,naradostila sa odusu a riesila loptu az kym neisla spat.A ze dakujem maminka takuto cervenu som vzdy chcela❤️A cela stastna,vysmiata.A to som isla do papiernictva kupit nieco "komercne"co je v kurze v kolektive deti..Mna dnes dokaze absolutne fascinovat skromnost,bola som uplne dojata aku radost som malickej spravila obycajnou hrackou z mojich detskych cias,kedy hodnoty este nieco znamenali....
@zuzitko74 vobec nie, ja sa len snazim pochopit, co inych motivuje kupovat kazdy mesiac novy trend 🤷 zaujima ma to. Zaujimaju ma ludia, spolocnost ako taka. Nemam potrebu sa niekam zaradit. Ide mi o to zamysliet sa nad tym, aka konzumna je nasa spolocnost a co by sa dalo zmenit, keby sme nemali potrebu prepadavat kazdemu trendu, co nam influenceri podstrcia. Snazim sa pochopit, preco si dospela zena zavesi na kabelku nevkusneho moncicaka. Ci ju k tomu vedie? Chce uputat? Chce zapadnut? Chce byt co? Aka?
@lindusss2016 no,ja som dnes bola v hrackarstve.Behala som hore,dole a nic ma pre nasu malu nezaujalo.Az som uvidela loptu,stala 2,50 ale to neni podstatne...Pomyslela som si,ze kupim novu kedze tu starsiu ma uz akusi osuchanu.Dala som jej ju na postel a cakala,kedy pride s tatikom zo skolky.Hned ju uvidela,naradostila sa odusu a riesila loptu az kym neisla spat.A ze dakujem maminka takuto cervenu som vzdy chcela❤️A cela stastna,vysmiata.A to som isla do papiernictva kupit nieco "komercne"co je v kurze v kolektive deti..Mna dnes dokaze absolutne fascinovat skromnost,bola som uplne dojata aku radost som malickej spravila obycajnou hrackou z mojich detskych cias,kedy hodnoty este nieco znamenali....
@pipimonterova rozumiem. Moji si doniesli loptu ored dvoma tyzdnami, tiez tu obyc za 2,50€ a odvtedy ju vkuse vlacia von, sj ked mame aj ine, kvalitne, ale tato je motýlikovs, tak super 😁 Ale je to lopta, rozvija to dieta po mnohych strankach, dokazu s nou vymyslat hry donekonecna. A toto je napr.celkom smutne, ze takmer vsetky deti maju dnes doma trendy chujoviny, ale loptu nevedia hodit, chytit, nevedia skakat cez svihadlo, nevedia kopec inych cinnosti, ktore ich nejak rozvijaju a realne pripravuju do zivota

Neviem je to nejaká nová divná móda za mňa