icon

Lego Duplo pre trojročné deti - áno/nie

10. okt 2025

Podľa vás? Viem, ze závisí od dieťaťa... malý ma magnetickú stavebnica a rad z toho stavia domčeky, garáž atď ..
Neviem ci ísť do lega alebo nie, vaše 3r deti sa s tym vyhrajú?

Strana
z2
biba_18
10. okt 2025

ak už máš aj riadne lego pre 3+ tak netreba duplo ... už by mal mať motoriku ktorá zvládne aj menšie kocky ...

biba_18
10. okt 2025

a áno, moje dieťa sa s tým vyhralo ... lego, lego, všade lego, kopec lega ...

biba_18
10. okt 2025

tak pozerám že lego býva tak 4+ ... pre 3-ročné teda to duplo ...

lenka.25
10. okt 2025

Moje baby si z dupla stavali aj v 8-9 rokoch .

gladys_07
10. okt 2025

Urcite ano. Lego duplo je super, uz od cca 1,5 - 2 rokov. U nas najviac fici ten ich vlacik, je podla mna dobre urobeny.

13uzivatelka11
10. okt 2025

Áno, Duplo je super.

13uzivatelka11
10. okt 2025
@biba_18

ak už máš aj riadne lego pre 3+ tak netreba duplo ... už by mal mať motoriku ktorá zvládne aj menšie kocky ...

@biba_18 klasické lego sa niekedy dosť ťažko rozoberá aj mne 🤷‍♀️

lukbe
10. okt 2025

Ano, je to fajn. Moje vnucata sa uz hrajú aj s legom pre väcsich.

anonym_0c194e
10. okt 2025

@anonym_autor moja rocna a 3 mesiace si stavia lego duplo ten vlacik a bavi ju to.

andrea_82
10. okt 2025

Starsi syn bol lego maniak, uz v dvoch rokoch si krasne staval. Mladsieho zatial velmi nebavi. Takze tazko povedat, ci tvojho syna zaujme. Ale ak si stavia z magnetickej, tak by som mu aspon zakladnu sadu kupila. A kludne este duplo, ked potom kupis mensie kocky, su kompatibilne.

petamich
10. okt 2025

Nas ma 4-roky a teraz zacina prechadzat z Duplo na normalne lego a stavia podla navodu. Ale stale ma rad aj Duplo 🙂 a hra sa s tym casto veru.

earlgrey
10. okt 2025

Lego je asi najlepšia investícia...aj ja ako 38 ročná sa s legom rada hrám 🤣 u nás máme veľa lega, aj duplo aj klasik (mám už školáka) ale mám ešte aj to staré retro lego, s ktorým som sa hravala ja ako dieťa...a ktoré sa u nás najviac používa? to retro lego...proste z toho si postavíme čo chceme, dom, hrad, auto, loď a v takej veľkosti, že sa nám tam zmesia aj plyšové hračky. Naposledy som sa smiala, že s tým legom sa budú ešte aj moje vnúčatá hrať.

saxana000
10. okt 2025

S duplom sa hra u nas momentalne 18 mesacna hlavne zvieratka su v kurze a v klude si ho vytiahne este aj 9 rocna.. jasne ze ta uz stavia tie velkacske 6-7 plus ale minule sme vytiahli drevenny vlacik a spravila z dupla komplet zologicku aj s pavilonmi a ohradami..v skolke ho majy tiez kopu a hraju sa tam s nim deti od 3 do 6 rokov.

anonym_43d92c
10. okt 2025

Duplo je zbytocne, chod radsej do klasickeho lega, nas fici na legu tiez tak od 3 uz ma 5,5 … len dokupujeme uz stavia podla navodov 🙂 duplo by teraz uz bolo v kute davno … s klasickym sa pohra este par rokov urcite 😉

slavomira236
10. okt 2025

@anonym_autor mojich duplo bavilo dcerka ma 8a stale ho vyťahuje. Ja neznasam to male robi mu to zle na ruky ked ho zbierame zo zeme.

autor
10. okt 2025

Diki za postrehy. Do malého nechceme veľmi ísť, ked tam do dupla. Skúsim kúpiť tu základnú sadu a uvidíme.

pinkgirl
10. okt 2025

Lego áno. Je to super stavebnica, deti sa s ňou vyhrajú. Skús zapojiť aj príbuzných a môžte kúpiť väčší set napríklad so zvieratami - ZOO.

anonym_5afc15
10. okt 2025

@anonym_autor duplo jednoznačne ano

terry658
10. okt 2025

@anonym_autor môj dvojrocný sa s tým sa s osemročným aj jedenásťročnou. Duplo baví všetkých.

olimuc
10. okt 2025

Duplo je super, mame vlak na baterky a maly sa s nim hra doteraz (ma 7,5) mame aj krizovatku s Duplo s Lego City, takze po Vianocoach sa mozu vlaky nahanat. Maly kombinuje obidve Lega dohromady, takze ak bude tvoj syn tiez taky Lego maniak tak sa s nim bude hrat este dlho. Nikdy nestavia podla navodu, viac ho bavi stavat co chce.

deedol
10. okt 2025

urcite ano, z dupla sa daju postavit velke veci, garaze, domy a pod., s ktorymi sa aj taky maly dalej zahra.

siska53
10. okt 2025

@anonym_autor Juj, u nas lego duplo najlepsia hracka! Este dlllho sme sa s tym hrali s detmi, hadam.este aj ako 11 rocni! Ich klasicke lego pre vacsie deti az tak neoslovilo.

gladys_07
10. okt 2025
@olimuc

Duplo je super, mame vlak na baterky a maly sa s nim hra doteraz (ma 7,5) mame aj krizovatku s Duplo s Lego City, takze po Vianocoach sa mozu vlaky nahanat. Maly kombinuje obidve Lega dohromady, takze ak bude tvoj syn tiez taky Lego maniak tak sa s nim bude hrat este dlho. Nikdy nestavia podla navodu, viac ho bavi stavat co chce.

@olimuc das prosim link/obrazok tej krizovatky?

nekonecna_katastrofa
10. okt 2025

@anonym_autor lego duplo je super. My sme zbierali od mala, nakúpila som im aj z bazáru za zlomok ceny a staviame domy (hlavne kvôli tým dielikom ako okná, postele...) Aj mňa to baví. Moji majú 6r a 4r, dostali aj to menšie lego, no ale už aj niektoré diely postrácali. Takže radšej im dávam ešte to duplo.

nevenka
10. okt 2025
@gladys_07

Urcite ano. Lego duplo je super, uz od cca 1,5 - 2 rokov. U nas najviac fici ten ich vlacik, je podla mna dobre urobeny.

@gladys_07 ten je uzasny veru, s tym sa velmi dobre vyhraju, este aj 10 rocnu to obcas chyti, ked zabava tie mladsie deti 🤣

kiki68
10. okt 2025

Mame duplo a aj v 5 sa s nim hra

anonym_305723
10. okt 2025

Môj má 7. Lega máme doma na mraky od Lego City, cez Lego Ninjago, MineCraft, rôzne autá, draky,.... Poskladané a vyložené na polici. Nechce sa s ním hrať a opakovane ho skladať. Za to s Duplom sa hrá doslova každý deň.

anonym_856a60
10. okt 2025

Duplo zaujme vtedy, ked je ho veľa. My sme kúpili svojho času za tašku používaného lega, rôzne druhy a boli tam kusy z rôznych edícii... Doteraz sa s tým hrajú. Čím rôznorodejsie, tym lepšie. Chcú aj samotné kocky, ale keby neboli ostatné diely, tak to nie je ono. Máme plnú krabicu dupla, 56x80x42cca a hrajú sa s tým aj 10 ročné deti (začnú sa hrať malkáči aj veľkáci a veľkáči pri tom zostanú 🙂🙈)
Malé lego našich vo veku do 5 rokov nezaujalo. Ťažšie s s tými dielikmi stavia. Tiež ho treba veľa

ja_bb
10. okt 2025

@anonym_autor no záleží,ako sa sprava pri nom. Naša od brata lego berie,ale ešte aj minule dala nieco do ust. Takže ak nebude človek pri dieťaťa,osobne by som klasické nedala,ale skôr to vacsie,či už duplo alebo iné.

anonym_968851
10. okt 2025

@anonym_autor nikdy som legu neprišla na chuť a za mňa je lego len kopec plastu znečisťujúci prostredie v obludných množstvách. Pre nás sú viac žiadané drevené kocky a aj sa s nimi moje deti vyhrajú aj keď podostávali kopec lega, volia drevo. Aj z hľadiska estetiky a hmatu je pre deti zaujímavejší prírodný materiál ak mali možnosť si vybrať a zažiť.
Tiež som síce kúpila dve sady lega, ale z druhej ruky, lebo odmietam zahlcovať prírodu novým a novým legom.

Strana
z2