Majú vaše deti obľúbené hračky na spanie?
Ahojte!
Veľmi by ma zaujímalo či aj vaše detičky majú nejakú obľubenú hračku bez ktorej by nevedeli zaspať.
Naša Lenka má psíka a medvedíka 😀
A u Vás je to ako????

syn nemal dcerka ma macka ale nemusí ho mať každu noc v ruke ale v postely ho má......
inak plyšak v postely vraj nie je dobrý kôli dychaniu.....
mne sa veľmi páči táto téma. Sú tu krásne fotky.
tak my sme mali od narodenia spachtoska - taka handricka s levou hlavou z tesca (mame ich tri, pretoze bez nej ani na krok a trebalo ich casto prat - mala refluxovala ;) ). A posledny pol rok sa nam postupne do postielky nastahovali dalsi kamosi, az ich tam je asi 10 :D A skoro vsetci su velkyyyy.. Najskor som bojovala, teraz sa len smejem, ked je tam vecer nejaky dalsi..ked zaspi, podavam ich ku postielke na policku, necham len skalnych dvoch a sme spokojne obe :D Mala spokojne zaspi a ja som kludna, ze ma miesto pocas noci ;)
Plyšák v posteli: nahradí aj mamičku
Plyšové hračky obľubujú ľudia, ktorí túžia po nehe, náklonnosti a blízkom kontakte, najmä deti, od najmenších až po pubertiakov. Výnimkou však nie sú ani zaľúbení, či tehotné mamičky. Preto býva plyšák tradičným darčekom deťom pri narodení, k sviatkom i pod vianočný stromček, ale aj zaľúbencom na Valentína.
Keď budete vyberať plyšovú hračku pre vaše bábätko, ktoré čoskoro príde na svet, vyberte mu takú, čo je vyrobená z mäkkého a na dotyk príjemného materiálu. Pri kúpe si overte, či je z netoxického materiálu a či neobsahuje časti, ktoré sa môžu odtrhnúť a spôsobiť udusenie. Plyšový vlas by nemal byť príliš dlhý, a treba si aj overiť, či hračka nepúšťa chĺpky, ktoré by sa ľahko dostali dieťatku do úst. Plyšák sa musí dať vyčistiť, najlepšie vyprať.
Keď budete bábätko ukladať s plyšáčikom do postieľky, rýchlo si naňho zvykne, obľúbi si ho a časom medvedík pri zaspávaní nahradí mamičku. Dieťa sa k nemu bude túliť, držať ho za labku a hladkať si ňou tváričku. A v konečnom dôsledku získate tak čas potrebný na dôležitú prácu či relax.
Plyšový medvedík pomáha i väčším deťom prekonať problémy so zaspávaním a zdolávať nočný strach. S ním sa dieťa cíti isto a bezpečne, aj keď nie sú práve rodičia na blízku. Pre niektoré deti je dôležitá aj vôňa hračky, preto sa mamičky musia častokrát zmieriť s tým, že toho ufúľaného maca tak skoro nevyperú, pretože ho ich ratolesť bráni s nasadením vlastného života.
Je dobré, ak si dieťatko obľúbi plyšového kamaráta, ktorý s ním bude zdieľať jeho pocity, ktorému sa mu môže vyžalovať a zveriť mu aj tie najtajnejšie tajomstvá. Bude mu verným spoločníkom pri rôznych hrách a bude ho vychovávať, kŕmiť, obliekať a starať sa oňho tak, ako to robí mama a tato.
Ak má dieťa svojho plyšáčika, pravdepodobne ho sprevádza úplne všade, počnúc postieľkou, cez nočník, pieskovisko až po spoločné výlety a rodinné dovolenky. Nečudo teda, že po čase musíte poriadne popremýšľať, aká je vlastne jeho pôvodná farba. A keby ste ho niekde náhodou zabudli, bez pochýb zaradíte spiatočku, aj keby to bolo na druhom konci sveta. Dieťa je totiž presvedčené, že so svojím plyšákom tvorí nerozlučnú dvojicu na život a na smrť. A nikto a nič ho nemôže nahradiť.
Obľúbená plyšová hračka urobí dobrú službu aj pri nástupe dieťaťa do škôlky. Slúži ako prostredník medzi dieťatkom a cudzím svetom. Malý škôlkar si s ním prináša do nového prostredia kúsok domova a kúsok mamy. Pomáha mu prekonať strach a neistotu.
Plyšákov by ste však mali obmedziť, ak máte problémy s alergiou. Plyš totiž zachytáva veľa prachu a je dobrou skrýšou pre roztoče. Riešením však môže byť plyšáčik z materiálu, ktorý je možné prať v práčke aj pri vyššej teplote. Aby ste sa vyhli problémom z alergie, hračku treba vyprať a dôkladne vysušiť každé dva týždne.
Autor: Erika
toto sa mi páči 😀 😀 😀
@zuzkalenka my mame nie plysaka, ale taku stvorcovu dečku malu 😉 a tiez vlacia obidvaja kade tade....najhorsie bolo ukecat ich, ze ich treba aj oprat.....zabralo to, ze ich dame okupat do pracky a potom dame von ususit 😉
hej to je najťažšie im vysvetliť že ich treba aj umyť mi sa s plyšákmi aj kúpeme tak tam sa umyjú a keď zaspí tak musím nabehnúť do izby a tak ich vysušiť aby ráno boli ok len neviem čo budeme robiť ak sa rozpadnú lebo už im veľa k tomu nechýba 😲
@jadeka pekné fotky 😀
ona si určite niečo nájde 😉
moja 4 rocna uz vyse 2 rokov spi s hello kitty mackou , ta s nami vsade cestuje. minuly rok bola aj v Chorvatsku 😀 mladsia zatial ziadnu hracku az tak nema oblubenu , najradsej zo zvieratiek ma nasho psa vlciaka . tomu ide aj zakyvat ,ked ide vecer spat 😀 😀 😀 😀
zuzkalenka dakujem
@zuzin78 ešte že si ho nepýta do postieľky 😀
@zuzkalenka keby bolo po nej tak spi s kazdym psom co existuje na svete a velmi sa jej paci aj lev, tiger 😀 😀 😀 😀 😀
nas simonko ma spacika - mojkacika asi od pol roka. a okrem toho stale nejake macky plysove. niekedy si ich zoberie do postielky tolko, ze on ani nema kde spat. a starsi ma uz skoro 8 a od malicka ma jednu macku a levika - simbu. spava s nimi dodnes a simbu berie so sebou aj babke ked ide spat.
@xlea krááááásne 🙂
@strelka11 jééééj vankúšiky sú asi v móde aj mi máme v rodine detičky čo sa všade pohybujú s vankúšikom 😀 😀 😀
@zuzkalenka to je pekne napísané. A je to aj pravda. 🙂
@strelka11 zlatučkký je
jeeejda kolko krasnych mojkacikov.. a ten nas drobec nechce take nieco ani vidiet, od malicka najlepsie zaspaval len s maminkou, ziadne plienky ani plysaky, chvilku sa pohra a potom to zahodi.. najradsej ma natahovat moje vlasy, obcas uz mam pocit ze do rana oplesiviem, ale nastastie mam huste vlasy, ktore rychlo rastu 😀 no a samozrejme cumlik, ale vie zaspat aj bez neho ked je chory a zle sa mu dycha, cez den ho nepotrebuje ale spinkane je v znameni mliecka a dudulky a samozrejme mojej malickosti.. mozno ked bude starsi si nieco vyberie..
@magali vlasy boli aj u nás dlho s hračiek to naj, niekedy som mala pocit že mám plešinu pomali na hlave ale ako chodí do škôlky tak je to OK 🙂
Neboj to je len také obdobie to prejde, držím palec 😉
@zuzkalenka kto dal tomu havovi cumel do papule?? Krasna fotka 🙂
môj drobec má len 5 týždnov, ale aby lahko zaspinkal a aby spinkal dlho potrebuje látkovú plienočku..má aj "maznáčika" ale toho zatiaľ veľmi nepotrebuje.. plienku si vždy drží pri tváričke, alebo natiahne cez tváričku 😵

@lussy23 dakujeme 🙂 nastastie nosi vsade tu najmensiu 😀 aj s tou spi...