Mačička pre 11 ročnú dcéru
Dcérka veľmi chce mačičku. Čo myslíte? Ja s mačkami problém nemám, mám ich rada. Dcéra bude mať 11 rokov, a je dosť zodpovedná aby sa o ňu postarala. Chce zvieratko ktoré je prítulné, múdre a hravé. Myslím, že si vybrala správne 🙂. Ak máte na to názor?
@lucia198811 to je riadna blbost. ak je mačka zaočkovaná, odčervená, nieje dôvod aby sa tehotné ženy museli vyhýbať mačkám.
nieje to blbost, tak to je ..macky niesu vhodne pre tehotne...sak sa spytaj doktora....
@lucia198811 ja som sa pytala cca 9 mesiacov dozadu a povedal, ze v pohode. Urobil test na toxoplazmozu a to bolo vsetko. Skor sa clovek nakazi zo zle umytej zeleniny ako od macky.
@lucia198811 kopirujem: Asi najväčším strašiakom pre tehotné ženy je toxoplazmóza. Ale písať o nej je, myslím si, celkom zbytočné, pretože každý zasvätený mačkár vie, že čisto interiérová mačka sa nemá ako nakaziť. Tak isto riziko nákazy toxoplazmózou od vonkajšej mačky je podstatne nižšie, než že sa nakazíte zo zle umytej zeleniny alebo pri práci v záhrade, keď si neumyjete dobre ruky. S touto chorobou sa asi najviac spája čistenie mačacích záchodíkov. Hovorí sa, že tehotná žena by ich nemala čistiť, no ja som ich čistila až do pôrodu výlučne sama - vysvetlite chlapovi, že s tým bruškom to ide naozaj zle, bez šance 🙂 Takže sa toho určite nebojte, ak máte zdravú mačičku, naozaj vám nič nehrozí.
@lucia198811 ja som sa pýtala aj gynekológa aj zverolekara. Každý mi odpovedal, že je to najväčšia hlúposť akej ľudia veria. 99% ľudí nakazených toxo. Sa samo nakazilo buď zle upraveným mäsom, alebo tatarak, Sushi. Od malička som bola medzi zvieratkami aj z ulice a o toxo ani chýru. Ani som ju nikdy neprekonala.
Je to blbosť, vy teliatka nevzdelané, šíriace paniku. Nakaziť sa toxoplazmózou OD MAČKY môžeš požitím mačacieho neuvareného mäsa alebo jej hovna staršieho ako 48 hodín. Nijako inak. Bytové mačky (čisto bytové) dokonca toxoplazmózou nakaziť nemôžu nikoho, lebo tento parazit sa dá IBA priniesť z vonku a mačka tieto parazity vylučuje 14 dní. Toxoplazmózou sa možete nakaziť, ak si neumyjete napr. zeleninu zo záhradky, alebo zjete nakazené mäso.
Ja mám doma dve mačky, sú čisto bytové a keďže som zrovna tehotná, mám alergiu na tie primitívne reči. Najviac milujem to, ako mi mačky dieťa prisadnú, či prilahnú a zadusia, čo je pozostatok Z POVERY STARÝCH slovanov, ktorí verili, že mačka je čarodejnica, čo v noci chodí prisadať ich deti. Ale stavím sa, že kopa báb má známu, čo má známu, ktorá má známu, čo jej dieťa prilahla mačka. :D
no ok, ja som sa tiez rozpravala s doktorom a neodporucal byt s mackou v case ked je zena tehotna.... ale v priemere je to tak, ze sa neodporucaju macky... uz radsej ten pes...:D
@lucia198811 tak nejedz mačacie hovienka a nič sa ti nestane.
haha ...vies ze to tak doktor nemysli 🙂
toxoplazmozu milé dámy prenášajú hlavne vtáky a až potom mačky a iné zvieratá, dostať ju môžete aj z mäsa(málo tepelne upraveného) a nieje možné aby ju prenášala mačka, ktorá nechodí von a je kŕmená granulami a konzervami. Môže ju dostať iba zo surového mäsa a vonku ulovenej hávedi a to predovšetkým mačky do dvoch rokov života(dostať ju môžete hlavne z výkalov a nedostatočnej hygieny), staršie ju majú už určite za sebou, takže sa už nemôžu nakaziť. Lekári zvyknú dosť preháňať, tak sa skúste spýtať odborníka na tieto choroby a nie gynekológa, on Vám povie, že aj zle umytá zelenina, alebo zle umyté ruky, keď idete zo záhrady Vás môžu nakaziť a to ešte skôr ako mačka.....
@esstetika inak, mačka je isto dobrá voľba, je menej náročná a sebestačnejšia ako pes, ale treba rátať s tým, že ak chcete niečo prítulné, hravé a mojkavé, treba si zobrať dospelú mačku, napr. z útulku, o ktorej viete, že taká je. Zvyčajne je kocúr mojkavejší. Z mačaťa sa môže vykluť uplne nekontaktná mačka a mačky nie sú psy, mačky majú svoje povahy. 🙂
Plus treba rátať s kastráciou, ak má byť zviera vo vnútri, kocúri zvyčajne značkujú a mačky majú ruje. Ak je mačka vonkajšia a nekastrovaná, tak to so sebou obnáša mačatá, čo je už iná kapitola. Ja množenie mačiek nepodporujem.
Ďakujem za viac múdrych jedincov na tejto planéte. Ja by som za tieto reči vraždila. Doktor ktorý ti povie takúto hlúposť, by si mal ísť ešte raz urobiť nejaké skúšky. A, že radšej pes? No ok. 😀 tehotné žienky dodržiavajte karanténu až kým neporodite. A potom radšej tiež. Lebo mačka vám prilahne dieťatko. 😂😂😂😂😂😂
Malá som dvoch kocurov a jednu mačku a k tomu aj psa,otehotnela som,žiadna toxoplazmoza kriste, dostaneš akurát tak zo zlého mäsa, vajíčok, zeleniny.
A aby si sa nakazila toxou od mačky musela by si s prepáčením zjesť jej výkaly, a musela by byť v tom čase infekčna
@lili2015 toxo je jeden velky strasiak a najsmutnejsie je, ze nie vsetci gynekologovia o nej vedia dost, ja som ju prekonala ako dieta a zostali mi protilatky, gyn ma po testoch poslal na konzultaciu na infekcne, tam mi doktorka povedala, ze je to pre mna iba plus, kedze mame macku, zijucu iba na dvore. Z izbovej sa clovek nema ako nakazit 🙂 Dva tyzdne pred porodom som dokonca veselo jednu macicku odrodila 🙂
@lili2015 Áno presne ako píšeš. Mne ich robili a žiadna toxo. A iba ja cítim záchod mačkám. Aj teraz. Ja sa teda nebojím. Moje dostávajú aj surové mäsko, ale len min. 48 hodín zamrazené. Mám dve majú 2 roky a nejakú novú mačinku neplánujem v najbližšej dobe. Potom keď sa presťahujeme do väčšieho možno ešte jedna pribudne. 😁
@lucia198811 a preco nie su vhodne pre tehotne zeny??? Vies, ze zaockovana a odcervena macka nie je nebezpecna? Brrrrr, tie predpotopne nazory...
@esstetika Za nič na svete by som ho nedala preč.Je to člen rodiny.Robili mi testy na toxoplazmozu hned na začiatku tehotenstva a bol negativny.Dokonca mam skusenost,ze slečna ktora chodi somnou na poradne mala test pozitivny a maju doma psika.Takže nieje to pravidlo,že ho prenašaju iba mačky. 🙂
@lucia198811 pozdravuj doktora😃😃😃😃 hadam ma cez 100 rokov
@uglybetty1234 pozrela som tu stranku, kebyze mame vacsi byt, tak aspon dvoch troch chlpacov beriem okamzite 🙂 🙂 🙂 🙂 nasa nie je tulkac a ked si chcem uzit tulenie, musim si ju najskor ulovit 🙂 🙂 🙂 mozno by ju niektora z tych maciciek naucila tulit sa
@mysga joj, tomu netreba verit. Ked je rodic nezodpovedny, tak dieta moze aj vankus prilahnut. Ja som vyrastala s mackami, psami a teda sme ich mali veeeelmi vela. Ako dieta som bola casto chora a macicky boli lepsi spolocnici ako hafani. Pes mi vzdy po polhodine usiel behat von, ale cicusky pekne lezali pri mne obetavo aj tyzden dva. Milujem macky a moja dcera nasu macku nadovsetko. Je to clen rodiny a ako hovorim , tento rok sme ju trepali so sebou aj na dovolenku a pekne sme to zvladli, takze nabuduce ide s nami opat.
@uglybetty1234 nasa je taka ista.....tej patri vsetko v byte. Manzel sa smeje, ze my zijeme u nej a vlastne nam ma byt ctou sluzit jej 🙂 🙂 🙂 🙂 a tiez vlezie vsade, minule som ju zachranovala z pracky, tapu jednu.....
@esstetika Podla mna je macka to najlepsie domace zvieratko. Da sa s nou zahrat, da sa na nu donekonecna pozerat, netreba ju vencit.. Jasne, ze treba hlavne zo zaciatku ratat s troskou bordelu, ale ak ma skrabadlo a hracky, tak by nemali byt s nou vacsie problemy. Ak kupite macicku malu, tak chvilu bude trvat, kym si zvykne na ludsky rezim, kedze je to nocna selma 🙂 a uzijete si trosku buchotu. Ale to je asi tak jedina nevyhoda. Deti ju budu milovat a prinesie vam do domu vela radosti a smiechu.
Ked sa prestahujeme do vacsieho, chceme si zobrat macicku z OZ Macky Zvolen 🙂 www.mackyzvolen.sk zachranuju macicky z ulice, liecia ich a pomahaju im, su uplne skveli.
@lucia198811 je to blbost. Musela by si zjesť mačacie h***o alebo zle umytu zeleninu alebo surove mäso.
Ďakujem baby pomohli ste veľmi😉